در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال امین موسوی ت | درباره گردش خانه‌گردی |خانه‌های قاجاری تهران|
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 03:32:47
«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید
موزه تاریخ علوم پزشکی ایران

این موزه در زمان امیرکبیر،اصطبل شاهی قاجار بود. الان روبروی کوی دانشگاه تهران در امیراباد است.

خوبه ساختمان موزه مثل گذر بازار پامنار هست ، کتاب طب المنصوری ذکریا رازی در هزار سال قبل را دارد و کتاب های قدیمی دیگر در پزشکی از هزار سال قبل دارد.

اسکلت جمجه سر برای شهر سوخته که پنج هزار سال قبل، در جمجمه اش عمل جراحی کردند و همچنین در شهر سوخته زابل ،یک چشم انسان را برای ابسه چشم، جراحی کردند یعنی قیر را دایره کردند دورش چربی زدند و درون چشم گذاشتند.

جنین گوزن زرد ایرانی بود.

تصویر آناتومی تشریح اسب در پانصد سال قبل از ... دیدن ادامه ›› استانبول بود.

دکتر شمس که اولین بار عدسی عینک در ایران ساخت.
اولین داروخانه به نام دکتر نظامی که از اتریش وارد ایران شد.

تا قالب های ساخت قرص در صد سال گذشته هست. مدال های 🏅 امثال پروفسور سمیعی هست.
تجهیزات قدیمی،پزشکی،دندانپزشکی،چشم پزشکی،دامپزشکی در صد سال گذشته هست.

مجسمه ابوالقاسم بختیار بنیانگذار دانشکده پزشکی و داستانش هست.

تصویر بوعلی که یک نقاش پس از مطالعه ، از او شبیه سازی کرد.

زن نمکی که نهصد سال قبل در نمکزار یزد مومیایی شد و سالم هست.
کاسه ،سفال چند هزار ساله تا تیغه سنگی ده هزار سال قبل هم دارد.

تصویر پرستار نرجس مدافع سلامت کرونا هم هست.
ادرس
خیابان کارگر شمالی، خیابان شانزدهم (فرشی مقدم)، ورودی در شماره (۲) پردیس شمالی دانشگاه تهران، موزه ملی تاریخ علوم پزشکی ایران.

بلیت ده هزار تومان

##ابوالقاسم بختیار (۱۲۴۸ بروجن – ۱۹ دی ۱۳۴۹ تهران) نخستین پزشک متخصص جراح ایرانی بود. او اولین پزشک ایرانی است که دکترای خود را از دانشگاه سیراکیوس آمریکا اخذ نمود. وی بنیانگذار دانشکده پزشکی دانشگاه تهران و از استادان این دانشگاه بود.

جردن مدیر دبیرستان البرز،از پنجره دفتر کارش می‌دید که هر روز جوانی قوی هیکل چند دانش آموز را به مدرسه می‌آورد. یک روز که این جوان در شکستن و انبار کردن چوب به خدمتگزار مدرسه کمک کرد، جردن از کار او خوشش آمد و او را به دفتر فرا خواند و از او پرسید که چرا ادامه تحصیل نمی‌دهد؟ جوان، (ابولقاسم بختیار) گفت که بعلت سن بالا و نداشتن هزینه تحصیل و همچنین با داشتن سه فرزند قادر به این کار نیست.

جردن پذیرفت که خود شخصاً آموزش او را در زمانی که باید منتظر بچه‌های اربابش مرتضی‌قلی خان صمصام باشد بر عهده بگیرد. ابوالقاسم بعلت استعداد بالا ظرف چند سال موفق به اخذ دیپلم شد و با کمک جردن برای ادامه تحصیل به آمریکا رفت. ابوالقاسم بختیار راهی آمریکا شد و در دانشگاه سیراکیوس در نیویورک به آموختن پرداخت و سرانجام در پنجاه و پنج سالگی آموختن پزشکی را به اتمام رساند.

ابوالقاسم بختیار در سال ۱۳۰۹ خورشیدی به دعوت رضاشاه پهلوی با همسر اول خود هلن جفریز بختیار به ایران مراجعت نمود. مأموریت اول او احداث دانشکده پزشکی، دانشگاه تهران بود و سپس معاونت دانشگاه تهران را بر عهده داشت. وی از همسر آمریکایی خود هلن صاحب هفت فرزند و از همسر دومش که بختیاری بود صاحب ده فرزند شد.

هلن جفریز بختیار (به انگلیسی: Helen Jeffreys-Bakhtiar)، پرستار و فرمانده ارشد نیروی دریایی آمریکا، متولد شهری نزدیک بویزی در ایالت آیداهو بود که سال‌ها در مناطق محروم استان چهارمحال وبختیاری، فعالیت‌های پزشکی از جمله فعالیت‌های مربوط به اصل چهار ترومن انجام می‌داد.

کوه هلن در دهستان مشایخ استان چهارمحال و بختیاری در منطقه حفاظت شده هلن به افتخار وی و بخاطر پاسداشت خدمات ارزنده به نام ایشان نامگذاری گردیده است.

وی تخصص پرستاری خود را در نیویورک دریافت کرد، جایی‌که با همسر خود دکتر ابوالقاسم بختیار از مردم ایل بختیاری که اولین پزشک ایرانی بود آشنا گردید. وی نخستین بار در سال ۱۹۳۱ میلادی به ایران سفر کرد.

پنج تن از هفت فرزند وی در ایران متولد شدند. هلن جفریز بختیار در سال ۱۹۷۳ درگذشت و در طوس به خاک سپرده شد.
منبع اینترنت
###


محمد فروزنده این را خواند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید