۱۷ اثر منتخب شامل ۹ نمایش خیابانی و ۸ نمایش صحنهای به نهمین جشنواره ملی تئاتر ایثار راه یافتند. این جشنواره از ۶ تا ۱۰ اسفند ماه در تهران برگزار خواهد شد.
آثار راهیافته به دو بخش خیابانی و صحنهای نهمین جشنواره ملی تئاتر ایثار معرفی شدند.
بخش خیابانی: هیئت انتخاب آثار بخش خیابانی، شامل احمد نداف، هادی کیانی و داریوش نصیری، اسامی آثار راهیافته به این رویداد را به شرح زیر اعلام کردند:
۱- «توپ با توپ»، نویسنده: ناصر کریمی نیک، کارگردان: محمد رادمهر از اصفهان
۲- «لین یک احمدآباد»، نویسنده و کارگردان: بهنام کاوه از آبادان
۳- «دوئت»، نویسنده و کارگردان: مهدی صالحیار از تبریز
۴- «کالبدشکافی»، نویسنده و کارگردان: سعید بادینی از زاهدان
۵- «بوی سیب تازه طعم مرگ میدهد»، نویسنده: آرزو علیپور، کارگردان: امیر امینی از لاهیجان
۶- «از خود گذشتن»، نویسنده: محمدرضا جعفری، کارگردان: میلاد حسین زاده از آستانه اشرفیه
۷- «مدرسه ما»، نویسنده و کارگردان: داوود رمضان زاده از میناب
۸- «ذوالفقار»، نویسنده: سینا کاظمیان، کارگردان: مهدی سرسنگی از یزد
۹- «به توان نفسهایت»، نویسنده و کارگردان: آدینه رحیم نژاد از تهران
بخش صحنهای: در بخش صحنهای، هیئت انتخاب شامل سیامک موسوی، مهدی نصیری و امیرحسین حریری، آثار راهیافته به نهمین جشنواره ملی تئاتر ایثار را به شرح زیر معرفی کردند:
۱- «منطقه ۱۲ نقطهF»، نویسنده و کارگردان: شاهین سلطانی از پردیس
۲- «بوکسور»، نویسنده و کارگردان: کیانوش احمدی از شهریار
۳- «داره بارون میباره»، نویسنده: ناصر حبیبیان، کارگردان: ناصر حبیبیان و احسان ملکی از تهران
۴- «ریگ چاه»، نویسنده و کارگردان: علی پیمان از مشهد
۵- «وقتی کلاغها آواز میخوانند»، نویسنده و کارگردان: شهرام سلطانی از اراک
۶- «خانهی مادری»، نویسنده: امین ابراهیمی، کارگردان: پویا حسنوند از خرمآباد
۷- «آشیانه»، نویسنده: مجید کاظمزاده مژدهی، کارگردان: صدرا اصغری از رشت
۸- «بیجن»، نویسنده: رضا گشتاسب، کارگردان: مهرداد علیپور از یاسوج
نهمین جشنواره ملی تئاتر ایثار از ۶ تا ۱۰ اسفند، به میزبانی بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستانهای استان تهران و دبیری محمد کرماللهی در تهران برگزار میشود
به گزارش ایران تئاتر به نقل از روابطعمومی گروه، نمایش «امیرو» نوشته عارف عباسی با کارگردانی جواد جوشنلو و عارف عباسی، از چهارشنبه اول اسفند ساعت ۲۱:۳۰ در سالن شماره ۲ تماشاخانه هما روی صحنه میرود.
سیروس محمدی، کاوه فرجادمنش، فرزاد نامآوری، رایین خاکره، آرسام فیروزی و عارف عباسی ایفای نقش میکنند.
در خلاصه داستان نمایش ۶۰ دقیقهای «امیرو» آمده است: «در روزهای آخر اسفند، در نیمروز روشن، وقتی بنفشهها را با برگ، ریشه، پیوند و خاک در جعبههای کوچک چوبین جای میدهند، جویِ هزار زمزمهی درد و انتظار در سینه میخروشد و بر گونههای روان. ای کاش آدمی، وطناش را همچون بنفشهها میشد با خود ببرد هر کجا که خواست!»
دستیار کارگردان و برنامهریز: اَشا بیکوردی، مدیر تولید: کیمیا اعتمادی، مشاور تولید: کسری کبیری، طراح پوستر: میثم مظفری، تیزر: هستی عرش و مهدی رمضانکاشی، طراح لباس: پریسا جعفری، طراح نور: جواد جوشنلو، طراح صحنه: عارف عباسی و شادی ثیابی، مدیر صحنه: رهی احتشام، عکاس: میترا رحیمی، ساخت دکور: اسماعیل پروانهوار، موسیقی: مجید رزمخواه، روابط عمومی و مشاور رسانه: درسا بخشندگی از دیگر عوامل این اثر نمایشی هستند.
علاقهمندان به تماشای این نمایش میتوانند برای تهیه بلیت به سایت تیوال مراجعه کنند.
منبع: ایرانتئاتر
به گزارش روابط عمومی نمایش "غیر اصولی" جناب آقای فریاد ناصری، مدیر مسئول نشر حکمت کلمه، نویسنده، شاعر و استاد دانشگاه، جمعه ۰۱ اسفند ماه ۱۴۰۳ مهمان ویژه نمایش غیر اصولی هستند.
این نمایش به نویسندگی و کارگردانی مجید اصغری روزهای پایانی اجرای خود را سپری میکند و تا جمعه ۰۳ اسفند ماه در تالار مولوی دانشگاه تهران ساعت ۱۹:۴۵ بر روی صحنه است.
بازیگران (بهترتیب حروف الفبا) عبارتند از: حامد آرامی، مجید اصغری، لیلی شجاعی، ابراهیم شیشهبران، فرزانه عطایی و حسین محمدی فیروز
علاقهمندان میتوانند برای تهیه بلیت به سایت تیوال مراجعه نمایند.
نمایش «حکایت لوطیان مرد رند» به نویسندگی یدالله آقاعباسی و کارگردانی سارا عابدی و آناهیتا آزادفر از ۲۷ بهمن تا ۲ اسفند هر شب ساعت ۱۸:۰۰ در تماشاخانه صحنه آبی اجرا میشود.
این نمایش داستان مردی شریف را روایت میکند که سالها با آبروداری زندگی کرده و تمام سرمایهاش، یک گاو، را در اختیار پسرش قرار میدهد تا برای آیندهاش سرمایهگذاری کند، اما ماجرا طور دیگری رقم میخورد...
در این نمایش هنرمندانی همچون آرین محسنی، فریال صارمیفر، بهراد احمدیفر، نیکان ایمانی، فاطمه سید حسینی، علیاصغر آئینی، امید مقدم، امیرعباس آقاسی و نیایش نیکزاد به ایفای نقش میپردازند.
دیگر عومل این نمایش عبارتند از: دستیار کارگردان: محمدرضا رمضانپور، مجری طرح: آموزشگاه بازیگری سینمایی کودک و نوجوان بارانا، مدیر تولید: آرمین اقراری، مشاور رسانهای: پیام احمدی کاشانی، عکاس: ساناز عابدی، اتاق فرمان: مهرانا برزگر، سینا مهدوی، منشی صحنه: نیاز خاک سرشت، طراح پوستر: علی رحمانیان، نوازندگان: تنبک: امیرمهدی باقرپور، سنتور: آیدا دژاگاه، خواننده: ایمان زارع.
علاقهمندان میتوانند برای تهیه بلیت به سایت تیوال مراجعه نمایند.
به گزارش مشاور رسانهای پروژه، محمدرضا مالکی بازیگر و کارگردان تئاتر، نمایشنامه «بازی استریندبرگ» نوشته فردریش دورنمات را فروردین ۱۴۰۴ روی صحنه خواهد برد.
نمایشنامه «بازی استریندبرگ» که از مهم ترین آثار فردریش دورنمات، نمایشنامه نویس و رمان نویس برجسته سوئیسی است، نخستین بار توسط حمید سمندریان در سال ۱۳۵۱ در ایران روی صحنه رفته است. اجرایی که به دلیل کیفیت بالای آن، از آن به عنوان یکی از اجراهای مدرن و دقیق این نمایشنامه تا امروز یاد میشود.
«بازی استریندبرگ» به مسئله زندگی زناشویی و ازدواج میپردازد. داستان درباره زن و شوهری است که سالهای طولانی در جزیرهای دورافتاده در کنار هم زندگی میکنند اما همواره با یکدیگر مشکل دارند و زندگی آنها شبیه میدان جنگ است. در این میان ورود مردی که خود را از اقوام زن معرفی میکند، شرایط زندگیشان را به شدت تحت تأثیر قرار داده و آنها را به سمت جدایی سوق میدهد.
محمدرضا مالکی در نمایشهای «کوچه عاشقی»، «لانگشات»، «قصه ترانههای ماندگار»، «ازدواج آقای میسیسیپی»، «شیرهای خانبابا سلطنه»، «دوازده»، «سفر به نهایت دور»، مردی برای تمام فصول»، «سقوط از ارتفاع پست» و… به ایفای نقش پرداخته است.
«لانگشات»، «شکلات فرنگی»، «پینوکیو»، «زندگی در لانگشات مرگ در کلوزآپ»، «پریماه در آسمان» از جمله آثاری است که او کارگردانی کرده است.
همچنین آثار تصویری که این هنرمند در آن به ایفای نقش پرداخته است، میتوان به «پوست شیر»، «مترجم»، «شریک جرم»، «میخواهم زنده بمانم»، «نهنگآبی»، «شهرک کلیله و دمنه»، «مجبوریم»، «دیدن این فیلم جرم است» و… اشاره کرد.
محل اجرا، بازیگران و عوامل دیگر بزودی اعلام و معرفی خواهند شد.
به گزارش خبرنگار مهر، نمایشنامهخوانی «مجوز» به نویسندگی لوئیجی پیراندللو، ترجمه محمد شبدار و کارگردانی محمدسجاد رشیدی، در خانه هنر دیوار اجرا میشود. رشیدی در این اثر، تلاش کرده تا مرز بین واقعیت و خرافات را در هم بشکند و تجربهای چندحسی را برای مخاطب رقم بزند.
در توضیح این نمایشنامه خوانی آمده است:
این اثر که داستان کشمکش میان کیاکیارو مردی که به شور چشمی مشهور است و داندرآ دادستان شهر را که به بررسی پرونده کیاکیارو و شهردار میپردازد، روایت میکند پرسشهای مهمی را درباره باورهای ما و واقعیت زندگی مطرح میکند. آیا شور چشمی تنها یک خرافات است یا نیرویی مرموز که میتواند بر زندگی افراد تأثیر بگذارد؟ آیا زندگی کیاکیارو نمونهای از یک زندگی تحت تأثیر باورهای خرافی است یا واقعیت تلخی که در جامعه ما رخ میدهد؟
محمدسجاد رشیدی کارگردان این اثر، سعی کرده است تا دنیای پیچیده و پرتنش نمایشنامه را به صورت بصری برای مخاطب به تصویر بکشد.
در این نمایشنامه، کیاکیارو به عنوان نمادی از افرادی که به دلیل باورهای متفاوت جامعه، مورد طرد قرار میگیرند، مطرح میشود. آیا ما حق داریم درباره باورهای دیگران قضاوت کنیم؟ آیا باورهای خرافی میتوانند بر سرنوشت افراد تأثیرگذار باشند؟ اینها پرسشهایی هستند که نمایشنامه «مجوز» به آنها پاسخ نمیدهد، اما مخاطب را به تفکر وامیدارد.
از جمله عوامل اصلی این پروژه میتوان به مجری طرح: مهدی علینژاد، بازیگران: سجاد طاهری، کیمیا ناظمیان پور، سمانه آقایی، محمد سجاد رشیدی، زهرا باقری، کاوه رستمی نیک، امیر محمد قیصری، گروه کارگردانی: مهشید پورزال، هانیه واعظی نژاد، متین سخا، مشاور کارگردان: محمد شبدار، سارا داروفروش، طراح پوستر: فاطمه رشیدی، مدیر تولید: امین اسلامی اشاره کرد.
نمایشنامهخوانی «مجوز» در ۴ اسفند ۱۴۰۳ در خانه هنر دیوار روی صحنه میرود. علاقهمندان میتوانند برای تهیه بلیت به سایت تیوال مراجعه کنند.