به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی پردیس تئاتر شهرزاد، نمایش فانتزی موزیکال «هتل ترانسیلوانیا؛ شعبه در ایران» به قلم و کارگردانی امین گلستانه که از ۵ دی در پردیس تئاتر شهرزاد اجرای خود را آغاز کرده است، با مجموع ۲۰ اجرا و میزبانی از حدود ۴ هزار مخاطب توانست به فروشی معادل یک میلیارد تومان دست پیدا کند.
همزمان با یک میلیاردی شدن فروش این پروژه از روز دوشنبه یکم بهمن آلبوم موسیقی نمایش با ترانه و موسیقی مصطفی جلالیپور و میکس و مستر رامین خادمی نیز از مسیر سامانه تیوال قابل خریداری شد.
صدیقه صحت تهیه کننده این نمایش از اجرای این پروژه در استانهای کشور خبر داد و اعلام کرد که به زودی جزییات تور شهرستان نیز اعلام خواهد شد.
در ادامه درسگفتارهای زمستان ۱۴۰۳ پلتفرم آموزشی اجوک/ایت و در هفته اول بهمن ماه دو درسگفتار در این مجموعه برگزار خواهد شد.
مجید اخگر از روز پنجشنبه ۴ بهمن ماه ساعت ۱۶ درسگفتار «اهمیت بوف کور در چیست: قرائتِ قرائتهایی از آثار هدایت» را با هدف واکاوی تاریخی - هنری آثار هدایت در بطن تاریخ مدرنیته ایرانی را آغاز خواهد کرد. نیز درسگفتار «فلسفه چیست: ژیل دلوز و پرسش از چیستی فلسفه» با تدریس داوود معظمی از روز یکشنبه ۷ بهمن ماه ساعت ۱۷:۳۰ در این پلتفرم آغاز خواهد شد.
علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر و شرکت در این درسگفتارها میتوانند با شمارههای روابط عمومی این موسسه ۲۶۴۷۰۴۹۷ - ۲۶۴۷۰۴۳۰ تماس گرفته و یا به وب سایت آوا پلت مراجعه کنند.
پلتفرم اجوک/ایت در اقدسیه، خ موحد دانش، نبش خ فیروز بخش، ط هشتم مجمتع آوا پلت واقع شده است.
نمایش "یخ زده" به کارگردانی رضا بهکام که تحسین منتقدان و متخصصان تئاتر و روانشناسی را همراه دارد به بخش بعلاوه فجر جشنواره چهل و سوم تئاتر فجر راه یافته و برای سه اجرا در ساعت های متفاوت میزبان تماشاگران خواهد بود.
این نمایش روز سه شنبه ۲ بهمن یک اجرای ویژه در ساعت ۱۹:۰۰ انجام میدهد. اجرای جشنواره در روز پنجشنبه ۴ بهمن ساعت ۲۱:۰۰ برگزار خواهد شد. اجرای پایانی نمایش یخ زده در روز جمعه ۵ بهمن و در ساعت ۲۰:۳۰ روی صحنه میرود.
یخ زده با بازی هنرمندانی همچون ریحانه سلامت، مرتضی کوهی، روژینا ابراهیمی، بهادر باستان حق، نسیم عربانی، علی ایزدی سفیددشتی و روشا صدیقیان (بازیگر کودک) در تئاتر هامون روی صحنه است.
یخ زده که دو روایت موازی از زمان حال و گذشته یک خانواده که با حادثه ناپدید شدن فرزند خود روبرو هستند را به نمایش میگذارد اقتباس رضا بهکام از نمایشنامهای به همین نام نوشته بریانی لاوری است.
مترجم این اثر سحر محمدبیگی است و تهیه کنندگی اجرا را امیرموسی کاظمی بر عهده دارد. ندا شاهرخی به عنوان مشاور کارگردان و مهتاب وجدانی به عنوان مدیر پروژه با این گروه همکاری می کنند.
نمایش یخ زده از ۲۸ آذر ماه اجرای خود را در تئاتر هامون آغاز کرده و با توجه به رویکرد روانشناسانه و پرداختن به موضوع جنایت سریالی مورد توجه بسیاری از کارشناسان و منتقدان تئاتر، روانشناسان و متخصصان علوم اجتماعی قرار گرفته و برای سه هفته پیاپی تمدید شد. علاقه مندان می توانند بلیت این نمایش را از طریق سایت تیوال تهیه کنند.
همچنین بلیت اجرای جشنواره این نمایش نیز از طریق تیوال در دسترس عموم علاقه مندان قرار دارد.
همزمان با رونمایی پوستر، پیش فروش سه روز نخست نمایش «یک روز شلوغ در دربار» در سایت تیوال آغاز شد.
به گزارش روابطعمومی و رسانه گروه؛ نمایش «یک روز شلوغ در دربار» نوشته رامین قادرینسب، کارگردانی ابوالفضل کریمزاده نائینی و تهیهکنندگی آسیه آخوندی از ۷ بهمنماه ۱۴۰۳، ساعت ۱۹:۴۵ در مجموعه صحنه آبی روی صحنه میرود.
پیش فروش بلیت این نمایش که همزمان با رونمایی از پوستر به طراحی سجاد مرآتی آغاز شده، در سایت تیوال با تخفیف ۳۰٪ انجام میشود. در خلاصه داستان نمایش ۷۰دقیقهای «یک روز شلوغ در دربار» آمده است: «حاجی سیاه خان بعد از وصلت خواهرش با پادشاه به داخل دربار میآید و...»
بازیگران این نمایش، مهدی اسدی، محمد شوالی، فاطمه زمانی، دانیال حسین پور، عمادالدین محبی، پویا مومنه، حمیدرضا محمدیپور و علی کاشی هستند.
هستند.
دیگر عوامل این نمایش عبارتند از؛ گروه کارگردانی: محمد شوالی(دستیار)، علی قربانی(دستیار)، عمادالدین محبی (برنامه ریز)، گروه: موسیقی: سامان علی دماوندی (سرپرست)، یگانه حسنی (نوازنده تنبک)، کتایون کشاورزی (نوازنده کمانچه)، گروه تهیه و تولید: محمد لهاک(مجری طرح)، مهرزاد کشاورزی (مدیر پروژه)، مهران ایمانی پور (مدیر اجرایی)، سید مسلم حجتی (سرپرست گروه)، گروه طراحان: صادق نصیری (طراح صحنه)، آسیه آخوندی (طراح لباس)، مریم ایلات منش (طراح گریم)، اتابک اسدی (طراح نور)، سجاد مرآتی (گرافیست)، گروه مجریان: سید حسین حجتی (دکوراتور)، سید مسلم حجتی (دکوراتور)، افروز افراز (دوخت لباس)، علی قربانی (مجری نور)، شیوا یزدانی (مجری گریم)،
گروه رسانه: سامان رحمت آبادی (روابط عمومی، عکاس)، امیر پارسائیانمهر (مدیر امور رسانه)، سجاد مرآتی (فضای مجازی)، امیرعباس حیدری (فضای مجازی).
این خبر در پایان یادآور میشود، علاقمندان به تماشای این نمایش میتوانند برای تهیه بلیت به سایت تیوال مراجعه کنند.
نمایش «کلوچه های خدا» با طراحی، نویسندگی و کارگردانی آرش شریف زاده از ۳ بهمن ماه ساعت ۱۷ در تئاتر شهرزاد به روی صحنه میرود.
این نمایش که براساس داستانی از کلر ژوبرت به نگارش درآمده یکی از پرتماشاگرترین تئاترهای کودک چند سال اخیر در ایران است که ابتدا در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تهران به روی صحنه رفت و در بیست و سومین جشنوارهی بین المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان برندهی شش جایزه شد. سپس با آغاز سفرهای شهرستان در استان مازندران شهرهای بابل، آمل، استان یزد شهرهای اردکان، بافق، تفت و شهرهای اهواز و بندرعباس و... به روی صحنه رفت.
در نمایش فانتزی موزیکال «کلوچه های خدا»، امین رضا ملک محمودی، نگین تقوی راد، امیرمسعود قاسمی، مهدی بیابانی، نگار تقوی راد مهرسا میرزایی به عنوان بازیگر به ایفای نقش میپردازند.
آهنگساز نمایش فرید نوایی و شاعر مهدی فرشیدی سپهر، طراح صحنه و لباس ریحانه مطهری، سازندهی عروسک مژده ذکریاپور، دستیار کارگردان علیرضا ملک محمودی و
روابط عمومی: گروه تئاتر کودک ببین، ریحانه مطهری، روژین ستاری، روشنک کریمی میباشند.
نمایش «کلوچه های خدا» برای گروه سنی ۳ سال به بالا و با مدت زمان ۵۰ دقیقه از چهارشنبه ۳ بهمن ماه ساعت ۱۷ در پردیس تئاتر شهرزاد به نشانی خیابان نوفل لوشاتو بعد از سفارت ایتالیا به روی صحنه می رود.
علاقمندان برای تهیهی بلیت میتوانند از طریق سایت تیوال اقدام کنند.
کنسرت - نمایش عاشقانه “ایرج، زهره، منوچهر” که روایتی متفاوت از اشعار ماندگار ایرج میرزا است، به دلیل استقبال بینظیر تماشاگران برای سومین بار و به مدت محدود تمدید شد.
این اثر به نویسندگی علی پالیزدار، کارگردانی مهرداد آبجار و تهیهکنندگی مسعود والا، در دو دوره قبلی میزبان بیش از ۲۰ هزار تماشاگر بوده و اکنون در پردیس تئاتر شهرزاد بار دیگر به روی صحنه میرود.
در دوره جدید، امیر غفارمنش به عنوان راوی به بازیگران و گروه موسیقی بندری آوای موج اضافه شده است تا این اثر عاشقانه و موزیکال تجربهای بهیادماندنیتر را برای مخاطبان رقم بزند.
بازیگران و عوامل این کنسرت نمایش عبارتند از:
امیر غفارمنش، مهدی رکنی، رضا صمدپور، آرزو کریمی زند، ارسلان محمدی، شکیبا کیا، دلارام راضیان، مهبد فیضی، کمال رضوی، امیر رضا محسنی، شهربانو رخشان، شادن باژن، بهار احمدی،نوشین بدری کوهی
موسیقی: گروه موسیقی جنوبی آوای موج
برای تهیه بلیت و کسب اطلاعات بیشتر به سایت تیوال مراجعه کنید.
نمایش عروسکی «مَثلِث» به کارگردانی قیس یساقی، پس از یک سال اجرای موفق و ۲۵۶ اجرا، وارد دور پایانی خود شد. این نمایش که در ژانر کمدی سیاه و به مدت ۴۰ دقیقه اجرا میشود، اولین بار در دی ماه ۱۴۰۲ در مشهد و سپس در بهمن ماه در تالار قشقایی تئاتر شهر روی صحنه رفت و از اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در تئاتر هامون با استقبال بینظیر مخاطبان مواجه شده و توانسته رضایت تماشاگران را جلب کند. «مَثلِث» که از بهار امسال در میان پر امتیاز ترین ها، پر فروش ترین ها و پر ترین نمایش های تیوال است، عنوان پرفروشترین نمایش عروسکی سال را نیز یدک میکشد.
این اثر با اقتباسی طنزآمیز از نمایشنامههای «هملت»، «مکبث» و «اتللو» اثر ویلیام شکسپیر، به شکلی پارودیک داستانی مدرن را روایت میکند.
این نمایش دور پنجم اجراهای را در تئاتر هامون آغاز کرده و علاقهمندان میتوانند برای تهیه بلیت به برگه تیوال نمایش «مَثلِث» مراجعه کنند.
عوامل نمایش:
کارگردان: قیس یساقی، نویسندگان: فواد زیدانلو، محمدجواد مهدیان، قیس یساقی، بازیدهندگان و صداپیشگان: محمدجواد مهدیان و قیس یساقی، دستیار کارگردان: امیرحسین بلندی، مشاور کارگردان: مهسا صبوری، آهنگساز: مهران ولیزاده، نوازنده گیتار الکتریک: ماهان عبداللهی، مدیر تولید: محمدجواد رجبزاده، ساخت عروسک و طراح آکسسوار: یاسمن علیزاده، مدیر روابط عمومی و تبلیغات: مهدی غلامی، طراح گرافیک و موشن: حامد فرهی، طراح تیزر: فرشاد قاسمی، عکاس: رضا پردل
این نمایش توسط گروه تئاتر نخنما تولید شده است.
نمایش «پس از» یکی از موفقترین نمایش های بهار ۱۴۰۳ در بخش «به علاوه فجر» چهل و سومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر روی صحنه میرود.
این نمایش روز سه شنبه ۹ بهمن ساعت ۲۱ در تئاتر هامون اجرای جشنواره خود را پشت سر خواهد گذاشت.
پس از نوشته و کارگردانی مرتضی کوهی است که با تهیه کنندگی امیرموسی کاظمی و تغییر در گروه بازیگران برای حضور در جشنواره تئاتر فجر آماده شده است.
مهتاب وجدانی، امین موحدی پور، و مرتضی کوهی بازیگران این نمایش هستند.
طراح گریم عاطفه جعفری، طراح لباس دینا یوسفپور، طراح نور حافظ وقار، طراح صدا و موسیقی رضا قاسمی، طراح صحنه مرتضی کوهی، دستیار اول کارگردان محدثه عبدلپور، سارا غنی، دستیار دوم کارگردان مقصود عابدی، منشی صحنه معصومه کوهزادی، مدیر صحنه امیرحسین فرجی، دستیار لباس و صحنه مونا شاهدی، مشاور رسانه و تبلیغات رضا بهکام، عکاس یاسمین یوسفی راد، مدیر روابط عمومی زهرا شایانفر گروه تئاتر پس از را در این اجرا همراهی می کنند.
علاقه مندان به دیدن این نمایش می توانند از طریق سایت تیوال و مراجعه به منوی جشنواره تئاترفجر+ نسبت به خرید بلیت اقدام کنند.
«خیری بن عمر»، سفیر سفارت مالزی در ایران، شب گذشته به تماشای نمایش «سوءتفاهم» به کارگردانی حسین کشفی اصل نشست.
به گزارش روابطعمومی گروه، نمایش «سوءتفاهم» به نویسندگی «آلبر کامو»،کارگردانی حسین کشفی اصل و تهیهکنندگی سروش سلطانی، شب گذشته میزبان «خیری بن عمر» (Khairi Bin Omar) (سفیر مالزی در ایران) بود که اجرای نمایش با استقبال و بازخورد خوب این مقام دیپلماتیک روبهرو شد.
خیری بن عمر در پایان اجرای «سوءتفاهم»، ضمن تشکر بابت دعوت او برای تماشای این نمایش، درباره این اجرا گفت:«از تماشای این نمایش شگفتزده شدم. طرح خیلی جذاب و تحولات شگفتانگیزی داشت. بازیهای بازیگران بسیار عالی و فضای حاکم بر نمایش فوقالعاده عالی بود. در جریان این اجرا، به راحتی با قصه همراه شدم و درک و دریافت لازم را از نمایش داشتم. به نظرم تولید این نمایش موثر و مفید بود».
سفیر مالزی افزود:«نمایش سوءتفاهم به ما یادآوری میکند در این دنیا هر عملی انجام میدهیم، نتیجه و عواقبی دارد. باید حواسمان به موقعیتهای زندگیمان باشد و قبل از اینکه کاری انجام بدهیم، خوب به آن فکر کنیم تا از کاری که کردهایم پشیمان نشویم. در پایان دوست دارم مخاطبان تئاتر را به دیدن این نمایش خوب و جذاب دعوت بکنم».
پیش از این،«دیهگو گایول»، معاون سفیر مکزیک در ایران نیز به تماشای نمایش «سوءتفاهم» نشسته و به تمجید و تحسین آن پرداخته بود.
حسین کشفی اصل نمایش «سوءتفاهم» را در مقام دراماتورژ، طراح و کارگردان از دوم دیماه در بوتیک تئاتر ایران روی صحنه برده که با استقبال خوب تماشاگران مواجه شده است.
در نمایش «سوءتفاهم» (به ترتیب ورود به صحنه)، مهتاب باجلان،کیمیا جواهری، طاها احمدی، محمد نیازی و آناهید ادبی ایفای نقش میکنند.
در خلاصهداستان این نمایش آمده: شبی در مسافرخانهای بین راهی که توسط مادر و دختری اداره میشود.
گفتنیست نمایش «سوءتفاهم» به نویسندگی آلبر کامو و کارگردانی حسین کشفی اصل، هر شب (جز شنبهها)، ساعت اجرا: ۲۰:۱۵ در پردیس تئاتر شهرزاد (بوتیک تئاتر ایران) با مدتزمان ۶۰ دقیقه روی صحنه میرود.
علاقهمندان به تماشای تئاتر «سوءتفاهم»، میتوانند بلیت این نمایش را از سایت تیوال تهیه کنند.
تماشاخانه ایرانشهر به دلیل استقبال مخاطبان از «جزیره لؤلؤ» به کارگردانی ستاره پسیانی، میزبان اجرای دور دوم این نمایش در سالن استاد سمندریان خواهد شد.
به گزارش ایران تئاتر به نقل از روابط عمومی تماشاخانه ایرانشهر، نمایش «جزیره لؤلؤ» به نویسندگی آرش نعیمیان و خسرو پسیانی (اقتباسی آزاد از رمان «جزیره گنج» نوشته رابرت لویی استیونسن) و کارگردانی ستاره پسیانی که مهر و آبان سال جاری در سالن استاد سمندریان به صحنه رفت، با استقبال بیش از ۷ هزار تماشاگر روبهرو شد.
تماشاخانه ایرانشهر به دلیل استقبال و تقاضای مخاطبان فهیم این مجموعه، میزبان باز اجرای این نمایش، پس از برگزاری چهل و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر خواهد شد.
بازیگران نمایش «جزیره لؤلؤ» (به ترتیب حروف الفبا) عبارتاند از: ملودی آرامنیا، خسرو پسیانی، نوید جهانزاده، الناز حبیبی، مهدی حسینینیا، روحالله حقگویلسان، پویا سعیدی، کاظم سیاحی، ناز شادمان، مهدی صدر و فاطمه نقوی.
همچنین نورالدین حیدری ماهر مجریطرح، امیرحسین دوانی طراح صحنه، شیما میرحمیدی طراح لباس و آکسسوار، ایمان امیدواری طراح گریم، بابک کیوانی طراح موسیقی و طراح صدا، هومن مرتضوی گرافیست، مصطفی شبخوان طراح حرکت، نیلوفر نقیبساداتی و محمدرضا رحمتی طراحان نور، صمد طالقانی امور بینالملل به عنوان عوامل و طراحان نمایش «جزیره لؤلؤ» حضور خواهند داشت.
اطلاعات تکمیلی مربوط به پیش فروش اینترنتی بلیتهای این نمایش بهزودی اعلام میشود.
عکس: کیارش مسیبی
فراخوان هفتمین دوره نمایشنامهخوانی مولوی (یادمان استاد پری صابری) که اردیبهشت ۱۴۰۴ در مرکز تئاتر مولوی معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران برگزار میشود، منتشر شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز تئاتر مولوی، فراخوان این دوره از نمایشنامه خوانی مرکز تئاتر مولوی که با یادبود استاد پری صابری هنرمند فقید تئاتر همراه است، مشتمل بر دو بخش مسابقه آثار تالیفی دانشجویی، مسابقه آثار اقتباسی و ترجمه دانشجویی
بوده که متقاضیان بر اساس شرایط عمومی مندرج در فراخوان میتوانند نسبت به ثبت نام و ارسال متون پیشنهادی خود تا ۱۰ اسفند ماه اقدام کنند.
« فراخوان هفتمین دوره نمایشنامه خوانی مولوی
نمایش پیرزن و کدو قل قله زن به کارگردانی سینا نورائی و بر اساس ادبیات داستانی کهن، از تاریخ چهارم بهمن ماه (همزمان با آیین آغازین نمایش خود) میزبان کودکان کار شهرستان قرچک ورامین خواهد بود.
نمایش پیرزن و کدو قل قله زن که به شیوه تماما عروسکی و موزیکال تولید شده است، تا پایان بهمن ماه در سالن آئینه مرکز تولید تئاتر کودک و نوجوان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان (پارک لاله) ساعت ۱۶ به روی صحنه خواهد بود. عواملی که نورائی را در اجرای این نمایش همراهی میکنند عبارتند از عروسک گردان و صدا پیشه: مارال ایزدبخش، علی اسدیان، نسیم ولیخانی، سینا نورائی. موسیقی: نیما فرامند پاد، مهبد اسماعیلی. طراح صحنه و عروسک: سینا نورائی، دستیار کارگردان: سارا جعفری منش، روابط عمومی گروه نمایشی: آکادمی هنر کودک دادار. علاقمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر و یا تهیه بلیط می توانند به سایت تیوال مراجعه نمایند.
به دلیل همزمانی با وفات حضرت زینب(س)، سالنهای نمایش سراسر کشور، یک شب اجرا نخواهند داشت.
به گزارش دفتر رسانه اداره کل هنرهای نمایشی و بنا بر اعلام شورای ارزشیابی و نظارت، به دلیل همزمانی با وفات حضرت زینب(س) از زمان اذان مغرب روز چهارشنبه ٢۶ دی تا اذان مغرب روز پنجشنبه ٢٧ دیماه، نمایشهای سراسر کشور به صحنه نخواهندرفت.
در این باره زمانی، تنها نمایشهای مناسبتی و مذهبی، با حفظ مقررات شورای ارزشیابی و نظارت و قوانین سالن محل اجرا، روی صحنه میروند.
اجرای نمایشها بعد از اذان مغرب روز پنجشنبه ٢٧ دیماه، از سر گرفته خواهدشد.
به گزارش ایرانتئاتر، نمایش «راه خروجی نیست» به نویسندگی ژان پل سارتر و کارگردانی طاها محمدی از امشب بیستوسوم دی، ساعت ۲۰ میزبان مخاطبان خواهد بود.
این نمایش که اجراهای خود را از ساعت ۲۱:۳۰ نهم دی ماه در عمارت نوفللوشاتو آغاز کرده است، قرار است تا در هفته پایانی اجرا ساعت ۲۰ روی صحنه برود.
مریم مومن، شهرزاد کمالزاده، سیدجمشید حسینی، پگاه مرادی و طاها محمدی بازیگرانی هستند که در این نمایش به ایفای نقش میپردازند.
ملیکا نعمتزاده، سارا نجفی، حسن سیفاللهی نوشهر، سوگند همتی، سیدامیرحسین امانی مطلق و محمدحسین کرمزاده دیگر بازیگران این اثر به شمار میآیند.
نمایش «راه خروجی نیست» نوشته ژان پل سارتر نمایشنامهنویس مطرح فرانسوی با ترجمهای از حسین اسماعیلی و فائزه تاجیک و کارگردانی طاها محمدی بهزودی در عمارتنوفللوشاتو روی صحنه خواهد رفت.
این نمایش روایتگر زندگی سه نفر با سرگذشتهای متفاوت است که در اتاقی در بسته، بدون هیچ آینه و پنجرهای کنار هم قرار گرفتهاند و به دنبال راهی هستند برای رهایی.
از دیگر عوامل این نمایش میتوان از دستیار و برنامهریز: داریوش ادهمی، دستیاران کارگردان: نیلوفر شکری، فاطمه کاویانی، سجاد فرهادی، ملیکا نعمتزاده و محمد کولآبادی، منشی صحنه: فاطمه بداغی، طراح صحنه: مهران زاغری، طراح فرم: بهرام عباسیفرد، طراح نور: رضا خضرایی، طراح لباس: سمیه تقیخانی، طراح گریم: ساغر کوچکزاده، طراح پوستر و گرافیست: سید مهدی موسوی، مدیر صحنه: فاطمه بداغی، دستیار طراح صحنه: مانی دهقان، دکوراتور: مهدی خلج، یحیی نامآور و بهمن سلطانی، مجریان گریم: هستی حیدری، آرزو اروجی و آتنا پورنوروز، مجری نور: نیلوفر شکری، مجری صدا: فاطمه بداغی، مدیر روابط عمومی، تبلیغات و رسانه: نگار امیری، ساخت تیزر و موشن: جاوید علیپور (پن استدیو)، علی مدنی، نریتور: سهیل قاصدی، عکاس: مریم راد و مدیر تدارکات: حسن سیفاللهی نوشهر نام برد.
مخاطبان میتوانند برای تهیه بلیت این نمایش به سایت تیوال یا گیشه عمارت نوفللوشاتو مراجعه کنند.
به گزارش خبرنگار مهر، حسین فلاح کارگردان نمایش «مرگ در ساعت سگ» که در کارگاه نمایش روی صحنه است با اشاره به انتخاب یک نمایشنامه ایرانی برای اجرا گفت: فکر میکنم برای همه دوستانی که تصمیم به اجرای نمایش دارند، روی صحنه بردن متنهای ایرانی به چند دلیل در اولویت باشد.
این هنرمند ادامه داد: اول اینکه متون ایرانی برای تماشاگر ما قابلیت درک بهتر و بالاتری دارد چون به هرحال درگیر نمایشنامه موضوعات جامعه است. دوم اینکه برای کارگردان و بازیگر نیز قابلیت فهم بالاتری از این متون وجود دارد چون یا خودشان یا پدر و مادرشان در همین فضا زندگی کردهاند و دسترسی آسانتری به اطلاعات موجود در نمایشنامه دارند. سوم اینکه رویدادهای مهم پیرامونمان را شاید بتوانیم به زبان نمایش بهتر به مخاطب انتقال بدهیم.
فلاح افزود: چهارم اینکه زبان ما فارسی است و احترام به زبان و ادبیات فارسی باید بخشی از رسالت تئاتر باشد و پنجم اینکه با این کار به نویسندگان جوان امکان ظهور استعدادشان داده میشود و بیشتر به کار تشویق خواهند شد چراکه تقاضای بیشتری برای کار خواهند داشت.
وی درباره ویژگی نمایشنامه «مرگ در ساعت سگ» بیان کرد: این نمایشنامه اثری ضد جنگ است و دلیل استقبال من هم برای اجرای این اثر همین مسئله بود. بعد از جنگ جهانی اول با کشته شدن ۱۰ میلیون نفر و جنگ جهانی دوم با کشته شدن ۸۵ میلیون نفر، هیچکس باور نمیکرد در دنیا دیگر جنگی به راه بیفتد چراکه ویرانی جنگ تا سالها بعد ادامه داشت اما اینطور نشد و باز هم در تمام دنیا جنگ بود و جنگ شد و جنگ خواهد شد.
این کارگردان تئاتر ادامه داد: جنگ در مقطعی اتفاق میافتد و بالاخره تمام میشود اما تاثیرات منفی و وحشت آن روی ذهن تمام اقشار یک جامعه تا ابد باقی خواهد ماند به عنوان مثال شما بمباران شیمیایی سردشت و حلبچه را هیچوقت نمیتونید فراموش کنید. مسئله من تاثیرات مخرب جنگ است چون هنوز دوستانی دارم که از جنگ ایران و عراق لطمههای بسیار زیادی دیدند و هنوز هم به زندگی عادی بر نگشتهاند. البته دلیل انتخاب این نمایشنامه با موضوع جنگ مسئله امروز دنیاست نه فقط ایران.
این بازیگر، کارگردان و برنامهریز سینما بیان کرد: من چند مستند درباره بچههای شهید زیر پانزده سال ساختم. مادری بعد از سی سال هنوز منتظر جنازه بچهاش بود و روزی که ما برای فیلمبرداری رفته بودیم، گمان میکرد از پسرش خبر آوردیم. پس جنگ برای کسانی که فرزندانشان را از دست دادهاند هم تمام نمیشود.
فلاح مطرح کرد: مخاطب امروز ۲ طیف است یا نسلی که جنگ را دیده یا درباره جنگ شنیده است. در هر ۲ طیف شاید کسانی باشند که نزدیکان یا آشنایانشان در جنگ بودهاند یا از دیگران در مورد آن اشخاص شنیدهاند. در هر صورت هیچ کدام از جنگ روی خوشی را تجربه نکردهاند و آن را دوست ندارد اما وقتی تماشاگران از این نمایشنامه استقبال میکنند یعنی نگران هستند که مبادا دوباره این مملکت گرفتار جنگ شود.
وی در پایان یادآور شد: سالن ما کوچکترین سالن مجموعه تئاتر شهر است و تبلیغات گستردهای برای اجرا نداشتیم اما خوشبختانه سالن هر شب به دلیل استقبال مخاطبان پر میشود و این محک خوبی است که معیار تماشاگر و سلیقه آنها را بشناسیم.
نمایش «مرگ در ساعت سگ» به نویسندگی فارس باقری و کارگردانی حسین فلاح تا ۲۵ دی ساعت ۱۹ در کارگاه نمایش تئاتر شهر روی صحنه است.
امیرعلی زمانیان، مرجان شکوفکی، سیاوش معمارزاده، بهار قمیشی، فواد شافعی، بهار فخرایی، حمید فتوحی، آرزو خلیلی بازیگران «مرگ در ساعت سگ» هستند.
«مرگ در ساعت سگ» داستان مردانی را روایت میکند که پس از سالها از جنگ بازگشتهاند و با جهانی که کاملاً تغییر کرده، روبهرو میشوند. این اثر درامی است که چالشهای تطبیق با تغییرات و تأثیرات جنگ بر زندگی را بررسی میکند.
به گزارش مشاور رسانهای پروژه، نمایش «از میان نهنگها» به کارگردانی حسین حیدریپور و تهیهکنندگی حسین رفیعیان از امروز یکشنبه ۲۳ دی ۱۴۰۳، ساعت ۱۸:۳۰ در سالن شماره ۲ تماشاخانه هما روی صحنه خواهد رفت.
نویسنده اپیزود اول (خانم) نیکو بستانی و اپیزود دوم (آقا) امیرحسین جوانی هستند.
در خلاصه این اثر نمایشی آمده است: «دو انسان که در تهران ۱۴۰۳ زندگی میکنند، یک زن و یک مرد. دو انسان که در شهر گم شدهاند و به دنبال خود میگردند.»
مرتضی درویشزاده و کیانا منتجبی دو بازیگر این اثر نمایشی هستند.
مجری طرح: موسسه فرهنگی هنری مهرسان، طراح لباس: مهرنوش بیانی، طراح صحنه و نور: ناتاشا خمسوی، طراح گرافیک و موشن: مصطفی فتاحی، طراح ویدیو مپینگ: حجت حاج عبداللهی، عکاس: فاطمه عرب، دستیاران کارگردان: امیرارسلان ایزدی، عرشیا غفاری، منشی صحنه: ملیکا مقیمی، دستیاران صحنه: آرمین ترکمندی، محمد رسول مسعود، اپراتور ویدیو مپینگ: ملیکا محمد هاشمی، خیاط: سمیه خواسته، موسیقی: (قطعه اول) محمد حسین غفاری، (قطعه دوم) BackWards، (قطعه سوم) ابراهیم منصفی، روابط عمومی: مهدی حمزه، مشاور رسانهای و تبلیغات: علی کیهانی دیگر عوامل این اثر نمایشی هستند.
علاقهمندان برای تماشا و تهیه بلیت این اثر نمایشی میتوانند به سایت تیوال مراجعه کنند.
کارگردان نمایش «شش پنگوئن کوچک» با اشاره به رواج برخی از عبارات در فضای نمایشی کشور در سالهای اخیر میگوید: اصطلاحی این روزها بین بعضی گروههای تئاتری رایج است که میگویند «یه کار ببندیم» و در کمتر از یک ماه، نمایشی را برای کودکان آماده میکنند و روی صحنه میبرند و این بدترین حالت ممکن برای تولید یک تئاتر است.
رضا عبدالعلیزاده که این روزها نمایش خود را در تالار هنر روی صحنه میبرد، در گفتگو با ایسنا با بیان اینکه تئاتر کودک هم باید جذاب باشد و هم تاثیرگذار، ادامه داد: تئاتر کودک، غذای روح و روان کودک است پس نباید غذای ناسالم به او بدهیم و برای غذای سالم باید هزینه کنیم تا بتوانیم در آینده کودکانمان تاثیرگذار باشیم.
او ادامه داد: برای زنده ماندن تئاتر کودک و بهتر شدن آن نیازمند حمایت بخش دولتی و خصوصی با هم هستیم و تنها با حمایت میتوان به بالندگی تئاتر کودک و رشد و شکوفایی فرهنگی کودکان تاثیر گذاشت. در نبود حمایت گروههای تئاتری مجبور به کمتر کردن هزینه میشوند و از عوامل اجرا به خوبی استفاده نمیکنند و به همین دلیل کیفیت کارها پائین میآید.
این کارگردان تئاتر در ادامه درباره وضعیت تولید و اجرای تئاترهای کودک و نوجوان، توضیح داد: در حال حاضر برای اینکه یک تئاتر کودک به نخستین روز اجرا برسد، باید حداقل هشتاد، نود میلیون تومان هزینه کرد تا شاید با فروش گیشه بتوان هزینههای آن را جبران کرد. اما با وضعیت فعلی فروشِ تئاترها، عموما حداقلها هم برآورده نمیشود. حتی نمیتوان دستمزد بازیگرها و عوامل پشت صحنه را آنطور که حقشان است، پرداخت کرد و تنها چیزی که میماند، شرمندگی مقابل بچههای گروه است.
عبدالعلیزاده که پیشتر نمایش «شش پنگوئن کوچک» را اجرا کرده بود، درباره اجرای دوباره آن گفت: ترجیح میدهم نمایشنامههایی را که برایم دغدغه ایجاد میکنند را اجرا کنم. پیش از تولید این نمایش تصور میکردم ممکن است بتوانم از لباسها، موسیقی و دکور اجرای قبلی در راستای کمتر شدن هزینه تولید استفاده کنم اما وقتی وارد پروسه تولید شدیم، متوجه شدم که همهشان باید به روز شوند. به همین دلیل همه لباسها، دکور و موسیقی و ... از نو بازطراحی شدهاند.
او اضافه کرد: زمان زیادی از اجرای اول ما میگذرد اما هنوز به این متن علاقه دارم و معتقدم این قصه، روایت بچههای امروز ماست چراکه یک پرسشگری و چرایی در درون متن نهفته است که این داستان را بسیار جذاب و تاثیرگذار میکند.
به گزارش ایسنا، نمایش «شش پنگوئن کوچک» نوشته بوریس آپریلف، روایت سفر شش بچه پنگوئن است که با تمام هشدارهایی که بزرگترها در باره خرس قطبی وحشی میدهند، باز آنها دوست دارند که خودشان تجربه کنند و برای پیدا کردن خرس قطبی وحشی که دشمنشان است حرکت میکنند و در این راه با حیواناتی از قبیل شیر دریایی، نهنگ و شتر آشنا میشوند و از هر کدام چیزی میآموزند و در آخر با بچه خرس آشنا میشوند و با تمام ترسی که دارند به بچه خرس در درسهایش کمک میکنند و به رشدی میرسند که با همکاری، دوستی و کمک میتوانند بر خرس قطبی وحشی غلبه کنند.
این اثر نمایشی تا ۱۵ بهمن هر روز ساعت ۱۹ در تالار هنر روی صحنه میرود.
نمایش تعاملی «شونزده» به کارگردانی امیرمحمد کریمی و تهیهکنندگی سجاد افشاریان از دوشنبه ۲۴ دی ۱۴۰۳، در خانه نمایش دا روی صحنه خواهد رفت.
به گزارش مشاور رسانهای پروژه، نمایش تعاملی «شونزده» بر اساس نوشته جابر رمضانی به کارگردانی امیرمحمد کریمی و تهیهکنندگی سجاد افشاریان دور دوم اجرایش را از روز دوشنبه ۲۴ دی ۱۴۰۳، ساعت ۱۸:۴۵ در سالن شماره ۱ «خانه نمایش دا» آغاز خواهد کرد.
این اثر نمایشی با حمایت «خانه نمایش دا»، در این مجموعه روی صحنه میرود.
بهزاد کریمی و (مخاطبان اجرا) بازیگران نمایش تعاملی «شونزده» هستند.
دراماتورژ: امیرحسین کریمی، کاری از: کمپانی تئاتر جوانان ایران، مشاور هنری: سجاد افشاریان، مدیر تولید: آرزو کریمی، طراح صحنه: منا رمضانی، طراح ویدئو مپینگ: سعید مومنی، طراح نور: محمدرضا رحمتی، طراح موسیقی: امیر دوستی، طراح بازی: امیرحسین کریمی، طراح لباس: الیکا ایلکا، دستیاران کارگردان: نیلا بلندی، کوروش شجاعی، فردین راکی، محمد کرمانی، علی باغبان منش، مدیر صحنه: سیدحسام حسینی، دستیار صحنه: شهاب محمدی، شایان جهانی، منشی صحنه: نیلا بلندی، مشاور روانشناسی: سارا مهدیانی، تبلیغات: راوی مدیا، مدیر تبلیغات: امیرحسین میرزائی، تبلیغات مجازی: رومینا مهدوی، مدیر محتوا: سهیل فلاح، عکاس: امیرحسین میرزائی، طراح پوستر: فرهاد توکلی، موشن گرافی و تیزر: سهیل فلاح، لیلا رئیس زاده ناصحی، مشاور رسانهای و روابط عمومی: علی کیهانی دیگر عوامل این اثر نمایشی هستند.
«شونزده» نمایشی مستند و تعاملی است که با حضور و مشارکت مخاطبان پیش میرود و روند اجرای هر شب با توجه به متفاوت بودن مخاطبان با شبهای دیگر متفاوت است.
علاقهمندان برای تهیه بلیت اجراهای محدود این نمایش میتوانند به سایت تیوال مراجعه کنند.
عکس: امیرحسین میرزائی
«دیهگو گایول»، معاون سفیر مکزیک در ایران، شب گذشته به تماشای نمایش «سوءتفاهم» به کارگردانی حسین کشفی اصل نشست.
به گزارش روابطعمومی گروه، نمایش «سوءتفاهم» به نویسندگی «آلبر کامو» و کارگردانی حسین کشفی اصل، شب گذشته میزبان «دیهگو گایول» (معاون سفیر مکزیک در ایران) و همسر آلمانیتبار او بود که اجرای نمایش با استقبال و بازخورد خوب این مقام دیپلماتیک قرار گرفت.
گایول ضمن تمجید از کارگردان و عوامل اجرای «سوءتفاهم»، به تحسین طراحی این نمایش پرداخت و گفت: از بازی بازیگران و اتمسفری که بر نمایش «سوءتفاهم» حاکم بود، بسیار لذت بردم.
حسین کشفی اصل نمایش «سوءتفاهم» را در مقام دراماتورژ، طراح و کارگردان از دوم دیماه در بوتیک تئاتر ایران روی صحنه برده که تاکنون با استقبال خوب تماشاگران روبه رو شده است.
در نمایش «سوءتفاهم» (به ترتیب ورود به صحنه)، مهتاب باجلان،کیمیا جواهری، طاها احمدی، محمد نیازی و آناهید ادبی ایفای نقش میکنند.
در خلاصه داستان این نمایش آمده: شبی در مسافرخانهای بین راهی که توسط مادر و دختری اداره میشود.
گفتنی ست نمایش «سوءتفاهم» به نویسندگی آلبر کامو و کارگردانی حسین کشفی اصل، هر شب (جز شنبهها)، ساعت اجرا: ۲۰:۱۵ در پردیس تئاتر شهرزاد (بوتیک تئاتر ایران) با مدتزمان ۶۰ دقیقه روی صحنه میرود.
علاقهمندان به تماشای تئاتر «سوءتفاهم»، میتوانند بلیت این نمایش را از سایت تیوال تهیه کنند.
اجرای خلاقانه نمایش حاصل نوعی «دموکراتیزاسیون» و باور به کار جمعی و ایده برابری در ساخت وساز تئاتر است.
انتظارات به پایان رسیده و بعد از سالها پژوهش، تمرین و ممارست جمعی، پروژه «برادران کارامازوف» اشکان خیلنژاد به مرحله اجرا درآمد و این روزها در سالن استاد سمندریان مجموعه ایرانشهر به مدت ۳۶۰ دقیقه میزبان تماشاگران جدی تئاتر است.
به نظر میآید با اجرایی مواجه هستیم که همچنان بر ناتمامی خویش آگاه است و در مسیر دشوار و جذابی که انتخاب کرده بیوقفه خود را بنابر ضرورت و خلاقیت، از نو میسازد و شادمانه به پیش میرود. حتی اگر یکی از درونمایههای اصلی اجرا، زیستن ملالانگیز در روسیه قرن نوزدهم باشد.
به هر حال پای داستایفسکی کبیر در میان است و پرداختن به لایههای هستی شناسانه زندگی انسان مدرن اروپایی و نمونههای عجیب و غریب روسیاش در اولویت. همان منازعه بیپایان و حل ناشدنی مابین اسلاوهای شرق روسیه با تجددطلبان متمایل به اروپای مرکزی. منازعهای سیاسی در رابطه با پایداری سنتهای مسیحیت ارتدوکس در مقابل اغواگری مدرنیته عقلبنیاد اروپایی که در آثار داستایفسکی اغلب به تأملاتی فلسفی در باب ایمان به خدا یا پناه بردن به شیطان آشکار میشود و دال مرکزی این نبرد سرنوشتساز برمبنای نیهلیسم روسی شکل مییابد.
با آنکه اشکان خیل نژاد با طمأنینه و فرصت کافی تلاش کرده به معماری عظیم و باشکوه «برادران کارامازوف» نزدیک شود تا در صورت امکان نقبی بزند به پیدا و پنهان مناسبات اجتماعی زمانه کارامازوفهای متناقض نمای قرن نوزدهم روسیه، اما به نظر میآید حال و هوای این کارگردان جست وجوگر و گروه اجراییاش، در این سالهای تمرین و پژوهش، در هر بار مواجهه با جهان داستایفسکی، همواره یک وضعیت اضطراری و انقلابی اضطرابآور بوده است.
به دیگر سخن، این پروژه اجرایی از بدو تولد تا به صحنه آمدنش، مجبور بوده در چندین جبهه به نبرد با نیروهای ویرانگر مزاحم مشغول باشد؛ چه آن زمان که مناسبات مادی تولید تئاتر، دم به دم دشواری بیشتری را به تن نحیف تئاتر تحمیل میکند و بر ناممکن بودن پروژه های جسارتآمیزی چون «برادران کارامازوف» تاکید دارد و چه آن زمان که جهان خودآیین داستایفسکی، در مقابل هر نوع خوانش ساخت شکنانه مقاومت میکند و خود را به مثابه یک کلیت یکپارچه، اجراناپذیر و دست نیافتنی جلوه میدهد.
اما سیاست اجرایی اشکان خیلنژاد در مقابل موانع بیشماری که بیان شد چه بوده است؟ او با چه تمهیدی توانسته از این میدان مین به سلامت عبور کند و اجرایی خلاقانه به صحنه آورد؟ به نظر میآید «دموکراتیزاسیون» راهکاری است که این کارگردان صاحب سبک در پیش گرفته باشد. نوعی گشودگی به کار جمعی و باور به ایده برابری در طول فرآیند ساخت و ساز تئاتر.
در این سیاست اجرایی که بر امر دموکراتیک تاکید دارد، تمامی عوامل اجرایی بر مدار ایده برابری، هستی مییابند و حضورشان اهمیت و ضرورت یکسانی در نسبت با اجزای دیگر اجرا مییابد. بنابراین فرآیند تولید، بیش از اتکا به کارگردان و اقتدار نمادینش، تکیه بر اهمیت تک تک اعضای گروه و برساختن یک اجتماع انسانی اخلاقمدار در ساحت تئاتر است. تا حد ممکن میبایست تمامی اشکال سلطه نفی شود تا امکان «تئاتر ساختن» در کنار هم مهیا شود.
فرآیندی سخت و دشوار برای تئاتر اینجا و اکنون ما که اغلب «کارگردانمحور» بوده و شوربختانه این روزها اقتدار نمادینش را به «تهیهکننده» و «سالندار» بخشیده است.
دموکراتیک کردن اجرا، به مثابه یک روش، شکل خاصی از زیستن را ضرورت میبخشد که میتوان آن را در فرم اجرایی مشاهده کرد.
در این شیوه تولید تئاتر، بیش از بازیگر، به اجراگر احتیاج است. همچنان که بیش از دکور، این فضای خالی است که اهمیت مییابد تا در کمترین زمان و با کمترین اشیا، بتوان به سهولت، در سالن تئاتر، فضایی به وسعت جهان ساخت و تخیل تماشاگران را وسعت بخشید و علیه تصنع سترون رئالیسم بورژوایی قیام کرد.
پروژه «برادران کارامازوف» کمابیش بر همین مدار دموکراتیزاسیون میچرخد و سبکبال به پیش میرود. بنابراین چیزی برای پنهان کردن وجود ندارد و همه چیز روی صحنه و در زمان حال، به یاری حضور تماشاگران مشارکتجو ساخته و اجرایی میشود.
فرم اجرا ترجیح میدهد از بازنمایی ماجراهای رمان به شکل کلاسیک و مرسوم فاصله بگیرد و تالیفی تازه از جهان پیچیده داستایفسکی خلق کند. نه دکوری به آن شکل وجود دارد و نه لباسی که معاصر مردمان قرن نوزدهم روسیه باشد. هر کنشی میتواند بدل به امر اجرایی شود اگر که با تماشاگر، «قرارداد» شده باشد.
وقتی منطق بازنمایی کنار میرود یک «اجراگر»، با بدن طبیعی خویش میتواند ژست های متکثری از یک نقش را به فراخور صحنه، به نمایش گذارد. فضامندی اجرا است که اولویت طبیعی یا بحرانی بودن بدنها را تعیین میکند و ژستهای مختلف اجتماعی را التزام میبخشد.
فیالمثل به وقت اغواگری، شادخواری یا مستی، میتوان بدنی رقصان و دفرمه را به اجرا درآورد تا پیش فرض تماشاگران از خصلتهای بشری به وقت شادی یا اغواگری، اپوخه شده و فهم تازهای از بدنمندی نمود یابد.
همچنان که فرم اجرایی «برادران کارامازوف» از روابط دال و مدلولی سر باز میزند و مدام با نابهنگامی اش گشوده به مدیومهای دیگر عرصه هنر و ادبیات میشود، اجرا در این سفر پر از تلاطم که آغاز کرده، گاهی بدل به یک جستار در باب عکاسی میشود و گاهی در باب عاملیت زنانه یا حتی مبارزه با بیماری در زندگی روزمره به بیانگری میپردازد.
به نظر میآید این فرم اجرایی که یادآور مکانیسم مونتاژ است، توسع بخشیدن به جهان فلسفی داستایفسکی در زمانه پسامدرنیستی این روزهای ما باشد که «تصویر» جای «ادبیات» را گرفته و گویی بدون ثبت لحظه به وسیله یک دوربین عکاسی یا ضبط حوادث زندگی به یاری فیلمبرداری، انسانها و اشیا ابژههایی خواهند بود با تاریخ مصرف محدود که در کشاکش دهر فراموش میشوند.
در رابطه با تفوق تصویر بر واقعیت، ذکر تجربه گروه اجرایی با تماشاگران در اجرای شنبه ۱۵ دی ماه ۱۴۰۳ خالی از لطف نخواهد بود. لحظه درخشانی که نشان از مقاومت یکی از تماشاگران در مقابل ابژه عکاسی شدن به دست عکاس بود.
ماجرا از این قرار است که میلاد شجره یا همان ایوان کارامازوف اجرا، بعد از گفتاری فلسفی در باب رابطه خاطره و عکاسی که با ارجاع مدام به قطعه عکسی منتسب به مادر همراه بود، دوربین به دست نزد تماشاگران رفت و مشغول عکاسی از آنان شد.
عکاس با نگاهی خیره سعی داشت چشم چرانی تماشاگران را با ثبت یک عکس، بحرانی کند و شاید به سخره کشد. اما در این کنش ابژه سازی عکاس، یکی از تماشاگران که مردی میانسال بود این نگاه تهاجمی را پاسخ داد و با همان شدت مندی نگاه خیره عکاس، در چشمان «میلاد شجره/ایوان کارامازوف» زل زد و این عمل واکنشی را ادامه داد. یک ارتباط چالشبرانگیز که درنهایت با عقبنشینی عکاس به پایان رسید و تعامل گروه اجرایی و تماشاگران به روال عادی برگشت.
همکاری فارس باقری به عنوان نویسنده و اشکان خیل نژاد در جایگاه کارگردان پیشنهاد تازهای است به نهاد تضعیفشده تئاتر این روزهای بدنه.
به واقع فرم اجرایی «برادران کارامازوف» با آن گشودگی به عرصههای دیگر تفکر و هنر، با آن تعامل و دوستی که با مخاطبان هنگام حضور در سالن برقرار میکند، همچون ضیافتی است تماشایی در این زمانه حسرت و عسرت شتابگرایانه.
اجرا از یاد نمیبرد که «ملال» زندگی را نباید ملالانگیز به نمایش درآورد، چراکه موجب ملال تماشاگران خواهد شد.
تمامی بار سنگین «امر والا» که در رمان داستایفسکی بروز مییابد، به میانجی کاتالیزورهایی چون آواز، رقص، شوخطبعی و بازیگوشی، به امری تحملپذیر و اجرایی بدل میشود. اجراگرانی چون مجید آقا کریمی، وحید آجرلو، مریم نور محمدی، حامد رسولی، میلاد شجره، طاهره هزاوه، عرفان امین و... با مهارت توانستهاند امر والا را با امر مبتذل اتصال دهند تا از متکلفانه شدن اجرا اجتناب شود.
به هر حال پروژه طولانی مدت «برادران کارامازوف» به ساختاری منتهی شده که مثل خود جریان زندگی، فراز و فرود کم ندارد.
تکههایی که سیزیف وار کنار هم چیده شده و به تمامی نتوانسته یک کلیت منسجم بسازد، چراکه به قول داریوش شایگان، جهان پسامدرن ما، هویتی چهلتکه یافته و نمیتوان انتظار یکپارچگی از اثری داشت که در کوران حوادث این سالهای پر از اشک و آه و امید ساخته شده و تحت تاثیر روح زمانهاش قرار نگرفته باشد.
اجرایی که مانند شخصیتهای به یادماندنی خاندان کارامازوف، ترکیب متناقضی از پیچیدگی و سادگی است.
اجراگران «برادران کارمازوف» روی صندلیهایی ساده دور تا دور سالن استاد سمندریان نشستهاند تا فراخوانده شوند و عاملیت خویش را در این معماری پیچیده اجرایی به نمایش گذارند.
اجراگران مانند تماشاگران، منفعلانه روی صندلی خویش نشسته و مشغول دید زدن رفتار آدمهای داستایفسکی هستند که سرگردان میان ایمان و الحاد، بیوقفه خدا و شیطان را مورد خطاب قرار میدهند و تناقضات جهان هستی را برملا میکنند.
درنهایت میتوان گفت در این زمانه فراگیری ابتذال و تفوق منطق سرمایه، اجرایی چون «برادران کارامازوف» همچون رایحهای دلانگیز بر قلوب ما عاشقان تئاتر وزیدن گرفته و این فرصت را مهیا کرده که دقایق درخشانی از لودگی های فیودور کارامازوف سجاد حمیدیان، تناقضات الهیاتی آلیوشا کارامازوف وحید آجرلو، پدرسالاری رنگپریده کلیسایی زوسیمای پیر، عقلگرایی نیهلیستی ایوان کارامازوف میلاد شجره، صلابت و فروپاشی روانی دیمیتری کارامازوف حامد رسولی و همچنین عشق و استیصال مریم نورمحمدی و اغواگری طاهره هزاوه را به تماشا نشینیم.
«برادران کارامازوف» را تنها نمیتوان یک امکان که بیشتر میشود یک بدیل برای تئاتر به محاق رفته این روزها دانست و از تماشایش کیفور شد.
منبع: خبرگزاری اعتماد