در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال فیلم کوتاه راز بقا | دیوار
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 20:29:50
خـریــــد
٪۱۰۰ تخفیف
٪۲۰ تخفیف
۱۹ تا ۲۷ تیر ۱۴۰۱
بها: ۱۰,۰۰۰ تومان
یه وقتایی بهتره یه چیزایی یادت نیاد...
«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید
«چرخه »

بیماری فراموشی و یا آلزایمر سوژه جذابی‌ست که در بسیاری از متن‌ها و ساخته‌های تصویری دست‌مایه طرح موقعیتی قرار می‌گیرد. راز بقا فیلم کوتاهی از صالح علوی‌زاده با موضوع قتلی غیرعمد، داستانی را روایت می‌کند که قرار است با صحنه‌سازی و سوءاستفاده از بیماری آلزایمر پدری سالمند، جرم پسر پنهان شود اما وضعیت دیگری رقم می‌خورد که تماشاگر را غافلگیر می‌کند. چنانکه به نظر می‌رسد قصد نویسنده به کارمایی اشاره دارد که عاقبت گریبان‌گیر است.
اتمسفر فیلم بسیار چالشی و حساس است و برای آنکه موقعیت آن به خوبی به مخاطب منتقل شود نیازمند کارگردانی دقیق و مسلطی‌ست که از طرفی دکوپاژهای مناسب و قاب‌های تاثیرگذاری انتخاب شود و از طرفی بازی‌گیری موفقی از کاراکترها ارائه شود. تا در یک انسجام و ترکیب همپوشانی، خروجی بی‌عیب و نقص باشد. لوکیشن فیلم داخل منزلی‌ست که با حرکت دوربین از نقطه‌ای که آغاز شده، به همان جا ختم می‌شود، ترسیمِ چرخه حیاتی که به نظر می‌رسد فرآیند اجتناب ناپذیری دارد.
دو بازیگر جوان لازم است موقعیت را با نقش هایشان کامل کنند اما در برخورد با این شرایط چالشی، چندان به نظر نمی‌رسد با بحران یا وضعیتی غیر طبیعی مواجهند و مانند یک خرابکاری ساده در صدد رفع و رجوع آن هستند. این نامأنوسی اجازه وارد شدن به فاجعه رخ داده را به تماشاگر نمی‌دهد و مسئله به سمت یافتن راه فرار، تقلیل می یابد.
نقطه اوج و جذابیت فیلم، بازی حرفه‌ای و استادنه‌ی فرهاد آئیش است که لذت دیدن فیلم را به مخاطبی که در این وضعیت درهم، در انتظار ... دیدن ادامه ›› نقطه عطفی‌ست، می‌چشاند. گزینش فرهاد آئیش برای نقش پدر، انتخاب هوشمندانه ای ست که فیلم را از افتادن در ورطه‌ی یک تولید خانگی نجات می‌دهد.
فیلمنامه برای یک اثر تصویری کوتاه، مناسب و درگیرکننده‌ است، هر چند در بخش‌هایی کشدار شده و اضافه به نظر می رسد.
راز بقا، از نظر انتخاب قاب‌ها، موفق و قابل توجه است و کارگردان کادرهایی را می بندد که مینیمال و بسته است و شاید همین کادرها جهت را از خشونت صرف به مفاهیم عمیق‌تری تغییر می‌دهد .
نیلوفرثانی
پایان غیرمنتظره "راز بقا"، می‌تواند این فیلم را تامرزهای کمدی سیاه پیش ببرد. به نظر می‌رسد casting بجا و درخشش فرهاد آئیش در نقش پدر، احساس تصنعی بودن موقعیت را به طور قابل‌قبولی زدوده است و شخصیت‌ها را در شرایط باورپذیر برای مخاطب خلق کرده است. کاراکتر امید که با احساسات دوسوگرایانه خشم و عشق نسبت به پدرش دست و پنجه نرم می‌کند و این کشمکش مداوم، قوام شخصیت و همین‌طور ظرفیت تصمیم‌گیری متناسب با بافت رویدادها را در او تحت تاثیر قرار داده است. شاید بتوان استنباط کرد گمگشتگی امید در سوءمصرف مواد و روابطی که بیم افشایشان را دارد، نوعی راه تخدیر برای فاصله گرفتن از تجربه این احساسات مخلوط را دارد. حتی تسلط دوستش بر او و سرسپردگی نسبت به برنامه ریزی‌های این دوست نیز از انفعال و نوعی گرایش او به خود ویرانگی، نشئت گرفته است.
راز بقا، نمایشی از تعارضات درونی شخصیت‌هاست. به عنوان پدر امید در عین نمود کودکانه و ظاهر بی‌آلایشش، پس از مدت کوتاهی از تلقینات به ناگاه به خشونت میل می‌کن. از طرف دیگر دوست امید که خود را مبری از قتل می‌داند، خشونت توجیه‌‌پذیری نسبت به پدر امید روا می‌دارد و ابایی از ترک و طرد امید با فریب و پنهان کردن نقشش در ماجرا ندارد. بیننده بارها شاهد رفتار سادیستیک او در برخورد با امید، جنازه مرتضی و پدر می‌شود.
فیلم "راز بقا" می‌تواند قضاوت مخاطب را به بازی بگیرد و حتی همدلی مخاطبان نسبت به مرتکبان قتل (امید و پدرش) را آسیبدیده‌تر از قربانیان برانگیخته کند.
من فیلم رو دوست داشتم . داستانش جالب بود . و اسم فیلم خیلی جالب بود . بازیها هم قشنگ بود . . ضمن اینکه موسیقی فیلم هم جالب بود که فقط زنگ گوشی بود.