در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال گردشگری
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 09:55:44
«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید

 

نمک چینی

چشمه کوهرنگ جایی نزدیک دره است. مردان و زنان روستای سر آقا سید که می‌روند همراهشان می‌روم. مسیر ترسناک و پر پیچ و خمی است که فقط خود اهالی محلی روستا از پسش برمی‌آیند. خانمی با اینکه نمک‌چینی زخم‌های عمیقی روی دست‌هایش جا گذاشته اما برای اینکه زیر دِین کسی نباشد و خودش گلیمش را از آب بیرون بکشد، پیرهنش را دور کمرش می‌بندد و با احتیاط تا نزدیک چشمه یا همان به قول خودشان کِرت‌ها جلو می‌رود.

برداشت نوبتی نمک
در روستای سر آقا سید شهرستان کوهرنگ، همه هم‌خون‌ هستند اما هر چشمه سهم یک خانواده و وراثتی است و این قانونی نانوشته اما همچنان موجود است که زن و مرد رعایتش می‌کنند و این‌طور نیست که سر و‌کله کسی بالای چشمه کس دیگری پیدا شود. کار اصلی مردم این روستا، نمک‌چینی است و با اینکه شغلی فصلی و از داغی تابستان تا اواسط پاییز و بارش اولین باران‌هاست اما گلایه‌ای روی لب‌هایشان نیست و جای حرف‌های تلخ را به خنده‌های شیرینشان داده‌اند.
خانمی یکی ... دیدن ادامه ›› از اهالی قدیمی همین روستاست. با اینکه رماتیسم حاد مفصلی دارد ولی نمک‌چینی می‌کند. وقتی کنجکاوی‌ام را برای دیدن نمک‌های طبیعی می‌بیند، یک مُشت از نمک‌های تازه را از گونی برنج درمی‌آوَرَد و بین دست‌هایم می‌گذارد «برای برداشت نمک نوبت هفتگی داریم. نمی‌شود که یکی جیبش پر شود و یکی بی رزق و روزی بماند. این تقسیم‌ها هم از قدیم، از پدر و مادرهایمان وجود داشته و هر کسی می‌داند کِی برود لب چشمه، آب شورش را ببرد، روی زمین پلاستیک بکشد و نمکش را برداشت کند. کار خیلی سختی است اما دست‌های ما از پسش برمی‌آید. راستش را بخواهی، یک جورهایی به نمک توی زخم‌هایمان پاشیده شدن عادت کرده‌ایم!»

قوطی‌های حلبی
قاطر اکبر آقا در پلکان اول روستا رَم می‌کند و حلبی‌های نمک‌ روی پالانش تکان تکان می‌خورند. چند نفری دورش جمع می‌شوند تا حیوان زبان بسته را آرام کنند اما می‌ترسد و بند محافظ یکی از حلبی‌ها از پالانش بریده می‌شود و روی زمین پخش می‌شود. اکبر آقا دو دستی روی سرش می‌کوبد و مرد گنده های های گریه می‌کند.

خانم با ناراحتی سر تکان می‌دهد «فکر می‌کند حالا که خر دارد کارش به راه است. ما خودمان حلبی‌ها و گونی‌های ۲۰ و ۳۰ کیلیویی نمک را از چشمه کوهرنگ، دو کیلومتر روی شانه‌هایمان می‌گذاریم تا برسیم به روستا. ناشُکری نباشد اما جانمان در می‌رود. بعضی‌ها مثل اکبر آقا که حیوان دارند، وقتی نوبت نمک چینی‌شان می‌شود کارشان یک مقدار راحت‌تر است، ولی خب توی این بالا و پایین‌های کوه، دردسرهای خودش را دارد.»

میراث مادرانه
بیشتر‌ زن‌های روستای سر آقا سید، حلبی‌ها و گونی‌های سنگین نمک را روی شانه‌هایشان جابه‌جا می‌کنند و این اتفاق آن‌قدر ریشه‌دار و با مراسمی نمادین است که نمک‌چینیِ سر آقا سیدی‌ها، در بهمن ماه سال ۱۴۰۱ و با شماره ۲۸۰۹ در فهرست میراث ناملموس کشور به ثبت می‌رسد.

خانم می‌گوید «بچه‌های یتیمی که دهن‌های گرسنه‌شان باز باشد باید با یک لقمه نان پر شود و نمک‌چینی، شغل آبا و اجدادی مردم روستای سر آقا سید است. اینجا حتی دختربچه‌های ۸ و ۹ ساله هم نمک‌چینی را بلدند و یک جورهایی این میراث، نسل به نسل، حتی به بچه‌های دهه نودی روستا هم منتقل شده است.»

فارس نیوز اینترنت
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
روستای یساقی

یساقی با جمعیت ۵۰۰۰ نفر و ۱۵۰۰ خانه مسکونی و ۴۲ تن از جانباختگان جنگ هشت ساله و موقعیت جغرافیایی (صفر کیلومتری جاده ترانزیتی گرگان-تهران) و منطقه مهاجرپذیر و زمین‌های مساعد و دارای بیشترین امکانات شهری در مقابل روستاها یکی از بزرگ‌ترین روستاهای شهرستان کردکوی می‌باشد.

جالب اینجاست روستا دارای نه شهید با فامیلی روشنی است و با وجود داشتن پنج هزار نفر جمعیت هنوز شهر نشده است!!!!

درصد باسواد ۹۵٪ و بی ... دیدن ادامه ›› سواد ۵٪ است.

همچنین شاه تپه یساقی در یک کیلومتری شمال یساقی با قدمت ۳۵۰۰ سال قرار دارد.ارتفاع شاه تپه به‌طور متوسط بین ۵.۷ تا ۷ متر است. در این ناحیه آثاری از سه دوره بزرگ را کشف کرده‌اند؛ دوره اسلامی، دوران پیش از اسلام و دوران ماقبل تاریخ. برخی از اشیای مکشوف شامل کاسه‌های آب‌خوری نوک‌دار، کوزه‌های شکم‌دار و کوزه‌های نوک‌دار می‌شود.
آثار به جای مانده از غار «هوتو» و «کمربند» در شاه تپه یساقی حکایت از زندگی ماقبل تاریخ دارد. در تاریخ طبرستان از ورود آریایی‌ها و وجود تمدن پیشرفته غار هوتو و کمربند سخن رفت در همین دوران تمدن شاه تپه یساقی (۱۶ کیلومتری غرب گرگان) نیز شکوفا بوده که عده‌ای از مورخان و باستان شناسان آن را متعلق به عصر نوسنگی می‌دانند. در گرگان حدود ۳۱۰ منطقه و تپه باستانی به ثبت رسیده است که شاه تپه یساقی یکی از مهم‌ترین آنهاست. آثار به جای مانده از آن‌ها حکایت از تمدن ماقبل تاریخ دارد؛ یعنی حدود ۵۰۰۰ سال پیش این آثار توسط هیئت مختلف خارجی (فرانسوی، سوئدی و آمریکایی) کندوکاو و کشف شده است. عده‌ای هم معتقدند شباهت‌های زیادی بین آثار تورنگ تپه و شاه تپه یساقی و گنج تپه خردین قزوین وجود دارد. به سال ۱۳۱۱ شمسی یک هیئت باستان‌شناس سوئدی که به سرپرستی پروفسور «ج. آرن» رئیس مدرسه «آن توروپولوژی» سوئد در شاه تپه یساقی آثاری به دست آورد از جمله ۱۱ جمجمه از شاه تپه یساقی متعلق به ۴۵۰۰ سال پیش با مشخصات لیکسفال به اندیس ۷۲ تا ۷۹ بود.

دیدن از روستای یساقی به کسایی توصیه می‌شه که زمان زیادی ندارن و بدون دور شدن از شهر گرگان می‌خوان روستا و طبیعت ببینن. یه آب بندون هم داره که خیلی تماشاییه.
نت
بهنام دیناری این را خواند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
عرفان

من نمی دانم عرفان چیست نمی دانم عرفان حلقه چیست حداقل باورش چندان نداشتم فکر می کردم رقص و روح بازی است ولی وقتی یک نفر به من گفت باورم نشد و خندیدم ولی وقتی گفت یک مشکل از روح خود را بگو تا حل کنم باز هم باورم نشد ولی انگار بعدش یک چیزی مثل انرژی مغناطیس یا روح زار و امثالهم از درون بدنم مثل یک شوک عمیق بیرون رفت و آن مشکل بیست ساله حل شد انگار سبک شدم انگار یک جرم jerm از روی روح من پاک شد حس لذت بخشی بود حس آرامش پس از یک آشفتگی ویرانگر بود حس ارامش خوردن گیلاس خنک 🍒 در تابستان بود.

انگار در خواب باشی یک نفر بهت یک شوک عمیق وارد کند و ناگهان با هول شدن بیدار شوی و از جایت بپری و دیگر مشکلت حل شده باشد.

پی نوشت : سرکاری فقط شانزده ثانیه است.
محمد فروزنده این را خواند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
طب سوزنی

طب سوزنی میگن از چین هست خیلی باحال است، مثل همان کلیپ پیام بازرگانی است که می گویند خستگی هام در رفت، یعنی سوزن سوزن که به پشت پا تا کمر می زنند اصلا انگار خستگی آدم در میرود.

یعنی قبلش من نسبت به طب سوزنی باور نداشتم ولی وقتی یک بار انجام دهید برخلاف تمام چیزهای چین که تقلبی است طب سوزنی آن اصل است.

البته نفر انجام دهنده طب سوزنی هم باید فرد ماهر باشد.
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
این روزها زمان برداشت انگور در روستای هزاوه که در نزدیکی اراک واقع شده فرا رسیده


هزاوه زادگاه امیرکبیر فراهانی ، همشهری گلشیفته
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
بیش از 20 سال است که سفرهایی با عنوان "سفرهای گروهی جاده ابریشم" از مبدا ایران برگزار می‌کنیم. سفرهایی به مقصد کشورهای ترکمنستان، ازبکستان و تاجیکستان، برای بازدید از شهرهای تاریخی سمرقند، بخارا و خیوه.
سفرهای خاص و منحصر به فرد دیگری مثل: سفر به تبت سرزمین ممنوعه، سفر با قطار ترنس سیبری از شرق به غرب روسیه و یا سفر ماجراجویی به هیمالیای پاکستان و بیس کمپ نانگاپاربات نیز توسط نازنیوز برگزار می‌شود. در نازنیوز تلاش داریم تا تجربیات سال‌ها سفر به مقاصد مختلف رو با شما به اشتراک بگذاریم. به شما کمک می‌کنیم ارزان‌تر، سبک‌تر و طولانی‌تر سفر کنید. ما کمک می‌کنیم که سفر بعدی شما ارزانتر، هواشمندانه‌تر، طولانی‎تر و هیجان‌انگیزتر باشد.
محمد فروزنده این را خواند
ببخشید یک نفر هم امکان همسفر شدن با شما رو داره؟
چون اکثر تورها برای یک نفر هزینهٔ بیشتری مطالبه می‌کنن.
۶ روز پیش، یکشنبه
امیرمسعود فدائی
ببخشید یک نفر هم امکان همسفر شدن با شما رو داره؟ چون اکثر تورها برای یک نفر هزینهٔ بیشتری مطالبه می‌کنن.
سلام و عرض ادب. امکان همسفر شدن یک نفر با همین هزینه اعلام شده بدون افزایش یا هزینه اضافی است.
۵ روز پیش، دوشنبه
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
عکس معبد اورشلیم در شهرک سینمایی غزالی

شهرک سینمایی غزالی توسط زنده یاد علی حاتمی ساخته شده است

معرفی لوکیشن‌ها

۱. لوکیشن مریم مقدس: لوکیشن موجود با مساحتی بیش از ۵۰۰۰ متر مربع و با معماری دوران قبل از اسلام شهر اورشلیم جهت تهیهٔ مریم مقدس در سال ۱۳۷۸ ساخته شده‌است. این مجموعه مورد استفاده سریال‌های دیگری مانند بشارت منجی، ابراهیم خلیل‌الله، ستاره خضرا، مسافر زمان، اشک‌ها و لبخندها و راه آبی ابریشم قرار گرفته‌است.

۲. لوکیشن شهر کوفه: لوکیشن موجود با مساحتی در حدود ۶۲۰۰۰ متر مربع و با معماری عربی دوران بعد از اسلام جهت تولید مجموعهٔ امام علی ... دیدن ادامه ›› در سال ۱۳۷۱ ساخته شده‌است. این مجموعه مورد استفاده سریال‌های دیگری مانند ولایت عشق، تنهاترین سردار، طفلان مسلم، آخرین دعوت، ناسپاس و برنامه‌های مناسبتی قرارگرفته‌است.

۳. لوکیشن لاله زار: لوکیشن موجود با مساحتی در حدود ۴۰۰۰ متر مربع و با معماری دوره معاصر جهت تهیه سریال هزاردستان در سال ۱۳۵۸ ساخته شده‌است. این مجموعه مورد استفاده سریال‌های دیگری مانند در چشم باد، کلاه پهلوی، سرزمین مادری، جهان پهلوان تختی، شب دهم، مدار صفر درجه، کیف انگلیسی، معمای شاه، قبله عالم، شهرزاد، شبکه مخفی زنان و شب‌های برره قرارگرفته‌است.

۴. لوکیشن بازارچه خانی آباد: لوکیشن موجود با مساحتی در حدود ۲۰۰۰ متر مربع و با معماری دوره معاصر جهت تهیه فیلم جهان پهلوان تختی در سال ۱۳۷۴ ساخته شده‌است. این مجموعه مورد استفاده بسیاری از پروژه‌های مرتبط با دوره معاصر و تهران قدیم قرار گرفته‌است.

۵. لوکیشن کلاه پهلوی: لوکیشن موجود با مساحتی در حدود ۷۰۰۰ متر مربع و با معماری دوره معاصر جهت تهیه سریال کلاه پهلوی در سال ۱۳۸۴ ساخته شده‌است.

۶. لوکیشن سرزمین مادری: لوکیشن موجود با مساحتی در حدود ۲۰۰۰۰ متر مربع و با معماری دوره معاصر در دو بخش (میدان بهارستان و محله‌های قدیم تهران به روش فنی و صنعتی سازی) جهت تهیه سریال سرزمین مادری در سال ۱۳۸۶ احداث گردیده‌است.

۷. لوکیشن تبریز در مه: لوکیشن موجود با مساحتی در حدود ۱۰۰۰۰ متر مربع و با معماری دوره معاصر جهت تهیه سریال تبریز در مه در سال ۱۳۸۹ با تغییر در دکورهای سریال نردبام آسمان ساخته شده‌است که تداعی شهر و بازار تبریز را می‌کند.

۸. لوکیشن همچو سرو: لوکیشن موجود با مساحتی در حدود ۲۰۰۰ متر مربع و با معماری دوران دفاع مقدس جهت تهیه سریال همچون سرو در سال ۱۳۸۹ ساخته شده‌است.

۹. تکیه دولت: لوکیشن موجود با مساحتی در حدود ۱۵۰۰ متر مربع و با معماری دوره معاصر در سال ۱۳۸۰ به صورت نیمه تمام ساخته شده‌است. اما به دلیل عدم رعایت اصول فنی امکان بهره‌برداری از آن هرگز میسر نگردید. بر اساس نظر کارشناسان، این سازه سازمان فاقد استفاده بود و تخریب شد.

۱۰. سوله شهرداری: فضای موجود با مساحتی در حدود ۹۵۰ متر مربع جهت نصب دکور برای برنامه سازان تکمیل گردیده و در سال ۱۳۸۶ در زمان مدیریت سیمافیلم بخشی از دکورهای سریال یوسف و دکور سریال شیخ بهایی در این سوله نصب گردید که عملاً کارایی خاصی نداشت و در حال حاضر مقرر گردیده‌است دکورهای داخل این سوله جمع‌آوری گردد تا بتوان در اختیار برنامه سازان به عنوان یک فضای سرپوشیده (جهت نصب دکور و ضبط برنامه) قرار گیرد. از دکور سریال شیخ بهایی فقط یکبار در سریال کیمیاگر و تبریز در مه استفاده شده‌است.

۱۱. مجموعه گراند هتل: لوکیشن موجود با مساحتی در حدود ۱۰۰۰ متر مربع از دو بخش رستوران و چایخانه سنتی تشکیل شده‌است. این مجموعه در سال ۱۳۵۹ به منظور استفاده در سریال هزاردستان احداث گردید. در حال حاضر مجموعه به صورت اجاره در اختیار بخش خصوصی می‌باشد.

۱۲. فیلودلفیا (فیلادلفیا) سال ۲۷۰ پیش از میلاد شامل: بازارچه، کاخ دقیانوس، کلیسا، دوازده شهر، عمارت دادگاه برای سریال‌های مردان آنجلس و بشارت منجی

۱۳. اورشلیم سال ۱۷ پیش از میلاد شامل: کاخ هیرود، خانه زکریا، خانه مریم، بازارچه، هیکل سلیمان، برای فیلم‌برداری سریال بشارت منجی و فیلم مریم مقدس

هزینه بازدید و ساعت کاری شهرک سینمایی غزالی

همه روزه حتی روزهای تعطیل نیز می‌توانید از ساعت ۹ صبح تا ۵ عصر به شهرک سینمایی بروید و با تهیه بلیط ورودی برای هر نفر از این جای تفریحی تهران و زیبایی‌های این شهرک بازدید کنید. البته در چند سال اخیر، این شهرک فعالیت بسیار کمی دارد و بهتر است قبل از رفتن حتما تماس بگیرید تا از باز بودن مجموعه مطلع شوید. برای بازدید از شهرک سینمایی غزالی باید ۲ تا ۵ ساعت وقت بگذارید، زیرا این مکان حتما ارزش دیدن دارد، پس هنگام مراجعه به ساعت رسیدنتان دقت کنید.

اینترنت
اوپارک

پارک آبی تهران نزدیک مترو چیتگر هست(قبل از باغ گیاه شناسی است).

انواع مدل های مختلف سرسره آبی با تیوب های چند نفره دارد یا سرسره با تشک دارد. سرسره های روباز و سربسته دارد. جکوزی خوبی هم دارد قسمت کودکان هم دارد. ماساژ هم داشت. موج خروشان قشنگی دارد که مثل موج دریا 🌊 است، که تخت های کنار ساحلش برای استراحت خوب است.اگر حوصله داشته باشند کنار ساحل موج خروشان هم ظهرها آهنگ میگذارند که ملت برقصند.

کانال طولانی آب به شکل بیضی دارد که با تیوب میتوانید درونش بروید و خود کانال آب، مثل رودخانه شما را آرام آرام جلو می‌برد تا به انتها ... دیدن ادامه ›› برسید و به آن رودخانه خروشان می گویند. سرسره دو نفره هاش بهتر است. یک سرسره عمودی مثل آسانسور هم دارد که میگفتند انگار از ساختمان چهارطبقه با آسانسور خیلی سریع پایین بیایی. اگر در حالت هیجانی یا ترس مثل بقیه شدید،حتما فریاد بزنید تا تخلیه بشوید یا چشمتان را ببندید ولی وقتی به انتهای سرسره ها نزدیک میشود حتما دهانتان را ببندید که آب استخر را نخورید.

یک حالت تاب هم دارد که وسط فضای سوله در ارتفاع حدود هفت متری میروید که میگفتند هزینه جداگانه دارد(فضای آسمان همین عکس).

جمعه ها آقایان از ده صبح تا ده شب با یک بلیت میتوانید بروید، بردن غذا خوراکی ممنوع است. داخل خودش رستوران دارد مثلا پیتزا دو نفره از سیصد و پنجاه تومان است یا کاپوچینو هم پنجاه تومان است. بلیت خود اوپارک هفتصد تومان نفری است.خانم ها روزهای زوج و پنجشنبه ها هستند.

Www.Opark.ir
محمد فروزنده این را خواند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
ادیب پیشاوری

سید احمد ادیب پیشاوری (۱۲۶۰ ه‍.ق / ۱۲۲۳ ه‍.ش در پیشاورپاکستان - ۱۳۴۹ ه‍.ق / ۹ تیر ۱۳۰۹ ه‍.ش در تهران) ادیب و شاعر ایرانی است.

ادیب، سال‌های پایان عمر را صرف تحقیق و مراجعه به آثار خاقانی، ناصرخسرو، سنایی و به ویژه مثنوی مولوی می‌کرد، لذا آثار زیادی از وی به جای نمانده است. از حواشی و تعلیقاتی که بر ابوالفضل بیهقی نگاشته است می‌توان به احاطه بسیط او بر تاریخ و لغت پی‌برد. دیوان ادیب پیشاوری مشتمل بر چهارهزار و دویست بیت فارسی و سیصد و هفتاد بیت عربی در سال ۱۳۱۲ ه‍.ق (۱۲۷۳ خورشیدی) منتشر شد.

دو رسالهٔ دیگر، یکی در بیان «قضایای بدیهییات اولیه» و دیگری در تصحیح دیوان ناصرخسرو از وی به جای مانده است. قیصرنامه ادیب پیشاوری که در ... دیدن ادامه ›› بحر متقارب و دربارهٔ جنگ جهانی اول سروده شده، شامل چهارده‌هزار بیت است. ادیب در پایان زندگی به ترجمهٔ اشارات ابن سینا به زبان فارسی همت گماشت که عمرش به اتمام آن وفا نکرد. ادیب نسبت به ایران و زبان و ادبیات فارسی علاقه‌مند بود و تقریبأ هیچ‌کدام از آثارش خالی از چاشنی میهن‌دوستی و ترویج استقلال و آزادگی نیست.

ادیب در زادگاه خود مقدمات را آموخت و چون در سرحدات غربی هند بین اهالی و قوای انگلیس جنگ درگرفت، پدر و دیگر خویشاوندانش کشته شدند. ادیب، مادر سالخورده را وداع گفت و رهسپار کابل شد. وی در کابل نزد ملامحمد آل‌ناصر به کسب علوم پرداخت و پس از دو سال راهی غزنین شد و در جوار آرامگاه سنایی و محمود غزنوی در محلی به نام «باغ فیروزه» اقامت گزید. در آن‌جا نیز به کسب علوم همت گماشت و از محضر ملاسعدالدین بهرمند شد. ادیب پس از دو سال و نیم غزنین را به مقصد هرات ترک گفت و در آن‌جا به مدت چهارده‌ماه بماند و سپس راهی تربت جام شد و در ۲۲ سالگی به مشهد رفت. ادیب در مشهد نزد فضلای آن دوره به تحصیل مشغول شد. او علم حکمت و ریاضی را از میرزاعبدالرحمن و فلسفه و «علوم عقلیه» را از ملاغلامحسین شیخ‌الاسلام فراگرفت و به آموختن ادبیات همت گماشت. ادیب به‌واسطهٔ ذوق فطری و نیروی حافظه در این فن به مهارت رسید
مارنئولی (به گرجی: მარნეული) شهری در استان کومو کارتلی گرجستان است. جمعیت این شهر طبق سرشماری سال ۲۰۰۹ میلادی ۲۲٬۰۰۰ نفر بوده‌است. بیش از ۸۳٪ این شهر آذریایجانی‌های گرجستان تشکیل می‌دهند. گویند عاشورا در این شهر تعطیل است.

عاشورا در مهرماه بود. شش درصد جمعیت گرجستان شیعه هستند که در شهر های مرزی با جمهوری آذربایجان و پایتخت آن زندگی میکنند یک درصد جمعیت کرد هم دارد.

نت
حسین چیانی این را خواند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
یوم کیپور

طبق تاریخ ، عرب قبل از اسلام در تقویم و گاهشماری از یهود مدینه و قبیله بنی کنانه و سال های 13 ماهه و عدم تغییر ماه های قمری در فصول مختلف سال تبعیت می نمود . بر اساس آن تقویم روز ورود پیامبر اکرم(ص) به مدینه در 10 محرم« عاشوراء » مصادف بود با عید « یوم کیپور و روز بخشایش یهود پس از گوساله پرستی » و طبق روایات اهل سنت ، پیامبر (ص) نیز در بدو ورود به مدینه امر به شادباش و همراهی مسلمانان با یهود در روز عاشوراء داشتند و همچنان مسلمین از تقویم یهود و گزینش ماه های حرام به دلخواه استفاده می نمود
تا آنکه با نزول آیات « نَسیء ، آیات 36 و 37 سوره توبه » حرمت ثبات ماه ها در فصول مشخص و دست اندازی یهود در ایام به مثابه کفر اعلام گردید و ماه های قمری در فصول سال بصورت چرخشی درآمدند ، که از نتایج آن از هم گسیختگی روز عاشوراء از یوم کیپور و به عبارتی دیگر برگی از استقلال شخصیتی مسلمانان در برابر یهود رقم خورد
پس از فاجعه خونین دشت کربلاء در سال 60 قمری ، یهود همچنان یوم کیپور را که مصادف با عاشوراء می دانست و در تضاد با شیعه به شادی و سرور برگزار می نمود ، و طی زمان این دو روز در اثر چرخش ماه های قمری از هم جدا شدند.

در نهایت متاسفانه آغاز سال نو قمری با محرم خونین یکی شد و عاشورا سال ۶۱ ... دیدن ادامه ›› هم که شهادت امام حسین بود در نیمه مهرماه در حوالی روز یوم کیپور بود.

همچنین در زبان عبری لغت دهم عاشارا یا عاسارا (عبری: עשרה) و دارای ریشه سامی ع-ش-ر به معنی ده است.

حال آنکه بعضی دیگر اعتقاد دارند چون ۱۰ محرم ۶۱ هجری قمری برابر با ۱۰ حشوان ۴۴۴۱ عبری بوده‌است در حالی که یوم‌کیپور در روز دهم ماه تیشری می‌باشد این دو واقعه به یکدیگر مرتبط نیستند.

نت
یوم کیپور

۲۲ مهر یوم کیپور مبارک

در دهمین روز پس از روش هاشانا (عید سال نو عبری) که دهمین روز ماه تیشری در گاهشماری عبری است، یوم‌کیپور دانسته می‌شود. در روز یوم کیپور، موسی از کوه سینا بازگشت.

بر اساس میشنا، روزه گرفتن در یوم کیپور واجب است؛ همچنین یهودیان در این روز باید نیم ساعت قبل از مغرب تا نیم ساعت بعد از مغرب روز بعد، از خوردن و آشامیدن پرهیز کنند.

یوم کیپور روز دهم ماه هفتم است و به عنوان شبات شباتها قلمداد می‌شود.

از این رو عبارت «صوم کل» (روزه ساده) عبارتی رایج ... دیدن ادامه ›› در بین یهودیان در روز قبل از یوم کیپور است. در روز یوم کیپور خوردن و آشامیدن در انظار عمومی بسیار بد تلقی می‌شود. همچنین گوش کردن به موسیقی و رانندگی وسائل نقلیه بسیار مقبوح است. قانونی در مورد این مسائل وجود ندارد ولیکن به دلیل فشار اجتماعی کسی این اعمال را انجام نمی‌دهد. در چند سال اخیر یهودیان سکولار گاهی در روز یوم کیپور به دوچرخه سواری و اسکیت در خیابان‌های خالی در روز یوم کیپور پرداختند.

کپاروت (عبری: כפרות) یک آیین از دین یهودیت است که توسط بعضی یهودیان در روز یوم کیپور اجرا می‌شود. در این آیین فرد یک مرغ زنده و یک مقداری سکه را در دور سر فرد دیگری سه بار می‌چرخاند و به صورت سمبولیک گناهان فرد را به مرغ یا کیسه سکه منتقل می‌کند. مرغ سپس کشته شده و به فقیران داده می‌شود.


در نیایش روز کیپور، نیایشگران در کنیسه آرزو کرده می‌خوانند: پروردگاری که صلح در کهکشان‌ها را بر قرار ساخته، بر سر ما و همه ملت یهود سایه صلح برقرار خواهد ساخت.

در تفسیر میدراش روز یوم کیپور روزی است که موسی برای بار دوم ده فرمان را دریافت کرد (موسی سنگ‌های ده فرمان را در بار اول بعد از دیدن پرستش گوساله توسط قوم اسرائیل خرد کرده بود). در این زمان ۴۰ روز دستور خدا به موسی تکمیل گردید. در این زمان خدا گناه قوم اسرائیل در پرستش گوساله سامری را مورد بخشش قرار داد و از این رو این روز روز آمرزش نام گرفت.

پی نوشت:در ابتدای هجرت محمد به مدینه، تقویم یهودی و تقویم اسلامی با یکدیگر یکسان بوده و دارای سال‌هایی با ماه کبیسه (سیزده‌ماهه) بود. در تقویم یهودی برای جلوگیری از تغییر فصل‌ها در تقویم قمری، هر سه یا چهار سال یکبار سالی سیزده‌ماهه وجود دارد. اعراب قدیم قبل از زمان دین اسلام نیز از این تقویم تبعیت می‌کردند. در روایات زیادی به خصوص در بین کتب مسلمانان سنی، روایت شده است که وقتی محمد به مدینه رسید در روز یوم کیپور (روز دهم ماه هفتم یا عاشورا) بود. او به پیروان خود دستور داد که مانند یهودیان در این روز روزه بگیرند؛ ولیکن در زمانی که قبله از اورشلیم به مکه تغییر یافت و دو دین اسلام و یهودیت به صورت کامل از یکدیگر جدا شدند، آیه نسیء نازل شد و تقویم مسلمانان همیشه ۱۲ ماهه گردید و روزه نیز در روز مکروه (در نزد اهل سنت روزه گرفتن در روزهای عاشورا و تاسوعا، مستحب است) اعلام شد. از این زمان تقویم مسلمانان به چرخش در فصل‌ها افتاد و دیگر عاشورا و یوم کیپور در یک روز نیستند و زمان عاشورا و یوم کیپور هر سال نسبت به یکدیگر تغییر می‌کنند.
با روی کار آمدن حکومت فاطمیان مصر، شیعه اسماعیلی بسیار قدرتمند شد و مبلّغانی را به سراسر مملکت اسلامی آن زمان، اعزام نمود. پس از مرگ المستنصر، هشتمین خلیفه-« فاطمی و امام اسماعیلی ها، اختلافی بین اسماعیلیان بروز نمود؛ زیرا گروهی از آنان، نزار پسر بزرگ وی را رهبر اسماعیلیه ها دانستند و گروه دیگر، مستعلی فرزند کوچک وی را پیشوای اسماعیلیان خواندند. این امر سبب بروز درگیری سختی بین دو برادر شد و به انشعاب اسماعیلیه ها انجامید؛ به طوری که پیروان نزار نسل آقاخانیه های فعلی را تشکیل دادند (مشهورترین پیشوای آنان حسن صباح در قرن ششم هجری در زمان حکومت سلجوقیان در ایران قیام کرد و قلعه-« الموت را به عنوان پایگاه اصلی خود قرار داد) و پیروان مستعلی به -«مستعلیون-» معروف شدند که باقیمانده-« آنان امروزه به -«بهره-» موسومند. مستعلیون در قرن ششم هجری ابتدا به یمن و از آنجا به هند مهاجرت کردند و در این سرزمین سکونت یافتند؛ به طوری که هنوز بخش اعظم بهره ها در هند سکونت دارند و پیشوای آنان (داعی مطلق نایب امام بیست و یکم) نیز در شهر بمبئی اقامت دارد.

نت
روستای ماهوسک بیرجند

مهرماه بیرجند و لذت زرشک خوردن تازه روی درخت را از دست ندهید.

از توابع بخش مرکزی شهرستان بیرجند ودر دهستان القورات در 50 کیلومتری شمال شرق بیرجند واقع شده است.
روستای نقنج در شرق و روستای ماهوک در غرب و طورمان در جنوب و روستاهای سرحد و آسو در شمال آن قرار گرفته اند.
این روستا در سرشماری سال 85 دارای 44 خانوارو جمعیتی معادل 97 نفر بوده است.
مردم این روستا مسلمان بوده و پیرو مذهب شیعه اثنی عشری و اکثریت شیعه اسماعیلیه هستند. .
این روستادو شهید به پیشگاه ایران تقدیم نموده است..
کوه ... دیدن ادامه ›› گینوک به عنوان بلندترین ارتفاع منطقه نماد این روستا می باشد.
شغل مردم کشاورزی می باشد .
ماهوسک ، ماهوسک بالا ، گینوک پایین، گینوک بالا ، اسفدالوک ، نیم کوشک و.. از معروفترین قنوات آن می باشد . زرشک ، آلو و بادام مهمترین محصولات این روستا در سال های اخیر می باشد.نت
شیعه اسماعیلی

در ایران اسماعیلیان در یکی از دوره های مجلس توانستند نمایندگانی بدون هیچ تابلو و نشانی راهی مجلس شورای اسلامی کنند.

در رفتن به مدرسه، دانشگاه و اشتغال در ادارات و سازمانهای دولتی به شرط علنی نکردن گرایش شیعی خود با مشکل خاصی مواجه نیستند.

اسماعیلیان عبادتی به اسم نماز، مثل نماز شیعیان ندارند در عوض هر روز دو بار صبح و غروب (همزمان با اذان) در جماعت خانه جمع می شوند و دعا می خوانند.
"آقاخان" لقبی است که فتحعلی شاه قاجار به حسنعلی شاه، چهل و ششمین امام اسماعیلی داد و از آن زمان به بعد امامان اسماعیلی لقب آقاخان گرفتند.

نت
حسین بهمنش این را خواند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
آقاخان سوم تنها ایرانی دارای مقام در سازمان ملل

اسماعیلی، شاخه‌ای از شیعه است که باور به امامت اسماعیل، فرزند بزرگتر امام صادق دارد. در تاریخ اسلام، این گروه را به نام‌های گوناگونی چون مُلاحده، قَرامطه و باطنیان نیز نامگذاری کرده‌اند. خلافت فاطمیان مصر (که عموما ما در کتاب‌های تاریخ‌مان به سادگی از کنار شکوه و گستردگی‌اش می‌گذریم)، مهمترین حکومت اسماعیلیان بود. اما آنچه بیش از پیش ایشان را مشهور ساخت، حسن صباح بود که در دژ افسانه‌ای الموت جای گرفت.
ناصرخسرو هم اسماعیلی بود.

پس از ویرانی الموت و دیگر دژهای اسماعیلیان به دست هولاکوخان و کشته شدن خورشاه، هفتمین جانشین حسن صباح، این گروه عموما بدون حاشیه در ایران می‌زیستند تا اینکه شاه خلیل‌الله، چهل و پنجمین امام‌شان در یزد کشته شد. اما فرزندش به نام حسنعلی‌شاه توسط فتحعلیشاه قاجار به تهران دعوت شده، مورد دلجویی قرار گرفت و حتی یکی از دختران شاه به عقدش در آمد. حسنعلی شاه که لقب «آقاخان» را از فتحعلیشاه دریافت کرده بود، در محلات ساکن شد (نگارنده از تنها دیوار ... دیدن ادامه ›› باقیمانده قلعه‌ی وی در محلات دیدن کرده است. سازه‌ای که می‌توانست ثبت ملی شده و پذیرای گردشگران باشد، بخش عمده‌ای‌اش ویران گشته و به تصرف اهالی محلات در آمده است).

پس از مرگ فتحعلیشاه، میرزا آقاسی صدر اعظم محمدشاه، آنچنان بر آقاخان فشار آورد و مخالفت کرد تا او بالاخره راه هند را در پیش گرفت و از آن پس، امامان اسماعیلی و خود اسماعیلیان ایران را ترک کردند. هرچند اکنون شمار بسیار اندکی اسماعیلی همچنان در ایران زندگی می‌کنند (به‌ویژه استان‌های خاوری)، اما بیشتر جمعیت پانزده میلیونی اسماعیلیان در افغانستان، تاجیکستان، هند و آفریقا هستند.

سلطان محمدشاه، یعنی آقاخان سوم، نخستین امام اسماعیلیه بود که نهادهای فرهنگی و اقتصادی بسیاری بنیان نهاد. او همچنین روابط جهانی گسترده‌ای داشت؛ آنچنانکه از سال ۱۳۱۶ تا ۱۳۱۸ از مقامات عالی رتبه جامعه‌ی ملل (بعدها، سازمان ملل) بود.

https://ensafnews.com/122477/%D8%A2%D9%82%D8%A7%D8%AE%D8%A7%D9%86-%D8%8C-%D8%A7%D8%B3%D9%85%D8%A7%D8%B9%DB%8C%D9%84%DB%8C%D8%A7%D9%86-%D9%88-%D9%81%D8%B1%D8%B5%D8%AA%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%DA%A9%D9%87-%D8%A7%DB%8C/
حسین بهمنش این را خواند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
شیعه اسماعیلی های طیبی در هندوستان

پس از حضرت علی(ع) که مقامی بالاتر از امام دارد و -«اساس-» خوانده می شود، سایر امامان بهره داوودی عبارتند از: امام حسن (ع)، امام حسین ( ع)، امام زین العابدین ( ع)، امام محمدباقر ( ع)، امام جعفرصادق (ع)، اسماعیل ، محمد بن اسماعیل ، عبدالله ، احمد، حسین (مستور)، مهدی عبیدالله ، القائم بامرالله ، المنصور بالله ، المعزالدین الله ، العزیز بالله ، الحاکم بامرالله ، الظاهر الاعزاز دین الله ، المستنصر بالله ، المستعلی بالله ، الا~ مر باحکام الله و ابوالقاسم الطیب .

بهره ها سلسله-« خلفای فاطمی را تا الا~ مر باحکام الله به عنوان امام قبول دارند، ولی چهار خلیفه-« بعد از او، الحافظ لدین الله، الضافر بامرالله، الفائز بالله و العاضدلدین الله را امام نمی دانند. امام بیست و یکم آنها طیب ، بنا به عقیده-« بهره ها از نظر غایب شده است.

عقاید : ابلیس مرده است، ولی هر کس با امام زمان خود مخالفت کند، ابلیس است.

نت

مرکز اسماعیلیان آقاخانیه در تاجیکستان قرار دارد. این مرکز در سال ۲۰۰۹ میلادی در پایتخت تاجیکستان شهر دوشنبه افتتاح گردید. در مورد تعداد افراد دارای این مذهب در تاجیکستان اطلاعات زیادی در دست نیست اما جمعیت آنها را در حدود ۲۰۰ هزار نفر تخمین می‌زنند که بیشتر در منطقه پامیر و شهر دوشنبه ساکنند.
رهبری در شیعه اسماعیلیه ارثی است. ولی در شیعه دوازده امامی توسط مجلس خبرگان رهبری تعیین می شود.

دیزباد

بیشتر مبلغان اسماعیلی در نیشابور سیاستمداران و افرادی بودند که به نیشابور می‌آمده‌اند. مشهورترین اینان ... دیدن ادامه ›› ناصرخسرو است.

یکی از عناصر گسترش اسماعیلیه در نیشابور اقامت ناصر خسرو در این شهر و تبلیغات پنهانی او در گرایش بعضی از مردم نیشابور به این آیین بوده‌است.


دیزباد
دیزباد روستایی است در دل کوه بینالود، در چهل کیلومتری راه مشهد به نیشابور که به دو بخش دیزباد علیا و سفلی تقسیم می‌شود. دیزباد سفلی (دیزباد پایین) در منطقه‌ای هموار و بیابانی قرار دارد و مردم آن شیعهٔ دوازد امامی هستند که به کشاورزی و دامداری مشغولند. اما دیزباد علیا (دیزباد بالا) روستایی کوهستانی است که هنوز در آن شیعیان اسماعیلیه زندگی میکنند.

http://www.irdiplomacy.ir/fa/news/1913777/-%D8%A7%D8%B3%D9%85%D8%A7%D8%B9%DB%8C%D9%84%DB%8C%D9%87-%D9%88-%D8%AF%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86-%D8%B4%D9%88%D8%B1%D8%B4-%D8%A2%D9%82%D8%A7%D8%AE%D8%A7%D9%86-%D9%85%D8%AD%D9%84%D8%A7%D8%AA%DB%8C
حضور سرکنسول کشورمان در مراسم عزاداری محرم بُهره ای‌های اسماعیلی کراچی


حسن نوریان، سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در مراسم عزادری ماه محرم بُهره ای‌های کراچی شرکت کرد.
حسن نوریان، سرکنسول جمهوری اسلامی ایران به دعوت بُهره ای‌های کراچی همراه با هیئتی در مراسم عزادری ماه محرم در جماعت خانه این گروه حضور یافت.

بوهره ای‌ها از فرقه اسماعیلیه هستند که بیش از 50 هزار نفر از پیروان این فرقه در شهر کراچی زندگی
می‌کنند.

عکس: جماعت خانه شیعه اسماعیلی مشابه مسجد یا تکیه

https://karachi.mfa.gov.ir/portal/newsview/689719
خبرگزاری مهر، گروه استان‌ ها: فاصله این محله با مرکز شهر بابل چند قدم است اما از نظر امکانات قرن‌ها فاصله دارد، محله‌ای هزارمتری با هزار و ۸۷۵ نفر جمعیت که در مترش دو نفر زندگی می‌کنند.
آدرس محله حسینی را از هرکه بپرسید، سرراست نشانتان می‌دهد، چندسالی است به این نام معروف شده و قبل تر، جوکی محله شهره بود.

دخترکی ۱۲ ساله به سمت ما می‌آید و می‌گوید کلاس دوم است، نامش ام‌البنین است، برادر بزرگش معلول و خواهر کوچکش نیز با وی همکلاس است. پدرش زمین‌گیر و مادرش با دستفروشی خرک خانه را تأمین می‌کند.
*ام‌البنین می‌گوید: آرزو دارم در مدرسه عادی و با هم سن و سال‌هایم درس بخوانم.*

درباره پیشینه محله و نامگذاری آن به جوکی محله نقل قول‌های زیادی مطرح است، کوچ از هندوستان به مازندران و یا مشهد دلایلی است.
محله حسینی ... دیدن ادامه ›› از جمله مناطق آسیب پذیر شهرستان بابل بوده که دارای ۲۹۵ خانوار و بیش از هزار نفر جمعیت است که فروش مواد مخدر و تکدی‌گری، ازدواج در سنین پایین، فرزندان بی هویت و بدون شناسنامه از جمله مشکلات آن بوده است.

*جوگی ها اغلب از طریق شکار خوک و گراز و جوجه تیغی ،اهنگری،کلفتی،دستفروشی و زباله گردی زندگی می کنند چون کسی به آنها شغل نمی دهد گرچه انسان هستند.**

محله حسینی از جمله مناطق حاشیه نشین مازندران به شمار می‌رود و انجام کارهای فرهنگی در سایه اقدامات عمرانی و رفاهی برای ارتقای سطح زندگی در این منطقه نیازمند همراهی و حضور میدانی تمامی دستگاه‌های متولی و اجرایی است.


Yogi=who practice yoga

جوگی گدار احتمالا از کلمه یوگی هندوستان است.

https://www.mehrnews.com/news/5479886/%D8%AD%D8%A7%D8%B4%DB%8C%D9%87-%D9%86%D8%B4%DB%8C%D9%86%D8%A7%D9%86%DB%8C-%DA%A9%D9%87-%D8%AF%D8%B9%D8%A7%DA%AF%D9%88%DB%8C-%D8%A8%D8%B3%DB%8C%D8%AC%DB%8C%D8%A7%D9%86-%D9%87%D8%B3%D8%AA%D9%86%D8%AF-%D9%86%D8%A8%D8%B6-%D8%B2%D9%86%D8%AF%DA%AF%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D9%85%D8%AD%D9%84%D9%87-%D8%AD%D8%B3%DB%8C%D9%86%DB%8C?_gl=1*1mgnxhx*_ga*cmZBbGF3QzhXcTVsWnRwU2ljYW13Um9KS3N6TGNTUVBxS2I1ZHZERmYzUS1MRFZNeVIxdWdSNUQybWo3eVRBaw..