نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با حضور در دبیرخانه مرکزی بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان با مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دبیر جشنواره و دیگر مدیران اداره کل هنرهای نمایشی دیدار کرد.
به گزارش روابط عمومی بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان، عباس صوفی نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی وارشاد استعدادی مدیرکل دفتر امور مجلس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی روز سه شنبه هشتم آبان ماه با حضور در دبیرخانه مرکزی بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان واقع در تالار هنر تهران، با حمید نیلی مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، امیر مشهدی عباس دبیر بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان و مدیران اداره کل هنرهای نمایشی دیدار و در جریان تازه ترین فعالیت های انجام گرفته دبیرخانه و ستاد برگزاری جشنواره در چند روز باقی مانده به آغاز این رویداد بین المللی در شهر همدان قرار گرفتند.
توحید معصومی مشاور عالی مدیرکل هنرهای نمایشی، اسرافیل فرج اللهی مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی ایران، غلامرضا نعمتی معاون اجرایی اداره کل هنرهای نمایشی، مژگان وکیلی مدیرامور بین الملل اداره کل هنرهای نمایشی، مهدی حاجیان مدیرامور جشنواره های اداره کل هنرهای نمایشی و مشاور ارشد دبیر جشنواره از جمله افرادی بودند که در این نشست حضور داشتند.
حمید نیلی مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ابتدای این نشست ضمن قدردانی از ستاد برگزاری جشنواره در تهران و همدان گفت: خوشبختانه به واسطه همه تلاشی در ستاد برگزاری تهران و همدان این دوره از جشنواره انجام شده، تقریبا همه کارها انجام شده تا بتوانیم شاهد برگزاری یک رویداد بین المللی به میزبانی شهر همدان باشیم و این باعث خوشحالی است که با توجه به مشکلات و وضعیت اخیر منطقه توانستیم طی هفته های گذشته ابتدا جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان را با موفقیت برگزار کنیم و طی روزهای آینده هم شاهد برگزاری جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان با حضور هنرمندان ایرانی و بین المللی باشیم. مسیری که حضور هنرمندان خارجی برای شرکت در این رویداد یکی از مهم ترین دغدغه های ما بود اما خوشبختانه با تلاش های امیرمشهدی عباس و امور بین الملل امسال شاهد حضور تعدادی از گروه ها و هنرمندان از کشورهای دیگر در جشنواره خواهیم بود.
وی ادامه داد: یکی از مهم ترین مواردی که همچنان نیز به عنوان یک دغدغه جدی و اصلی مورد نظر است، وضعیت بودجه جشنواره است که به واسطه تلاش های مدیریت و همکاران انجمن هنرهای نمایشی ایران بخشی از مشکلات را مرتفع کردیم. گرچه در حوزه بین الملل و دیگر بخش های جشنواره با سختی ها و مشکلات زیادی برای تامین بودجه رو به رو هستیم و امیدوارم به واسطه پیگیری هایی که از سوی مدیران عالی رتبه استان همدان انجام می شود بتوانیم هرچه زودتر نسبت به کسری بودجه جشنواره آن هم در این چند روز باقی مانده فعالیت هایی را به سرانجام برسانیم. به هر حال چرخ های جشنواره تئاتر کودک و نوجوان در دورتند خود افتاده و می طلبد که در این مورد مساعدت های بیشتری انجام شود چرا که ما در همدان شاهد برگزاری یک رویداد ملی با کلید واژه بین المللی هستیم که معرف بسیار زیبا و ارزشمندی برای ایران به واسطه قلب های پاک و زلال کودکان و نوجوانان این سرزمین است.
امیر مشهدی عباس دبیر بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان هم پس از صحبت های نیلی ضمن ارائه گزارشی از روند برگزاری جشنواره تا کنون گفت: خوشبختانه با حمایت های بسیار خوبی که از سوی اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شهرداری همدان، انجمن هنرهای نمایشی، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، جناب صوفی، جناب حاج بابایی، جناب استعدادی و سایر مدیران استان همدان انجام گرفته نهایت تلاشمان را انجام داده ایم که بتوانیم جشنواره آبرومندی را به واسطه هنرمندان و تماشاگران ارزنده عرصه تئاتر کودک و نوجوان در همدان برگزار کنیم. مسیری که تاکنون با حمایت بسیار ارزشمند رسانه ها و ستاد اجرایی تهران و همدان توانسته نوید بخش برگزاری یک جشنواره پویا را به ما بدهد.
وی با اشاره به بخش های ویژه این دوره از جشنواره بیان کرد: براساس برنامه ریزی هایی که انجام گرفته و همچنین نظر به اهمیت بسیار ویژه موضوع، مراسم افتتاحیه بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان با یاد شهدای کودک و نوجوان محور مقاومت به ویژه غزه برگزار خواهد شد. این در حالی است که اجرای نمایش های میدانی ویژه، برگزاری یک رویداد نمایشی ویژه گرامیداشت روز سیزدهم آبان به عنوان «روز دانش آموز»، برگزاری یک کارگاه ویژه بر مبنای بیانیه «گام دوم انقلاب» مقام معظم رهبری با عنوان کارگاه امید آفرینی ویژه تولیدکنندگان محتوا با هدف امید آفرینی برای قشر نوجوان از دیگر برنامه هایی است که در نظر گرفته ایم.
عباس صوفی نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی هم در بخش دیگری از این نشست ضمن قدردانی از مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر این دوره از جشنواره گفت: جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان یکی از اتفاقات مهم و بسیار ارزشمند استان همدان است که طبیعتا برای برگزاری آن مصائب و مشکلات زیادی هم وجود داشته و دارد. ولی بنده و همه مدیران مرتبط با برگزاری این جشنواره دراستان همدان نهایت تلاشمان را انجام می دهیم تا این دوره از جشنواره نیز به بهترین شکل ممکن برگزار شود.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: رصد آنچه در بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان می گذرد بی تردید یکی از مهم ترین وظایف بنده است و من همه توانم را به کار خواهم گرفت تا این دوره از جشنواره بتواند تبدیل به یکی از موثرترین و باشکوه ترین جشنواره های تئاتر کودک و نوجوان کشور شود. مسیری که قطعا تحقق آن می تواند یکی از دستاوردهای ارزشمند عرصه فرهنگ و هنر در کشورمان نیز به حساب آید.
وی با استماع برخی از مشکلات پیش روی دست اندرکاران برگزاری این دوره از جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان آمادگی کامل خود را برای هرگونه مساعدت و همکاری برای حل مشکلات جشنواره اعلام کرد.
بیست و نهمین «جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان – همدان» به دبیری امیر مشهدی عباس توسط اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حمایت شهرداری همدان و مشارکت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، انجمن هنرهای نمایشی ایران ۱۱ تا ۱۷ آبان ماه سال ۱۴۰۳ با شعار «تئاتر گفت و گوی بدون مرز» و با هدف «تقویت هم دلی و همراهی، رشد و آگاهی و اعتماد به نفس فرزندان ایران از مسیر هنر نمایش» در شهرتاریخی همدان برگزار خواهد شد.
«تحقق مشارکت اجتماعی کودکان و نوجوانان»، «ارتقای سطح فرهنگ عمومی»، «تقویت بنیان های اصیل خانواده و رتباط نسل ها»، «آموزش شهروندی و افزایش مسئولیت پذیری با ایجاد زمینه مشارکت فعال کودکان و نوجوان ایران زمین در تولید آثارنمایشی» به عنوان بخشی از حقوق قشر پویا و اثر گذار جامعه بخش دیگری از اهداف ستاد برگزاری بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روز چهارشنبه نهم آبان ماه در آستانه برگزاری بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان پیامی را منتشر کرد.
به گزارش روابط عمومی بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آستانه برگزاری بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان پیامی را منتشر کرد. در پیام وزیر فرهنگ و ارشاداسلامی به جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان آمده است:
«باسمه تعالی
فرهنگ و هنر ایرانی بر بنیان دیرپای منظومه اخلاق و ارزشهای انسانی استوار است و از آغاز تا انجام زندگی در تکاپوی سازگاری با فطرت پاک انسان غور میکند. برای نهادینه شدن این نگاه و عمق بخشیدن به این باور، کدام زمینه و بستر مستعدتر و آشناتر از فطرت پاک و باطراوت کودکی و نوجوانی سراغ داریم؟ بدین اعتبار چه نیکوست که بهرهمندان از فرهنگ ایرانی و آینهداران هنرمند آن دغدغه آن داشته باشند که «تئاتر کودک و نوجوان» تراز درخوری از این ساحت و عمق حساسیت این حوزه و نیز حرمت جهان بیبدیل کودکی و حریم پرمهر خانواده را به درستی و راستی بشناسد و جهانی را فرادید خود به تصویر بکشد که جلوهگاه کاشتههای امروزمان باشد. بی تردید مولفههای گرانسنگی همچون آگاهی، عزّتمندی و اعتماد به نفس و توانایی، در پیمودن این مسیر موجب تحقّق مشارکت و توسعهپذیری اجتماعی کودکان و نوجوانانمان میشود و چه بهتر و ماندگارتر که این همه را از مجرای هنر تئاتر بیابند که در عین سادگی زبان و بیان، عمیقترین و مفاهیم رابه قلب و نگاه ایشان هدیه میکند. برگزاری «بیست و نهمین جشنوارهی بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان» در خطه تاریخی و فرهنگی همدان، بیتردید نشانههای امیدوارکنندهای از توجّه به اهمیت والای ارتباط با کودک و نوجوان و ارائه آثاری دارد که بینش و نگرش و منش پایدار و نقشآفرینیهای اساسی در زندگی سازندهشان را نوید میدهد. با قدردانی از همه دست اندرکاران این رویداد فرهنگی، سربلندی و توانمندی روز افزون تمامی حاضران را آرزومندم و تلاش و کوشش ساماندهندگان این مهم را در نهایت صمیمیت ارج مینهم.»
بیست و نهمین «جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان – همدان» به دبیری امیر مشهدی عباس توسط اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حمایت شهرداری همدان و مشارکت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، انجمن هنرهای نمایشی ایران ۱۱ تا ۱۷ آبان ماه سال ۱۴۰۳ با شعار «تئاتر گفتوگوی بدون مرز» و باهدف «تقویت همدلی و همراهی، رشد و آگاهی و اعتمادبهنفس فرزندان ایران از مسیر هنر نمایش» در شهر تاریخی همدان برگزار خواهد شد.
«تحقق مشارکت اجتماعی کودکان و نوجوانان»، «ارتقای سطح فرهنگ عمومی»، «تقویت بنیانهای اصیل خانواده و ارتباط نسلها»، «آموزش شهروندی و افزایش مسئولیتپذیری با ایجاد زمینه مشارکت فعال کودکان و نوجوان ایرانزمین در تولید آثار نمایشی» بهعنوان بخشی از حقوق قشر پویا و اثرگذار جامعه بخش دیگری از اهداف ستاد برگزاری بیست و نهمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان است.
نیما دهقان از کارگردانهای شناختهشده تئاتر ایران بعد از ۹ سال دوری از این عرصه با اثری جدید به تئاتر بازمیگردد.
نیما دهقان از کارگردانهای فعال و موفق تئاتر ایران در ۲ دهه گذشته، فعالیت حرفهای خود در عرصه کارگردانی را از دهه ۷۰ و با اجرای آثاری چون «شاعر»، «عروس طوقی» و «پرومته در زنجیر» آغاز کرد.
وی در دهه ۸۰ و در فعالیت مستمری که داشت آثار متعدد و موفقی نظیر «ملاقات شبانه»، «لوله»، «دو متر در متر جنگ»، «کفتر به توان ۲»، «کادانس»، «مادر مانده»، «خنکای ختم خاطره» و «آنفولانزای خوکی» را روی صحنه برد.
در دهه ۹۰ نیز دهقان آخرین تجربههای کارگردانی خود با اجرای نمایشهای «خاموشی دریا»، «ترن»، «شیش و هشت» و «جانگز» سپری کرد.
نیما دهقان جایزه بهترین اثر برگزیده بیست و هفتمین جشنواره تئاتر فجر برای نمایش «مادر مانده» و جایزه بهترین کارگردانی و اثر برگزیده بیست و هشتمین جشنواره تئاتر فجر را برای نمایش «خنکای ختم خاطره» دریافت کرده است.
این هنرمند تئاتر قصد دارد پس از ۹ سال دوری از عرصه تئاتر اثری جدید را درپاییز سال جاری روی صحنه ببرد.
به زودی اطلاعات مربوط به نمایشنامه، عوامل، زمان و مکان اجرای جدیدترین تجربه کارگردانی نیما دهقان منتشر میشود.
عکس از آوا کیایی است.
نمایش عروسکی زنده ی دختر کفش عروسکی به نویسـندگی امین رضا ملک محمودی و کارگردانی امیرافسر شیبانی روز چهارشنبه ۹ آبان ساعت ۱۷:۳۰ ویژه ی خبرنگاران و عکاسان در تالار هنر به روی صحنه می رود.
در این نمایش که ویژه ی مخاطبان ۴ سال به بالاست بازیگران: (به ترتیب ورود) صـبـا اقــرلــو، امـیـرافـسـر شــیــبــانـی، نسا جـبـیـن پور، شروین حاجی آقاجانی، دانـیـال کـمـانـکش و مـهـدی بیابـانی و بازی دهندگان عروسک: گروه وری: شروین حاجی آقاجانی، فاطمه اسـماعیلی، زهـرا جــبـاری، گروه دری: دانیال کمانکش، سارا کــاظـمـیــان، هـدیــه داوودونـدی و صداپیشگان: شروین حاجی آقاجانی، دانیال کمانکش می باشند. بازنویسی متن برای اجرا توسط امیرافسر شیبانی انجام شده است و دستیار کارگردان: مهدی بیابانی است. سایر عوامل عبارتند از: طراح حرکت: شروین حاجی آقاجانی، اتاق فرمان: نیلوفر صدیق، غزل آریافر، طراحی عروسک: امیرافسر شیبانی، پگاه زمانی، ساخت عروسک: پگاه زمانی، مروارید اسدی، طراح صحنه: امیرافسر شیبانی، ساخت صحنه: حسن هژبری، طراحی و ساخت آکسسوار: گروه از یه جای دیگه، طراح لباس: صبا اقرلو، دوخت لباس: مژگان حسنی، صبا اقرلو، محسن اسدی، انتخاب موسیقی: امیرافسر شیبانی، محسن اسدی، ضبط صدا و تنظیم موسیقی: امیربهادر دهقان، شعر: امیرافسر شیبانی، محسن اسدی، طراح پوستر و بروشور: صبا اقرلو، گریم: حسین تبریز، لیلا پریشان، روابط عمومی: گروه تئاتر کودک ببین، ریحانه مطهری، روژین ستاری، روشنک کریمی
در خلاصهی نمایش آمده است: آنالی، دختری با پاهای بسیار بزرگ که در شهر خود همیشه مورد تمسخر قرار میگرفته در روز تولدش اتفاقی عجیب برایش میافتد که او را تشویق به سفر برای رسیدن به رویایش میکند. در مسیر سفر وارد هتلی عجیب میشود که مسیر زندگیش را برای همیشه تغییر می دهد.
علاقمندان برای تهیه ی بلیت می توانند از طریق سایت تیوال به اقدام کنند.
تالار هنر در میدان هفت تیر، خیابان مفتح جنوبی، خیابان ورزنده واقع شده است و هر روز به جز شنبه و ایام تعطیل سوگواری میزبان کودکان و خانواده ها میباشد.
مهرزاد نیکنام، بازیگر نمایش «هاملن» این نمایش را اثری برای مخاطبان نسل گذشته و جدید میداند.
مهرزاد نیکنام، بازیگر نمایش «هاملن» که هر شب ساعت ۱۸ در عمارت نوفللوشاتو روی صحنه است؛ در گفتوگو با خبرنگار تئاتر صبا درباره ایفای نقش دانشمند در این اثر سخن گفت.
نیکنام درباره نقش دانشمند گفت: دانشمند در «هاملن» تنها فردی است که به صورت نمادین در جامعه روی باورها و رسالت خویش استوار مانده و با وجود فشارهای همه جانبه در جامعهای رو به انحطاط پا به عرصه کشف حقیقت میگذارد تا بتواند از بحران فراگیر در جامعه جلوگیری کند ولو به قیمت طرد شدن از جامعه و از دست دادن همه چیزش.
او درباره روند شخصیت پردازی این کاراکتر بیان کرد: این نقش از لحاظ فیزیکی و روحی برای من به نقش بسیار سختی تبدیل شده که جدا از مسائل روحی برای مسائل فیزیکی و بالا بردن توان بدنی باید تمرینات خاصی انجام می دادم تا درصد آسیبدیدگی ها را به حداقل برسانم.
این بازیگر افزود: من معمولا در مواجهه اولیه با کاراکتر به دنبال خلاقیتی در ایفای نقشم هستم. در نمایشنامه «هاملن» دانشمند کاراکتری منفعل بود که در مواجهه با وجدان خویش در شرایط جوش و خروش قرار میگرفت و آنچه برای من مهم بود بازی درست این کاراکتر و نمایان نمودن حالات روحی و روانی او در ایفای این نقش بود. در این قسمت مژگان معقولی در مقام کارگردان نقش تاثیرگذاری در این میان داشت و با شناخت از جنس بازیگر ابتدا در راستای معرفی و ساختار کاراکتر و جزییات آن در کنار من بود و بسیار هوشمندانه فضا را برای خلق آن برای من هموار کرد و بعد از اینکه خودم را در این کاراکتر پیدا کردم با هرس کردن شاخ و برگ اضافی آن به کاراکتر نهایی موجود رسیدیم.
او بیان کرد: موضوعات و چالشهای دیگر پیشرو تقابل دانشمند و تنهاییاش با سایر کاراکترها بود به عنوان مثال تقابل با شهردار که نمادی از خشونت و سلطه قدرت ظالمان بر مردم جامعه بود و همینطور تقابل با سایر کاراکترها که هر کدام جنس متفاوتی از بازی داشتند و هر کدام نمادی از قشری خاص در جامعه هاملن بود. با توجه به تمام فاکتورهای یاد شده به جهت اینکه نمایش در قالب سبک اکسپرسیونیسم بود باید بازی متناسب با سبک انتخاب میشد.
بازیگر نمایش «هاملن» گفت: «هاملن» نه تنها برای نسل جدید بلکه برای نسل های گذشته هم مورد توجه بوده است. حال اگر تبلیغات درستی در راستای اهداف هنری و فرهنگی موجود بود قطعا تاثیرات شگفتانگیزی را مشاهده میکردیم. این نمایش اثری دارای رسالت فرهنگی و دغدغهمند است.
مهرزاد نیکنام در پایان گفت: اساتیدی همچون پروفسور ناظر زاده کرمانی و بسیاری دیگر از اساتید به این کار مهر تایید زدند ولی متاسفانه افرادی که با سطحیترین مسائل به شهرت رسیدند و هم در میان عوام و هم خواص مورد استقبال بیشتری هستند. ای کاش کسانی که در عرصه فرهنگ و هنر فعالیت دارند در حال ربودن گوی سبقت از یکدیگر برای ساختن کارهای طنز و سخیف با حضور افرادی که با نازلترین کارها در جامعه مطرح شدن نبودند. یک جامعه فقط به خندیدن نیاز ندارد آن هم به هر چیزی و به هر شکلی.
«هاملن» نوشته علی منصوری و کارگردانی مژگان معقولی برداشتی جدید از یک داستان قدیمی ایت که با سبکی اکسپرسیونیستی به صحنه آمده است. این اجرا با بهرهگیری از نمادگرایی و حرکات فرم، به شیوهای متفاوت از تئاتر سنتی اجرا میشود. استفاده از ماسکها و هیولاها از نکات قابل توجه این نمایش است.
منبع: خبرگزاری صبا
سیما تیرانداز بعد از حدود یکسال دوری از کارگردانی تئاتر، نمایش «جیمی جامپ» به نویسندگی صالح علویزاده را آبان ماه امسال روی صحنه میآورد.
تهیهکنندگی نمایش «جیمی جامپ» برعهده صهبا خلدبرین است.
سیما تیرانداز تاکنون نمایشهای «رومئو و ژولیت»، «بوتولیسم»، «راپسودی»، «سه روایت از یک زندگی» و… را بهعنوان کارگردان روی صحنه برده است.
در خلاصه داستان این نمایش آمده است: «تا چند سال پیش، این که یه دختری رو تو استادیوم ببینی رویا بود اما الان قراره به عنوان جیمی جامپ ببینیش…»
بازیگران، دیگر عوامل، محل اجرا و زمان بلیتفروشی این اثر نمایشی بهزودی اعلام میشود.
عروس و داماد هنردوست با مهمان کردن صد کودک کار برای دیدن نمایش آهای کوزه، کجا کجا؟! به نویسندگی و کارگردانی مهدی مقیمی اسفند آبادی روز یکشنبه ۶ آبان ساعت ۱۹ در تالار هنر، آغاز زندگی شأن را جشن گرفتند.
در این نمایش که مناسب کودکان بالای ۴ سال می باشد محسن صفری، ملیحه مقیمی اسفندآبادی، حمید فضل الله، علیرضا تاجیک، سمیه سلمانی، سما مقیمی، فاطمه تقی نژاد، محمد رضا مقیمی،سوگند عرب کوهسار، ستایش دهقان زاده به ایفای نقش می پردازند.
نمایش آهای کوزه کجا کجا؟!
در در دپارتمان گروه فرهنگی وهنری تئاتر خاک تهیه شده است و سرمایه گذاران آن محسن صفری و مهدی مقیمی هستند.
سایر عوامل عبارتند از: شاعر: محسن صفری، دستیار کارگردان: ملیحه مقیمی و محسن صفری، آهنگساز: رامین عبدالهی، طراح صحنه: سمیه سلمانی، ساخت دکور: قاسم انصاری شاد، ابوذر کریمی، فرزانه غیاثی، ریحانه قوامی، طراح لباس: سما مقیمی، دوخت لباس: زهرا زارع زاده، صوفیا صیدی، طراح و ساخت عروسک: علیرضا حسین پور، طراح گریم: حسین تبریزی، طراح نور: حسین اکبری، طراح پوستر و بروشور: منصوره کریمی، دستیار صدا و نور: مریم صادقی، ساخت تیزر: سمانه جوشقانی، مدیر صحنه: محمدرضا مقیمی، دستیار صحنه: فاطمه تقی نژاد، منشی صحنه: ستایش دهقان زاده و سوگند عرب کوهسار، عکاس: فائزه مقیمی، روابط عمومی: گروه تئاتر کودک ببین، ریحانه مطهری، روژین ستاری ، روشنک کریمی
در خلاصه ی نمایش آمده است: پسر بچه ای کوزه گر، در حجره ی پدرش مشغول بازی و سرگرمی است.
او هر چیزی را می بیند، دوست دارد که آن را داشته باشد در صورتی که از آن وسیله در خانه مشابه اش را دارد.
این رفتارش باعث شده اهل بازار از دستش عاصی باشند. هر روز پسر بچه اسباب بازی و وسایل دیگران را با کشمش از آنها می گیرد و به حجره میآورد و ...
نمایش آهای کوزه کجا کجا؟! تا نیمهی آبان ماه هر روز به جز شنبه ها در تالار هنر به نشانی: میدان هفت تیر، مفتح جنوبی، ورزنده به روی صحنه می رود.
علاقمندان می توانند از طریق سایت تیوال اقدام به خرید بلیت نمایند.
مسعود والا، تهیهکننده نام آشنای تئاتر، پس از موفقیت نمایش «شیزوفرنی»، که یکی از پرفروشترین نمایشهای سال ۱۴۰۲ بود، اینبار با دو نمایش جدید به پردیس تئاتر شهرزاد بازگشته است.
نمایش «قلادهای برای یک سگ مرده»، اثری ویژه برای نابینایان و کمبینایان، که هر شب ساعت ۱۸ در سالن شماره ۲ به اجرا درمیآید و توجه علاقهمندان به هنر نمایشی را به خود جلب کرده است.
در کنار این نمایش، مسعود والا به زودی کنسرت نمایش «ایرج، زهره، منوچهر» را با نویسندگی علی پالیزدار و کارگردانی مهرداد آبجار، از تاریخ ۱۳ آبان ماه به روی صحنه میبرد. بازیگرانی چون مهدی رکنی، فاطیما درستکار، رضا صمدپور، و ارسلان محمدی در این نمایش حضور دارند، و همراهی گروه موسیقی ولشدگان، وعده تجربهای منحصر به فرد را میدهد.
از دیگر آثار برجسته مسعود والا در سال گذشته میتوان به نمایشهای «آخرین سهشنبه سال» در ایرانشهر، «بنگاه تئاترال» در پردیس تئاتر شهرزاد و «آلزایمر» در عمارت نوفل لوشاتو اشاره کرد.
به گزارش مشاور رسانهای پروژه، نمایش «گرامر» به کارگردانی حسین برفی نژاد به علت استقبال مخاطبان، تمدید شد. دور دوم این نمایش از روز دوشنبه ۷ آبانماه ۱۴۰۳ در خانه نمایش دا، سالن شماره ۲، رأس ساعت ۱۹ روی صحنه خواهد رفت.
دور اول اجرای این گروه نمایشی از تاریخ ۱۳ تا ۲۷ مهر ۱۴۰۳ میزبان تماشاگران بوده است. فائزه یوسفی و متین خیبلی در این نمایش ۷۰ دقیقهای به ایفای نقش میپردازند.
در خلاصه داستان این نمایش آمده است: «ما نرفتیم؛ ولی تا الان پنج بار تمرین رفتن کردیم.»
عوامل نمایش «گرامر» عبارتند از: نویسنده و کارگردان: حسین برفی نژاد، تهیهکننده: حسین برفی نژاد، متین خیبلی، فائزه یوسفی، بازیگران: فائزه یوسفی، متین خیبلی، صدا: نگین نشاط، دستیار کارگردان: هادی حاجیزاده، درسا دفترچی، مدیر صحنه: محمدماهان اصفهانیپور، طراح نور: نیلوفر نقیب ساداتی، محمدرضا رحمتی، طراح لباس: ساناز دوردینژاد، ویدئوکریتور: سعید الیاسی، طراح گرافیک: متین خیبلی، موشنگرافیک: امیرحسین کربلایی، تصویرساز: کیمیا حشمتی نژاد، عکاس: مریم خیبلی و مشاور رسانهای: علی کشاورز.
به گزارش روابط عمومی تماشاخانهی ایرانشهر؛ نشست "چالشهای نمایشنامهنویسی در تئاتر امروز" توسط تماشاخانهی ایرانشهر و با حضور آرش عباسی، ساناز بیان و پیام لاریان شنبه ۱۲ آبان ساعت ۱۸:۳۰ در سالن استاد سمندریانِ این تماشاخانه برگزار میشود.
علاقهمندان میتوانند جهت تهیهی رایگان بلیتهای این نشست به سایت تیوال مراجعه کنند.
گفتنی است پیش از این نیز رویداد "۱۷ دقیقه صحنهی خالی"، و نشستهای "شبیهخوانی الگویی برای پرفورمنسهای معاصر"، "نمایشهای ایرانی و معاصر بودن"، "تجربهی مواجهه با نمایش تاری" ، "دراماتورژی متن و مواجهه با عناصر اجرا" ، " تئاتر و آموزش؛ با محوریت تجربهی اجرا" ، " طراحی صحنه و لباس در تئاتر ایران" و "نقش بازیگر در تئاتر حرفهای امروز" در برنامهی شنبههای تماشاخانهی ایرانشهر برگزار شده است.
بازیگر نمایش «هاملن» گفت: مخاطب نسل جدید هیچ ترسی از سوال کردن ندارد چه از خانواده، چه از دوستان و چه از حاکمان و حکومتها. او به دنبال جواب است، در این اثر سعی شده جواب روشنی به نسل حاضر داده شود.
امیر پورصفا، بازیگر نمایش «هاملن» که هر شب ساعت ۱۸ در عمارت نوفللوشاتو با کارگردانی مژگان معقولی روی صحنه است در گفتوگو با خبرنگار تئاتر ایرنا درباره ایفای نقش شهردار در این اثر گفت.
او بیان کرد: در نمایش هاملن من عهده دار نقش شهردار هاملن هستم. شهرداری که پر از سیاهی، دروغ، نفاق و شر این داستان است. شهرداری که هاملن و مردمان این شهر و خود را دچار نیستی، عصیان و سیاهی میکند. عصیان از اعمال نیک اعمال انسانی که انسان را به معرفت و کمال میرساند و در یک جمله عهده دار نقش شر این داستان شهردار است. نقش مردان و زنانی که در جهان کنونی زیاد میبینیم.
او با اشاره به روند شخصیت پردازی این کاراکتر گفت: برای ایفای این نقش چالشهای زیادی روبروی من قرار گرفت. این شخصیت یک شخصیت سیاه و شر است و من میبایست خودم را نزدیک این سیاهی میکردم، به هرحال همه ما دوست داریم از شر و سیاهی دور باشیم. در جهان دو نیروی خیر و شر همیشه هستند و اکثر انسانها دوست دارند نیروی خیر جهان باشند و من هم یکی از همین انسانها هستم.
این هنرمند افزود: من باید نیروی شر این داستان را بازی میکردم. رفتارهایی که همیشه از آن فراری بودم. دقیقا در این نقش نهفته بود. در وجود انسانها این دو نیروی خیر و شر هر دو وجود دارند که بعضی مواقع از انسانهایی هم که نیروی خیر را پیشگاه خود دارند، ناخودآگاه دیده میشود. اگر این دو نیرو در مقابل هم نبودند دیگر زندگی انسان تنوعی نداشت.
در نمایش «هاملن» سعی شده جواب روشنی به نسل حاضر داده شود
بازیگر نمایش «هاملن» گفت: رفتارهایی که نشانه یک فرد شرور است از نظر افرادی که دنباله روی نیروی خیر هستند یک بیماری روانی به حساب میآید؛ مثل بیماری سادیسم (دگرآزاری) که من باید در این نقش به این بیماری بیشتر میپرداختم. چرا که شهردار ژان (شهردار هاملن) یک سادیسمی به تمام معناست. لذت بردن از تحقیر یک انسان، لذت از فروپاشی یک انسان و لذت از سیاهی چالشهای زیادی را برای من داشت.
او ادامه داد: مخاطب نسل جدید هیچ ترسی از سوال کردن ندارد چه از خانواده، چه از دوستان و چه از حاکمان و حکومتها. او به دنبال جواب است که اگر جوابی نشنود خود برای دستیابی به یک زندگی ایدهال دست به کار میشود و در مقابل قانونهای دیکتاتوری هیچ ابایی از سرپیچی ندارد. شاید در دهههای گذشته سوال از حاکمان کمتر دیده میشد و یا اجازه سوال تنها به یک عده خاص مانند روشنفکران میرسید. اما اکنون باید به نسل حاضر جواب روشن داد چه در نمایش چه در زندگی روزمره. بنظر من در نمایش «هاملن» سعی شده جواب روشنی به نسل حاضر داده شود.
امیر پورصفا در پایان با بیان اینکه «هاملن» روایتی تلخ از جهان امروز و پیش رو است، گفت: صحنههای فانتزی و غیر رئال (غیرواقعی) برای مخاطب نسل جدید جذابیت دارد و چه بسا که این صحنهها به سوالاتش از زندگی و جامعه نزدیک باشد و او را به فکر وا دارد.
در خلاصه داستان این اثر نمایشی آمده است: آنجا که پلیدی و شر به ملاقات یکدیگر میروند و مراسم فروپاشی اخلاق و ایستادن نبض انسانیت را جشن میگیرند.
پلتفرم اجوک/ایت در ادامه نشست های پاییز ۱۴۰۳ خود نشستی با عنوان «فلسفه خارج از دانشگاه» را با سخنرانی مراد فرهادپور برگزار می کند.
فرهادپور در این نشست ضمن بازخوانی انتقادی آموزش فلسفه در محیط دانشگاهی ایران و جهان به تبیین مدلی چایگزین فارغ از چهارچوب های دانشگاهی برای آموزش فلسفه خواهد پرداخت.
این نشست روز سه شنبه ۸ آبان ماه ساعت ۱۷ در اقدسیه، خیابان موحد دانش، نبش خیابان فیروز بخش ، طبقه هشتم برگزار خواهد شد. ورود به این جلسه برای تمامی علاقمندان آزاد و رایگان است. علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر و شرکت در این نشست می توانند به وب سایت آواپلات مراجعه کنند.
نمایش «بهمن» به نویسندگی مهدی زندیه و کارگردانی علی زندیه روی صحنه خواهد رفت.
نمایش «بهمن» به نویسندگی مهدی زندیه و کارگردانی علی زندیه از ۸ آبان ساعت ۱۹:۳۰ در تماشاخانه ملک روی صحنه خواهد رفت.
نمایشهای «آنبرد»، «فراموشی»، «مختومه»، «اسموکینگ روم»، «گریزلی»، و… از جمله آثاری هستند که مهدی زندیه نویسنده آنها بوده است.
بازیگران این نمایش (به ترتیب ورود) مهدی زندیه، گلنوش قهرمانی، نکیسا نوری، احسان شهبازی، عدنان فراهانی، فرزام رنجبر، مجتبی جعفری، نصیر ساکی، ملیحه آقایی هستند. طراح صحنه: سعید حسنلو، طراح لباس: شادی بیات، طراح نور: مجید سیادت، طراح صدا، آهنگساز: کسری باروتکوب، مجری طرح: علی اکباتانی، مدیر تولید: حسین افتتاحی، دستیار کارگردان، برنامهریز: شادی بیات، گروه کارگردانی: حامد حسین زاده، محمد غلامی، مطهره پورجعفر، دستیار تولید: علی حسنزاده، مدیر هنری تبلیغات: علی زندیه، عکاس: شایان عظیمی، گروه تبلیغات: شایان عظیمی، بنفشه نظری، سینا جلیلیان، نقاشی اقلام تبلیغاتی: بنفشه نظری، تبلیغات مجازی: آریان امیرخان (فیلم نیوز)، امیر قالیچی (تئاتربازها) عوامل این اثر نمایشی هستند.
در خلاصه این اثر نمایشی آمده است: «بهمن با بازگشتش، بهمن مهار نشدنی ای از تودههای مردم ایجاد میکنه. باید مراقب شرایط باشیم.»
علاقهمندان برای تماشای این اثر نمایشی میتوانند به سایت تیوال مراجعه کنند.
شقایق شاهسون بازیگر نمایش «هاملن» گفت: فضای نمادین جامعه هاملن با مسائلی که هر روزه با آنها دست و پنجه نرم میکنیم یا احساساتی مثل خشم، عصبانیت و ناامیدی در نسل جوان ارتباط برقرار میکند.
نمایش «هاملن» به نویسندگی علی منصوری و کارگردانی مژگان معقولی از پانزدهم مهر ماه اجرایش را در عمارت نوفل لوشاتو آغاز کرده است.
بازیگران این نمایش مهرزاد نیکنام، گندم ابراهیمی، امیر پورصفا، مرجان زاغریان، مهدی حیدری، سلماز زارع، پارسا متقی، فاطمه قاسمی، سینا زینال پور، سهیلا تیلاوی، سارا عاکف، وحید اسکندری، محمدرضا فرهمند تبار، عارفه حبیب زاده، سارا ابراهیمی، رضا طاهری، محمدرضا ابراهیمی، شقایق شاهسون و ... هستند.
نمایش برداشتی جدید از یک داستان قدیمی که با سبکی اکسپرسیونیستی به صحنه آمده است. این اجرا با بهرهگیری از نمادگرایی و حرکات فرم، به شیوهای متفاوت از تئاتر سنتی اجرا میشود. استفاده از ماسکها و هیولاها از نکات قابل توجه این نمایش است.
شقایق شاهسون یکی از بازیگران این نمایش در گفتوگو با آنا گفت: یکی از بخشهای مهم شهروندی در رابطه شهروندان با یک دیگر درون جامعه تعریف میشود. شهروندان شهر هاملن در مرحله اول و اصلیتر به صورت گروهی تعریف میشوند و از یکدیگر تأثیر میپذیرند تا یک اجتماع شهروندی را به وجود بیاورند. شاید بتوان گفت ما شهروندان هاملن را در روزمره میبینیم و با آنها زندگی میکنیم.
وی در ادامه افزود: صبحها در مترو شهروندانی را میبینیم که تا آنجایی که میشود جمعیت عظیمی را هل میدهند تا خودشان را جا بدهند و شاید بتوان گفت چهره هایشان همان قدر اغراق آمیز است که یک شهروند هاملن در فضای اکسپرسیونیست برای رسیدن به آن تلاش میکند و صدها موقعیت اجتماعی دیگر که در ذهن همه با دیدن شهروندان هاملن تداعی میشود.
شاهسون درباره چالشهای شخصیت پردازی این نقش گفت: یکی از چالشها در مرحله اول نشان دادن ویژگیهای شخصیتی و حالات عاطفی شهروندان به صورت نمادین در قالب هر یک از کاراکترها با توجه به فضای اکسپرسسونیست است. انسان یا در یک موقعیت، شهروند اگر مسیر دانایی و درک درست موقعیت را پیش بگیرد و بخواهد تغییری هرچند کوچک درون خود به وجود بیاورد از نظر فرم بدنی میتواند سریع و چابک باشد در نتیجه فرم افتاده شهروندان و خمیدگی اغراق آمیز و حرکت کُند در آنها را میتوان نماد بی تفاوتی و راحت طالبی و منفعت طلبی در این گروه دانست.
وی در این باره افزود: در مرحله دوم برقراری ارتباط صحیح بین این کاراکترهای نمادین با توجه به فضای اکسپرسیونیست باید صورت بگیرد تا بتوان فضای شهروندی در یک جامعه را به گونهای نشان داد که بتواند تقلید کردن شهروندان از هم دیگر و به وجود نیاوردن یک مسیر جدید برای ایجاد تغییر و نجات دادن افکار از خرافات و نادانی و بیهودگی و شخصیت هیجان زده آنها را به مخاطب انتقال دهد.
شاهسون اظهار داشت: جدا از تعاریف تخصصی در حوزه تئاتر، من فکر میکنم مخاطبان جوان امروزه با مسائلی که در هاملن به آنها اشاره شده، زندگی میکنند و فقط باید کمی باهوش باشیم تا بتوانیم بین فضای نمادین جامعه هاملن با مسائلی که هر روزه با آنها دست و پنجه نرم میکنیم یا احساساتی مثل خشم و عصبانیت و ناامیدی که در همه ما به ویژه نسل جوان در جریان است ارتباط برقرار کنیم. در نهایت درک جامعه هاملن برای نسل جوان کار دشواری نیست و چه بسا خیلی از مسائلی که به آنها اشاره شده میتواند دغدغه روزمره آنها باشد.
وی یادآور شد: همه آدمها و اتفاقات هاملن را همه ما خوب میشناسیم. شاید باید کمی بیشتر فکر کنیم تا شهروندان هاملن را در ترافیک، کافه، مترو، خیابان، فروشگاه، صف و در موقعیتهای دیگر ببینیم. قول میدهم همه شان را خوب میشناسیم. تک تک آدمهایی را که در هاملن نفس میکشند و زندگی میکنند در شهرهای خودمان هم میبینیم. خیالتان راحت هیچ کس غریبه نیست.
این بازیگر تئاتر در پایان گفت: هاملن نشان میدهد که یک جایی هم وجود دارد که دیگر کار از کار گذشته است. یک جایی هم هست که حتی کوچکترین روزنهای از امید نیست. یک جایی که دیگر هیچ کاری نمیشود کرد. بالاخره یک جایی هم هست که سیاهی همه چیز را فرا میگیرد و صحنه زندگی مان همانند صحنه آخر هاملن هیچ نوری ندارد.
همزمان با رونمایی از لوگو تایپ نمایش «با خشم به گذشته نگاه کن» با طرحی از مریم برادران، عوامل این اثر نمایشی معرفی شدند.
به گزارش مشاوررسانهای پروژه، نمایش «با خشم به گذشته نگاه کن» نوشته محمد زارعی، دراماتورژ و مشاور کارگردان مازیار سیدی و کارگردانی فضلاله عمرانی آماده اجرا میشود.
تهیهکنندگی نمایش «با خشم به گذشته نگاه کن» برعهده سعید روستایی و مجری طرح آن امیرسپهر تقیلو است.
(بهترتیب حروف الفبا) مرجان اتفاقیان، خسرو پسیانی، ندا جبرئیلی و مازیار سیدی بازیگران این اثر نمایشی هستند.
این نمایشنامه براساس متن «با خشم به گذشته بنگر» نوشته جان آزبرن با ترجمه سارا صابری و سام دولتی آماده اجراشده است.
طراح صحنه: امیرحسین قدسی، طراح لباس: شیدا زواری، طراح نور: علی کوزهگر، طراح صدا: کاوه عابدین، طراح گرافیک: مریم برادران، مدیر پروژه: حمید شعرانی، دستیار اول کارگردان و برنامهریز: یزدان گرمآبی، دستیار کارگردان: محمد سجاد بنی کریم، منشی صحنه: آناهیتا ایزدی، مدیر صحنه: احسان صفرزاده، مدیر روابط عمومی و تبلیغات: نوید آغاز، عکاس: کیارش مسیبی، ساخت تیزر: امیرحسین منصوری و مشاور رسانهای: علی کیهانی عوامل این اثر نمایشی هستند.
«با خشم به گذشته نگاه کن» این روزها در حال تمرین و آمادهسازی اجرا است و در روزهای پایانی آبان ۱۴۰۳ روی صحنه میرود.
محل اجرا و زمان بلیتفروشی این اثر نمایشی بهزودی اعلام میشود
بازیگران نمایش «خبری از او نیست» به کارگردانی جواد مولانیا که از ۲۰ آبان در پردیس تئاتر و موسیقی باغ کتاب روی صحنه میرود، معرفی شدند.
«خبری از او نیست» به نویسندگی و کارگردانی جواد مولانیا که در نیمه دوم سال ۱۴۰۲ اجراهای موفقی را در بلکباکس پردیس تئاتر و موسیقی باغ کتاب سپری کرد، از ۲۰ آبان سال جاری بار دیگر در این مجموعه تئاتری روی صحنه میرود.
در دور جدید اجراهای این اثر نمایشی بازیگران به ترتیب ورود به صحنه عبارتند از: نورا هاشمی، هومن کیایی، جواد مولانیا، نازنین احمدی، حسین مهراد مجد، سپهر صاحبی و حامد اکبری تهیهکنندگی نمایش «خبری از او نیست» را بر عهده دارند.
پیش فروش بلیتهای این اثر نمایشی نیز از ساعت ۱۴ روز دوشنبه ۷ آبان از طریق سایت تیوال انجام میشود.
«خبری از او نیست» روایتی روانشناسانه درباره زندگی است و به ماجرای مهمانی یک زوج با دوستانشان میپردازد.
همزمان با پیش فروش بلیت های نمایش «ناصدا» از پوستر این نمایش با طرحی از مهدی موسوی تبار رونمایی شد.
به گزارش روابط عمومی نمایش،«ناصدا»به کارگردانی مهدی برومند و تهیهکنندگی سارا بهرامی از۱۰ آبان ماه در سالن لبخند روی صحنه خواهد رفت.
همچنین بلیتفروشی این نمایش از روز (شنبه ۵ آبان ماه) درسایت تیوال آغاز شده است.
«ناصدا» به نویسندگی عباس جمالی درامی روانکاوانه است که به موضوع نوعی دیگر شنیدن میپردازد.
عوامل این اثر نمایشی عبارتند از:کارگردان:مهدی برومند، نویسنده:عباس جمالی، تهیه کننده:سارا بهرامی ، بازیگران: مرتضی تقی زاده، نازنین کیوانی، مجری طرح: مهدی عباسی، مشاور پروژه: آرش دهقان شاد، طراح صحنه: مهدی موسوی تبار ، طراح صدا وآهنگساز: بابک کیوانی، طراح ویدیو مپینگ: حمید خزاعی، طراح نور: داوود ملک، طراح لباس: شیدا زواری، طراح حرکت: کامیارصالح پور،مهدی برومند، مشاور گریم: الهام یعقوبی، کارگردان تیزرهای تبلیغاتی وعکاس: آرش وکیل زاده ، طراح تیزر و موشن گرافی:گروه kale call، طراح پوستر و بروشور: مهدی موسوی تبار ، مشاور هنری: بابک کیوانی، سرپرست ساخت دکور: سید مصطفی طباطبایی نسب، دستیاران اجرا: مهدی عابدی، هادی عابدی ،علیرضا اسکندری، مهدیس بیدی، صبا صبحی، یاسمین مهر علی، دستیارکارگردان و برنامهریز:حمید ایزد پناه، گروه کارگردانی: مرتضی غفاری، ساینا منصف،امین صباغ، ستایش مرتضایی، دستیار لباس: شیدا خراسان، دستیار صدا: علی عسگرپور، مشاور رسانه و روابط عمومی: بهناز شیربانی
نمایش «خبری از او نیست» به کارگردانی جواد مولانیا از نیمه دوم آبان بار دیگر در پردیس تئاتر و موسیقی باغ کتاب به صحنه میرود.
«خبری از او نیست» به نویسندگی و کارگردانی جواد مولانیا از جمله آثار موفق تئاتر در نیمه دوم سال ۱۴۰۲ بود که از آذر تا پایان اسفند سال گذشته در بلکباکس پردیس تئاتر و موسیقی باغ کتاب روی صحنه رفت و مورد استقبال مخاطبان و علاقهمندان به تئاتر قرار گرفت.
مولانیا قصد دارد با تهیهکنندگی سپهر صاحبی و حامد اکبری، با تغییراتی در گروه بازیگران نمایش و از نیمه دوم آبان سال جاری، بار دیگر «خبری از او نیست» را روی صحنه ببرد، این دومین تجربهی جواد مولانیا با سپهر صاحبی پس از اجرای موفق «سی و یک رویا» است.
«خبری از او نیست» روایتی روانشناسانه درباره زندگی است و به ماجرای مهمانی یک زوج با دوستانشان میپردازد و با شعار «این چند داستان آشنا و عاشقانه برای شماست» با کانسپت مهمانی به روی صحنه میرود.
از دیگر عوامل این نمایش میتوان به سجاد قربانی(دستیار کارگردان)، جواد مولانیا (طراح لباس، طراح صحنه، طراح نور)، مجید رضایی (طراح پوستر)، امیر محمد رفیعخواه (موشنگرافی و ساخت اقلام تبلیغاتی) و سارا حدادی (مدیر روابط عمومی، مشاور رسانهای و تبلیغات) اشاره کرد.
این نمایش در نیمه دوم آبان در بلک باکس باغ کتاب ساعت ۸ شب به روی صحنه خواهد رفت و علاقهمندان میتوانند به زودی بلیت آن را از سایت تیوال تهیه کنند.
پانزدهمین دوره جشنواره تئاتر سودای عشق (تهران بزرگ) به دبیری حسین ظاهری در بخش صحنه ای امروز پنجم آبان ماه فعالیت خود را در حوزه هنری انقلاب اسلامی آغاز می کند.
به گزارش روابط عمومی جشنواره، پانزدهمین جشنواره تئاتر سودای عشق تهران بزرگ به دبیری حسین ظاهری و به همت سازمان بسیج هنرمندان تهران بزرگ در دو بخش صحنه ای و خیابانی پس از جمع آوری آثار در دبیرخانه ، اجراهای خود را نخست در بخش صحنه ای و در هفته آتی در بخش خیابانی آغاز خواهد کرد.
اجراهای بخش صحنه ای شامل هشت نمایش از امروز شنبه (پنجم آبان ماه) در دو سانس ۳۰/۱۶ و ۱۸ در دو سالن مهر و مهر حوزه هنری انقلاب اسلامی آغاز و تا هشتم آبان ماه ادامه خواهد داشت و سپس در هفته آتی اجراهای بخش خیابانی انجام خواهد شد.
داوران بخش صحنه ای جشنواره شامل علی اوسیوند، امیر امیری و مهدی یزدانی از هنرمندان و پژوهشگران شناخته شده تئاتر هستند.
براساس جدول زمان بندی اجرا ها آثار بخش صحنه ای شامل:
- شنبه (۵ مهر ماه) نمایش «ننه زار» به نوسیندگی شهرام سلطانی و کارگردانی شاهین سلطانی اجرا ساعت ۳۰/۱۶ و نمایش «لوپ ۲۴» به نویسندگی امیر محمد رضایی و کارگردانی ابوالفضل کریم زاده ساعت ۱۸
-یکشنبه (۶ مهر ماه) نمایش «پدر» به نویسندگی و کارگردانی مجتبی ترکمان ساعت ۳۰/۱۶ و «بوکسور» به نویسندگی و کارگردانی کیانوش احمدی ساعت ۱۸
-دوشنبه (۷ مهر ماه) نمایش «دست در دست» به نویسندگی وکارگردانی شایان فلاحان ساعت ۳۰/۱۶ و «من همون شعرم» به نویسندگی سالار نجفیان و کارگردانی تکتم شاه تقی ساعت ۱۸
-سه شنبه (۸ مهر ماه) نمایش «مین» به نویسندگی کاظم سلمانی و کارگردانی پویا مومنه ساعت ۳۰/۱۶ و «روستای پدری» به نویسندگی آرش رضایی و کارگردانی مهدی روزبهانی ساعت ۱۸
براساس این گزارش، علاقه مندان برای تهیه بلیت آثار به سایت تیوال و صفحه جشنواره تئاتر سودای عشق تهران بزرگ مراجعه و پس از رزرو بلیت به صورت رایگان، با همراه داشتن بلیت به حوزه هنری مراجعه کنند. لازم به یادآوری است که برای تماشای آثار حتما باید بلیت رزرو شده باشد.
هیئت داوران بخش مسابقه تئاتر خردسال بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان – همدان معرفی شدند.
به گزارش روابط عمومی بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان، سه هنرمند عرصه تئاتر کودک و نوجوان، اعضای هیئت داوران بخش مسابقه تئاتر خردسال بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان – همدان را تشکیل می دهند.
مجید قناد، فاطمه ابرارپایدار و سارا روستاپور هنرمندانی هستند که به عنوان اعضای هیئت داوران بخش مسابقه تئاتر خردسال بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان – همدان معرفی شده اند.
بیست و نهمین «جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان – همدان» به دبیری امیر مشهدی عباس توسط اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حمایت شهرداری همدان و مشارکت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، انجمن هنرهای نمایشی ایران ۱۱ تا ۱۷ آبان ماه سال ۱۴۰۳ با شعار «تئاتر گفت و گوی بدون مرز» و با هدف «تقویت هم دلی و همراهی ، رشد و آگاهی واعتماد به نفس فرزندان ایران از مسیر هنر نمایش» در شهرتاریخی همدان برگزار خواهد شد.
«تحقق مشارکت اجتماعی کودکان و نوجوانان»، «ارتقای سطح فرهنگ عمومی»، «تقویت بنیان های اصیل خانواده و رتباط نسل ها»، «آموزش شهروندی و افزایش مسئولیت پذیری با ایجاد زمینه مشارکت فعال کودکان و نوجوان ایران زمین در تولید آثارنمایشی» به عنوان بخشی از حقوق قشر پویا و اثر گذار جامعه بخش دیگری از اهداف ستاد برگزاری بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان است.
همزمان با رونمایی از تصویر مرتضی تقی زاده و نازنین کیوانی بازیگران نمایش «ناصدا» ، زمان پیشفروش بلیتهای این نمایش اعلام شد.
پیشفروش بلیتهای «ناصدا» از شنبه ۵ آبان ماه در سایت تیوال آغاز خواهد شد.
این اثر از ۱۰ آبان در سالن شماره۳«لبخند» روی صحنه خواهد رفت.
این نمایش به نویسندگی عباس جمالی درامی روانکاوانه است که به موضوع نوعی دیگر شنیدن میپردازد.
نمایش «ناصدا» به کارگردانی مهدی برومند و تهیهکنندگی سارا بهرامی روی صحنه خواهد رفت.
مجموعه تئاتر «لبخند» به نشانی تهران، خیابان طالقانی، بین وصال و نادری، پلاک ۴۱۷ میزبان علاقهمندان این نمایش است.
عکس: آرش وکیل زاده
به گزارش روابط عمومی برج آزادی، از خصوصیات این نمایش میتوان به نورپردازی منحصر به فرد بلک لایت، انجام حرکات نمایشی فردی، گروهی، اجرای موسیقی مدرن و جذاب در قالب پرفورمنسهای حرفهای در نقشهای فانتزی و شخصیتهای متنوع به جای بازیگر اشاره کرد.این اجرا با حضور ۱۳ بازیگر به مدت ۳ هفته (۱۴ اجرا) به روی صحنه میرود.
در خلاصه داستان آمده است: نویسنده افسرده قصه بعد از دو ماه دوری به خانه برگشته و در شب آخر جدایی از همسرش رویا را پشت سر میگذارد که بعد از بیدار شدن متوجه میشود که...
مدت زمان اجرای نمایش ۹۰ دقیقه است.
علاقهمندان میتوانند برای تهیه بلیت به سایت تیوال مراجعه کنند.
بازیگران نمایش «با خشم به گذشته نگاه کن» به کارگردانی فضلاله عمرانی و تهیهکنندگی سعید روستایی، معرفی شدند.
به گزارش مشاور رسانهای پروژه، نمایش «با خشم به گذشته نگاه کن» نوشته محمد زارعی، دراماتورژ و مشاور کارگردان مازیار سیدی و کارگردانی فضلاله عمرانی آماده اجرا میشود.
تهیهکنندگی نمایش «با خشم به گذشته نگاه کن» برعهده سعید روستایی و مجری طرح آن امیرسپهر تقیلو است. (بهترتیب حروف الفبا) مرجان اتفاقیان، خسرو پسیانی، ندا جبرائیلی و مازیار سیدی بازیگران این اثر نمایشی هستند.
«با خشم به گذشته نگاه کن» این روزها در حال تمرین و آمادهسازی اجرا است و در روزهای پایانی آبان ۱۴۰۳ روی صحنه میرود. این نمایشنامه براساس متن «با خشم به گذشته بنگر» نوشته جان آزبرن آماده اجراشده است.
دیگر عوامل، محل اجرا و زمان بلیتفروشی این اثر نمایشی به زودی اعلام میشود
اجرای مجلس زنانه رختشورشاه برای دومین بار تمدید شده و تا پایان هفته جاری میزبان علاقه مندان نمایش های شاد و سنتی ایرانی در عمارت نوفل لوشاتو خواهد بود.
این نمایش که نوشته بابک خواجه پاشا است و توسط فرهاد نقدعلی و علی یدالهی برای اجرا بازنویسی شده است این روزها با استقبال پرشور مخاطبان در ساعت ۱۹:۴۰ روی صحنه است.
تهیه کنندگی این نمایش را کامیار رضاخواه و اشکان یزدانیثانی بر عهده دارند و رضا پسندیان به عنوان مجری طرح این پروژه را همراهی می کند.
مجلس زنانه رختشورشاه که با تکنیکهای مختلف نمایشهای شادیآور ایرانی آماده شده به آخرین شب قبل از تاجگذاری احمد شاه می پردازد که برای فرار از قوانین خاندان قاجار به رختشورخانه سلطنتی پا می گذارد. این نمایش در قالب داستانی کمدی نگاهی اجتماعی و انتقادی به نظام طبقاتی جامعه دارد.
شهرام مسعودی، کاظم برزگر، میلاد رمضانی (ورجاوند)، آزیتا نوری وفا، مهشید ناصری، مهتاب باجلان، آساره هداوند، نیلوفر ذوالفقاری و پریسا مشکانی در این نمایش به ایفای نقش می پردازند. آهنگسازی و سرپرستی گروه موسیقی زنده این نمایش را نیز عبد آتشانی بر عهده دارد.
نوید فرحمرزی طراحی گریم و لباس و طراحی حرکت این نمایش را انجام داده است. طراح نور رضا خضرایی، طراح پوستر وحید اسلامی عرب، ساخت تیزر و موشن بهرام شادانفر، مدیر روابط عمومی زهرا شایانفر، عکاس محبوبه فرج الهی و تبلیغات مجازی شیرین حمزه هستند.
در گروه کارگردانی این نمایش مریم جانمحمدی به عنوان دستیار کارگردان و برنامه ریز، فهیمه کرمی منشی صحنه، دستیار کارگردان شیرین حمزه، حسین توکلی مدیر صحنه همکاری دارند.
مجریان گریم ترمه فرح مرزی و پوریا برومند و در گروه نوازندگان میلاد پرصبر نوازنده تار، مریم آشوری نوازنده پرکاشن و همخوان، فراز معماریان نوازنده تنبک، ویدا عربشاهی نوازنده قانون از دیگر هنرمندان این اثر نمایشی هستند.
این نمایش تا جمعه ۴ آبان ماه ساعت ۱۹:۴۰ در عمارت نوفل لوشاتو روی صحنه است و علاقه مندان میتوانند از طریق سایت تیوال بلیت این نمایش را تهیه کنند.
ابر، کردا و سرابی از اوایل آبان به تالار وحدت میآیند.
به گزارش روابط عمومی نمایش، «مالی سویینی» کاری از گروه تئاتر مشق به نویسندگی برایال فریل و ترجمه حمید احیا به کارگردانی مرتضی میرمنتظمی و بازی صابر ابر، الهام کردا و علی سرابی از ۹ آبان روی صحنه میرود و تمامی بلیتهای ۲ روز اول این نمایش به پایان رسیده است. مرکز اندیشه و هنر آمارد تهیهکنندگی این اثر را به عهده دارد.
بنا بر این گزارش، در خلاصه این اثر آمده است: مالی سویینی، زنی نابینا، در پی تلاشها و اصرارهای همسرش، چشمانش را عمل میکند و قدم در دنیای بینایان میگذارد. وی در ابتدا بسیار هیجان زده است اما پس از مدتی دچار بیماری میشود؛ مغزش، اطلاعات اشیاء دیده شده را مخابره نمیکند و او با وجود دید دقیق کاملا کور است.
ضمنا طراح نور فرشید مصدق، طراح صحنه و لباس صابر ابر، طراح گریم لعیا خرامان، طراح صدا شایان صفوی، طراح گرافیک و طراح تیزر محمدصادق زرجویان (کت استودیو)، عکاس حسین حاجیبابایی، مدیر تولید شاهین امیرپور، دستیار تهیه علی اکباتانی، دستیار کارگردان مهشید زبردست، منشی صحنه مریم ضمیریان، مدیر صحنه سعید رنجبر، تبلیغات مجازی آریان امیرخان (فیلمنیوز)، موشن گرافیک امیرحسین ستوده نسب، دستیار تولید علی میقانی، دستیار لباس ارمغان خانمحمدی، ساخت مجسمه فائزه بهارلو، ساخت گل مریم مهری و... از دیگر عوامل این نمایش هستند.
علاقمندان میتوانند برای تهیه بلیت این نمایش به سایت تیوال مراجعه کنند.
نمایش «مالی سویینی» از ۹ آبان ساعت ۱۸:۳۰ در تالار وحدت روی صحنه میرود.
طراح پوستر: محمدصادق زرجویان
هشتاد و پنجمین اجرای قصه ترانه های ماندگار همزمان با هشتادسالگی ترانه ی ملی و جاودان "ای ایران" به آقای میکائیل شهرستانی و خانم احترام برومند تقدیم شد.
نمایش قصه ترانه های ماندگار از سال هزار و چهارصد و یک تا امروز در دوره های مختلف و در سالنهای اصلی و بزرگ کشور به روی صحنه رفته است . این نمایش به دلیل استقبال فوق العاده مخاطبان یک بار دیگر تمدید شد و این آخرین تمدید از دور جدید اجراهای این نمایش است.
"قصه ترانه های ماندگار" به نویسندگی و کارگردانی سیدجلال الدین دری و تهیه کنندگی آزیتا موگویی در کاخ سعد آباد و در محوطه ایوان عطار به روی صحنه میرود.
بازیگران این نمایش به ترتیب ورود به صحنه عبارتند از:
آرش فلاحت پیشه، سولماز غنی، نورا هاشمی، پانته آ مهدی نیا، پولاد کیمیایی؛ شهروز دل افکار؛ حسین میرزائیان، الهام کرمی، فرانک جواهری، سیدنویداالدین دری، المیرا دهقانی
این نمایش درباره ۵ ترانه ماندگار تاریخ موسیقی ایران ؛ «مرا ببوس»، « طاقتم ده » «زندگی»، «یار دبستانی»، و ترانهی جاودان «ای ایران» است که توسط عماد طالب زاده با همخوانی فایضه کامیاب و همراهی نوازندگان مهرناز دبیرزاده ؛ کیان دارات؛ امیر علی هدایت زاده و پوریا حیدری نوازنده پیانو و رهبر ارکستر، اجرای تازه ای میشود.
فروش بلیت روزهای تمدید شده این نمایش در سایت تیوال در دسترس علاقه مندان است.
ساخت تیزر: هنگامه صفایی پور - الهه شهریاری
نمایش «با خشم به گذشته نگاه کن» به کارگردانی فضلاله عمرانی با همراهی بازیگران مطرح تئاتر روی صحنه خواهد رفت.
به گزارش مشاور رسانهای پروژه، نمایش «با خشم به گذشته نگاه کن» نوشته محمد زارعی، دراماتورژ و مشاور کارگردان مازیار سیدی و کارگردانی فضلاله عمرانی آماده اجرا خواهد شد.
«با خشم به گذشته نگاه کن» این روزها در حال تمرین و آمادهسازی اجرا است و در روزهای پایانی آبان ماه ۱۴۰۳ روی صحنه خواهد رفت. این نمایشنامه براساس متن «با خشم به گذشته بنگر» نوشته جان آزبرن آماده اجراشده است.
فضلاله عمرانی که کارگردانی این اثر نمایشی را بر عهده دارد تاکنون نمایشهای «عروسی خون»، «متساویالساقین»، «ایران»، «سه روایت از مردن در یک روز مهآلود»، «سه چهار روزی که امیر خونه نبود» و... را روی صحنه برده است.
بازیگران، عوامل، محل اجرا و زمان بلیتفروشی این اثر نمایشی بهزودی اعلام خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی پروژه، نمایش «گور پلاس» به نویسندگی وهاب مهربان، شهاب مهربان، کارگردانی شهاب مهربان و تهیهکنندگی علیرضا توسلیزاده از ۱۳ مهر ۱۴۰۳، ساعت ۲۰ در سالن قشقایی مجموعه تئاتر شهر روی صحنه رفته است.
این اثر نمایشی که قرار بود تا پایان مهرماه روی صحنه باشد اجرایش تا ۱۴ آبانماه تمدید شد.
داریوش رشادت، الهام اخوان، مهدی یگانه، میلاد مرادی، پرتو مهر، رحمان یاوری بازیگران این اثر نمایشی هستند.
در خلاصه داستان این نمایش آمده است: «موش اگه قرار بود به همین راحتی گیر آدمیزاد بیافته که دیگه موش، موش نمیشد.»
طراح صحنه: شهاب مهربان، زهرا مسیب زاده، طراح لباس: زهرا مسیب زاده، طراح نور: علیرضا توسلی زاده، دستیار کارگردان، برنامه ریز: غزال فرخندی، مجری طرح: رحمان یاوری، دستیار تهیه: محمدرضا ولی زاده، ساخت عروسک: فرشید رادمان، دستیار لباس: فاطمه ساکتی، گروه صحنه: پیام شیخنواز، ارشیا خواجه، فرشید رادمان، طراح گرافیک: نگار نجفی، عکس و تیزر: مصطفی قصابی، حمید حبیبی، امیر منوچهر طیبی (استودیو نگاتیو)، مشاور رسانهای، روابط عمومی و تبلیغات: علی کیهانی (راوی مدیا) دیگر عواملی هستند که در این پروژه حضور دارند.
علاقهمندان برای تهیه بلیت و تماشای این اثر نمایش میتوانند به سایت تیوال مراجعه کنند.
عکس خبر از: مهدی عماد
کارگردان «هاملن» با اشاره به ویژگیهای این اثر نمایشی عنوان کرد این نمایش روی مفاهیم عمیق انسانی به شیوهای اکسپرسیونیستی متمرکز است.مژگان معقولی کارگردان نمایش «هاملن» که از ۱۵ مهر اجرای خود را در عمارت نوفل لوشاتو آغاز کرده است، درباره ویژگی های این اثر نمایشی به خبرنگار مهر گفت: «هاملن» برداشتی جدید از یک داستان قدیمی است که با سبکی اکسپرسیونیستی به صحنه آمده است. این اجرا با بهرهگیری از نمادگرایی و حرکات فرم، به شیوهای متفاوت از تئاتر سنتی اجرا میشود. هدف این اثر بیشتر از سرگرمی، ایجاد فضایی برای تفکر و تعمق است، برخلاف بسیاری از نمایشهای معاصر که بر شوخیهای سطحی تکیه دارند، «هاملن» بر تجربه حسی و فکری مخاطب تمرکز دارد.
وی ادامه داد: متن نمایش روی مفاهیم عمیق انسانی متمرکز است. کاراکترهای «هاملن»، بهویژه شخصیت دانشمند (هامان) از سایرین جدا هستند. در عین حال، شهردار بهعنوان نمادی از قدرت و زورگویی مطرح میشود که با خشونت فیزیکی خود به آسیبهای جامعه اشاره دارد. همچنین متن نمایش زبانی ساده و مستقیم دارد تا مخاطب بتواند بهراحتی با مفاهیم درگیر شود.
معقولی درباره ویژگی های اجرا عنوان کرد: استفاده از نمادهای دیداری مانند ماسکها و هیولاها کمک میکند تا احساسات و مفاهیم عمیقتری در نمایش منتقل شود.
این کارگردان درباره انتخاب بازیگران نمایش توضیح داد: برای این نمایش از بازیگران جوان و پرشور استفاده شده است. انتخاب بازیگران جوان به این دلیل است که به هنر اصیل تئاتر و نیروی خلاقانهای که این نسل میتواند ارائه دهد، باور دارم. این تصمیم بهمنظور اجتناب از استفاده از سلبریتیها و اینفلوئنسرها بوده است که امروزه بیشتر برای فروش بلیت و جذب مخاطب به کار میروند، نه برای ارتقای کیفیت هنری.
وی درباره مدت زمان تمرین های نمایش «هاملن» بیان کرد: تمرین های نمایش حدود سه ماه به طول انجامید. در این مدت، گروه بازیگران بهطور مستمر روی حرکات فرم، هماهنگی با موسیقی و فضاسازی کار کردهاند. این تمرینات با هدف ایجاد تعاملی قوی بین بازیگران و فضای بصری و شنیداری نمایش انجام شد.
معقولی در پایان درباره شیوه اجرایی نمایش یادآور شد: شیوه اجرایی نمایش کاملاً به سمت اکسپرسیونیسم متمایل است. از ماسکها و هیولاها برای نمایان ساختن جنبههای درونی شخصیتها و حالات ذهنی آنها استفاده شده است. موسیقی و حرکات فرم نیز نقش مهمی در انتقال احساسات و مفاهیم بازی میکنند. همچنین طراحی صحنه بسیار ساده ولی مؤثر است و با استفاده از فضاهای خالی و نورپردازی به ایجاد حالتهای خاص ذهنی و احساسی کمک شده است. لباسها نیز بهگونهای طراحی شدهاند که حالتهای روانی و عاطفی شخصیتها را بازتاب دهد.
در خلاصه داستان این اثر نمایشی آمده است: آنجا که پلیدی و شر به ملاقات یکدیگر میروند و مراسم فروپاشی اخلاق و ایستادن نبض انسانیت را جشن میگیرند.
«هاملن» تا ۴ آبان هر شب ساعت ۱۸ در عمارت نوفل لوشاتو روی صحنه می رود.
عکس از رضا جاویدی است.
منبع: خبرگزاری مهر
نمایش "صید ممد" به کارگردانی هادی سعادتی از ۶ آبان در عمارت نوفل لوشاتو روی صحنه می رود.
هادی سعادتی نویسندگی، کارگردانی و تهیه کنندگی نمایش صید ممد را بر عهده دارد که قرار است از هفته دوم آبان ماه اجرای خود را در عمارت نوفل لوشاتو آغاز کند.
در خلاصه داستان این نمایش آمده است که صید ممد و همسرش در انتظاری نامتعارف برای ورود رئیس جمهور به خانه سرایداری خود به سر میبرند.
نمایش صید ممد با نقش آفرینی سه بازیگر شناخته شده سینما و تئاتر کشور؛ علیرضا جلالی تبار، کاظم برزگر و روشنک خسروی برای اجرا آماده شده است.
گفتنی است هادی سعادتی دانش آموخته کارگردانی تئاتر است و سابقه حضور در پروژههای سینمایی و تئاتری را به عنوان بازیگر و کارگردان در پرونده خود دارد.
اطلاعات تکمیلی به زودی منتشر می شود.
نمایش آهای کوزه ، کجا کجا؟! به نویسندگی و کارگردانی مهدی مقیمی اسفندآبادی روز دوشنبه ۳۰ مهر ساعت ۱۹ در تالار هنر برای کودکان اوتیسم به روی صحنه می رود و به همین مناسبت برای مخاطبان تخفیف ویژه در نظر گرفته است.
در این نمایش که مناسب کودکان بالای ۴ سال می باشد محسن صفری، ملیحه مقیمی اسفندآبادی، حمید فضل ا...، علیرضا تاجیک، سمیه سلمانی، سما مقیمی، فاطمه تقی نژاد، محمد رضا مقیمی،سوگند عرب کوهسار، ستایش دهقان زاده به ایفای نقش می پردازند .
نمایش آهای کوزه کجا کجا؟! در در دپارتمان گروه فرهنگی وهنری تئاتر خاک تهیه شده است و سرمایه گذاران آن محسن صفری و مهدی مقیمی هستند.
سایر عوامل عبارتند از: شاعر: محسن صفری, دستیاران کارگردان: ملیحه مقیمی و محسن صفری، آهنگساز: رامین عبدالهی، طراح صحنه: سمیه سلمانی، ساخت دکور: قاسم انصاری شاد، ابوذر کریمی، فرزانه غیاثی، ریحانه قوامی، طراح لباس: سما مقیمی، دوخت لباس: زهرا زارع زاده، صوفیا صیدی، طراح و ساخت عروسک: علیرضا حسین پور، طراح گریم: حسین تبریزی، طراح نور: حسین اکبری، طراح پوستر و بروشور: منصوره کریمی، دستیار صدا و نور: مریم صادقی، ساخت تیزر: سمانه جوشقانی، مدیر صحنه: محمدرضا مقیمی، دستیار صحنه: فاطمه تقی نژاد، منشی صحنه: ستایش دهقان زاده و سوگند عرب کوهسار، عکاس: فائزه مقیمی، روابط عمومی: گروه تئاتر کودک ببین، ریحانه مطهری، روژین ستاری، روشنک کریمی.
در خلاصه ی نمایش آمده است:پسر بچه ای کوزه گر، در حجره ی پدرش مشغول بازی و سرگرمی است. او هر چیزی را می بیند، دوست دارد که آن را داشته باشد در صورتی که از آن وسیله در خانه مشابه اش را دارد. این رفتارش باعث شده اهل بازار از دستش عاصی باشند. هر روز پسر بچه اسباب بازی و وسایل دیگران را با کشمش از آنها می گیرد و به حجره میآورد و...
نمایش آهای کوزه کجا کجا؟! تا نیمه ی آبان ماه هر روز به جز شنبه ها در تالار هنر به نشانی: میدان هفت تیر، مفتح جنوبی، ورزنده به روی صحنه می رود .
علاقمندان می توانند از طریق سایت تیوال اقدام به تهیه ی بلیت کنند.
من برگردان نام نمایشنامه به پارسی را در قالب «کنش بدون واژگان» بیشتر میپسندم. گمان میکنم هدف نویسنده نیز از بهرهگیری از واژه "Act"، کنش هدفمند انسان باشد و نه بازی نمایشی، اگر نه که برای آن میتوانست از واژه "Play" بهره ببرد.
این هدف را نویسنده در متن نمایشی خود با وادار ساختن کارکترها به انجام کنشهای اجباری روزمره زندگی به خوبی به نمایش میگذارد، کنشهایی که همگی بدون هیچ ارتباط واژگانی با یکدیگر انجام میپذیرند.
نمایش «بازی بیکلام ۲» را دو کارکتر، بیهیچ سخن و ارتباطی با یکدیگر میآفرینند. کارکتر اول، ویژگیهای آدمی سرخورده، خسته، بیهدف و پوچ را در بر دارد که تلاش دارد تا در عین بیعملی خود، تنهایی و انزوای درونی خود را به مخاطبش ارائه کند. ناتوانی در پوشیدن لباس و انجام سادهترین نیازهای روزمره انسانی، نهایت بیهدفی و سستی در حرکت کنشگرانه زندگی او را به تصویر میکشد.
او حتی توانایی بلعیدن مقدار هویجی که در دهان دارد را ندارد و آن را به بیرون تف میکند. این خود میتواند سمبل و نمادی باشد از ناتوانی انسان معاصر در دریافت و تجزیه و تحلیل عناصر و رویدادهای پیرامون خود.
کارکتر اول، در قالبی دیگر گونه، شخصیتی سرزنده، شاد، و پرانرژی دارد. این شخصیت او را وادار میکند تا لحظهای آرام و قرار نداشته باشد و پیوسته به انجام امیدوارانه امور روزمره خود بپردازد.
کارکتر دوم، بر خلاف کارکتر اول، برای زندگی خود، برنامه دقیق و بروز دارد، تا جایی که برای حرکت خود در مسیر زندگی، از قطبنما بهره میبرد. او آن چنان از زندگی خود لذت میبرد که حتی از خوردن مقداری هویج، دچار سرخوشی و شادی میشود. انجام امور روزانه او گاهی حتی دچار زیادهروی میشود. مسواکزدن دندان، و یا پاککردن لباس توسط او، خود سمبلی از طنز آدمهایی است که آن چنان خود را در چارچوب مقررات و روش های زندگی ماشینی انسان معاصر درگیر کردهاند که زیادهروی در تعلق خاطر به این چارچوبهای صنعتی و ماشینی را در نمییابند.
صحنه، خالی از هر گونه دکور و تنها شامل دو کیسه، یک دست لباس و یک جفت کفش است. هیچ موزیکی نمایش را همراهی نمیکند و نور، تنها در مسیری باریک، عرض صحنه نمایش را میپیماید و پویایی جامعه را در قالب باریکه راه حرکت کارکترها معرفی میکند. لباس بازیگران نیز در طراحی و اجرای ساده و سپیدش، تأکیدی دیگر بر عدم وابستگی اندیشه کارکترها به هر گونه اندیشه تأثیرگذار یا هیجانات درونی است.
نبود هیچ دیالوگی در نمایش، رنگ مکتب ابزرد را به صحنه میبخشد و ریتم کند نمایش، این بیان ابزرد را به خوبی همراهی میکند. بازیگران در اجرایی روانتنی "Psychosomatic" به خوبی و با توانایی بالایی، روان و درون آدمهای نمایش را به روایت تصویری تبدیل میکنند.
این بیان تصویری، وجود بیتردید مکتب اکسپرسیونیسم را در شالوده اصلی این نمایش ابزرد بیان میکند. گزاره های تصویری از درون و روان انسانهایی که بیخبر، در ویترین صحنه، به نمایش گذاشته شدهاند. ولی از بهرهگیری نویسنده از مکتب سمبلیسم (نمادگرایی) در بیان رفتار کارکترها نیز نمیتوان به سادگی گذر کرد. کیسههای سفید میتوانند سمبلی باشند از پیلههای شخصیتی که انسان معاصر به دور خود میپیچد و خود را در آن محصور میکند تا امکان هر گونه ارتباط انسانی با هر موجود دیگری را کاملاً از بین ببرد. آدمهای نمایش، مجبور به حمل یکدیگر هستند که خود، سمبلی از ناچاری زندگی اجتماعی در جوامع امروز است. این انتقال سنگین که به سختی و در مسافتی بسیار کوتاه انجام میپذیرد، نشان از پویایی اجتماعی کند جوامع صنعتی، و ماشینی امروز جهان است. کارگردان نمایش، بخوبی همه عناصر و عوامل آفرینش این اثر ابزرد را در روی صحنه نمایش، هدایت میکند.
آن چه در بازی بیکلام ۲ به مخاطب ارائه میشود، وضعیت انسان ماشینی و صنعتی امروز است که بیشتر در دو قالب، بروز اجتماعی مییابند. قالب پذیرنده شرایط محاط صنعتی و اجتماعی انسان امروز (کارکتر دوم)، و همچنین قالب نپذیرنده این شرایط (کارکتر اول). در هر دو صورت، نویسنده با ایجاد طنزی تلخ، درون آدمهای این اجتماع را به گونهای آشکار میکند که مخاطب میتواند علت همه این تنهایی ها و انزواها را در پیلههای خودبافته و خودساخته ای ببیند که هر کس در زندگیاش به دور خود پیچیده است و با این کار، امکان هر گونه ارتباط با دیگران را از خود و از دیگران میگیرد.
سخن آخر این که، گویی ساموئل بکت در این نمایشنامه خود، زمینههای بیان اندیشه اصلی خود در قالب مکتب ابزرد را بیان میکند. او در این اثر خود، ذهن مخاطب خود را برای ورود به مرحله بالاتری از فراگیری مکتب مورد نظر خود در گزارشگری موقعیت نامناسب انسان ماشینی امروز ابراز میکند، و هوشمندانه و در زیربافت تصویر خود از این انسان، تنها ارتباط را بزرگترین دارو در درمان بیماری انزوای امروز بشر، و رسیدن به تعادل اجتماعی میداند. نویسنده، ایستایی حرکت اجتماع انسانی که به عدم تعادل در رفتار فردی و اجتماعی انسان منجر شدهاست را، در خلأ ارتباط جستو جو میکند. این تعادل، در جوامعی که آدمهای آن دارای ارتباط بیشتری با یکدیگر هستند (مانند جوامع سنتی)، سادهتر و آسانتر بدست میآید، و این نیاز، در جوامعی که دارای تنوع گسترده نژادی، زبانی، دینی، و فرهنگی، هستند، با وجود جایگاه بالای صنعتی و ماشینی، خیلی شدیدتر احساس میشود.
نمایش «بازی بیکلام ۲» به کارگردانی الهام ایروانی در سالن مولوی اجرا میشود.
منبع: خبرآنلاین