در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال آریو راقب کیانی | درباره فیلم برادرم خسرو
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 00:19:20
«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید
من تنهایی اذیت میشم!

این روزها روی پرده سینماها فیلمی متفاوت که میتوان آن را در ژانر روانی گنجاند در حال اکران است. فیلم "برادرم خسرو" ... دیدن ادامه ›› به کارگردانی "احسان بیگلری" که در بخش نگاه نو سی و چهارمین دوره جشنواره فیلم فجر نیز انتخاب شده بود. داستان فیلم حول و حوش خسرو که به اختلال دوقطبی مبتلاست روایت میشود. شهاب حسینی در نقش خسرو در پلان های اولیه فیلم ویژگی های بیرونی این شخصیت را که در دوره جنون اش است را برای تماشاگر آشکار میکند و هر چه بیشتر از لحظات فیلم میگذرد دوره افسردگی خسرو یعنی قطب دیگر عیان میشود. خسرو در شب اول دیدار با میترا زن برادرش ( با بازی هنگامه قاضیانی ) در می یابد که او نیز همانند خودش دچار بیخوابی ها و بدخوابی های شبانه است. در روز اول اسکان او در خانه برادرش ناصر ( با بازی ناصر هاشمی ) انرژی و بی قراری خسرو در بیدار باش اهل خانه در صبح بسیار زود و دعوت آنها برای صرف صبحانه ظاهر میگردد. تماشاگر میتواند بخشی از انرژی پنهان شخصیت خسرو را در نوع لباس پوشیدنش با تصویری منقوش به یک گیتار الکترونیک و نوع تند حرف زدنش دریافت کند. هر چه بیشتر از فیلم میگذرد، رل بی ثابت خسرو و موقعیتی که در آن دچار شده است، عینیت بیشتری پیدا میکند.
زندگی عادی خسرو که در سکانس های حضور خواهرش ناهید ( با بازی بیتا فرهی ) به نظر بهبود یافته می رسد، تحت الشعاع گذران چند روزه اش در خانه برادرش ناصر میگردد و این جابجایی زیستی برای او اوج گرفتن حالات و رفتاری اش را به همراه دارد. خسرو آنجا که پای خطاب کردن خود و برادرش توسط پدرش به وسط کشیده میشود، خود را نیمه ی لنگ برادر موفق خود ناصر می داند که تیمور وار به همه موفقیت های زندگی چنگ انداخته است و در ناخودآگاه و شاید خودآگاه اش شاهد قتل‌عام‌ها و خشونت‌های برادرش نسبت به موقعیت اجتماعی و سرخوردگی خودش میشود. خسرو با اینکه از تنهایی اذیت میشود، در ضمیرش نمیخواهد با بردارش ناصر جمع بسته شود و با او به وحدت شاعرانگی "ناصر خسرو قبادیانی" برسد. گویی این پندار هم برای ناصر اینچنین است و یک شدن با برادرش در رقص تانگو وار را بر نمی تابد. برادرانی که با طبع موسیقی متفاوت مورد علاقه خود به تقابل این هم خونی و هم خانگی می روند. برای یکی به زبان موسقیایی کلاسیک و برای دیگری به زبان موسقیایی مدرن. ساز پیانو زبان خودآگاهانه و بازدارنده ای برای ناصر و گیتار برقی ساز ناخودآگاهانه و گردنکشانه ای برای خسرو در این دیالتیک الکن میشود. دو بردار در گمارده شدن هایشان در شب ها و ظلمات بینشان دو رویکرد متفاوت دارند، ناصر سعی میکند با قرص خواب آور به خواب برود و یا گرفتار به خواب زدن خود خواسته و بی خبری شود و خسرو میخواهد که بیدار بماند و خواب آوری و رخوت محیط را از خود دور کند.
فیلمنامه پریسا هاشم‌پور و احسان بیگلری را از منظر دیگر میتوان مورد بازبینی قرارداد. آیا این دو برادر یک شخصیت واحد را تشکیل می دهند که با دو پاره شدن میتوان دو قطبی شخصیتی را در هر یک به طور مجزا تفکیک کرد؟ برای ناصر میتوان شق کسلی را دریافت کرد و برای خسرو شق خوشگذران که نمیتوانند همزمان با هم زیست کنند و با هم در آمیختن صلح آمیز، این اختلال ژنتیکی خانوادگی را رفع کنند. ناهید به عنوان ضلع سوم این مثلت خواهر برادری میخواهد بی گناهی خلقی برادر کوچک یعنی خسرو را بر ذهن ناپاک ناصر روشن کند و هر دو آنها را با یک انقلاب فکری به یک تعادل بیدار باش از این خواب ناصر خسرویی برساند. ناهید قصد دارد همچون ماهی در منزل نامتجانس ها، این شام را همچون صبح اختری روشن کند ( مضمون شعری از ناصر خسرو). میترا نیز میخواهد در این مثلث خانوادگی، ضلعی برای خود دست و پا کند و با بروز رفتارهای ( کنش ) غیر عادی خسرو نسبت به رفتارهای ( واکنش )ظاهرا عادی ناصر ( همسرش ) بیشتر همدوش و همگام میشود. چه آنجا که خود را نقطه مقابل همسرش در اصلاح دندان ها در دندانپزشکی میداند و با حس خود تقصیر پنداری از زبان و لثه بیماری که لت و پار کرده است منزوی شده و چه آنجا که میخواهد سایه خاموشی ناصر بر سر خود را با طغیانی که از حضور خسرو نشئت گرفته از سر خود بردارد. او نیز میخواهد به همراه باری که از طرف ناصر بر دوش او تحمیل شده و باردار شده است بیدار بماند. پایان بندی فیلم نیز با پیش زمینه ای از تماشای فیلم گرفته شده از آخرین لحظات شیدایی خسرو توسط خودش همراه است که بیشتر از اینکه خودش را اسیر عوارض ناسازگاری بیماری اش با اطرافیان ببیند، خود را به اسارات گرفته شده توسط ناسازگاری های ناصر می بیند و در نهایت خواهر و برادرانی که با ماشین وارد تونلی تاریک در جاده ای میشوند که مشخص نیست خروجی روشنایی بخش در انتظار آنها باشد.
فیلم برادرم خسرو بهتر و بیشتر میتوانست در خدمت پرسوناژی باشد که با یکی پرداخت های نقش ماندگار شهاب حسینی همراه شده است. کارکتری که توسط شرایط تحمیل شده به او طی داستانک‌های شکل گرفته، تماشاگر را گام به گام هم سو با خودش به سمت درونیاتش یعنی بی ارزشی و بی هدفی و ناامید بودن تدریجی او نسبت به همه چیز میکند.

http://www.armandaily.ir/fa/news/main/187649/%D8%AF%DB%8C%D8%A7%D9%84%DA%A9%D8%AA%DB%8C%DA%A9-%D8%A7%D9%84%DA%A9%D9%86-2-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%D8%AF%D8%B1!
جناب کیانی سپاس از نکته بینی دقیق و زیباتون، در رابطه با تحلیل دو قطب در دو شخصیت به نوعی انتخاب خانه ناصر در زیر زمین و جمع اوری میراث پدر حاکی از شخصیت محافظه کار و ناخودآگاه ناصر است و بهم ریختم اتاق شخصی وی توسط خسرو به نوعی نشان دهند خودآگاه شدن امیال سرکوب شده ناصر است.
۱۶ خرداد ۱۳۹۶
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید