در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال محمد شکاری یزدی | درباره نمایش قویتر
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 13:03:38
«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید
یوهان آگوست استریندبرگ یا همان شکسپیر سوئد بسیاری از داستانها و نمایشهایش نمایانگر تعارضات زندگی شخصی خوداش است. وی طلاق میگیرد و حضانت فرزندانش را بعهده میگیرد. شاید بهمین جهت در نمایش پلیکان مادری سنگدل را به تصویر میکشد و یا در داستان کوتاه «خدمتکار شوهر یا طلب و بدهی» و مانند آن این تعارضات زن و شوهری آشکار میشوند. البته بنظر من ایشان کمی پارانوئید و حتا اسکیزوفرن هم هستند و مثلا در داستان «خانه عروسک»ً عدم ربط منطقی بخشهایی از داستان و circumstantiality و‌حتا tangentiality که در اسکیزوفرنیا داریم خود را نشان میدهد. البته این به تنهایی نقص یک اثر هنری نیست و بطور نمونه ون گوک هم اسکیزوفرنیا داشت.
این نمایش برداشتی آزاد از نمایش «قویتر» استریندبرگ بود که برای نمایش عروسکی آماده شده بود. در این نمایش دوباره تعارضات زن و شوهری و رقابت دو زن مانند داستان «پلیکان» که رقابت زن و مادر زن برای داماد است دیده میشود. یا میتوان این شخصیتها را بخشهای مختلف ذهن تکه پاره شده خود استریندبرگ دانست.
نمایش در کل زیبا و روان بود، طراحی عروسکها هم خوب بود.
Reza1991s، سپهر و داوود گراوند این را خواندند
ممنونم که به تماشای نمایش «قویتر» نشستید و سپاس از اطلاعات مفیدتون.
۲۰ بهمن ۱۴۰۱
بادرودباتوجه به این که اینجانب کارگردان بوده وهمین کارراکارکرده بودم وضمن عرض خسته نباشید به آقای تولمی وهمکارانشان در نمایش قویتر،چندنکته درخصوص اجرابه نظر اینجانب رسیده که بازگومی نمایم :
1-فضای اکسپرسیونیستی معکوسی که وجودداشت جالب توجه بود این که کاراکتر زن درذهن آملی جریان مستمروسرگیجه آورداشت.
2-طراحی واجرای عروسکها ولباس موفقیت آمیز بود خسته نباشید می گویم
3-استفاده از موسیقی توسط عروسکها ایده ... دیدن ادامه ›› جالبی بود
4-ایده عروسک درکارکتر زن،ایده بسیار قوی بود.
5-پیشنهاد می گرددباتوجه به تعداد بیش از یک عروسک برای کاراکترزن،بهتر بود ابتدای اجرا یک عروسک می آمد وباتندترشدن ریتم وهجوم کابوس ذهنی درآملی بتدریج تعدادوسرعت حرکات عروسکها ،افزایش می یافت ودراوج نمایش،همه عروسکها به شکلی سرگیجه آور دراطراف آملی می چرخیدند.
6-پیشنهاد می گردد بویژه دراوایل کارارتباط چشمی وبازی در سکوت عروسک باآملی قویتر می شد ومیزانسن های مرتبط باهم ،چون تقریبا ازاواسط این موضوع دیده می شد
7-باتوجه به این که خانم صراف رضایی بغیر ازآملی،کاراکترزن را هم بازی می کرد این رویه برای مخاطب گیج کننده بودوپیشنهاد می گردد هنگام تغییر کاراکتر قبل اش یک المان به مخاطب داده می شد بطور مثال لباس اش تغییر می کرد یا صورتکی برصورت می گذاشت یاهرالمان دیگر که مخاطب ازسردرگمی درمی آمد بطور کل بازی درآن واحددردونقش متفاوت بسیار کارسنگینی است وکاملا مشخص است ایشان تمام سعیشان راکرده اندواتفاقا نقش زن رابهتر از آملی دراورده بودندخسته نباشید می گویم خدمتشان.
8-پیشنهاد می گردد صدای عروسک(کاراکترزن)ازداخل صحنه پخش می شد چون بارویه صداپیشگی نمی توانست بخوبی اوج وفرود وریتم وضرباهنگ و...رابخوبی نشان دهدونیزبنظر یکنواخت می رسید.
9-برداشتی که من ازدیدگاه کارگردان محترم این اجرا داشتم این بود که: کاراکترزن قویتر از آملی بوده ازاینروپیشنهاد می گردد بازیگر مربوطه ،کاراکتر ضعیف آملی راازهمون ابتدا نشان ندهد ابتدای امر بااعتمادبه سقف وغرور بالا واکنش نشان دهد وباسکوتهای قوی تر وسپس دچار تردید وهذیان گردیده وچنانچه دیدیم درانتها دچارعجزوخشمی ویرانگر شده وفرومی ریزد (اوج بازی آملی ،خوب بود)اما بهتربود این فرایند نیز طی می شد تا بتدریج فروریختن آملی راشاهد می بودیم .
درانتها به کارگردان محترم وتلاش خانم رضایی وعروسک گردانی های فوق العاده وسایر دست اندرکاران گروه،تبریک وخسته نباشید بگویم چرا که تئاتر کاری تیمی وکاملا مشارکتی است ویک اجرای موفق مدیون تک تک اعضاء آن است.

اسکندری(نمایشنامه نویس،کارگردان وطراح صحنه)

۰۲ اسفند ۱۴۰۱
بسیار ممنونیم سرکار خانم اسکندری که برای نگارش نقد نمایش قویتر وقت گذاشتید، از نظرات و پیشنهادات سازنده و مفید شما سپاسگزاریم.
خواهشمندم این نظر ارزشمندتان را به صورت مستقل نقد کاربران تیوال و خارج از ریپلای به نظر دیگران نیز منتشر کنید تا بهتر دیده و خوانده شود، خیلی مچکرم
۰۲ اسفند ۱۴۰۱
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید