در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال امین موسوی ت | درباره نمایشگاه سه خواهر نوجوان افغانستانی
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 03:42:01
«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید
برخی از افغانی ها طرفدار سردار داوودخان هستند میگن خوب بود وطن فروش نبود بقیه همه وطن فروش بودند دکتر نجیب الله هم خوب بود ولی ما زمان ظاهر شاه نبودیم ازش یادگاری نداریم اون هم میگن بد نبود. جنگ خونریزی دارد. میگن یک جای افغانستان را آمریکا یکجور بمب هایی زد که مردم نمی‌توانند نزدیک شوند یا کشاورزی کنند بمب اتم مثل ژاپن نبود ولی مثل هیروشیما ژاپن تا سالها به آنجا نمی توانند نزدیک شوند . افغانی ظلم نکرد فقط از خودش در برابر ترکهای تیمور و قاجار تا انگلیس و شوروی و آمریکا دفاع کرد ظلم پایدار نمی‌ماند افغانی در جنگ جهانی اول تنها کشور مسلمانی بود که انگلیس راشکست داد و مملکتش فتح نشد و لقب غازی از عثمانی گرفت.

.
.
#سردار محمد داوود خان (متولد ۲۷ سرطان ۱۲۸۸ در کابل، معروف به داوود خان) پایه‌گذار جمهوری افغانستان و نخستین رئیس‌جمهور افغانستان از ۱۳۵۲ تا ۱۳۵۷ بود. او همچنین در بین سال‌های ۱۳۳۲ تا ۱۳۴۲ نخست وزیر افغانستان بود.داوود خان در کودتایی بدون خونریزی در سال ۱۳۵۲ نظام پادشاهی در افغانستان را که در آن زمان توسط پسرکاکایش (پسرعمویش) محمدظاهر شاه اداره می‌شد سرنگون ساخت و جمهوری افغانستان را شکل داد و خود را به عنوان رئیس‌جمهور افغانستان اعلام ... دیدن ادامه ›› کرد. محمد داوود خان به‌ خاطر سیاست‌های ترقی خواهانه اش، کوشش‌هایش برای بهبود حقوق زنان و آغاز دو طرح نوسازی پنج‌ساله که نیروی کار را در حدود ۵۰ درصد افزایش داد، شناخته می‌شود.

او سمت رئیس‌جمهوری را تا روز ترورش توسط حزب دموکراتیک خلق افغانستان که به عنوان انقلاب ثور شناخته می‌شود، برعهده داشت. حزب دموکراتیک خلق افغانستان پس از کشمکش‌های طولانی او را همراه با تمام اعضای خانواده‌اش در ارگ ریاست‌جمهوری افغانستان ترور کرد و پیکرهای آن‌ها را در مکانی ناشناس به صورت دسته‌جمعی خاک نمود. سی سال بعد (در سال ۱۳۸۷ خورشیدی) با شناسایی بقایای پیکرهایشان در شرق کابل، دولت وقت افغانستان این پیکرها را در مراسمی رسمی در تپه‌ای در غرب کابل به خاک سپرد.
محمدداوود در تاریخ ۲۷ تیر ۱۲۸۸ در شهر کابل زاده شد. پس از پایان دبیرستان نظامی، در سال ۱۹۳۱ وارد دانشکدهٔ افسران اردو گردید.

در دوران دههٔ ۱۹۳۰ و ۱۹۴۰، وی در پست‌های گوناگونی ایفای وظیفه نموده‌است. در سال‌های ۱۹۵۰–۱۹۴۹ وزیر دفاع و از سال ۱۹۵۳ تا ۱۹۶۳ به عنوان نخست وزیر کشور بود که در این مدت اصلاحاتی چون نهضت بانوان، اعمار شاهراه و تأسیس تعدادی کارخانه‌های بزرگ را پایه‌گذاری نمود. ظاهر شاه پادشاه افغانستان او را در سال ۱۹۶۳ برکنار کرد.

در ۱۷ ژوئیه ۱۹۷۳ (۲۶ تیر ۱۳۵۲ خورشیدی) با توسل به کودتای نظامی سرد، ظاهر شاه پسر کاکایش را از سلطنت خلع کرده، نظام جمهوری را بنا نهاد. وی از ابتدا دارای افکار چپی و یک ناسیونالیست قوی بود. از این رو با حزب دموکراتیک، به‌ویژه شاخهٔ پرچم روابط نزدیکی داشت و از آن‌ها در پیروزی کودتا استفاده کرده و پس از پیروزی به کادرهای این جناح پست‌های مهم و کلیدی داد.

در اواخر سال‌های قدرتش از مسکو و چپی‌ها فاصله گرفت و حتی در صدد نابودی ایشان برآمد. این اقدام باعث شد تا حزب دموکراتیک خلق دست به کودتای ۷ اردیبهشت ۱۳۵۷ بزند و در همان سال او و هجده تن از اعضای فامیلش را در ارگ ریاست‌جمهوری افغانستان به قتل رسانیدند.
منبع اینترنت#
داریوش اریا و خشایار رشتی این را دوست دارند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید