در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال Poorya Abdi | درباره نمایش خرس
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 09:34:14
«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید
این متن را برای آن دسته از دوستان مینویسم که به دنبال نمایشی پر مغز در اجرای خرس هستند.

قبل از هرچیز بد نیست بدانیم خرس؛ یکی از وودویل های آنتون چخوف است.

اما وودویل چیست؟
وودویل گونه‌ای برنامه نمایشی سرگرم‌کننده و تفریحی بود که از دهه ۱۸۸۰ تا ۱۹۳۰ در امریکا و کانادا رواج داشت. که کم کم در سرتاسر جهان راه پیدا کرد و جای خود را در روسیه نیز باز کرد. این نوع از نمایش اساساً دارای سرشتی هجایی و طنزآمیز و گهگاهی با آواز همراه است.
جالب است بدانیم وودویل تنها برای سرگرمی نوشته و اجرا میشود از این رو به صورت تعمدی شدیدا از رویدادهای پر مغز ... دیدن ادامه ›› دوری میجوید.

آنتون پاولویچ چخوف به قوانین وودویل نویسی احاطه کامل داشت و آنها را به راحتی مراعات می کرد: 1) درهم برهمی محض. 2) هر قیافه ای باید خصوصیات خود و زبان مخصوص خودرا داشته باشد. 3) اجتناب از هرگونه پرگویی و روده درازی. 4) حرکت مداوم

به دوستانی که بدون شناخت از ماهیت وودویل، برای یک اجرای پر مغز و آموزنده، میخواهند به تماشای خرس بنشینند، پیشنهاد میکنم منصرف شوند. چون رسالت خرس چیزی غیر از این است.
آقا زنده باشید.. کلی کیف میکنم باهاتون..
۰۴ آذر ۱۳۹۷
منم همین که آقای فدایی گفت
۰۴ آذر ۱۳۹۷
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
مصاحبه مشترک پوریا عبدی و احسان ناجی با باشگاه خبرنگاران جوان

در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛
احسان ناجی: مطالعه کم سطح کیفی نمایشنامه‌ها را پایین آورده است
یک کارگردان تئاتر از نتایج مطالعه کم جوانان در عرصه نمایش و تئاتر گفت.
احسان ناجی کارگردان نمایش کمدی «خرس»، در گفتگو با خبرنگار حوزه تئاتر گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره اجرای این اثر اظهار داشت: این نمایش این بار با نگاه متفاوت سعی کرده داستان خرس آنتوان چخوف را با بازنویسی ۴۰ درصد نمایشنامه اصلی اجرا کند؛ یعنی شخصیت‌هایی را در این کار پررنگ کردیم که در متن اصلی کمرنگ بودند. درواقع این نوع کمدی به گونه‌ای است که در موقعیت شکل می‌گیرد.

وی ادامه داد: با وجود اینکه نمایشنامه خارجی است، اما ما به گونه‌ای ایرانی اش کردیم که برای مخاطب قابل درک باشد و با کاراکتر‌ها همذات ... دیدن ادامه ›› پنداری کنند. نکته دیگر این است که روی شوخی و کمدی‌های نمایش حساس بودیم اینکه به هر قیمتی مخاطب را نخنداندیم؛ یعنی با توجه به موقعیت، کمدی ایجاد شده است.

ناجی درباره استقبال مردم بیان کرد: تا کنون استقبال خوبی از نمایش صورت گرفته است و مردم با این نوع کمدی ارتباط زیادی برقرار کردند و برای کار ما به صورت دهان به دهان تبلیغ کردند. هرچند که در بحث تبلیغات شهری کمک چندانی نشد و البته این موضوع تنها مربوط به نمایش ما نیست.

این کارگردان جوان در پاسخ به این سوال که شرایط جوانان در حوزه تئاتر چگونه است، عنوان کرد: این موضوع دو سویه است؛ اول اینکه خود جوانان سطح مطالعه شان کم شده و همین امر سطح نمایشنامه‌ها را هم پایین آورده است. وقتی استاد از دانشجو می‌خواهد که به عنوان مثال نمایشنامه شکسپیر را چندین بار بخواند، اما دانشجو همان یک بار هم بی رغبت می‌خواند؛ این یعنی ضعفی که در پس اجرا‌های امروز بوجود می‌آید.

وی تصریح کرد: از آن طرف هم سالن‌ها به اعتبار چهره سالن خود را اجاره می‌دهند. متاسفانه نه سالن‌های دولتی و نه خصوصی در انتخاب آثار وسواس به خرج نمی‌دهند و فقط جنبه مالی را نگاه می‌کنند. اینکه آیا کاری چهره دارد یا بفروش است مهم و باعث شده کار گروه‌های جوانی، چون ما حمایت نشود.

لوکا در نمایش خرس یک کاتالیزور دراماتیک است

در ادامه پوریا عبدی بازیگر نمایش خرس درباره این اثر گفت: من تا به حال به طرف کمدی نرفته بودم؛ چه به عنوان کارگردان چه به عنوان بازیگر و این اولین تجربه نمایش کمدی من است. از این جهت چالش بزرگی برای من بود. شاید جالب باشد که بگویم حتی در تمرین دوم از کارگردان خواستم کسی را به جای من بیاورد، چون حس می‌کردم از پس این چالش برنمی‌آیم. ولی ناجی و پرتوی، کارگردانان نمایش خرس از من خواستند تا تلاشم را بیشتر کنم و خودم را به آن‌ها بسپارم. اکنون بسیار خوشحالم که این فرصت در اختیار من گذاشته شده تا خودم را در ژانر کمدی محک بزنم و امیدوارم مخاطبان نمایش از نتیجۀ تلاش‌های من راضی باشند.

وی افزود: سخت‌ترین کار در فعالیت حرفه‌ای، همکاری با آدم‌های کارنابلد است. اما خوشبختانه بازیگران و عوامل نمایش خرس اکثرا حرفه‌ای و تحصیل کرده در رشته نمایش هستند. وقتی همه کار خود را بلد باشند، روال کار با سرعت و کیفیت بیشتری پیش می‌رود و همین اتفاق فرایند تمرین و اجرا را لذت بخش می‌کند. در واقع می‌توان به همه عوامل اجرا اطمینان و با اعتماد به نفس بیشتری بازی کرد.

این مدرس هنر‌های نمایشی ادامه داد: سه سال است که هیچ نمایشی روی صحنه ندارم و پس از سه سال با نمایش خرس به صحنه تئاتر بازگشته‌ام. در این سه سال نمایش‌هایی را در سمت کارگردان تمرین، ساخته و پرداخته کردم، ولی هرکدام به دلایلی غیر فنی از اجرا باز ماند. اما امسال دست پر به تئاتر بازمی‌گردم و چند نمایش روی صحنه خواهم داشت.

عبدی، توضیح پیرامون نمایش‌های دیگر را به زمان اجرای خود موکول کرد و اظهار داشت: نقش من در نمایش خرس کاراکتر لوکاست. کسانی که این نمایشنامه را خوانده باشند می‌دانند که لوکا در خرس چخوف بسیار کمرنگ است، اما احسان ناجی در دراماتورژی خود این نقش را بسیار کلیدی و تاثیرگذار طراحی نموده است. در این نمایش لوکا نقش یک کاتالیزور دراماتیک را ایفا می‌کند و کنش‌های دراماتیک را از پس یکدیگر به واکنش و کنش دراماتیک جدیدی تبدیل می‌کند.

گفتنی است؛ نمایش «خرس» از آثار مشهور آنتون چخوف به کارگردانی احسان ناجی و سحر پرتوی کیان از ۲۱ مهرماه لغایت دوم آذرماه در فرهنگسرای نیاوران روی صحنه است.

منبع:
https://www.yjc.ir/00SC7u
امیرمسعود فدائی، محمد لهاک و امیر این را خواندند
بهرام لطفی این را دوست دارد
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
پوریا عبدی : لوکا در نمایش خرس یک کاتالیزور دراماتیک است .

نمایش خرس از آثار مشهور آنتون چخوف به کارگردانی احسان ناجی و سحر پرتوی کیان از ۲۱ ام مهرماه لغایت دوم آذرماه در فرهنگسرای نیاوران روی صحنه است. به همین جهت گفتگویی با پوریا عبدی؛ بازیگر، نویسنده و کارگردان تئاتر که یکی از بازیگران این کمدی خرس است، ترتیب دادیم.

به گزارش تئاتر فستیوال به نقل از روابط عمومی گروه ، بازیگر نمایش خرس گفتگوی خود را اینگونه آغاز کرد که؛ من تا به حال به طرف کمدی نرفته بودم، چه به عنوان کارگردان چه به عنوان بازیگر و این اولین تجربه نمایش کمدی من است. از این جهت چالش بزرگی برای من بود. شاید جالب باشد بگویم؛ حتی در تمرین دوم از کارگردان خواستم کسی را به جای من بیاورد، چون حس می‌کردم از پس این چالش برنمی‌آیم. ولی ناجی و پرتوی، کارگردانان نمایش خرس از من خواستند تا تلاشم را بیشتر کنم و خودم را به آنها بسپارم. اکنون بسیار خوشحالم که این فرصت در اختیار من گذاشته شده تا خودم را در ژانر کمدی محک بزنم و امیدوارم مخاطبان نمایش از نتیجۀ تلاشهای من ... دیدن ادامه ›› راضی باشند.

پوریا عبدی در ادامه افزود؛ سخت ترین کار در فعالیت حرفه‌ای، همکاری با آدمهای کارنابلد است. اما خوشبختانه بازیگران و عوامل نمایش خرس اکثرا حرفه‌ای و تحصیل کرده در رشته نمایش هستند. وقتی همه کار خود را بلد باشند، روال کار با سرعت و کیفیت بیشتری پیش می‌رود و همین اتفاق فرایند تمرین و اجرا را لذت بخش می‌کند. در واقع می‌توان به همه عوامل اجرا اطمینان کرد و با اعتماد به نفس بیشتری بازی کرد.

این مدرس هنرهای نمایشی ادامه داد؛ سه سال است که هیچ نمایشی روی صحنه ندارم و پس از سه سال با نمایش خرس به صحنه تئاتر بازگشته‌ام. در این سه سال نمایش‌هایی را در سمت کارگردان تمرین، ساخته و پرداخته کردم ولی هرکدام به دلایلی غیر فنی از اجرا باز ماند. اما امسال دست پر به تئاتر بازمی‌گردم و چند نمایش روی صحنه خواهم داشت.

عبدی، توضیح پیرامون نمایش‌های دیگر را به زمان اجرای خودشان موکول کرد و ابراز داشت؛ نقش من در نمایش خرس کاراکتر لوکا هست. کسانی که این نمایشنامه را خوانده باشند می‌دانند که لوکا در خرس چوف بسیار کمرنگ است اما احسان ناجی در دراماتورژی خود این نقش را بسیار کلیدی و تاثیرگذار طراحی نموده است. در این نمایش لوکا نقش یک کاتالیزور دراماتیک را ایفا می‌کند و کنشهای دراماتیک را از پس یکدیگر تبدیل به واکنش و کنش دراماتیک جدیدی می‌کند.

نمایش خرس از ۲۱ام مهرماه اجراهای خود را آغاز نموده و تا ۲ام آذرماه ۱۳۹۷ در فرهنگسرای نیاوران واقع در خیابان پاسداران، بعد از سه راه اقدسیه، روبروی پارک نیاوران، روی صحنه خواهد بود.

http://theaterfestival.ir/%D9%85%D8%B5%D8%A7%D8%AD%D8%A8%D9%87-%D9%BE%D9%88%D8%B1%DB%8C%D8%A7-%D8%B9%D8%A8%D8%AF%DB%8C-%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C%D8%B4-%D8%AE%D8%B1%D8%B3-%D9%86%DB%8C%D8%A7%D9%88%D8%B1%D8%A7%D9%86/