نمایش «ناقوسها برای چی به صدا درمیآیند؟» نوشته رحمت امینی و کار حسن وارسته که برگرفته از دو قصه فولکلوریک چینی است از اواخر اردیبهشت در تالار «حافظ» به صحنه میرود.
حسن وارسته در گفتوگو با خبرنگار تئاتر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره این اثر نمایشی گفت: این نمایش براساس دو قصه فولک چینی به نامهای «برف در چله تابستان» و «زن هر دم خیال» توسط رحمت امینی نوشته شده است.
وی ادامه داد: این قصهها که زمان آن به قرن 13 در زمان سلسله «یوآن» برمیگردد، با محوریت زن نوشته شده که در یکی به خیانت و جفای زن میپردازد و در دیگری وفاداری و ایثار زن را نشان میدهد. ما در این نمایش از هر دوی این قصه استفاده کردیم و در واقع از دو سو وارد داستان شدهایم و آقای رحمت امینی این دو قصه را در هم تنیدهاند و به نمایشنامهای واحد تبدیل کردهاند. ما خواستیم اگر قصهای درباره جفای زن میگوییم در کنارش درباره وفاداری و ایثار زن هم بگوییم.
این کارگردان درباره سبک اجرای «ناقوسها برای چی به صدا درمیآیند؟» عنوان کرد: سعی کردهام این کار را با سبک و ساختاری چینی اجرا کنم،اما در بخشهایی هم تا حدودی از شیوههای نمایشی خودمان استفاده کردم اما در مجموع تلاشمان این بود که از نظر ساختار برگرفته و با الهام از تئاتر چینی کار کنیم.
وارسته درباره نوع بازیها در این کار گفت: یکی از ویژگیهای این کار تعداد زیاد نقشها و تعداد کم بازیگران است که در واقع بازیگران کار هر کدام چند نقش را بازی میکنند.
او درباره اجرا در سالن «حافظ» ادامه داد: شرایط به گونهای بود که به سمت تالار حافظ رفتیم، چون تعداد عرضه و تقاضا در تئاتر ما یکسان نیست ولی ما هم از فرصت موجود استفاده کردیم و سالن حافظ را که سالن خوبی است، برای اجرای مان در نظر گرفتیم.
در این نمایش آنا نعمتی،سیامک صفری و فرزین محدث به عنوان بازیگر حضور دارند و سیاوش بهادری دراماتورژی کار
را برعهده دارند.
به گزارش ایسنا، نمایش «ناقوسها برای چی به صدا درمیآیند؟» از اواخر اردیبهشت ساعت 18 در تالار حافظ به صحنه میرود.