در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال پوریا | درباره نمایش طپانچه خانم
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 11:06:25
«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید
جامعه شناسی اخترکُشی
قطعا اگر کتاب جامعه شناسی نخبه کشی را خوانده باشید لذت چند برابری از این نمایش خواهید برد . در بخشی از این کتاب آمده است ... دیدن ادامه ›› :
"حاکمیت قانون و خود قانون برخلاف تصور ایرانیان نه خریدنی است نه وارد کردنی . قانون از نظر تکنیکی نسبت به روابط اجتماعی پس آینده است یعنی ابتدا جامعه می بایستی در تحول روابط متقابل خود به ضوابطی برسد و سپس این ضوابط توسط حاکمیت سیاسی از نظر شکلی تنظیم شود و شکل مواد قانونی به خود بگیرد ."
در طول نمایش به مضمون متن فوق بسیار بر میخوریم . به وضوح میبینید که قانون و قوه عدلیه و قهریه و امثالهم در فضای نمایش صرفا تشریفاتی اند چراکه قانون از بطن جامعه برنخاسته و تنها بواسطه کپی کردن از جوامع غربی به ما تحمیل شده است . در نتیجه جامعه گنجایش پذیرش و اجرای آن را ندارد . آن را پس می زند تا از شرش راحت شود و به فرهنگ قبیله ای و سنتی خویش ادامه دهد . فرهنگی که روابط را بر ضوابط و منافع شخصی (رشوه) را بر منافع جمعی (امنیت) ترجیح می دهد .
در طول تاریخ افرادی نظیر : امیرکبیر ، محمد مصدق و قائم مقام فراهانی قصد اجرایی ساختن نظام قانونمند در جامعه را داشته اند اما تلاششان تنها در مدتی کوتاه به ثمر نشسته است و بعد از آن جامعه به حالت قبل بر گشته است . جامعه شناسان دلیل این شکست را در بطن جامعه می دانند و معتقدند اصلاحات پایدار از طبقه پایین جامعه صورت می گیرد و بعد به مقامات بالا و طبقه حاکم میرسد . یعنی تلاش برای ایجاد اصلاحات از طبقه بالا و سپس انتقال آن به طبقه پایین کاری بیهوده است .
در این آشفته بازاری که قانون و نظم و نسخ جایی در جامعه ندارند افرادی نظیر اختر السلطنه تصور می کنند به واسطه زور و قدرت خویش میتوانند بانی نظم در جامعه شوند غافل از آنکه هر چیزی برای نهادینه شدن در جامعه باید دارای زیرساخت باشد نه اینکه از طبقات بالا به زیردستان تحمیل شود . بنابراین جامعه در جهت حذف امثال اخترالسلطنه یا اخترکشی قدم بر میدارد چراکه امثال وی برهم زننده رسم و فرهنگ دیرینه ایرانی اند و طپانچه و زور نمی تواند جامعه ایده آل به ارمغان آورد . در کتاب جامعه شناسی نخبه کشی هم به این موضوع اشاره شده است :
"هیچ نظامی با زور چماق سامان نمی گیرد و بعد از فرو افتادن چماق نه تنها همه چیز از هم می پاشد بلکه بافت اجتماعی در مسیر انهدام آن خود به تلاش می افتد . " در پایان نمایش نیز شما شاهد بی ثمر بودن تلاش اختر هستید .
به عنوان کلام آخر : جامعه برهم زنندگان رسوم را در بلندمدت نمی پذیرد . خواه این برهم زننده فرد قلدری مانند اختر باشد خواه فرد اصلاح کننده ای نظیر قائم مقام فراهانی . برای جامعه سازی باید به زیرساخت توجه کرد نه اینکه صرفا به تحمیل عقاید روی آورد .
ممنون از اطلاعات خوبی که دادید پوریای عزیز. همین‌طور هست که نوشتید.
۱۹ مهر ۱۳۹۶
سپاس مهیا جان . لطف کردید وقت گذاشتید و خواندید .
۱۹ مهر ۱۳۹۶
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید