در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال امین موسوی ت | درباره نمایشگاه نیمروز
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 01:44:12
«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید
قیام چوب و کلنگ

جوان افغانی میگوید هراتی‌ها فقط دویست سال هست از زمان محمد شاه قاجار از ایران جدا شدند ولی بقیه افغانستان از زمان مرگ تیمور از ایران جدا شدند و سلسله گورکانیان فرزندان تیمور حاکم بودند (بجز زمان نادرشاه). میگوید جنگ خونریزی دارد وطن فروشی دارد ولی شما برو در اینترنت ببین جوان افغانی یک ماشین مثل بوگاتی ساخته است یا یک جوان افغانی خودش هواپیما دو نفره با هشت کلاس سواد ساخته است.جوانان افغان هواپیما‌های بدون سرنشین ساختند!
افغانی مظلوم است برق کم دارد ولی چند بند و سد مثل بند کمالخان و بند سلمه ساختند. احمد شاه مسعود برای تاجیک ها و هزاره بود مارشال دوستوم حزب باد برای ازبک ها بود هر کس به فکر قوم خودش هست فقط سردار داوودخان خوب بود. قندهار زابل ذاتا جنگجو هستند میگن طالب میخواد قندهار را پایتخت کند افغانستان چهار شهر خراسان ایران بود یعنی بلخ هرات کابل قندهار.


جالب اینجاست در اردیبهشت ۱۳۵۷ مجاهدین خلق افغانستان با قتل عام رییس جمهور محبوب داوودخان و خانواده اش به طرز فجیعی به حکومت انقلابی خلق ... دیدن ادامه ›› دموکراتیک افغانستان میرسند ولی در اسفند ۱۳۵۷ در هرات مردمش با چوب و کلنگ علیه رژیم خلق حامی شوروی قیام میکنند و بین شش هزار تا بیست و پنج هزار نفر مردم هرات افغانستان توسط مجاهدین خلق افغانستان به خاک و خون کشیده میشوند.

این نخستین اعتراض مردم در افغانستان در برابر رژیم کودتایی هفت ثور ”خلق" پشتون تبار و حامیان شوروی آن بود،همواره ارقام کشته شدگان این قیام مورد بحث بوده که در ان زیاد در این خیزش کشته شده باشند. بعدها مجاهدین هرات این شهر را شهر خون و قیام عنوان دادند.

خیزش بیست و چهار حوت (اسفند) عنوان خیزش مردمی شهر هرات افغانستان است که در سال ۱۳۵۷ بر ضد حکومت وقت به رهبری نور محمد تره کی رخ داد.

قیام بیست و چهارم حوت هرات به یکی از قیام هائی معروف است که خیزش کنندگان از ابزاری چون کلنگ، بیل و چوب علیه نظامیان حکومت زمان خود استفاده نمودند.

در زمان حضور شوروی در افغانستان و جمهوری دموکراتیک مجاهدین خلق افغانستان، بیش از یک میلیون نفر افغانی کشته شدند.
امیر مسعود این را خواند
داریوش اریا و خشایار رشتی این را دوست دارند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
برخی هم در افغانستان طرفدار آخرین رییس جمهور خلق کمونیست دکتر نجیب الله هستند. میگن زمان شوروی فقط در هرات شش هزار نفر را کشتند، ولی در مجموع اوضاع بهتر بود ولی زمان آمریکا ارزانی بود پول ارزش داشت کار میکردی میتوانستی چیزی بخری

#وی در لیسه حبیبیه کابل و مدرسه سنت جوزف بارامولای هند تحصیل کرد. او در سال ۱۹۶۴ وارد دانشگاه کابل شد و در سال ۱۹۷۰ لیسانس جراحی پزشکی‌اش را به دست آورد. نجیب‌الله در ۲۸ سالگی در سال ۱۹۷۵ درجه دکترای پزشکی خود را بدست آورد. با این حال، او هرگز پزشکی نکرد.وی با خانم فتانه نجیب ازدواج کرد، خانم نجیب و فعلاً به همراه سه دخترشان در کشور هند زندگی می‌کنند، وی استاد زبان و ادبیات دری است.

در شامگاه ۲۶ سپتامبر ۱۹۹۶ نجیب در ساختمان سازمان ملل متحد بود که نیروهای طالبان به سراغ او رفتند.طالبان او را از سازمان ملل ربوده و به مرگ شکنجه کردند، سپس جسدش را در پشت خودرویی بستند و در خیابان‌های کابل به نمایش گذاشتند. سرنوشت برادر او، شاهپور احمدزی، نیز همانگونه بود. صبح روز بعد طالبان برای این‌که به مردم نشان بدهند که یک دورهٔ جدید آغاز شده، اجساد نجیب و شاهپور را روبروی کاخ ریاست جمهوری ارگ (چهارراه آریانا) بر روی تیرهای چراغ راهنمایی آویزان کردند. بنابر گزارش روزنامه‌نگار رابرت پری برای تمسخر، در میان انگشتان بی‌جان جسدشان پول و سیگار گذاشتند. طالبان مانع برگزاری مراسم تشییع ... دیدن ادامه ›› جنازه، خواندن نماز و غسل میت برای نجیب و شاهپور در کابل شدند. اجساد بعداً به کمیته بین‌المللی صلیب سرخ تحویل داده شد و پس از آن به گردیز در ولایت پکتیا انتقال یافت، جایی که اقوام احمدزی پس از خواندن نماز و اجرای مراسم تشییع جنازهٔ اسلامی آن‌ها را به خاک سپردند.

در ژوئیهٔ سال ۲۰۱۵ اعضای گروه طالبان، بقایای جسد نجیب را از قبر بیرون کشیدند و نابود کردند.



جالب اینجاست حزب دموکراتیک خلق افغانستان پس از کشمکش‌های طولانی ،هجده سال قبلش در سال ۱۳۵۷ ، در هنگام سرنگونی رییس جمهور افغانستان سردار داوودخان که محبوب ملت بود داوودخان را همراه با تمام اعضای خانواده‌اش در ارگ ریاست‌جمهوری افغانستان ترور کرد و پیکرهای آن‌ها را در مکانی ناشناس به صورت دسته‌جمعی خاک نمود. این انعکاس رفتار وحشیانه احزاب، آدم را یاد جمله هرچه کنی به خودکنی میاندازد.


واکنش‌ها
اخبار قتل نجیب، به خصوص در جهان اسلام، با محکومیت گسترده بین‌المللی روبرو شد.سازمان ملل متحد بیانیه ای صادر کرد که کشتار نجیب‌الله را محکوم کرده و ادعا کرد که این امر افغانستان را بی‌ثبات خواهد کرد. طالبان با صدور حکم اعدام برای دوستم، مسعود و برهان‌الدین ربانی جواب دادند.هند، که از نجیب حمایت می‌کرد، قتل او را به شدت محکوم و در تلاش برای مهار ظهور طالبان شروع به حمایت از مسعود، «ائتلاف شمال»، کرد.

در سال ۲۰۱۶، در بیستمین سالگرد مرگ نجیب، مرکز تحقیقات افغانستان، پاکستان را به خاطر مرگ او متهم کرد و ادعا کرد که برنامه کشتن نجیب الله توسط پاکستان اجرا شده‌است.
..
..

پس از کودتای هفت ثور ۱۳۵۷ خورشیدی، نجیب‌الله در سازمان‌های حزبی مشغول کار شد. در ماه ژوئیه ۱۹۷۸، او به عنوان سفیر به تهران اعزام گردید.
در دوران ریاست جمهوری وی، اتحاد جماهیر شوروی خروج نیروهای خود را از سال ۱۹۸۹ آغاز نمود و تا ۱۹۹۲ تمام نیروهای شوروی از خاک افغانستان بیرون رفتند. سیاست وی مصالحه با احزاب جهادی برای رسیدن به یک تفاهم ملی بود و اگر احزاب مخالفت می‌کردند، ادامه جنگ بدون حضور نیروهای شوروی بود. هرچند با خروج اتحاد جماهیر شوروی کمک نظامی به دولت نجیب قطع شد، اما شوروی‌ها با کمک‌های اقتصادی و اطلاعاتی از رژیم وی حمایت کردند در حالیکه پاکستان و ایالات متحده به حمایت خود از مجاهدین ادامه دادند. او در طول دوران تصدی خود سعی کرد با فاصله گرفتن از سوسیالیسم به نفع ناسیونالیسم افغانی، لغو نظام تک‌حزبی و اجازه ورود غیرکمونیست‌ها به دولت از طریق اصلاحات آشتی ملی، چهره جدیدی از رژیم خود را برای مردم معرفی کند. در قانون اساسی سال ۱۹۹۰ همه اشاره‌ها به کمونیسم حذف شد و اسلام دین رسمی اعلام گردید، تاجران تبعید شده نیز اجازه ورود به افغانستان یافتند. به دلایل مختلف، چنین اصلاحاتی باید رژیم دکتر نجیب را از حمایت قابل توجهی برخوردار می‌کرد اما پس از کودتای اوت در مسکو و فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در دسامبر ۱۹۹۱، نجیب‌الله بدون حامی خارجی ماند. این امر، همراه با فروپاشی داخلی دولت وی به خصوص پیوستن ژنرال عبدالرشید دوستم به مجاهدین، منجر به استعفای وی در آوریل ۱۹۹۲، و ورود احزاب جهادی به عرصه قدرت افغانستان گردید.

پس از مرگ نجیب‌الله، جنگ دردناک داخلی بین جناح‌های مجاهدین و رژیم طالبان ادامه یافت و در پی تحمل مشکلات فساد و فقر، تصویر او در میان مردم افغانستان به‌طور چشمگیری بهبود یافته و نجیب به عنوان رهبری قوی و میهنی شناخته شد.

منبع اینترنت#
داریوش اریا و خشایار رشتی این را دوست دارند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید