منتخب چهل و یکمین جایزه کتاب سال ایران/ برگزیده دهمین دوره انتخاب آثار برتر ادبیات نمایشی ایران/ برگزیده بیست و سومین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی در بخش ترجمه متون ادبیات نمایشی
کتاب «شاهزاده ی هامبورگ» نوشته هاینریش فون کلایست در سال ۱۸۰۹/۱۸۱۰ است که اولین بار در سال ۱۸۲۱ پس از مرگ نویسنده در وین اجرا شد. اجرا در طول زندگی او شکست خورد زیرا پرنسس ماریان پروس، نی هسن-هومبورگ (که کار را با تقدیم به کلایست تقدیم کرد)، افتخار خانواده را توهین آمیز دید. «شاهزادهی هامبورگ» آخرین و از نظر برخی از اهل فن، مهمترین و تکنیکیترین نمایشنامهی اوست که با فرمی نظرگیر و با ابتکارات زبانی، پیچیدگیهای سیاسی و نافرمانی مدنی در راه پیروزی یک ملت را با به چالش کشیدن مفاهیم قراردادی سیاسی، نظامی، قضایی و اخلاقی اعم از اخلاق در ساحت عمومی و خصوصی به نمایش میگذارد. چیستی عدالت در بافت قدرت حاکمان یکی از مفاهیم محوری در تمامی آثار کلایست است که آخرین اثر او نیز از آن مستثنی نیست.
دربارهی نویسنده:
برنت هاینریش ویلهلم فون کلایست (زاده ۱۸ اکتبر ۱۷۷۷ درگذشته ۲۱ نوامبر ۱۸۱۱) یک شاعر، نمایشنامهنویس، رماننویس اهل آلمان بود.
در خانوادهای نظامی-پروسی، در شهر فرانکفورت بر ساحل رود اُدِر به دنیا آمد. او در سال ۱۷۸۸، پس از مرگ پدرش، به برلین رفت و آنجا در یک دبیرستان فرانسوی به تحصیل ادامه داد. شانزده ساله بود که به استخدام هنگ شهر پُتسدام درآمد و بر ضد جمهوری نوپای فرانسه شرکت کرد. در ۱۷۹۹ از خدمت ارتش که در چشمش منفور بود، استعفا داد و در شهر زادگاه خود به تحصیل در رشتهٔ فلسفه، فیزیک و ریاضیات پرداخت. او سال ۱۸۰۳ به شهر وایمار رفت و در این کانون ادبی روزگار خود با ویلند و گوته آشنا شد.
«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواریاست برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفتوگو درباره زمینههای علاقهمندی مشترک، خبررسانی برنامههای جالب به همدیگر و پیشنهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید