کتاب گویای آتیلا اثری ارزشمند در ژانر حماسی تاریخی تولید شده و هم اکنون در پایگاه کتاب گویای ایران صدا، قابل دریافت است.
آتیلا آن چنان محبوب مردم خود بود که در عزای او به جای اشک ریختن رگها خود را می زدند و خون خود را می ریختند.
وجهه آتیلا در میان ملل مختلف در بیشتر کشورهای اروپای غربی وی نمادی از بیرحمی و تجاوزگری است. بر عکس برخی تاریخنگاران وی را پادشاهی بزرگ و شریف دانستهاند.آتیلا در فرهنگ مجارها و ترکها و فرهنگهای وابسته یک قهرمان است.در افسانههای اسکاندیناوی نیز از آتیلا به نیکی یاد شدهاست. در منظومههای حماسی آلمانیها آتیلا دیگر یک بلای آسمانی نیست. او پادشاهی است صلحجو که میلی به مبارزه و کشور گشایی ندارد. در سرود نیبلونگن این امر بوضوح دیده می شود.
در قزاقستان نیز آتیلا یک قهرمان است و بانک ملی این کشور تصویر او بر روی سکه های 100 تنگه ای حک نمده است
در سال ۱۸۲۹ محققی به نام یوری هوکا-ونلین (Jurij Huca-Venelin) نظریه اسلاو بودن آتیلا و هونها را مطرح کرد که مورد توجه بسیار قرار گرفت. به دنبال او ایوان اگورویچ زابلین (Ivan Egorevic Zabelin) نیز بر پایه کمک آتیلا به اسلاوها در جنگ با گوتها چنین ادعایی را مطرح کرد و در کتاب خود بنام آتیلا و روسها از آتیلا بعنوان حاکم مطلق تمامی روسها (اوکراینیها، روسها و بلاروسها) دانست.انتساب تزارهای بلغارستان به آتیلا باعث محبوبیت او در بلغارستان شدهاست.برای