در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال فیلم کوتاه دکل
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 01:07:06
خـریــــد
٪۲۰ تخفیف
۰۵ بهمن تا ۰۵ اسفند ۱۴۰۴
بها: ۱۰,۰۰۰ تومان
مردی در نیمه‌شبی تصمیم می‌گیرد که یک نفر را بکشد، چون فکر می‌کند که یک نفر باید تاوان همه‌ی بدبختی‌های او را پس بدهد. اما مشکل اینجاست که او مهربان است.

به همراه گفتگوی شهاب حسینی با کارگردان فیلم

«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید

«دکل» به نویسندگی و کارگردانی «بابک مصطفوی» قابل تعمق و اثر بخشی است.
فیلم نگاهی ابزورد به تیپ های ساده و طرد شده اجتماعی دارد. طبقه مضمحل کارگر محل ارتزاق فیلمساز است.
بهره مندی کارگردان از لوکیشن های پرت و دور افتاده به موازات دوری جستن از کلیشه های رایج در تدقیق سیاهچاله کار، بر جنبه ی رادیکال و سیاه قصه افزوده است.
«بابک مصطفوی» با متعین کردن «تیپ» اجتماعی به «شخصیت» در نسبت سینمایی تا حدی موفق است.
برخی سکانس ها بر اساس تعلیق های ساده قابلیت کشف را برای مخاطب باز می گذارد و تلاش ظریف نویسنده برای به دام نیفتادن در کلیشه و دوری از هرگونه تکلف بر اساس نگاه اساطیری اش قابل اعتناست. می توان به عنوان سکانسی شاخص شعبده بازی مرد جوان که از قضا خواستگار دختر دوست و همکار دکل است را مثالی بر این جستار دانست. دیالوگ ها، نویزها و اصوات محیطی(امبینت) در باند «صدا»ی فیلم در مسیر یکدست شده ی تعلیق ها ساده، موجز و صریح اند و بر خلاف بافت تیره و چند لایه «تصویر» فاصله ای با مخاطب ایجاد نمی کنند.
واژه کنشمند «تکرار» در مسیر ابزوردیسم اتمسفر طراحی شده و جبر زده قابلیت های خود را بیرون می ریزد؛ ... دیدن ادامه ›› به طور مثال می توان به سکانس مردی که جملات کوتاهی را از داخل جعبه جادویی تلویزیون بارها و بارها تکرار می کند اشاره داشت، تکراری که شخصیت دکل را مسخ زندگی ساده و ماشینی خود ساخته است. او(دکل) در پس زندگی سخت و ماشینی که با نمادهایی همچون زنجیر و چرخ دنده و سنگ و آب تؤامان است به لطافت روح خود و استیلای وجودیش در بیابانِ تنهایی فکر می کند، به حق خواهی اش بر اساس عقده های ناشی از نابرابری اجتماعی و به حفره ی تیپ بودن در ژرفای زیستگاهش.
بر اساس بهره گیری از «مکان» و «رویدادهای تصادفی» و بخشی از «روابط علّت و معلولی» سوای عنصر «زمان»، تصویر سازی فیلمساز در روند تحقق امر «روایت» موفق نشان می دهد، روایتی که در خدمت موقعیت های مهیب چاله ی روزمرگی است.
بازی ستاندن از نابازیگر فیلم(شخصیت اصلی دکل) به شکلی هوشمندانه اتفاق افتاده است.
جهان فیلم جهان پیرنگ درونی است، پیرنگ درونی غالب است و از خط روایت جلو می زند. اگرچه طراحی پیرنگ خارجی یا بیرونی در ابتدای اثر قابل پیگیری است و ساختمان اثر با نظم خطی منسجم می نماید اما امر شبح وار پیرنگ درونی به سبب تجسد کالبدی عظیم از تغییرات درونی و زمانمند شخصیت اصلی، سایه خودش را بر سر جهان فیلم می کشاند تا جانمایه مد نظر فیلمساز به بیراهه نرود، تلاشی سیزیف وار که جهان عاطفی شخصیت اصلی را در طبیعت بی رحم ماشینی ترسیم می کند.
بنظرم «بابک مصطفوی» آینده ای درخشان پیش رویش است و امیدوارم که ادامه بدهد.
ممنون از اینکه فیلم را تماشا کردید
۰۸ فروردین ۱۴۰۱
دکل مساله دار است و مساله این فیلم به ظاهر کوتاه بسیط است فیلم و مساله آن از حیث دیدگاه روانشناختی فلسفی اجتماعی قابل بحث است . از دیدگاه روانشناختی و پرداختن به عقده حقارت و چگونگی راهبری شخصیت اصلی فیم توسط این عقده که عده ایی در عالم روانشناسی آن را‌ هم ارز عقده جنسی می انگارند ارزش پرداختن دارد از حیث فلسفه و علوم اجتماعی مساله کار و کارگر و کنش و واکنش این ظرف و مظروف است که فیلم حرفهای خود را عرضه میدارد . اما آنچه این فیلم را مشخصا متفاوت از آثار عرضه شده این سالهای سینمای ما میکند فرم منحصر به فرد فیلم در تصویر کشیدن عالم خواب و خیال است تک تک پلانهای فیلم ما را دچار این وسوسه میسازد که به این سوال پاسخ دهیم که فلان سکانس آیا در عالم واقع برای دکل حادث شد یا محصول کابوسهای شبانه شخصیت اصلی فیلم است ؟ یا تخیل فعال قهرمان داستان؟ و درست زمانی که امکانهای موازی و گاها مساوی برای جواب به این سوال برای بیننده ایجاد میشود آنگاه تازه رمز عبور به دنیای فیلم و فیلمساز برای ادراک شخصیت ها و مساله فیلم در اختیار قرار می گیرد .
۳۰ فروردین ۱۴۰۱
محسن حیدری
دکل مساله دار است و مساله این فیلم به ظاهر کوتاه بسیط است فیلم و مساله آن از حیث دیدگاه روانشناختی فلسفی اجتماعی قابل بحث است . از دیدگاه روانشناختی و پرداختن به عقده حقارت و چگونگی راهبری ...
سپاس از اینکه فیلم را تماشا کردید و ممنون بابت درج نظرتان
۰۲ اردیبهشت ۱۴۰۱
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید