در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
مخاطبان گرامی، پیرو اعلام عزای عمومی، به آگاهی می‌رسد اجرای همه نمایشها و برنامه‌های هنری به مدت یک هفته از دوشنبه ۳۱ اردیبهشت تا پایان یکشنبه ۶ خرداد لغو شد.
با توجه به حجم بالای کاری، رسیدگی به ایمیل‌ها ممکن است تا چند روز به طول بیانجامد، لطفا از ارسال مجدد درخواست خودداری نمایید.
تیوال محمد کارآمد | درباره نمایش شکوفه های گیلاس
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 06:39:25
«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید

برای آن کس که شاخه ها را می شکند
هم
عطر می پراکنند ، شکوفه های آلو
------------
ای حلزون
از کوه فوجی بالا برو

اما آرام آرام!!!
----------
مردم برمی گردند
پس از آتش بازی
به
تاریکی
--------
از هزاران شاعر و نویسنده ای که در زبان فارسی، اثرآفرینی ... دیدن ادامه ›› کرده ‎اند، اکنون نام و آثار کسانی باقی است که هنگام نوشتن یا سرودن، سادگی و صمیمت را بر فضل فروشی‎های بیمارگونه، ترجیح داده اند. به واقع ما در تاریخ خود، ساده ‎گوتر و آسان یاب‎تر از سعدی و مولانا نداشته ایم و اگر هنوز آثار آنان خواندنی است، از رهگذر قدرت و اهتمامی است که در ساده گویی داشته اند. هایکو هم دقیقا بر همین منوال با سادگی بینهایت اصیلش میتواند در چند کلمه مفهومی به گستره جهان هستی را منتقل کند پس بی دلیل نیست که جناب مساوات هر چه درفرم و اجرا ابتکار بخرج داده و از خلاقیت بینظیرش کم نگذاشته و چشمان تماشاگر را به حظ و کیف بصری بیهمتا مهمان کرده (که شامل هزینه بسیار وزحمت فراوان همه دست اندرکاران نمایش میشود) اما در زمینه انتقال مفاهیم بر هر چه ساده تر بودن گفتمان نوشتاری همت گمارده و انقدر هایکو وار و مهربان و شیوا و ساده عمیقترین اندیشه های فلسفی عرفانی را منتقل کرده که از دید بعضی ها این نقطه قوت، برعکس تبدیل به پاشنه آشیل شده و از این نقطه به نکوهش شکوفه های گیلاس می پردازند! از دید من اما گنده گویی و پیچاندن و رنجاندن مخاطب و سر در گم کردنش بسته به نوع پیام و هدف کارگردان قابل توجیه است اما نه همیشه و این از هوشمندی این نمایش است که وقتی چشمان تماشاگر با صحنه ای چنان شکوهمند با چنین بازیهایی عجیب و آشکارا متفاوت و سخت در گیر است پس دیگر ذهن او را با لفاظی و آوردن واژه های آهنگین یا دشوار برای فریفتنش آزار ندهیم و اجازه دهیم معجزه سکوت و همراهی با خلسه جاری در موسیقی زنجره ها و صدای برکه و وزش باد ،خود پیام رسان ناگفتنی های فراموش شده باشند ، حال چه باک از مراقبه ای شیرین با کلامی چنین ساده اما شیوا؟

طریقت سامورائی استوار بر مرگ است. آن گاه که باید بین مرگ و زندگی یکی را انتخاب کنی بی درنگ مرگ را برگزین. دشوار نیست؛ مصمم باش و پیش رو. اینکه بگوئیم مردن بدون رسیدن به هدف خود مرگی بی ارزش است راهی است سبکسرانه برای پیچیده کردن موضوع. آن هنگام که تحت فشار انتخاب زندگی یا مرگ قرار گرفته‌ای لزومی هم ندارد به هدف خود برسی.(کتاب هاگاکوره).

از نظر من ریشه همه گرفتاریهای بشر در جمله بالاست یعنی در عدم درک این جمله! افسردگی ناکامی حسرت استرس و و و همه و همه از هدف انگاری و تلاش برای رسیدن به آن نشات میگیرد تلاشی که اگر به انجام نرسد حاصلی جز نابودی روحی ندارد و بعد از انجام هم یا جایش را به هدف بعدی میدهد یا با ارضا احتمالی امیال فرد را بسمت پوچی هل میدهد! از طرفی بی تلاش بی هدف مگر میشود زیست و پس هدف از زندگی چیست؟
در طریقت سامورایی ما مفهومی بمعنی زمان حال یا اکنون داریم که بصورت خلاصه یعنی تلاش تا حد امکان بدون قربانی کردن خود زندگی و رها کردن هدف در لحظه لزوم حتی به قیمت مرگ برای درک ارزش زندگی!!! حتی توضیحش هم در زبان فارسی سخت است! اگر نوستالژی را حسرت خوردن برای گذشته تعریف کنیم، «مونو­­­_نو_آواره» نقطهء مقابل آن خواهد بود. در این طرز فکر خاطرات تلخ و شیرین گذشته اهمیت ندارند. آنچه مهم است آگاه بودن به حضور لحظهء اکنون و بازگشت ناپذیر بودن آن است. «مونو_نو_آواره» نوستالژی زمان از دست رفته نیست، مراقبت از لحظه ­هایی است که همین حالا مثل شکوفه­ های گیلاس جلوی چشم­های ما می ­شکفند و به سرعت پژمرده می ­شوند.(رهی قاسمی)
مرگی که در نمایش شکوفه ها بدنبال سامورایی است یا سامورایی بدنبال آن است ، چیزی از این جنس است، مرد اشاره میکند که گویا الان او دونفر است یکی مایل به زندگی دیگری در پی مرگ! پس به مرادی برای کسب رسیدن به ایمان محتاج است و بر دروازه بیدروازه از اکنون تا بی اکنونی باید انتظار رسیدن به این باور را بکشد. در حصول به این انجام چاره ای نیست جز شناخت خویشتن و گذشتن از لکنتهای بدنش یعنی عبور از مادیات و رسیدن به جهان معنی که در مرحله اخر عشق است که نشان از پایان ریاضت و سیر تمامیت سلوکها را نوید میدهد در پی آن عدم از راه میرسد و و و
در فرهنگ ژاپن مرگ ترسناک نیست. ژاپن از جمله کشورهایی است که علی رغم رفاه آمار مرگ خودخواسته در آن بالاست. چند جور خودکشی در ژاپن وجود دارد. یکی هاراکیری یا سپوکو که به ژاپنی یک جور نوشته می شوند؛ اولی به معنی دریدن شکم است و دومی شکم دریدن. نوع دیگری هم خودکشی داریم که خودکشی عاشقانه است. یعنی عاشق و معشوق با هم می میرند به این امید که بعد از مرگ به هم برسند. با توجه به این فرهنگ میتوان برداشتی شاعرانه از چهره خشن یک سامورایی داشت که نمادش شکوفه گیلاس با آن ظرافت و زیبایی اما فنا پذیری می باشد.
برای همراهی بیشتر با این نمایش دانستن مراحل بوشیدو در آیین زاپنی سامورایی بسیار راهگشاست.

پ ن : اگر کلمات با هر زبانی بجز فارسی نوشته میشد این نمایش را میتوان از آنِ آن کشور دانست چون استاندارد طراحی صحنه موسیقی و دکور و سطح بازیگری و طراحی لباس بیگمان در نهایت خود قرار داشت

پ ن2: بازیگران این نمایش متفاوترین اجرای سالهای نمایش بینی بنده را رقم زدند هنوز مبهوتم

پ ن 3: حیف که روز ماقبل آخر موفق به دیدن نمایش شدم و حیف که دیگر این تجربه در دسترس نیست

پ ن 4: گذر زمان برای من به لحظه ای شبیه بود واقعا درگیری که با این نمایش داشتم همچنان ادامه دارد

پ ن 5: استفاده از نوشتار بجای کلام بنظرم هوشمندانه ترین اتفاق این نمایش بود چون اجازه ته نشین مفهوم تا عمق ذهن تماشاگر میشد و برای من باعث ماندگاری دیالوگها بیشتر از اکثر نمایشها در عمق جانم شد.

چه زیبا نوشتید و ممنون🙏🏻🌷
چقدر خوشحالم که حداقل به آخرین اجرا رسیدم
۰۱ شهریور ۱۴۰۱
غزاله فائق
چه زیبا نوشتید و ممنون🙏🏻🌷 چقدر خوشحالم که حداقل به آخرین اجرا رسیدم
مرسی که وقت گذاشتید و خواندید
۰۱ شهریور ۱۴۰۱
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
بلیت فروشی کی انجام میشود؟
آرمین
آقا من دیگه در تله نمیوفتم، اجرای ایرانشهر اولین اجرا را دیدم بدون بروشور بدون زیرنویس با مشکل صدا و تصویر حقش بود گروه یک پیشنهادی برای ما ارائه میکرد، دیگر هم فرصت دوباره دیدن نداشتم اما کلا ...
منم باهات همنظرم ...
هنوز هم قیمت نزدن که شگفت‌زده‌مون کنن 🙈
۲۱ تیر ۱۴۰۱
آرمین
آقا من دیگه در تله نمیوفتم، اجرای ایرانشهر اولین اجرا را دیدم بدون بروشور بدون زیرنویس با مشکل صدا و تصویر حقش بود گروه یک پیشنهادی برای ما ارائه میکرد، دیگر هم فرصت دوباره دیدن نداشتم اما کلا ...
کاملا موافقم، حداقل یه هفته ده روز صبر پیشه کنیم
۲۲ تیر ۱۴۰۱
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید