در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال | اخبار
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 14:33:51
«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید
خبر
درباره نمایش روال عادی i
آغاز میزبانی تئاتر شهر از نمایش رونمایی از پوستر «روال عادی» با حضور مجید مجیدی و سیدجواد طاهری همزمان با نخستین روز اجراآغاز میزبانی تئاتر شهر از نمایش "روال عادی" از پنجشنبه ۳۰اردیبهشت
به گزارش روابط‌عمومی گروه، اجراهای نمایش «روال عادی» نوشته ژان کلود کری‌یر و کارگردانی کیارش رُست از ساعت۱۸:۰۰ روز پنجشنبه، ۳۰فروردین، در سالن چارسو مجموعه تئاترشهر در میان استقبال بسیار خوب مخاطبان آغاز شد.همچنین ساعاتی قبل از شروع نمایش، در ساعت ۱۴:۰۰ همین روز، طی مراسمی، از پوستر نمایش «روال عادی» به طراحی محمدصادق زرجویان، با حضور مجید مجیدی تهیه کننده نمایش، سیدجواد طاهری رییس مجموعه تئاتر شهر، کیارش رُست کارگردان نمایش، بازیگران و عوامل نمایش،  و اصحاب رسانه، در تالار مشاهیر تئاترشهر برگزار شد.در ابتدای مراسم، محمد محمدی مجری مراسم و مدیر روابط‌عمومی ...
دیدن ادامه ››

به گزارش روابط‌عمومی گروه، اجراهای نمایش «روال عادی» نوشته ژان کلود کری‌یر و کارگردانی کیارش رُست از ساعت۱۸:۰۰ روز پنجشنبه، ۳۰فروردین، در سالن چارسو مجموعه تئاترشهر در میان استقبال بسیار خوب مخاطبان آغاز شد.

همچنین ساعاتی قبل از شروع نمایش، در ساعت ۱۴:۰۰ همین روز، طی مراسمی، از پوستر نمایش «روال عادی» به طراحی محمدصادق زرجویان، با حضور مجید مجیدی تهیه کننده نمایش، سیدجواد طاهری رییس مجموعه تئاتر شهر، کیارش رُست کارگردان نمایش، بازیگران و عوامل نمایش،  و اصحاب رسانه، در تالار مشاهیر تئاترشهر برگزار شد.
در ابتدای مراسم، محمد محمدی مجری مراسم و مدیر روابط‌عمومی مجموعه تئاترشهر در خصوص ارتباط دیرینه مجید مجیدی با تئاتر، از پیش از انقلاب صحبت کرد و یادآور کرد که خانه اصلی مجید مجیدی تئاتر است و ایشان از تئاتر به سینما کوچ کرده و مجدد با تهیه‌کنندگی نمایش «روال عادی» به تئاتر بازگشته است. همچنین خاطرنشان کرد، نخستین نمایش در تئاترشهر پس از انقلاب با حضور مجید مجیدی کلید خورده است.
پس از صحبت‌های مجری، از کیارش رُست کارگردان نمایش، برای حضور در جایگاه دعوت شد. وی ضمن تشکر از حضار، در خصوص نمایشنامه و نویسنده نمایشنامه ژان کلود کری‌یر و علت‌های انتخاب متن صحبت کرد و گفت: نویسنده از علاقمندان به کشور ایران بوده و این موضوع من را به انتخاب این متن علاقه‌مند تر کرد. رَست ادامه داد، من با توجه به خوانش شخصی و برداشتی که از متن داشتم، تغییراتی را در شیوه اجرا ایجاد کردم. پیشنهاد متن ۲بازیگر است، منتهی تصمیم گرفتم از ۴بازیگر استفاده کنم و هر شخصیت را در ۲نفر وجود آوردم. وی ضمن تشکر از اهالی تئاتر و علاقه‌مندان برای تماشای این نمایش، از تک‌تک بازیگران و عوامل نمایشش بابت تلاش مضاعف و جنگیدن برای به صحنه رسیدن این نمایش تشکر کرد.

سپس مجید مجیدی، تهیه‌کننده این اثر در جایگاه دعوت شد و سخنانش را اینگونه آغاز کرد: تئاتر شهر برای من نوستالژی خاصی دارد. اوایل انقلاب حدود ۵ سال را من در تئاترشهر زندگی کردم. من در تک تک سالن‌های این‌جا خاطره دارم. نمایش «نهضت» را در اوایل انقلاب را در سالن چارسو به کارگردانی شهید قشقایی کار کردیم. من تئاتر را با آقای حسین قشقایی شروع کردم و علت علاقه‌ من به تئاتر حسین قشقایی بود. در آن زمان علاوه بر تئاتر از شهید قشقایی درس زندگی گرفتم. امروز اگر این‌جا هستم ادای دین به اوست. مجیدی اضافه کرد: وظیفه ما این است که از تئاتر حمایت کنیم. ما به تئاتر مدیون هستیم و حمایت امروز ما از تئاتر به نوعی خمس و زکاتی است که باید پرداخته شود. ما در دهه ۶۰ از تئاتر کوچ کردیم و به سینما رفتیم. اکثر افرادی که از تئاتر به سینما آمدند بازیگران یا کارگردان‌های موفق‌تری هستند اما متاسفانه وضعیت الان سینما جای تاسف دارد. او همچنین در رابطه با تهیه‌کنندگی نمایش «روال عادی» گفت: در این تئاتر سراسر خلاقیت است. من برای این گروه کاری نکردم و هر کاری کردم کاملا خالصانه بود. امیدوارم مسیر این گروه مسیر درخشانی باشد.
مجیدی در آخر از مدیریت تئاترشهر بابت حمایت از این گروه نمایشی تشکر کرد.

سیدجواد طاهری، رییس تئاترشهر نیز گفت: من به عنوان عضو کوچکی از خانواده تئاتر و بنابر مسئولیتی که به من سپرده شده است، وظیفه خود را حمایت از گروه‌های جوان تئاتری می‌دانم.
او به گروه‌های جوان تئاتری توصیه کرد: ما منابع ارزشمند هنری و تئاتری در کشور خودمان داریم که فرهنگ گذشته، حال و آینده را که ما نشان میدهد و از گروه‌های تئاتری به ویژه گروه‌های جوان تقاضا دارم که به این سمت و سو حرکت کنند و من هم در حد توان و وظیفه خودم از آن‌ها حمایت می‌کنم.
در پایان این مراسم از پوستر نمایش «روال عادی» که توسط محمدصادق زرجویان طراحی شده است، رونمایی شد.
این خبر در خاتمه یادآور می‌شود، نمایش «روال عادی» نوشته ژان کلود کریر، ترجمه اصغر نوری، کارگردانی کیارش رُست و تهیه‌کنندگی مجید مجیدی از ۳۰فروردین تا ۲۰اردیبهشت ساعت ۱۸:۰۰ در سالن چهارسو مجموعه تئاترشهر روی صحنه می‌رود و علاقه‌مندان برای تهیه بلیت این نمایش می‌توانند به سایت تیوال مراجعه فرمایند.

محمد فروزنده این را خواند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
خبر
درباره نمایش سه خواهر i
مرکز تئاتر مولوی بهار خود را با اجرای نمایشی از آثار محمد چرم‌شیر آغاز می‌کند. | عکس آغاز بهار «مولوی» با متن محمد چرم‌شیرمرکز تئاتر مولوی بهار خود را با اجرای نمایشی از آثار محمد چرم‌شیر آغاز می‌کند.
به گزارش ایسنا، این مرکز تئاتری از روز ۲۳ فروردین ماه میزبان نمایش «سه خواهر» به نویسندگی محمد چرم‌شیر می‌شود که با کارگردانی نگین ضیایی روی صحنه می‌رود. محمد چرم‌شیر که در کنار نمایشنامه‌های اورجینال خود، بخش مهمی از آثار ادبی، نمایشی و سینمایی را در قالب نمایشنامه‌های اقتباسی به نگارش درآورده، در یکی از تازه‌ترین تجربه‌های خود سراغ نمایشنامه مشهور «سه خواهر» اثر آنتوان چخوف رفته است. این نمایشنامه که به نگاهی آزاد به اثر چخوف نوشته شده، با کارگردانی نگین ضیایی روی صحنه می‌رود. در سال‌های اخیر نمایشنامه‌هایی ...
دیدن ادامه ››

به گزارش ایسنا، این مرکز تئاتری از روز ۲۳ فروردین ماه میزبان نمایش «سه خواهر» به نویسندگی محمد چرم‌شیر می‌شود که با کارگردانی نگین ضیایی روی صحنه می‌رود.

محمد چرم‌شیر که در کنار نمایشنامه‌های اورجینال خود، بخش مهمی از آثار ادبی، نمایشی و سینمایی را در قالب نمایشنامه‌های اقتباسی به نگارش درآورده، در یکی از تازه‌ترین تجربه‌های خود سراغ نمایشنامه مشهور «سه خواهر» اثر آنتوان چخوف رفته است.

این نمایشنامه که به نگاهی آزاد به اثر چخوف نوشته شده، با کارگردانی نگین ضیایی روی صحنه می‌رود.

در سال‌های اخیر نمایشنامه‌هایی همانند «سگدو» به کارگردانی عباس غفاری، «دیابولیک رومئو و ژولیت» به کارگردانی آتیلا پسیانی و «مرگ و پنگوئن» کار پیام دهکردی از نوشته‌های محمد چرم‌شیر به صحنه رفته‌اند. ضمن اینکه او دو نمایشنامه مشترک با شهرام گیل‌آبادی هم داشته است.

در خلاصه داستان نمایش «سه خواهر» آمده: اتاق پذیرایی خانه پروزوروف‌ها. اتاقی بزرگ با مبلمانی مختصر. نیم‌روز است. در بیرون، آفتاب همه چیز را درخشان کرده است. خواهران پروزوروف اینجا هستند.

این اثر نمایشی از روز ۲۳ فروردین ماه اجرای خود را در سالن اصلی مرکز تئاتر مولوی آغاز می‌کند و تا اواخر اردیبهشت ماه هر شب ساعت ۲۰ و سی دقیقه در این تالار روی صحنه است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دبیرخانه هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار اسامی آثار راه‌یافته به مرحله رقابتی این جشنواره را اعلام کرد. | عکس معرفی آثار راه‌یافته به مرحله رقابتی جشنواره ملی تئاتر ایثاردبیرخانه هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار اسامی آثار راه‌یافته به مرحله رقابتی این جشنواره را اعلام کرد.
به گزارش دبیرخانه هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار، ۱۸ اثر شامل ۸ اثر صحنه‌ای و ۱۰ اثر خیابانی به مرحله نهایی هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار راه پیدا کردند. اسامی آثار بخش صحنه‌ای به شرح زیر است: - «کیلومتر ۹۴۴» به کارگردانی محمدرضا مولوی از گلستان - «هوران» به کارگردانی پویان سهرابی از گلستان - «پیکار کنار پل» به کارگردانی کیانوش احمدی از تهران - «شط و شوت» به کارگردانی مجتبی الله‌زاری از استان یزد - «بالاتر از سیاهی» به کارگردانی محدثه مهرپویان از سیستان و بلوچستان - «من دیگه از تاریکی نمیترسم» ...
دیدن ادامه ››

به گزارش دبیرخانه هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار، ۱۸ اثر شامل ۸ اثر صحنه‌ای و ۱۰ اثر خیابانی به مرحله نهایی هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار راه پیدا کردند.

اسامی آثار بخش صحنه‌ای به شرح زیر است:

- «کیلومتر ۹۴۴» به کارگردانی محمدرضا مولوی از گلستان

- «هوران» به کارگردانی پویان سهرابی از گلستان

- «پیکار کنار پل» به کارگردانی کیانوش احمدی از تهران

- «شط و شوت» به کارگردانی مجتبی الله‌زاری از استان یزد

- «بالاتر از سیاهی» به کارگردانی محدثه مهرپویان از سیستان و بلوچستان

- «من دیگه از تاریکی نمیترسم» به کارگردانی محمد محمدی و پوریا رضایی از مرکزی

- «بدریه» به کارگردانی مجید اقبالی از خوزستان

- «نصرت» به کارگردانی علی زیستی از کرمانشاه

در بخش خیابانی نیز آثار زیر پذیرفته شدند:

- «سفر» به کارگردانی مالک آبسالان از ایلام

- «دعوت نشده» به کارگردانی مصطفی کولیوندی از ایلام

- «مستر دیفالی» به کارگردانی سیدسروش پیمبری از کرمانشاه

- «ناصر جانبازه» به کارگردانی مصطفی جعفری‌خوزانی از اصفهان

- «ماهیار» به کارگردانی امین پورمند از مازندران

- «رفاقت در حد تانک» به کارگردانی تکتم شاه‌تقی از تهران

- «فوتبال» به کارگردانی محمد نقابی از گلستان

- «دور و دورتر» به کارگردانی حمیدرضا میرزایی از گلستان

- «شهرخوبان» به کارگردانی بهنام کاوه از خوزستان

- «واپسین نفس» به کارگردانی مصطفی بوعذار از خوزستان

هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار با دبیری مهدی کرم‌الهی از ۲۵ الی ۲۸ اردیبهشت ماه امسال در گلستان برگزار می‌شود.

جدول زمان اجرا‌ها به زودی اعلام خواهد شد.

بهاره مکرم و امیر مسعود این را خواندند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
خبر
درباره نمایش دشمن خدا i
رامبد جوان به تماشای «دُشمنِ خدا» آمد | عکس در شب افتتاحیه دور سوم اجرارامبد جوان به تماشای «دُشمنِ خدا» آمد
رامبد جوان، در شب‌ افتتاحیه نمایش «دُشمنِ خدا» به تماشای این اثر نمایشی نشست و گفت با دیدن این نمایش با عشق از ته دلم خندیدم. نمایش «دُشمنِ خدا» به نویسندگی عمادالدین رجبلو و کارگردانی مجید ‌عراقی دور سوم اجرای خود را شب‌گذشته (یکشنبه ۲۶ فروردین) با حضور رامبد جوان (بازیگر و کارگردان سینما، تئاتر و تلویزیون ایران) و آرش نوذری (بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون ایران) در تئاتر هامون آغاز کرد. گروه نمایش «دشمن خدا»، در پایان اجرای این اثر نمایشی و در جمع مخاطبان اعلام کردند که این نمایش را به رامبد جوان برای امید‌ها و خنده‌هایی ...
دیدن ادامه ››

رامبد جوان، در شب‌ افتتاحیه نمایش «دُشمنِ خدا» به تماشای این اثر نمایشی نشست و گفت با دیدن این نمایش با عشق از ته دلم خندیدم.

نمایش «دُشمنِ خدا» به نویسندگی عمادالدین رجبلو و کارگردانی مجید ‌عراقی دور سوم اجرای خود را شب‌گذشته (یکشنبه ۲۶ فروردین) با حضور رامبد جوان (بازیگر و کارگردان سینما، تئاتر و تلویزیون ایران) و آرش نوذری (بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون ایران) در تئاتر هامون آغاز کرد.

گروه نمایش «دشمن خدا»، در پایان اجرای این اثر نمایشی و در جمع مخاطبان اعلام کردند که این نمایش را به رامبد جوان برای امید‌ها و خنده‌هایی که به مردم این سرزمین بخشیده، تقدیم می‌کنند.

رامبد جوان که مهمان شب اول این اثر نمایشی بود، روی صحنه آمد و گفت: «حتما و حتما باید تئاتر کار کرد؛ ما که کار کمدی انجام می‌دهیم باید در شرایط سخت همراه مردم باشیم و امید را به جامعه بدهیم.»

او ادامه داد: «خوشحالم که «دشمن خدا» را دیدم و با عشق از ته دلم خندیدم.»

علی ‌غریب، مجید ‌عراقی، سیده‌اسوه صادقی، امیرمحمد درویش و حامد ‌فعال در این اثر نمایشی ایفای نقش می‌کنند. همچنین نفس جافری و ضحا رجایی‌فر، بازیگران نه‌ساله «دشمن خدا» هستند.

علی ‌غریب همچنین به‌ عنوان تهیه‌کننده و سعید سیادت به‌ عنوان مجری طرح در این پروژه حضور دارند.

نمایش «دشمن خدا» در دو اپیزود دبستان دخترانه و پادگان نظامی روی صحنه می‌رود.

اپیزود اول این نمایش، روایت دعوای دو دختر کوچک بر سر برگه انشا در دفتر ناظم دبستانی دخترانه است و اپیزود دوم نیز دعوای دو سرباز در دفتر فرمانده پادگان را به نمایش می‌گذارد؛ اینجاست که ما باید قضاوت کنیم که چه کسی دروغ می‌گوید؟

عمادالدین ‌رجبلو (مشاور کارگردان)، عطیه جنگی، سیده‌دریا صادقی (دستیار کارگردان)، مجید ‌عراقی (طراح نور و لباس)، موسی‌الرضا ‌مازندرانی (مدیر صحنه)، عطیه جنگی (منشی صحنه)، سمیرا سرچاهی (طراح صحنه)، آنتونیو سانچز (موسیقی انتخابی)، آرشام آریانی و آروین آریانی (تدارکات)، پوریا ‌خوش‌بین و احمد مدیری (دستیاران تهیه)، شهریار ‌مکاری و آرین ‌دباغی (ساخت تیزر و متریال تبلیغاتی) و علی ‌کیهانی (مشاور رسانه‌ای) دیگر عوامل نمایش «دشمن خدا» هستند.

این اثر نمایشی در دور اول اجرای خود در عمارت نوفل‌لوشاتو و در دور دوم در سالن قشقایی تئاتر شهر روی صحنه رفت که در مجموع با ۴۰ اجرا توانست بیش‌ از سه‌هزار مخاطب داشته باشد.

علاقه‌مندان برای تهیه بلیت این اثر نمایشی که هرشب ساعت ۱۹:۳۰ روی صحنه می‌رود، می‌توانند به سایت تیوال مراجعه کنند.

 

مهرناز خلیلی، مسعود زارع، جواد سحر، بهاره مکرم و میثم محمدی این را خواندند
محمد فروزنده این را دوست دارد
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
خبر
درباره نمایش توافق‌نامه i
به ما اجازه ندادند شعر عاشقانه بگوییم | عکس نگاهی به نمایش «توافق‌نامه» به کارگردانی کوروش سلیمانی به ما اجازه ندادند شعر عاشقانه بگوییم
«توافق‌نامه» یک نمایش در نمایش سیاسی است اما مرزهایش را با شعارزدگی حفظ می‌کند. همایون علی‌آبادی نمایش «توافق‌نامه» نوشته فیلیپ کلودل به کارگردانی کور,ش سلیمانی، یک کمدی طنزآلود «لارمویانت» است که در آن اشک و رشک جایگزین تلخ خنده‌های روزمره و آنی می‌شود. کارگردان این اثر توانسته با سلطه‌ای که بر انواع کمدی دارد، به این نوع کمدی چهره‌ای دوباره ببخشد. لارمویانت را کمدی چند پهلو یا آیرونیک (Ironic) نیز می‌نامند. کارگردان در این ژانر (genre) باید بر ادات کمیک، سلطه‌ای بی صوت و گفت داشته باشد و بتواند دست ...
دیدن ادامه ››

«توافق‌نامه» یک نمایش در نمایش سیاسی است اما مرزهایش را با شعارزدگی حفظ می‌کند.

همایون علی‌آبادی

نمایش «توافق‌نامه» نوشته فیلیپ کلودل به کارگردانی کور,ش سلیمانی، یک کمدی طنزآلود «لارمویانت» است که در آن اشک و رشک جایگزین تلخ خنده‌های روزمره و آنی می‌شود. کارگردان این اثر توانسته با سلطه‌ای که بر انواع کمدی دارد، به این نوع کمدی چهره‌ای دوباره ببخشد. لارمویانت را کمدی چند پهلو یا آیرونیک (Ironic) نیز می‌نامند. کارگردان در این ژانر (genre) باید بر ادات کمیک، سلطه‌ای بی صوت و گفت داشته باشد و بتواند دست آخر کاری مقتدرانه و سازگار با حال و هوای صحنه نمایش ارایه دهد. به قول سعدی: «بهشت آنجاست کازاری نباشد / کسی را با کسی کاری نباشد» در اثر کلودل نیز به ظاهر چند فرانسوی در انتخابات سال ۱۹۸۱ پاریس، برای ایفاد یک قرارداد فروش خانه، گردهم می‌آیند تا بتوانند سر آخر یک خانه کلنگی کهنه و ز‌هوار دررفته را از فروشنده خانه یعنی دنی به دووال قالب کنند. رغمارغم همه کوشش‌های دو دوست، مرد خریدار که کار اصلی‌اش تله‌گذاری برای راسو و موش است، نمی‌تواند کاری از پیش ببرد و این دو تن حین دوستی کهنه و قدیمی، سر آخر خانه را به فروش می‌گذارند. آنچه در این نمایش مهم است، طعم طنز تلخ‌آلود آن است که در دیالوگ‌های این دو تن که هرکدام گرایش‌های سیاسی خاصی دارند جلوه می‌کند و از سویی ایام نیز زمان انتخابات فرانسه است که این دو می‌کوشند تا ژیسکار دستن را از گود رقابت خارج کنند و کار کشور را به فرانسوا میتران واگذار نمایند. در هر حال اگرچه این کار یک اثر کامل و جامع و تابع النعل بالنعل سیاسی نیست، اما می‌توان در آن سر تا پا ایام انتخابات را دید و چشید. از دیگر سو، ما با دووال برخورد داریم که با بازی خوش و خیال‌انگیز رامین ناصر نصیر، یکی از زیباترین طنز‌بازی‌های خود را نشان می‌دهد و می‌کوشد تا حال و هوای صحنه را در همان حدود و حوالی انتخاب میتران به جای دستن در ابعادی مکفی و مستوفا نمایش دهد. در هر حال کمدی لارمویانت یکی از رایج‌ترین انواع کمدی است که این روزها در فرانسه نیز سخت مورد توجه تئاتری‌ها قرار گرفته و در آن می‌توان ورق به ورق حال و هواهای دهه ۸۰ پاریس را دید و دریافت. اما این قصه کار است که نمی‌تواند جذابیت کاملی داشته باشد. آنچه در این نمایش توفیق را رفیق می‌کند، بازی‌های خوب و پاک‌لوحانه کوروش سلیمانی، بهنام تشکر و رامین ناصرنصیر است که یک پانل زیبا و شکوهمند را از اعماق سیاست تا سطح گفت‌وگوهای روزمره به بالا و برتر می‌کشانند. شاید کلودل تمامت اندیشه‌هایش را در این قالب کمدی نتوانسته بروز دهد و نیز بازهم محتمل است که نوع کمدی اسلپ استیک گویاتر و بلیغ‌تر بتواند اندیشه‌های نویسنده را نشان دهد، اما در هر حال انتخاب با نویسنده است و کارگردان نیز با دریافت همین نکته، به قولی خوب به اثر خیانت کرده و توانسته تمامیت کار را به نحو مقتضی بر صحنه بیاورد. میزانسن‌های هوش‌ربای سلیمانی، به همراه سیکل‌های بازیسازی او و نیز نگاهی که به درون دنیای بازیگری خویش دارد، در کل متن را زنده می‌کند و در این نگاه چندباره، ما را با دنیای درونی خود آشنا می‌سازد. باشد تا کار کوروش بیش از اینها بدرخشد و در آتیه‌ای نزدیک بتوانیم جزییات کارهای پر‌جذبه او را بر صحیفه کاغذ بیاوریم.

برای آنکه دریابید ملموس بودن و نزدیک بودن به یک اثر کمیک می‌تواند جذابیت‌های همیشه و هماره را نشان بدهد، به یاد مغازه‌های بارانی‌فروشی یا پالتوفروشی خیابان مونمارتر پاریس بیفتید که در آن بارانی‌های با مارک «بنی» با قیمتی گزاف به فروش می‌رسد. از انواع پوشاک‌های مورد توجه فرانسوا میتران یکی همین پوشاک‌های بنی بود که من اینجا به آن وقر و وقاری مضاعف بخشیده‌ام. در نمایش نیز اشاراتی به کاپشن‌های بنی می‌شود. باری، هزار وعده خوبان یکی وفا نکند.

این از یک‌سو؛ از سوی دیگر بهنام تشکر ایفاگر نقش دنی، ثابت می‌کند که یک شکسپیرین تراز اول است. او برای ایفای نقشی از نمایشنامه کلاسیک و بسیار دشوار توفان اثر ویلیام شکسپیر، بی‌گمان چند لحظه ما را به حال و هوای یک اثر شکسپیری می‌برد. حیرت‌انگیز است، اما واقعیت دارد که تشکر با ایفای نقشی از توفان توانست نشان بدهد که یک بازیگر طور و تراز اول آثار شکسپیر است، آن‌هم از یکی از زیباترین متون او که توفان باشد. همان چند دقیقه کافی بود تا لذت اجرای اثری از شکسپیر را بر بن و بیخ حضور خویش لمس کنیم. سخنی که از ویکتور هوگو به میان می‌آید نیز نشان‌دهنده یکی از آثار چپ‌گرایانه این ادیب بزرگ فرانسوی است. کارگران دریا شاید جزو اولین متون تند و تیز سیاسی فرانسه است که این همه مدیون و وامدار هوگو است که توانسته آثاری این همه متقن و زیبا را بر صحیفه کاغذ بیاورد. سخنی نیز از ساموئل بکت و یادکردی از در انتظار گودوی وی نیز در این نمایش مطمح نظر می‌شود که این هم با بازی خوب تشکر، ما را با حال و هوای تئاتر مدرن آشنا می‌سازد. در هر حال غرض ما از ذکر این موارد، نه قطار کردن مستندات و مفاد قوالب دراماتیکی است که در این اثر از آنان ذکر خیر می‌شود، بلکه هدف ما ذکری از بازی بسیار زیبای بهنام تشکر است که پهنای صحنه را می‌پیماید و تماشاگر را با خود به هرجایی که کارگردان خواسته، می‌کشاند.

شاید بهتر باشد که بگوییم نمایش توافق‌نامه یک نمایش در نمایش است. نمایش اول برخوردهای دو دوست با یکدیگر که کم و زیادش طی اجرا حس می‌شود و از سوی دیگر رجعت دوباره در انتهای نمایش به ابتدای آن است. اینجاست که روشن می‌شود نمایش در نمایش چگونه با نازکای خیال نویسنده در‌هم آمیخته می‌گردد و با نگاهی سلطه‌پذیر و ملموس از سطح رویینه کار به انتهای آن نقبی به نور زده می‌شود.

این اثر یک نمایش سیاسی معاصر است، اما سیاسی با کی؟ با سلطان حسین بایقرا؟ دوستان من! سه‌تایی دنی، مارتن و دووال به زیبایی سیاست ورزی و حسن مطلع سیاسی را به قاذوره می‌گیرند و می‌کوشند اثری کمیک را بر صحنه بیاورند. باری، در نیمه‌های اجرا بود که به یاد این تکه از شعر سهراب سپهری افتادم: «در این تپش‌های مشکوک، یک لیوان آب صریح بنوشیم»

دکتر محمدرضا شفیعی کدکنی که رساله دکترایش در کتاب صور خیال در شعر فارسی چاپ شده، دو بیت شعر از حافظ می‌آورد که گویا و بیانگر کل کار کوروش سلیمانی است: از هر طرف که رفتم، جز وحشتم نیفزود / زنهار از این بیابان، وین راه بی نهایت / این راه را نهایت، صورت کجا توان بست / کش صد هزار منزل، بیش از در بدایت. اما چرا این شعر حافظ را اینجا آورده‌ام؟ چون دکتر کدکنی می‌گوید وقتی با ادبیات مدرن و نوین جهان آشنا می‌شود، در‌می‌یابد که کتاب صور خیال در شعر فارسی چقدر کاستی و کمبود دارد. پس کاری می‌کند کارستان و در بازپیرایی متن این کتاب، از هیچ کوششی فروگذار نمی‌کند. به اعتقاد من، کارگردان اثر مورد بحث ما نیز، به خوبی به اثر خیانت کرده و توانسته آرمان‌های خویش را در این اثر از عمق بی‌خویشی تا نهایت خویشتنداری و خوش باشی زنده کند.

وقتی نمایش توافق‌نامه تمام شد، دیدم کوروش سلیمانی سخت نگران مخاطبان سیاسی و امروزه روز اثر است و اینکه آیا آنان واقعا توانسته‌اند با این اثر ارتباط برقرار کنند یا نه. تمام اشارات و مناجات‌های اثر را دریافته‌اند یا نه. خودش هم چند مثال آورد، من همان‌جا به او گفتم کار سیاسی اگر با هنر آغشته نباشد، یک اثر بدون شعار است. شعار، زندگی نیست، بلکه سیاست است و از این رو کوروش سلیمانی توانسته یک اثر سیاسی بدون شعار را بر صحنه بیاورد.

بازی‌ها درنهایت خوب و به قاعده‌اند. ایپس‌های بدنی بهنام تشکر، صدای دلربای رامین ناصرنصیر و نیز بازی‌تر و تمیز و شسته‌رفته کوروش سلیمانی توانسته به سراسر کار شکلی بدیع و نوآورانه ببخشد. همه اینها در تئاتر مدرن مستحیل می‌شوند و نباید نگران ایجاد ارتباط شد. وارد سالن که می‌شویم و آن پراتیکابل‌های چوبی را می‌بینیم، در‌می‌یابیم که با یک اثر مدرن سر و کار داریم. اثری که حداقل مینیمال کارش را نشان می‌دهد و حبذا کوروش که تا پایان کار همین حال و هوای مینیمال را حفظ می‌کند. زبان متن با ترجمه شهلا حائری بسیار زیبا و دلنواز است و توانسته به مجموعه متن و بازی‌ها و کارگردانی شکلی جالب و جذاب ببخشد. در هر حال شاید من در این وجیزه نمونه‌هایی چندان که درخور کار کوروش سلیمانی باشد نیاورده باشم، اما دل و جان شیفته من هماره با کار است و هماره با کوروش سلیمانی. بازی‌ها را پاس می‌دارم و به یک‌یک بازیگرانش درود می‌فرستم.

و این چند بیت، سروده موسی عصمتی که هدیت و تُحفتی است پیشکش به کوروش سلیمانی، بهنام تشکر و رامین ناصر‌نصیر:

«جهان به شعر شما تا همیشه مدیون است/ به واژه‌ای که نگفتی برای نان شاعر - تو را به رودکی چشم‌هایمان سوگند/ بخوان برای من از جوی مولیان شاعر - ردیف کن همه شعرهای نابت را / برای قافیه‌ای از صمیم جان شاعر - جهان حکایت این روزها نخواهد ماند/ اگر تو شعر بخوانی برایمان شاعر»

* نمایش «توافق‌نامه» فروردین و اردیبهشت ۱۴۰۳ در تماشاخانه ملک روی صحنه می‌رود.

منبع: اعتماد 

 

 

 

محمد فروزنده، مسعود زارع، بهاره مکرم و میثم محمدی این را خواندند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
خبر
درباره نمایش سیندرلای چینی i
اجرای صبح «سیندرلای چینی» و «غول‌ها» از سر گرفته شد | عکس با تغییر شماره‌های رزرو؛اجرای صبح «سیندرلای چینی» و «غول‌ها» از سر گرفته شد
دو نمایش "سیندرلای چینی" و "غول‌ها" به کارگردانی مریم کاظمی که سال ۱۴۰۲ ویژه اجرای صبح برای مدارس و مهدهای کودک تولید شده با تغییر شماره تلفن رزرو اجراهای خود را از سر می‌گیرند.  نمایش "سیندرلای چینی" نوشته لاول سوارتزل برگرفته از یک افسانه چینی است، ترجمه این نمایشنامه را حسین فدایی حسین انجام داده و با طراحی و کارگردانی مریم کاظمی آماده شده است. در این نمایش بازیگرانی همچون میترا کریم خانی، پریسا فلاح زاده، نازنین صفا، عرفان میدانلو، مهراد زمانی، فربد تجویدی، کیانا کریمی و سارینا سالاریان به ایفای نقش می‌پردازند. نمایش غول‌ها یا "غول‌های مدرسه سید هوف" ...
دیدن ادامه ››

دو نمایش "سیندرلای چینی" و "غول‌ها" به کارگردانی مریم کاظمی که سال ۱۴۰۲ ویژه اجرای صبح برای مدارس و مهدهای کودک تولید شده با تغییر شماره تلفن رزرو اجراهای خود را از سر می‌گیرند. 

نمایش "سیندرلای چینی" نوشته لاول سوارتزل برگرفته از یک افسانه چینی است، ترجمه این نمایشنامه را حسین فدایی حسین انجام داده و با طراحی و کارگردانی مریم کاظمی آماده شده است.

در این نمایش بازیگرانی همچون میترا کریم خانی، پریسا فلاح زاده، نازنین صفا، عرفان میدانلو، مهراد زمانی، فربد تجویدی، کیانا کریمی و سارینا سالاریان به ایفای نقش می‌پردازند.

نمایش غول‌ها یا "غول‌های مدرسه سید هوف" نوشته سید هوف، ترجمه حسین فدایی حسین نیز که با طراحی و کارگردانی مریم کاظمی آماده شده، بازیگرانی همچون پریسا فلاح زاده، نازنین صفا، عرفان میدانلو، مهراد زمانی، فربد تجویدی، بهرنگ رهنمون، مریم ذکاوتی، میلاد رضایی، سارینا سالاریان، آذین معتمدی و کیانا کریمی در آن ایفای نقش می‌کنند.

این دو نمایش کاری از گروه تئاتر مستقل است که در پردیس تئاتر و موسیقی باغ کتاب روی صحنه می‌روند و از طریق رزرو قبلی میزبان مدارس و مهدهای کودک خواهند بود.

شماره‌های ۰۹۰۵۱۱۱۶۶۹۲ و ۰۹۱۹۴۳۴۶۳۵۶ گروه تئاتر مستقل برای رزرو مدارس و مهدهای کودک اعلام شده‌اند و پاسخگوی متقاضیان خواهند بود.

میزبانی پردیس تئاتر شهرزاد از ۱۰ نمایش در سال جدید | عکس از رکورد شکنی بهرام افشاری تا دختر کشی نادرفلاح در شهرزادمیزبانی پردیس تئاتر شهرزاد از ۱۰ نمایش در سال جدید
برنامه کامل نمایش های تازه در پردیس تئاتر شهرزاد در ماه های فروردین و اردیبهشت سال ۱۴۰۳ اعلام شد. پردیس تئاتر شهرزاد فروردین ماه ۱۴۰۳ با رپرتوار نمایش های برگزیده میزبان مخاطبان خواهد بود و ۱۰ نمایش در این دوره روی صحنه خواهند رفت. نمایش های "چه کسی جوجه تیغی را کشت"،"سنتز"،" بیژن و منیژه"،" رجوع"،" برف"،" بامانی"در پردیس تئاتر شهرزاد و "کورلی"،"لورل و هاردی" و"شهرجادو" در بوتیک تئاتر ایران روی صحنه می روند. به گزارش روابط عمومی پردیس تئاتر شهرزاد، در این دوره علاوه بر هنرمندان مطرحی نظیر بهرام افشاری، نادر فلاح و شکرخدا گودرزی با توجه به سیاست های مدیریت این مجموعه در جهت معرفی وجذب ...
دیدن ادامه ››

برنامه کامل نمایش های تازه در پردیس تئاتر شهرزاد در ماه های فروردین و اردیبهشت سال ۱۴۰۳ اعلام شد.

پردیس تئاتر شهرزاد فروردین ماه ۱۴۰۳ با رپرتوار نمایش های برگزیده میزبان مخاطبان خواهد بود و ۱۰ نمایش در این دوره روی صحنه خواهند رفت.

نمایش های "چه کسی جوجه تیغی را کشت"،"سنتز"،" بیژن و منیژه"،" رجوع"،" برف"،" بامانی"در پردیس تئاتر شهرزاد و "کورلی"،"لورل و هاردی" و"شهرجادو" در بوتیک تئاتر ایران روی صحنه می روند.

به گزارش روابط عمومی پردیس تئاتر شهرزاد، در این دوره علاوه بر هنرمندان مطرحی نظیر بهرام افشاری، نادر فلاح و شکرخدا گودرزی با توجه به سیاست های مدیریت این مجموعه در جهت معرفی وجذب استعدادهای جوان در حوزه تئاتر و حمایت از گروههای جوان تئاتری، تعدادی از باکس های نمایشی این مجموعه در اختیار نمایش های تازه ای از کارگردانان جوان قرار گرفته است.

به غیر از حمایت از "رپرتوار آموزشگاه پانیذ" با اجراهای متفاوت ۲۰ گروه جوان، «رجوع» نوشته کیمیا خلج و کارگردانی سعید حشمتی از تاریخ ۲۲ فروردین هر شب ساعت ۲۱:۳۰ در سالن شماره ۳ روی صحته رفته. نمایش «برف» نوشته  سیدمحمد طباطبائی و به کارگردانی فرهاد باقری اثر دیگری از یک گروه جوان است که از ۱۹ فروردین ماه ساعت ۱۹:۳۰ درسالن شماره۳ اجرا میشود.

طبق برنامه ریزی های صورت گرفته و به جهت حمایت از نمایش هایی با مخاطب کودک ونوجوان کنسرت نمایش «بامانی» که عبد ‌آتشانی طراح آن است از ۳۰فروردین با بازی مسعود جوادیان، پیمان کلانتری روی صحنه می رود.

حرف‌هایی تکان‌دهنده‌ درنمایش "عطر آدم"

سرود-نمایشِ «عطرِ آدم»، به نویسندگی، کارگردانی و تهیه‌کنندگی مهدی فرشیدی‌سپهر،  که هدف اصلی‌اش، ایجاد آرامش در مخاطبان است نمایشی است که این روزها در پردیس تئاتر شهرزاد روی صحنه می رود.این نمایش که به گفته کارگردان برای گذرمردم از این سال های سخت طراحی شده؛تلاشی است برای ارتقای برخی از مهارت‌های فردی.

این نمایش از روز چهارشنبه ۱۵ فروردین در پردیس تئاتر شهرزاد، سالن شماره ۲ روی صحنه رفته است.

مدت زمان اجرای این نمایش یک ساعت‌ونیم است و هر روز به جز شنبه‌ها، ساعت ۱۹:۱۵ روی صحنه می‌رود.

نمایش "سنتز"؛ تاریخ و مسأله شر

نمایش «سنتز» با رخنه به داده‌های تاریخی، داستان ابراهیم  پیامبر را به عنوان الگویی ارزشمند برگزیده تا به نقد جامعه معاصر خود و خشونت موجود در آن به نام دین، عرف و سنت بپردازد. جامعه‌ای که پدران و مردانش اراده مطلق خود را جایگزین رأفت الهی کرده‌اند.

نمایش «سنتز» به نویسندگی و کارگردانی علیرضا اخوان که اسفند سال گذشته در پردیس تئاتر شهرزاد روی صحنه رفته بود، دور جدید اجراهای خود را از ۱۵ فروردین از سرگرفته است.

در این اثر نمایشی، نادر فلاح و دو دخترش یسنا و حسنا فلاح به‌عنوان بازیگر حضور دارند.

تئاتر موزیکال«بیژن و منیژه»از ۲ اردیبهشت در شهرزاد

نمایش «بیژن و منیژه» جدیدترین اثر شکرخدا گودرزی در مقام کارگردان و با تهیه‌کنندگی مهدی بخشیانی است.

در این اثر نمایشی که از دوم اردیبهشت در پردیس تئاتر شهرزاد روی صحنه می‌رود قربان نجفی، شهرام نجاتی، رضا عمرانی، محسن بهرامی، سحر یافتیان و پارمیس هوبخش، علی‌رضا عابدی، زهره کدخدازاده، اشکان شریعتی، سیاوش خادم حسینی ،آیسان نوریان و اسد پورحمزه و شکرخدا گودرزی ایفای نقش می کنند.

این نمایش داستان بیژن سردار جوان ایرانی است که به مقابله و جنگ با گرازان می‌رود و در این مسیر دلباخته منیژه می‌شود که دختری تورانی است.

رکوردشکنی میلیاردی بهرام افشاری

تئاتر «چه کسی جوجه تیغی را کشت» پیش از شروع اجراها و در پیش‌فروش بیش از ۱۰۰۰۰ بلیت فروخت و در هفته نخست اجرا به فروشی بیش از ۴ میلیارد دست یافت.

این اثر نمایشی، به تهیه کنندگی محمد قدس که از ۱۵ فروردین روی صحنه رفته، در دوره اجرای قبلی توانست نظر مخاطبان تئاتر و هنرمندان را به خود جلب کند.

تئاتر«چه کسی جوجه تیغی را کشت» با بازی بهرام افشاری و تینو صالحی هر روز در دو سانس در ساعتهای ۱۸:۱۵ و ۲۰:۱۵ در پردیس تئاتر شهرزاد به روی صحنه می رود.

کارن کیانی، کارگردان نمایش «مجلس توبه‌نامه‌نویسی اسماعیل بزاز» از نخستین تجربه کارگردانی‌اش گفت | عکس گفت‌ وگو با کارن کیانی کارگردان نمایش«مجلس توبه‌نامه‌نویسی اسماعیل بزاز» کارن کیانی، کارگردان نمایش «مجلس توبه‌نامه‌نویسی اسماعیل بزاز» از نخستین تجربه کارگردانی‌اش گفت
 به گزارش خبرآنلاین، «مجلس توبه‌نامه‌نویسی اسماعیل بزاز» نام مونولوگی است به نویسندگی حسین کیانی و کارگردانی کارن کیانی با بازی بهروز پناهنده که از ۱۵ فروردین در سالن کوچک تالار مولوی روی صحنه رفته است. آن‌چه این بار دست‌مایه کار حسین کیانی، نمایشنامه‌نویس و کارگردان تئاتر برای نگارش قرار گرفته است یکی از مقلدان نمایش‌های دربار ناصرالدین شاه قاجار، اسماعیل بزاز است. آن‌طور که در شرح روزگار اسماعیل بزار آمده است او و گروهش سال‌ها در حضور شاه و درباریان بازی می‌کردند و عمری، درباریانی را که صلاح بود و گاه و بیگاه به اشاره ...
دیدن ادامه ››

 به گزارش خبرآنلاین، «مجلس توبه‌نامه‌نویسی اسماعیل بزاز» نام مونولوگی است به نویسندگی حسین کیانی و کارگردانی کارن کیانی با بازی بهروز پناهنده که از ۱۵ فروردین در سالن کوچک تالار مولوی روی صحنه رفته است. آن‌چه این بار دست‌مایه کار حسین کیانی، نمایشنامه‌نویس و کارگردان تئاتر برای نگارش قرار گرفته است یکی از مقلدان نمایش‌های دربار ناصرالدین شاه قاجار، اسماعیل بزاز است. آن‌طور که در شرح روزگار اسماعیل بزار آمده است او و گروهش سال‌ها در حضور شاه و درباریان بازی می‌کردند و عمری، درباریانی را که صلاح بود و گاه و بیگاه به اشاره شاه به مسخره می‌گرفتند. اسماعیل بزاز چنان‌که از لقبش پیداست بزاز بود و از نمایشگری مایه داشت. او که ابتدا در جمع دوستان خوشمزگی می‌کرد و آن‌ها را می خنداند، کم‌کم کارش بالا گرفت و در مجالس اعیان هم حاضر شد. اسماعیل به همراه کریم شیره‌ای یکی از هنرمندان محبوب ناصرالدین شاه بود و یکی از سردسته‌های عمله طرب شاهنشاهی شد. آن‌طور که در تاریخ در مورد اسماعیل بزاز آمده است او در اواخر عمر دست از بازی و تقلید می‌کشد، به مکه می‌رود و توبه می‌کند اما آن‌طور که حسین کیانی به تصویر کشیده است توبه داده می‌شود و «مجلس توبه‌نامه‌نویسی اسماعیل بزاز» شرح این توبه داده شدن است و اسماعیل بزازی که نمی‌خواهد توبه‌نامه بنویسد برای حسین کیانی نمادی شده است تا از «تاریخ سوگ‌ناک و تاسف‌بار هنر نمایش ایران و سرگذشت اندوه‌بار نمایش‌سازان و نمایش‌نویسان و نمایشگران رنج‌دیده، کام‌ندیده و قدرنشناخته» بنویسد. نمایشگرانی که رنج‌شان از توبه‌نامه‌نویسی اسماعیل بزاز شروع می‌شود و به مهاجرت و دوری‌گزینی ناگزیز می‌رسد.

حسین کیانی، کارگردانی این اثر را به فرزندش، کارن کیانی سپرده است. کارن کیانی متولد تیرماه ۱۳۸۶، بودن بر صحنه تئاتر را از سال ۱۳۹۴ با حضور در گروه نوازندگان نمایش «مضحکه‌ شبیه قتل» در سالن اصلی مجموعه تئاتر شهر آغاز کرد و طی این سال‌ها در نمایش‌های «تیاتر سعدی، تابستان سی‌ودو»، «همسایه آقا»، «روز عقیم»، «چشم به راه میرغضب» و «پروین» در بخش‌های گوناگون اجرایی حضور داشت و در نمایش «کافه کات» و «ط» دستیار اولی کارگردان را تجربه کرد. 

او در مورد چگونگی شکل‌گیری نمایش «مجلس توبه‌نامه‌نویسی اسماعیل بزاز» و نخستین اجرای آن در دومین جشنواره چندرسانه‌ای میراث فرهنگی گفت: «حسین کیانی که پیش از هر چیز باید اشاره کنم شکل‌گیری نمایش «مجلس توبه‌نامه‌نویسی اسماعیل بزاز» مدیون حضور اوست، پیش از این نگارش این نمایشنامه را در قالب اثری با حضور شش، چهار و دو بازیگر در ذهن داشت تا این که شهرام گیل‌آبادی از جمله داوران دومین جشنواره چندرسانه‌ای میراث فرهنگی پیشنهاد نگارش متنی مونولوگ برای کارگردانی توسط من را به او داد و این‌طور شد که «مجلس توبه‌نامه‌نویسی اسماعیل بزاز» برای حضور در این جشنواره در قالب مونولوگ درآمد. این اثر اگرچه اثری برای اجرا در سالنی بلک‌باکس بود اما در قالب اجرایی محیطی با بازی پرهام ولی‌زاده در این جشنواره روی صحنه رفت و در بخش جوایز تئاتر عمارت آن موفق به کسب دیپلم افتخار و جایزه نقدی شد.» او در مورد شیوه کارگردانی این اثر اشاره کرد: «آن‌چه من در نخستین مواجهه با متن به آن فکر کردم این بود که یک بازیگر چگونه باید هدایت شود تا بتواند متنی یک ساعته را براساس نمایشنامه‌ای از حسین کیانی با مهارت شناخته‌شده‌اش در نگارش متون قاجاری به درستی اجرا کند. آن‌چه پیش از هر چیز توجه مرا به این متن جلب کرد امکان گسترده‌ای بود که برای بازی در بازی فراهم می‌کرد و اسماعیل بزاز را به کرات به جای دیگر کاراکترها از ناصرالدین‌شاه تا مردم کوچه و بازار می‌نشاند. امکانی که از جمله شگردهای قدیمی نمایش ایرانی است و اجرای درست آن برای من از اهمیت بسیار زیادی برخوردار بود.» این کارگردان جوان با اشاره به حضور بهروز پناهنده، بازیگر نقش اسماعیل بزاز در مجلس توبه‌نامه‌نویسی‌اش، گفت: «بهروز پناهنده، بازیگر شناخته‌شده و توانمند با عطف به شناختش از گروه تئاتر چریکه و سوابق بازی‌اش در نمایش‌های ایرانی بازی در این نمایش را پذیرفت. سوابقی که از جمله آن‌ها می‌توان به بازی در نقش سمک عیار در نمایشی به همین نام به کارگردانی زنده‌یاد جواد ذوالفقاری در سال ۱۳۹۰ در تالار مولوی اشاره کرد یا از حضور او در نمایش «پایین‌گذر سقاخانه» به کارگردانی رضا بهرامی در سال ۱۴۰۱ در تماشاخانه سنگلج نام برد.

پس از تغییر بازیگر نمایش در پی اجرا در جشنواره، نخستین گزینه گروه بهروز پناهنده بود و در طول تمرین‌ها ‌چنان با یکدیگر تعامل و بده‌بستان داشتیم که ایده‌هایی هم از سمت او به اجرا اضافه شد و حضور او موجب شد اجرای عمومی به مراتب پخته‌تر از اجرای جشنواره باشد.» 

او در پایان این اثر نمایشی را گوشه‌ای از رنج تمامی نمایشگران و سیاه‌بازان و مقلدانی چون اسماعیل بزاز می‌داند که در دوران‌های تاریخی گوناگون اسیر تیغ تیز سانسور شده‌اند. «مجلس توبه‌نامه‌نویسی اسماعیل بزاز» تا ۱۵ اردیبهشت هر شب ساعت ۱۹ در سالن کوچک تالار مولوی روی صحنه می‌رود.

بهاره مکرم، امیر مسعود و جواد سحر این را خواندند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد مازندران از برگزاری دوره آموزشی تئاتر در دانشگاه مازندران خبر داد.                                                                                                                     | عکس برگزاری دوره آموزشی تئاتر در دانشگاه مازندرانمعاون فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد مازندران از برگزاری دوره آموزشی تئاتر در دانشگاه مازندران خبر داد.
سیده‌ زینب تقوی، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد مازندران، گفت: با توجه به فرار رسیدن آغاز سال تحصیلی جدید ۱۴۰۳، از سوی کانون تئاتر سیاوشان سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی واحد مازندران با همکاری معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه مازندران، دوره جدید آموزشی تئاتر و خبرنگاری ویژه دانشجویان در دانشگاه مازندران برگزار می‌شود. وی افزود: مبحث نظری و عملی تئاتر در رشته‌های بازیگری، کارگردانی و نمایش نامه‌نویسی از جمله مواردی است که در این دوره ارایه می‌شود. تقوی تصریح کرد: فراگیران در این دوره‌ها پس از ارایه پروژه پایان ترم و موفقیت در آزمون پایان دوره گواهینامه رسمی ...
دیدن ادامه ››

سیده‌ زینب تقوی، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد مازندران، گفت: با توجه به فرار رسیدن آغاز سال تحصیلی جدید ۱۴۰۳، از سوی کانون تئاتر سیاوشان سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی واحد مازندران با همکاری معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه مازندران، دوره جدید آموزشی تئاتر و خبرنگاری ویژه دانشجویان در دانشگاه مازندران برگزار می‌شود.

وی افزود: مبحث نظری و عملی تئاتر در رشته‌های بازیگری، کارگردانی و نمایش نامه‌نویسی از جمله مواردی است که در این دوره ارایه می‌شود.

تقوی تصریح کرد: فراگیران در این دوره‌ها پس از ارایه پروژه پایان ترم و موفقیت در آزمون پایان دوره گواهینامه رسمی و معتبر دریافت خواهند کرد.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد مازندران با بیان اینکه در این دوره حمیدرضا گل محمدی تواندشتی کارشناس تئاتر و دبیرکانون تئاتر سیاوشان جهاد دانشگاهی، به همراه چند تن از اساتید برجسته تئاتر به آموزش هنرجویان می‌پردازند. خاطرنشان کرد: علاقه‌مندان جهت ثبت نام در این دوره‌ آموزشی می‌توانند با شماره تماس ۰۹۱۹۲۱۲۱۱۲۴ و ۰۹۳۵۵۱۲۳۲۰۲ دبیر کانون تئاتر سیاوشان سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی واحد مازندران و شماره تلفن ۰۱۱۳۵۳۳۳۷۰۵- دفتر معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد مازندران، واقع در سازمان مرکزی دانشگاه مازندران تماس حاصل کنند.

وی با بیان اینکه کانون تئاتر سیاوشان، سال ۱۴۰۰ در زمان کرونا نخستین جشنواره نمایش نامه‌نویسی فضای معنوی آیات قرآنی را برگزار کرد، بیان کرد: فراخوان دومین جشنواره نمایش نامه نویسی فضای معنوی آیات قرآنی نیز در آینده نزدیک اعلام خواهد شد.

تقوی با ارایه این مطلب که در سال ۱۴۰۲ برگزاری ۶ دوره آموزشی تئاتر در سطح دانشگاه ماندران، شهرستان فریدونکنار، شهرستان نور از جمله فعالیت‌های کانون تئاتر سیاوشان بوده است. ادامه داد: کانون تئاتر سیاوشان سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی واحد مازندران، زیر مجموعه معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی مازندران، تاکنون دوره‌های مختلف آموزشی تئاتر را در سطح دانشگاه‌های مازندران برگزار کرده است، علاوه بر برگزاری دوره‌های آموزشی در سطح دانشگاه‌های استان، بیش از ۲۰ دوره‌ آموزشی تئاتر از سال‌های ۸۳ تا کنون در سطح آموزشگاه‌های شهر‌های بهنمیر و بابلسر، فریدونکنار، محمودآباد، نور، بابل و... داشته و چندین کارگاه‌ آموزشی نمایش نامه‌نویسی، بازیگری و کارگردانی و جشنواره نمایش‌نامه‌نویسی در سطح استان برگزار کرده و بیش از ۵۰ نمایش صحنه‌ای و خیابانی در سطح دانشگاه و استان به اجرا در آورده است. 

گفتنی است: کانون تئاتر سیاوشان تعداد چهار نمایش خیابانی و صحنه در زمان کرونا، با بیش از ۱۰ اجرا در سطح دانشگاه مازندران و شهرستان بابلسر داشته است.                                                                                                                                                                                     

برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
خبر
درباره نمایش پس از i
ادای احترام گروه نمایش ادای احترام گروه نمایش "پس از" به زنده یاد مجید فروغی
مرتضی کوهی نویسنده و کارگردان نمایش "پس از" شب گذشته با ادای احترام به زنده یاد مجید فروغی، درگذشت این مدیر و فعال رسانه‌ای را به جامعه روابط عمومی و رسانه تئاتر تسلیت گفت. به گزارش روابط عمومی نمایش، دومین اجرای نمایش "پس از " شب گذشته همراه با خبر درگذشت مجید فروغی مدیر روابط عمومی و فعال رسانه‌ای همراه بود. مرتضی کوهی در پایان این اجرا از این اتفاق ناگوار یاد کرده و ضمن ادای احترام به ایشان، این فقدان را به جامعه هنر، روابط عمومی و رسانه تئاتر تسلیت گفت. این کارگردان تئاتر ضمن قدردانی از اساتید و منتقدانی که طی دو اجرای آغازین نمایش به دیدن آن آمده‌اند گفت: این نمایش ...
دیدن ادامه ››

مرتضی کوهی نویسنده و کارگردان نمایش "پس از" شب گذشته با ادای احترام به زنده یاد مجید فروغی، درگذشت این مدیر و فعال رسانه‌ای را به جامعه روابط عمومی و رسانه تئاتر تسلیت گفت.

به گزارش روابط عمومی نمایش، دومین اجرای نمایش "پس از " شب گذشته همراه با خبر درگذشت مجید فروغی مدیر روابط عمومی و فعال رسانه‌ای همراه بود. مرتضی کوهی در پایان این اجرا از این اتفاق ناگوار یاد کرده و ضمن ادای احترام به ایشان، این فقدان را به جامعه هنر، روابط عمومی و رسانه تئاتر تسلیت گفت.

این کارگردان تئاتر ضمن قدردانی از اساتید و منتقدانی که طی دو اجرای آغازین نمایش به دیدن آن آمده‌اند گفت: این نمایش در پروسه‌ای طولانی و با تمرین‌های  کارگاهی به نتیجه رسیده است. خوشحالیم که حاصل تلاش گروه در معرض دید مخاطبان قرار گرفته است.

وی اجرای این نمایش را به تمامی آسیب دیدگان اعصاب و روان  تقدیم کرد.

نمایش "پس از"  روز پنجشنبه ۲۳ فروردین ماه با حضور دکتر محمدرضا خاکی و دکتر شهرام زرگر و خانم دکتر نرگس یزدی، اجرای عمومی خود را در سالن قشقایی مجموعه تئاترشهر آغاز کرده و طی دو روز اجرای خود میزبان هوشنگ قوانلو، رضا آشفته، دکتر پژمان دادخواه، محمدحسن خدایی، رضا بهکام و حمید متقی، ایرج تدین بود.

این نمایش که جوایز بخش‌های اصلی و همچنین عنوان نمایش برتر جشنواره هم‌آغاز را کسب کرده با استقبال جامعه دانشگاهی، منتقدان و کارشناسان تئاتر و حوزه‌های علوم انسانی روبرو شده است.

این اثر نمایشی با تهیه‌کنندگی امیرموسی کاظمی و حضور بازیگرانی همچون مهران مرادی، پیمان محسنی و شیدا پهلوان در ساعت ۲۰ روی صحنه می‌رود.

علیرضا زیوری دستیار کارگردان و مدیر تولید، مرتضی کوهی طراح صحنه، امیرحسین ‌سیَر طراح نور این پروژه هستند.

دستیاران نور: علی کوزه گر، محمدحسین کوزه گر، مجری نور: مهتاب وجدانی، لباس: آیدا فاضلی، منشی صحنه: معصومه کوهزادی، دستیار دوم کارگردان و مدیر صحنه: محدثه عبدلپور، طراح ویدئومپ: علی تاجیک، طراح صدا و موسیقی: حامد سلج محمودی و پارسا شمالی، طراح گریم: عاطفه ‌جعفری، مجری گریم: حامد ‌هادیان، مدیر روابط عمومی: زهرا ‌شایان‌فر، مدیر تبلیغات: امیرحسین ‌میرزائی، تصویربردار: علیرضا ‌قاسمی، موشن‌گرافی و تیزر: سهیل ‌فلاح و علیرضا ‌قاسمی، طراح پوستر: سهیل ‌فلاح، گرافیست: سجاد ‌تیموری، عکاس: امیرحسین ‌میرزائی، عکاس گروه کارگردانی: یاسمین ‌یوسفی ‌راد و دستیار صحنه: امین حیدریان هستند.

این نمایش درباره نشان ۳۰ ساله، هنرمند و نوازنده پیانوست که پنج سال است که دچار انفصال از خود است و در طول این پنج سال با خودمجازش ملاقات کرده و زیسته. این معاشرت، او را حتی از هنر و علایقش جدا ساخته. اما اکنون نشان حتی خودش را در آینه هم نمی‌بیند.

خبر
درباره نمایش توقف اتانازی i
«توقف اتانازی» اجرای خود را آغاز کرد. | عکس با حضور قطب‌الدین صادقی و رحمت امینی در تئاتر شهر«توقف اتانازی» اجرای خود را آغاز کرد.
نمایش «توقف اتانازی» به کارگردانی محمدرضا عطایی‌فر، شب گذشته با حضور رحمت امینی و قطب‌الدین صادقی در تئاتر‌شهر روی صحنه رفت. نمایش کمدی-درام «توقف اتانازی» به نویسندگی و کارگردانی محمدرضا عطایی‌فر، شب گذشته (پنج‌شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۳) ساعت ۲۰ در تالار چهارسو مجموعه تئاتر‌شهر روی صحنه رفت. همچنین از پوستر نمایش «توقف اتانازی» در حضور قطب‌الدین صادقی و رحمت امینی که میهمانان شب اول این اجرا بودند رونمایی شد. قطب‌الدین صادقی در پایان اولین اجرای این اثر نمایشی خطاب به مخاطبان حاضر در تئاتر شهر گفت: «از شما ...
دیدن ادامه ››

نمایش «توقف اتانازی» به کارگردانی محمدرضا عطایی‌فر، شب گذشته با حضور رحمت امینی و قطب‌الدین صادقی در تئاتر‌شهر روی صحنه رفت.

نمایش کمدی-درام «توقف اتانازی» به نویسندگی و کارگردانی محمدرضا عطایی‌فر، شب گذشته (پنج‌شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۳) ساعت ۲۰ در تالار چهارسو مجموعه تئاتر‌شهر روی صحنه رفت.

همچنین از پوستر نمایش «توقف اتانازی» در حضور قطب‌الدین صادقی و رحمت امینی که میهمانان شب اول این اجرا بودند رونمایی شد.

قطب‌الدین صادقی در پایان اولین اجرای این اثر نمایشی خطاب به مخاطبان حاضر در تئاتر شهر گفت: «از شما تماشاگران همیشه همراه تئاتر ممنونم که تنهایش نمی‌گذارید. اگر هنر و فرهنگ نباشد زندگی دچار تحول نخواهد شد.»

او ادامه داد: «نمایشی دیدیم که اشاره‌ای به مرگ داشت؛ نمایش با پایانی بسیار خوب و درست همراه بود و نشان داد که باید برای زندگی جنگید و تلاش کرد.»

یعقوب ‌صباحی، حسین ‌کشفی‌اصل، علی خازنی، سامان ‌تیرانداز، آناهید ‌ادبی، علی حیدری، محمد ‌مغانی، محمدرضا معصومی، سارا ‌واحدنوعی، سهراب ‌گلدره، علیرضا ‌عرب، فاطمه ساکتی، پیام شیخ نوازجاهد و امیرحسین ‌امیری، بازیگرانی هستند که در این نمایش حضور دارند.

«توقف اتانازی»، یک کمدی-درام است که زندگی پنج نفر با مرگ را در صحنه تئاتر به تصویر می‌کشد.

سعید ‌سیادت (مجری طرح)، ملیکا ‌راه‌رخشان (دستیار اول کارگردان و برنامه ریز)، ندا ‌مرادی، امیرحسین امیری (دستیار دوم کارگردان)، ندا ‌مرادی (منشی صحنه)، علیرضا ‌عرب، سهراب ‌گلدره، عاطفه حسن‌زاده (گروه کارگردانی)، مهسا ‌اسمعیل‌‌زاده (طراح صحنه و لباس)، پیام شیخ‌نوازجاهد، عاطفه حسن‌زاده (دستیاران صحنه و لباس)، فاطمه ساکتی (مدیر صحنه)، امین ‌ترکمان (ساخت دکور)، مهدی نامجو، سپهر حبیب (طراح صدا)، علیرضا ‌عرب (اجرای موسیقی)، حمیدرضا ‌قاسمی (طراح گریم)، کامبیز معماری، امیرقادری، علی گودینی، حمیدرضا قاسمی (مجریان گریم آقایان)، عاطفه ابیضی، عسل شریف زاده علمداری (مجریان گریم خانم‌ها)، فرشاد ‌فیضی، ساناز اوجانی (عکاسان)، مصطفی جلم بادانی (طراح نور)، امیر خوارزم (مسئول صدا)، محسن زرآبادی‌پور، مهراد خورشیدی، محمد قربانی و سحر باقری مقدم (نریشن)، مهدی رایگانی، مرجان عطایی فر (طراح پوستر)، سیدمهدی فاطمی نسب (سدمتی) (تصویرسازی پوستر)، امیرحسین ‌نجاح (ساخت تیزر)، مریم آردم (روابط عمومی) و علی ‌کیهانی (مشاور رسانه‌ای) دیگر عواملی هستند که در این پروژه حضور دارند.

خبر
درباره نمایش چراغ گاز | GASLIGHT i
ماجرای ساخت «چراغ گاز»/تئاتری که بعد از فوت کارگردان به صحنه رسید | عکس در گفت‌وگو با مهر مطرح شد؛ماجرای ساخت «چراغ گاز»/تئاتری که بعد از فوت کارگردان به صحنه رسید
نمایش «چراغ گاز» که این روزها در عمارت ارغوان روی صحنه است، اثری است که ثمین اکبری مترجم و کارگردان آن در میانه راه تولید و تمرین کار، چشم از جهان فروبست. به گزارش خبرنگار مهر، نمایش «چراغ گاز» از جمله آثار تئاتری سال ۱۴۰۳ است که از ۲۲ فروردین و در عمارت ارغوان روی صحنه رفته است. نکته قابل تامل و در عین تاثربرانگیز اجرای «چراغ گاز» این است که در تبلیغات و سایت فروش بلیت نمایش، مقابل نام ثمین اکبری مترجم و کارگردان اثر از واژه «مرحوم» استفاده شده است. سعید مهدیان دستیار کارگردان و از بازیگران نمایش «چراغ گاز» درباره این وضعیت ...
دیدن ادامه ››

نمایش «چراغ گاز» که این روزها در عمارت ارغوان روی صحنه است، اثری است که ثمین اکبری مترجم و کارگردان آن در میانه راه تولید و تمرین کار، چشم از جهان فروبست.

به گزارش خبرنگار مهر، نمایش «چراغ گاز» از جمله آثار تئاتری سال ۱۴۰۳ است که از ۲۲ فروردین و در عمارت ارغوان روی صحنه رفته است. نکته قابل تامل و در عین تاثربرانگیز اجرای «چراغ گاز» این است که در تبلیغات و سایت فروش بلیت نمایش، مقابل نام ثمین اکبری مترجم و کارگردان اثر از واژه «مرحوم» استفاده شده است.

سعید مهدیان دستیار کارگردان و از بازیگران نمایش «چراغ گاز» درباره این وضعیت و شرایطی که نمایش برای تولید تجربه کرد، به خبرنگار مهر گفت: با ثمین اکبری هم‌دوره تحصیلی و هم‌گروهی بودیم. ضمن داشتن رابطه دوستی، ثمین اکبری در نمایش «کورها» از گروه هنری «بینا» به عنوان مترجم و بازیگر حضور داشت. بعد از پایان اجرای «کورها»، ثمین ابراز تمایل کرد که ترجمه و کارگردانی نمایش «چراغ گاز» را بر عهده بگیرد. بنده به عنوان دستیار ثمین اکبری در کار حضور داشتم و از اواخر شهریور سال ۱۴۰۲ تولید و تمرین نمایش «چراغ گاز» را آغاز کردیم و این تمرین‌ها ادامه داشت تا اینکه در روز ۱۰ دی سال گذشته، ثمین اکبری بر اثر ایست قلبی فوت کرد.

وی یادآور شد: با درگذشت ثمین اکبری کل اعضای گروه حدود ۲ هفته در شوک بودیم ولی تصمیم گرفتیم مسیری را که ثمین خیلی دوست داشت و با آن خیلی ذوق می‌کرد، ادامه دهیم. گروهی دست به دست هم دادیم تا کار را ادامه دهیم. من به عنوان دستیار، دیگر اعضای گروه و حتی دوستان ثمین اکبری تمام تلاش خود را کردیم تا نمایش «چراغ گاز» به سرانجام برسد.

مهدیان درباره چالش‌هایی که گروه با آن‌ها برای تولید نمایش «چراغ گاز» بعد از درگذشت ثمین اکبری مواجه بود، اظهار کرد: روزهای بسیار سختی را سپری کردیم. ما تمرین کرده بودیم و نوبت اجرایی سالن را هم داشتیم که ثمین فوت کرد. هنوز طراحی صحنه و لباس انجام نشده بود و فقط ۲ ماه تا زمان اجرا فرصت داشتیم. تمام گروه به همراه دوستان ثمین، کار طراحی‌های صحنه و لباس و اجرای دکور نمایش را بر عهده گرفتیم و خوشبختانه تا زمان شروع اجرا، انجام شد.

وی اظهار کرد: تلاش کردیم تمام فکرهایی را که ثمین اکبری برای اجرای «چراغ گاز» داشت، پیاده کنیم. به عنوان دستیار دفتر کارگردانی وی را در اختیار داشتم. اساس کار ما تفکرات ثمین اکبری بود و بنده هم با تجربه خودم و همچین استفاده از تجربیات گروه، کار را شکل دادم.

دستیار کارگردان نمایش «چراغ گاز» با بیان اینکه شیوه اجرایی این اثر سوررئال است، درباره ویژگی‌های اجرای این نمایش توضیح داد: ما در نمایش «چراغ گاز» طراحی صحنه و دکوری خوب و صحنه متحرکی داریم. همچنین به لحاظ ایده اجرایی، خط زمانی داریم و از ابتدا تا انتهای نمایش زمان قطع نمی‌شود. خوشبختانه نظر مخاطبان هم طی اجراهایی که سپری کردیم، مثبت بوده است.

مهدیان درباره چالش‌های اقتصادی گروه برای تولید نمایش «چراغ گاز»، تاکید کرد: از لحاظ مالی به شدت در فشار بودیم. ما گروهی این کار را انجام دادیم و مستقل هستیم. حامی کار خودمان بودیم و تمام هزینه‌ها را خودمان متقبل شده‌ایم که برای طراحی صحنه و لباس هزینه‌ها سنگین بود.

وی در پایان با اشاره به اینکه «چراغ گاز» تا ۷ اردیبهشت روی صحنه است، درباره احتمال تمدید اجرا گفت: اینکه بتوانیم اجرای نمایش را تمدید کنیم یا نه به استقبال مخاطبان بستگی دارد.

در خلاصه نمایش «چراغ گاز» چنین آمده است: «جولیا شخصیت اصلی نمایش پدر مقروضی دارد که وی به یکی از پولدارترین آدم‌های شهر قول ازدواج با دخترش را می‌دهد. فرناندو آدم پولدار و متشخصی به نظر می‌آید ولی به مرور مشخص می‌شود که فرناندو با بازی‌های روانی قصد دارد جولیا را تحت کنترل خود بگیرد و...»

حانیه زمائینی، سعید مهدیان، سوگول کریمی، کیمیا بیدار، ناهید محبی، علیرضا اختری، محسن اکبری بازیگران این اثر نمایشی هستند که ساعت ۱۹:۱۰ اجرا می‌شود.

منبع: خبرگزاری مهر

هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار به میزبانی گلستان برگزار می‌شود | عکس ستاد ملی تئاتر ایثار خبر داد؛هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار به میزبانی گلستان برگزار می‌شود
ستاد برگزاری هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار اعلام کرد استان گلستان، عهده‌دار میزبانی هشتمین دوره این رویداد به دبیری محمد کرم‌الهی شد. به گزارش روابط عمومی جشنواره ملی تئاتر ایثار، هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار به دبیری محمد کرم‌الهی از ۲۵ تا ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ در ۲ بخش صحنه‌ای و خیابانی در استان گلستان برگزار خواهد شد. این رویداد ملی با حضور جمال اسدی، مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان به عنوان رییس ستاد استانی برگزاری جشنواره، با هدف تبیین ارزش‌های والای انسانی و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت برگزار می‌شود. همچنین «جلوه‌های ایثار و ...
دیدن ادامه ››

ستاد برگزاری هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار اعلام کرد استان گلستان، عهده‌دار میزبانی هشتمین دوره این رویداد به دبیری محمد کرم‌الهی شد.

به گزارش روابط عمومی جشنواره ملی تئاتر ایثار، هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار به دبیری محمد کرم‌الهی از ۲۵ تا ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ در ۲ بخش صحنه‌ای و خیابانی در استان گلستان برگزار خواهد شد. این رویداد ملی با حضور جمال اسدی، مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان به عنوان رییس ستاد استانی برگزاری جشنواره، با هدف تبیین ارزش‌های والای انسانی و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت برگزار می‌شود.

همچنین «جلوه‌های ایثار و شهادت در دوران انقلاب و دفاع مقدس»، «جلوه‌های ایثار و شهادت در زندگینامه شهدا، ایثارگران، شهدای محور مقاومت (شهدای مدافع حرم)، شهدای امنیت، سبک زندگی ایثارگرانه و ایثار اجتماعی در دوران معاصر» و «جلوه‌های ایثار و از خودگذشتگی همسران معظم جانبازان، آزادگان و خانواده‌های معظم شهدا در دوره معاصر» و «جلوه‌های ایثار و شهادت در مقاطع مختلف تاریخی به خصوص تاریخ معاصر انقلاب» از مهمترین موضوعات این دوره از جشنواره است.

هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار از روز سه‌شنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ به مدت ۴ روز در تالار فخرالدین اسعد گرگانی برگزار خواهد شد.

خبر
درباره نمایش انگشتر اسرارآمیز i
اردیبهشت تالار هنر با اجرای اردیبهشت تالار هنر با اجرای "انگشتر سحرآمیز" آغاز می‌شود
نمایش "انگشتر سحرآمیز" نوشته آتسا شاملو با کارگردانی میثم یوسفی از ۲ اردیبهشت در تالار هنر میزبان مخاطبان کودک و نوجوان خواهد بود. به گزارش روابط عمومی تالار هنر، نمایش انگشتر سحر آمیز با کارگردانی میثم یوسفی و تهیه کنندگی امیرحسین شفیعی از ۲ اردیبهشت ساعت ۱۹.۴۵ و با مدت زمان ۵۰ دقیقه اجرای خود را آغاز خواهد کرد. در این نمایش بازیگرانی همچون ناصر احمدی فر، عاطفه بحرالعلوم طباطبایی، مریم خاکسار تهرانی، محسن قصری، مینا مقامی زاده و شراره یوسفی به ایفای نقش می‌پردازند. در خلاصه داستان این نمایش آمده است که " در شب تولد شاهزاده که مصادف با شب یلداست شاهزاده دستور می‌دهد هر کس ...
دیدن ادامه ››

نمایش "انگشتر سحرآمیز" نوشته آتسا شاملو با کارگردانی میثم یوسفی از ۲ اردیبهشت در تالار هنر میزبان مخاطبان کودک و نوجوان خواهد بود.

به گزارش روابط عمومی تالار هنر، نمایش انگشتر سحر آمیز با کارگردانی میثم یوسفی و تهیه کنندگی امیرحسین شفیعی از ۲ اردیبهشت ساعت ۱۹.۴۵ و با مدت زمان ۵۰ دقیقه اجرای خود را آغاز خواهد کرد.

در این نمایش بازیگرانی همچون ناصر احمدی فر، عاطفه بحرالعلوم طباطبایی، مریم خاکسار تهرانی، محسن قصری، مینا مقامی زاده و شراره یوسفی به ایفای نقش می‌پردازند.

در خلاصه داستان این نمایش آمده است که " در شب تولد شاهزاده که مصادف با شب یلداست شاهزاده دستور می‌دهد هر کس یک سبد گل پامچال بهاری برایش بیاورد او هم در ازاء آن یک سبد سکه طلا به عنوان جایزه خواهد داد. بهار هم به اصرار خانوم‌جون و یدونه به جنگل می‌رود تا گل پامچال بهاری پیدا کند و گرنه حق برگشت به خانه را نخواهد داشت و در ادامه اتفاق‌های اسرارآمیزی رخ می‌دهد.

طراحی و ساخت عروسک‌های این نمایش را علی پاکزاد و مریم اقبالی بر عهده دارند. طراحی صحنه آن را سینا ییلاق بیگی، آهنگسازی را رامین کهن و طراحی پوستر و اقلام تبلیغاتی را عماد سالکی و احسان نقابت بر عهده دارند.

اشعار این نمایش سروده آزاده فرهنگیان و طراحی و ساخت تیزر و موشن گرافیک را مهران گل محمدی انجام می‌دهند.

در گروه کارگردانی دانیال کمانکش، کیمیا مظفری و ستاره سلطانی به عنوان برنامه ریز، دستیار کارگردان و هماهنگی اتاق فرمان همکاری دارند.

مدیر بخش رسانه این نمایش محمود نورایی، تولید محتوا و پادکست فاطمه امیدالله، عکاس شهرزاد اطهری و اختر تاجیک، طراح گریم حسین تبریزی، روابط عمومی گروه نمایش صفیر، گروه تئاتر نارنجی و مینا بهرامی تبار و خیاطی و دوخت لباس رویا خاکسار تهرانی هستند.

خبر
درباره نمایش روال عادی i
مجید مجیدی در آستانه ۶۵سالگی با تهیه‌کنندگی روال عادی پا به عرصه تهیه‌‌کنندگی تئاتر گذاشت | عکس مجید مجیدی در آستانه ۶۵سالگی با تهیه‌کنندگی روال عادی پا به عرصه تهیه‌‌کنندگی تئاتر گذاشت
با تهیه‌کنندگی نمایشنامه‌ای از ژان کلود‌ کری‌یر و کارگردانی کیارش رُست، مجید مجیدی تهیه‌کننده تئاتر شد.به گزارش روابط‌عمومی گروه، نمایش «روال عادی» به نویسندگی ژان کلود کری‌یر، ترجمه اصغر نوری و تهیه‌کنندگی مجید مجیدی با کارگردانی کیارش رُست، از ساعت ۱۸:۰۰ روز پنجشنبه ۳۰فروردین، در سالن چهارسو مجموعه تئاترشهر به روی صحنه می‌رود.در این نمایش ۶۰دقیقه‌ای، طاها ‌محمدی، محمدرضا ‌حیدری، ابوذر ‌موسوی ‌بیدلی، شیما ‌خوش‌اقبال، مهدی موسوی، عطیه شبانی و ثنا میرزایی به ایفای نقش می‌پردازند.مجید مجیدی ...
دیدن ادامه ››

با تهیه‌کنندگی نمایشنامه‌ای از ژان کلود‌ کری‌یر و کارگردانی کیارش رُست، مجید مجیدی تهیه‌کننده تئاتر شد.

به گزارش روابط‌عمومی گروه، نمایش «روال عادی» به نویسندگی ژان کلود کری‌یر، ترجمه اصغر نوری و تهیه‌کنندگی مجید مجیدی با کارگردانی کیارش رُست، از ساعت ۱۸:۰۰ روز پنجشنبه ۳۰فروردین، در سالن چهارسو مجموعه تئاترشهر به روی صحنه می‌رود.

در این نمایش ۶۰دقیقه‌ای، طاها ‌محمدی، محمدرضا ‌حیدری، ابوذر ‌موسوی ‌بیدلی، شیما ‌خوش‌اقبال، مهدی موسوی، عطیه شبانی و ثنا میرزایی به ایفای نقش می‌پردازند.
مجید مجیدی کارگردان سرشناس و مطرح سینمای ایران نیز تهیه‌کننده‌گی این نمایش را بر عهده دارد. مجید مجیدی تهیه‌کننده نمایش روال عادی شد. مجید مجیدی (زادهٔ ۲۵ فروردین ۱۳۳۸) کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس و هنرپیشه مطرح اهل ایران است که فعالیت خود را با بازیگری در دهه ۶۰ با بازی در سینما و تئاتر آغاز کرد. او با فیلم بچه‌های آسمان جزو پنج نامزد نهایی دریافت بهترین فیلم خارجی زبان اسکار ۱۹۹۹ بود و نخستین کارگردان ایرانی است که نامزد دریافت جایزه اسکار شده‌است. مجیدی با چهار سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی جشنواره فیلم فجر، برای فیلم‌هایی چون «بچه‌های آسمان»، «باران»، «بید مجنون» و «آواز گنجشک‌ها» رکورددار دریافت این جایزه در میان کارگردانان ایرانی است.

نمایش «روال عادی» روایتی از ملاقات یک کمیسر دولتی را با خبرچینی مظنون به خیانت است که متهم سعی دارد با تأکید بر وفاداری و ایمان حقیقی‌اش نسبت به حکومت از خود دفاع کند اما این موارد در اعاده حیثیت او هیچ اعتباری ندارند.

سایر عوامل این نمایش بدین ترتیب:
(مجری طرح: سمیرا ‌کریمی)، (برنامه‌ریز: عسل ‌پاشایی)، (دستیار اول کارگردان: مهدی موسوی)، (دستیار کارگردان: ثنا میرزایی)، (منشی صحنه: عسل ‌پاشایی)، (دراماتورژ بیان: بیژن بیابانی)، (طراح صحنه و لباس: کیارش رُست)، (دوخت لباس: منصوره محمدی)، (دستیار صحنه و لباس: عطیه شبانی)، (مدیر صحنه: پویا ‌اسکندرزادگان)، (ساخت دکور: اسماعیل ناظمی)، (موسیقی و انتخاب آثار: پندار آداب)، (طراح نور: امیرحسین سیَر)، (دستیار نور: علی‌رضا ‌کوزه‌گر، پوریا محسنی)، (عکاس: محمدصادق زجویان، آرمین ‌یعقوبی، مرضیه بازیار، نگین ‌صمدی)، (مدیر تولید: علی ‌زمانی)، (طراح پوستر و بروشور: محمدصادق ‌زرجویان)، (ساخت تیزر:حمیدرضا ‌محمدی)، (مشاور رسانه‌: امیر پارسائیان‌مهر)، (روابط عمومی و تبلیغات: صدرا ‌صباحی) هستند.

علاقه‌مندان می‌توانند برای تهیه بلیت تخفیف‌دار روزهای نخست این نمایش به سایت‌ تیوال مراجعه فرمایند.

خبر
درباره نمایش رجوع i
نمایش «رجوع» در پردیس تئاتر شهرزاد روی صحنه می رود. | عکس با کارگردانی سعید حشمتینمایش «رجوع» در پردیس تئاتر شهرزاد روی صحنه می رود.
نمایش "رجوع" به نویسندگی کیمیا خلج و کارگردانی سعید حشمتی از ۲۲ فروردین در پردیس تئاتر شهرزاد روی صحنه می رود. به گزارش روابط عمومی؛ نمایش "رجوع" که سعید حشمتی تهیه‌کنندگی آن را به عهده دارد به داستان زوج‌هایی می‌پردازد که دچار چالش شده‌اند. نیما ‌هاشمی ‌سرشت، الهام ‌احمدی، میثاق جمشیدی، پریسا ‌علی‌نیا، کیمیا ‌خلج، هومن ‌بنایی، روناک ‌برخوردار، فاطمه ‌توانا، محمد روشنفکر و افشین ‌سنگ چاپ در این نمایش ایفای نقش می‌کنند. در خلاصه داستان این ثر نمایشی آمده است: شما تا حالا به این فکر کردین با آدمی که دوستش دارید ...
دیدن ادامه ››

نمایش "رجوع" به نویسندگی کیمیا خلج و کارگردانی سعید حشمتی از ۲۲ فروردین در پردیس تئاتر شهرزاد روی صحنه می رود.

به گزارش روابط عمومی؛ نمایش "رجوع" که سعید حشمتی تهیه‌کنندگی آن را به عهده دارد به داستان زوج‌هایی می‌پردازد که دچار چالش شده‌اند.

نیما ‌هاشمی ‌سرشت، الهام ‌احمدی، میثاق جمشیدی، پریسا ‌علی‌نیا، کیمیا ‌خلج، هومن ‌بنایی، روناک ‌برخوردار، فاطمه ‌توانا، محمد روشنفکر و افشین ‌سنگ چاپ در این نمایش ایفای نقش می‌کنند.

در خلاصه داستان این ثر نمایشی آمده است: شما تا حالا به این فکر کردین با آدمی که دوستش دارید چند روز میتونید زندگی کنید؟

سایر عوامل این نمایش عبارتند از: مجری طرح: بهرام نودهی، بازیگردان: کیمیا ‌خلج، طراحان صحنه: کیارش ‌ظریفی، مبین ‌الماسی، آهنگ‌ساز: علی ‌خاتمی، طراح پوستر و گرافیک: سجاد نجفی، دستیار کارگردان و برنامه ریز: سید مرتضی ‌معصومی، دستیار دوم کارگردان: مدیا ‌نورخمامی، دستیاران صحنه: امیرعلی ‌شاه ‌اسماعیلی، عرشیا ‌کرمی، آرتین ‌جمشیدی، مرتضی ‌فهیمی، نرگس پلنگی، موشن گرافی: سعید ‌حشمتی، عکاس: پرتو ‌جغتایی، مشاور رسانه‌ای: عباسعلی اسکتی، روابط عمومی: مریم ‌رودبارانی

خبر
درباره نمایش آن ها دروغ می‌گویند i
هومن برق‌نورد که آخرین بار سال ۹۸ روی صحنه تئاتر رفته بود، با نمایش «آن‌ها دروغ می‌گویند» دوباره روی صحنه می‌آید. | عکس هومن برق‌نورد با «آن‌ها دروغ می‌گویند» به صحنه می‌آیدهومن برق‌نورد که آخرین بار سال ۹۸ روی صحنه تئاتر رفته بود، با نمایش «آن‌ها دروغ می‌گویند» دوباره روی صحنه می‌آید.
به گزارش روابط عمومی، هومن برق‌نورد که آخرین بار در سال ۱۳۹۸ در نمایش «زیبایی گاهی زن است» به کارگردانی سهراب حسینی ایفای نقش کرده بود، پس از بیش از  چهار سال با نمایش «آن‌ها دروغ می‌گویند» به نویسندگی و کارگردانی سهراب حسینی به صحنه تئاتر باز می‌گردد. پیش از این حضور سارا رسول‌زاده و سهیل مستجابیان به عنوان دیگر بازیگران این نمایش قطعی شده بود. حسن مصطفوی تهیه‌کنندگی این اثر را بر عهده دارد و مریم نراقی مجری طرح پروژه است. طراحی گریم این پروژه بر عهده بهنام معیریان است و ارکستر موسیقی ۱۵ نفره به آهنگسازی بهزاد عبدی بازیگران ...
دیدن ادامه ››

به گزارش روابط عمومی، هومن برق‌نورد که آخرین بار در سال ۱۳۹۸ در نمایش «زیبایی گاهی زن است» به کارگردانی سهراب حسینی ایفای نقش کرده بود، پس از بیش از  چهار سال با نمایش «آن‌ها دروغ می‌گویند» به نویسندگی و کارگردانی سهراب حسینی به صحنه تئاتر باز می‌گردد.

پیش از این حضور سارا رسول‌زاده و سهیل مستجابیان به عنوان دیگر بازیگران این نمایش قطعی شده بود.

حسن مصطفوی تهیه‌کنندگی این اثر را بر عهده دارد و مریم نراقی مجری طرح پروژه است.

طراحی گریم این پروژه بر عهده بهنام معیریان است و ارکستر موسیقی ۱۵ نفره به آهنگسازی بهزاد عبدی بازیگران را همراهی می‌کنند.

«آن‌ها دروغ می‌گویند» روایت زن و مردی جوان است که پس از آشنایی با هم دست به طراحی یک سرقت می‌زنند و در مسیر این کار فجایعی پیش می‌آید.

این نمایش از نیمه اردیبهشت در پردیس تئاتر شهرزاد به روی صحنه می‌رود

پیش فروش سه نمایش اجراهای آموزشی تئاتر پنجمک با همکاری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران آغاز شد | عکس پیش فروش سه نمایش اجراهای آموزشی تئاتر پنجمک با همکاری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران آغاز شد
پیش فروش سه نمایش "سفیدبرفی و هفت کوتوله"، "غول‌ها" و "چه کسی آخرین بار خندید؟" به کارگردانی مریم کاظمی و مشارکت پردیس تئاتر تهران به عنوان آغاز گر سومین دوره اجراهای آموزشی تئاتر پنجمک در سایت تیوال آغاز شد. به گزارش روابط عمومی گروه تئاتر مستقل؛ سومین دوره اجراهای آموزشی تئاتر پنجمک با کارگردانی مریم کاظمی از ۲۸ فروردین با سه نمایش "سفیدبرفی و هفت کوتوله"، "غول‌ها" و "چه کسی آخرین بار خندید؟" کار خود را در پردیس تئاتر تهران آغاز می‌کند. دو سالن استاد رشیدی و استاد مشایخی پردیس تئاتر تهران میزبان این سه نمایش هستند. "غول‌ها" نوشته سید هوف با ترجمه حسین فدایی حسین ...
دیدن ادامه ››

پیش فروش سه نمایش "سفیدبرفی و هفت کوتوله"، "غول‌ها" و "چه کسی آخرین بار خندید؟" به کارگردانی مریم کاظمی و مشارکت پردیس تئاتر تهران به عنوان آغاز گر سومین دوره اجراهای آموزشی تئاتر پنجمک در سایت تیوال آغاز شد.

به گزارش روابط عمومی گروه تئاتر مستقل؛ سومین دوره اجراهای آموزشی تئاتر پنجمک با کارگردانی مریم کاظمی از ۲۸ فروردین با سه نمایش "سفیدبرفی و هفت کوتوله"، "غول‌ها" و "چه کسی آخرین بار خندید؟" کار خود را در پردیس تئاتر تهران آغاز می‌کند.

دو سالن استاد رشیدی و استاد مشایخی پردیس تئاتر تهران میزبان این سه نمایش هستند.

"غول‌ها" نوشته سید هوف با ترجمه حسین فدایی حسین از روز سه شنبه ۲۸ فروردین در ساعت ۱۷ سالن استاد رشیدی اجرای خود را آغاز خواهد کرد.

"چه کسی آخرین بار خندید" نوشته نلی مک کاسلین با ترجمه حسین فدایی حسین از روز چهارشنبه ۲۹ فروردین در ساعت ۱۹ سالن استاد رشیدی روی صحنه می رود.

"سفیدبرفی و هفت کوتوله" نوشته و تنظیم مریم کاظمی نیز از روز پنجشنبه ۳۰ فروردین ماه در ساعت ۱۸ سالن استاد مشایخی اجرای خود را آغاز خواهد کرد.

در هر یک از این نمایش‌ها بین ۱۰ تا ۱۲ هنرجوی کلاس‌های تئاتر مریم کاظمی در پردیس تئاتر تهران ایفای نقش می‌کنند که در مجموع ۳۴ هنرجو اجرای پایان دوره آموزش خود را ارائه خواهند کرد.

لازم به ذکر است که سومین دوره اجراهای آموزشی تئاتر پنجمک در سال ۱۴۰۳ با حضور هشت نمایش برگزار خواهد شد.

علاقه‌مندان می‌توانند بلیت‌های این سه نمایش را از هم ‌اکنون در سایت تیوال تهیه کنند.

میثم محمدی، بهاره مکرم و جواد سحر این را خواندند
اسماعیل رحیمی سروش این را دوست دارد
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
خبر
درباره نمایش گالیله i
شهروز دل‌افکار، آرش فلاحت‌پیشه، حمید رحیمی و محمد نادری بازیگران با سابقه تئاتر به عنوان بازیگران جدید نمایش «گالیله» معرفی شدند. | عکس شهروز دل‌افکار، آرش فلاحت‌پیشه، حمید رحیمی و محمد نادری با «گالیله» در تئاتر شهرشهروز دل‌افکار، آرش فلاحت‌پیشه، حمید رحیمی و محمد نادری بازیگران با سابقه تئاتر به عنوان بازیگران جدید نمایش «گالیله» معرفی شدند.
به گزارش مشاور رسانه‌ای، پس از اعلام نام فرهاد آییش با نقش گالیله، صدف اسپهبدی با نقش خانم سارتی، نورا هاشمی با نقش ویرجینیا و کاوه آفاق با نقش خواننده دوره‌گرد به عنوان بازیگران «گالیله»، شهروز دل‌افکار، آرش فلاحت‌پیشه، حمید رحیمی و محمد نادری به عنوان بازیگران جدید این نمایش معرفی شدند. در این نمایش شهروز دل‌افکار در نقش فولگانزیو کشیش جوان، آرش فلاحت پیشه در نقش مدیچی فیلسوف اول دربار، محمد نادری در دو نقش کاردینال بلارمین و بازرس و حمید رحیمی در  نقش ساگردو روی صحنه خواهند رفت. نمایش «گالیله» به تهیه‌کنندگی آزیتا موگویی ...
دیدن ادامه ››

به گزارش مشاور رسانه‌ای، پس از اعلام نام فرهاد آییش با نقش گالیله، صدف اسپهبدی با نقش خانم سارتی، نورا هاشمی با نقش ویرجینیا و کاوه آفاق با نقش خواننده دوره‌گرد به عنوان بازیگران «گالیله»، شهروز دل‌افکار، آرش فلاحت‌پیشه، حمید رحیمی و محمد نادری به عنوان بازیگران جدید این نمایش معرفی شدند.

در این نمایش شهروز دل‌افکار در نقش فولگانزیو کشیش جوان، آرش فلاحت پیشه در نقش مدیچی فیلسوف اول دربار، محمد نادری در دو نقش کاردینال بلارمین و بازرس و حمید رحیمی در  نقش ساگردو روی صحنه خواهند رفت.

نمایش «گالیله» به تهیه‌کنندگی آزیتا موگویی و کارگردانی شهاب‌الدین حسین‌پور از جمله نمایش‌های پربازیگر و پر ستاره امسال است که  از ۲۹ فروردین ماه در سالن اصلی تئاتر شهر اجرا می‌شود.

نمایشنامه «گالیله» نوشته برتولت برشت و ترجمه حمید سمندریان است و دراماتورژی متن را نیز محمدامیر یاراحمدی بر عهده دارد.

علاقه‌مندان برای تهیه بلیت این اثر نمایشی می‌توانند به سایت تیوال مراجعه کنند.

خبر
درباره نمایش خواب مرد مرده i
«خواب مرد مرده» در عمارت ارغوان روی صحنه می‌رود. | عکس از ۲۲ فروردین «خواب مرد مرده» در عمارت ارغوان روی صحنه می‌رود.
نمایش «خواب مرد مرده» به کارگردانی محمد مسگری که درباره زندگی دو سرباز مرزی است، در عمارت ارغوان روی صحنه خواهد رفت. نمایش «خواب مرد مرده» به نویسندگی اشکان آبگون و کارگردانی محمد مسگری و تهیه‌کنندگی اشکان آبگون از ۲۲ فروردین ۱۴۰۳، ساعت ۱۷ در سالن شماره ۲ عمارت ارغوان روی صحنه خواهد رفت. در این اثر نمایشی حنانه جعفری نژاد، نیما تبریزی، احمد افشاری، رضا داودوندی، رضا دادخواه و محمد مسگری به‌ عنوان بازیگر به ایفای نقش می‌پردازند. در خلاصه داستان نمایش «خواب مرد مرده» آمده: «زانیار در واپسین روزهای خدمت مقابل چشمان هم‌خدمتی‌اش ...
دیدن ادامه ››

نمایش «خواب مرد مرده» به کارگردانی محمد مسگری که درباره زندگی دو سرباز مرزی است، در عمارت ارغوان روی صحنه خواهد رفت.

نمایش «خواب مرد مرده» به نویسندگی اشکان آبگون و کارگردانی محمد مسگری و تهیه‌کنندگی اشکان آبگون از ۲۲ فروردین ۱۴۰۳، ساعت ۱۷ در سالن شماره ۲ عمارت ارغوان روی صحنه خواهد رفت.

در این اثر نمایشی حنانه جعفری نژاد، نیما تبریزی، احمد افشاری، رضا داودوندی، رضا دادخواه و محمد مسگری به‌ عنوان بازیگر به ایفای نقش می‌پردازند.

در خلاصه داستان نمایش «خواب مرد مرده» آمده: «زانیار در واپسین روزهای خدمت مقابل چشمان هم‌خدمتی‌اش زندگی خود را پایان می‌دهد. هم‌خدمتی او با دیدن این صحنه دلخراش به فروپاشی می‌رسد و…»

فرانک اسدی و اشکان ‌آبگون (تهیه‌کنندگان)، مریم تسلیمی (دراماتورژ)، محمود والانژاد (آهنگساز)، شایان اسکندری (طراح گریم)، حمیدرضا ‌منجر (طراح صحنه)، هدیه ‌شکوهی (طراح لباس)، ترنج میرآخورلی (دستیار لباس)، بهار حسینی (مجری گریم)، شقایق بهادری و اشکان رستگاری (عکاسان)، فرانک اسدی (طراح پوستر)، کسری ‌کبیری و آرنوشا بهزادمقدم (دستیاران کارگردان)، سارگل رضایی (دستیار صحنه) و علی کیهانی (مشاور رسانه‌ای) دیگر عوامل این اثر نمایشی هستند.

این اثر نمایشی پاییز سال ۱۴۰۲ در تماشاخانه انتظامی روی صحنه رفت و مورد توجه مخاطبان قرار گرفته بود.

علاقه‌مندان برای تهیه بلیت این اثر نمایشی می‌توانند به سایت تیوال مراجعه کنند.