در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال نمایش عکس سفید
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 12:46:15
امکان خرید پایان یافته
۱۹ فروردین تا ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۷
۱۹:۴۰  |  ۱ ساعت
بها: ۳۵,۰۰۰ تومان
زوجی با تماس تلفنی دوست خود دچار چالش های جدی می‌شوند.

راه‌های ارتباطی با تماشاخانه پالیز: اینستاگرام / کانال تلگرام

گزارش تصویری تیوال از نمایش عکس سفید / عکاس:‌ سارا ثقفی

... دیدن همه عکس‌ها ››

اخبار

›› نمایش «عکس سفید» دو روز تمدید شد

›› خواستگاری یک تماشاگر از نامزدش بعد از دیدن نمایشی با موضوع ازدواج سفید

ویدیوها

آواها

مکان

تهران، خیابان کریمخان، خیابان عضدی جنوبی (آبان)، خیابان سپند، پلاک ۶۹
تلفن:  ۸۶۰۳۷۵۱۰

نقشه بزرگتر و مسیریابی
«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید
چاپ شده در روزنامه آرمان - تاریخ : ۱۳۹۷/۲/۲۰ -

خطر خلط مقصود و فرایند!
دکتر سحر صنیعی*

نمایش «عکس سفید» به نویسندگی میلاد اخگر و کارگردانی میلاد اخگر و امیرحسین طاهری نمایشی از روابط پیچیده انسان‌ها و فرایند زیست آنهاست، که به‌خوبی معنای روانشناسانه و جامعه‌شناسانه در آن به‌دقت رعایت شده است. رفتار و روابط انسان‌ها امروزه به‌صورت مستمر و معنادار حرکت نمی‌کند و بسیاری از گفت‌و‌گوها در ابتدای امر عقیم میم‌اند و سازه زندگی بین مدرن و سنت در دور باطل روزگار در چرخش است، و نشان می‌دهد ارتباطات انسانی در معرض خطر خلط «مقصود» و «فرایند» قرار گرفته است. معنای زندگی نه هدف بلکه فرایند است در نتیجه این تفکر در حال رشد بوده که زندگی بی‌‌‌معنا است و از بیهودگی آن نالیده می‌شود. باید گفت انسان در عصر کنونی با تغییر معیارهای سنتی ارتباطی با وجود کهن‌الگوها، معیارهای جدید را نمی‌پذیرد و مدام با چالش عملی و فکری در مورد آن مواجه ... دیدن ادامه ›› است... تکرار اینگونه روابط را می‌خواهد در کهن‌الگوی گذشتگانش جای دهد، به همین دلیل در ناخودآگاه به این مساله بسیار توجه و آن را اجرایی می‌کند. باید بگویم نویسنده و کارگردان این نمایش به‌خوبی تمامی این موارد را به نمایش گذاشته‌اند و بازی روان و توانمند بازیگران این موارد را برای مخاطب خود بسیار ملموس کرده است. نمایش با نورپردازی بسیار خوب و طراحی صحنه مینیمال تماشاگر را با خود همراه و مرحله همانندسازی و یا حتی همذات‌پنداری را برای او آسان‌تر ساخته است. نمایش «عکس سفید» درامی از روابط آدمی است، که هریک با کنترل بیرونی قصد دارند بر اوضاع مسلط شده که این سبب می‌شود بساط زندگی آنها خیلی زود برچیده شود. روایت داستان از قراردادها و پیش‌قراردادشدن زندگی مشترک انسان‌ها سخن می‌گوید که چطور این قراردادها «فعلیت» پیدا می‌کنند، با اینکه تفکر روشنفکری خواهان شکستن ساختارها و قراردادها است در حالی که با وجود سازه متصلب‌گونه این قراردادها و ساختارها عبور از آن نیاز به بسترسازی فکری و فرهنگی دارد و بدون شرایط لازم این امر محقق نخواهد شد و اگر هم انجام شود به‌صورت دیرپا نمی‌تواند به حیات خود ادامه دهد. این نمایش با بازی ابراهیم عزیزی، بهار کاتوزی و امیرحسین طاهری هر شب ساعت ۱۹:۴۰ در تماشاخانه پالیز روی صحنه می‌رود.

* جامعه‌شناس سیاسی
به آگاهی می رسد اجرای این نمایش بازی و صدای ابراهیم عزیزی، امیرحسین طاهری، بهار کاتوزی تمدید و خرید بلیت روزهای پنجشنبه ۲۰ و جمعه ۲۱ اردیبهشت ماه همینک آغاز شد.
نیلوفر ثانی و شکوه حدادی این را دوست دارند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
نقد تئاتر, نمایش
نوشتاری بر نمایش عکس سفید اثر میلاد اخگر / منتقد هنرنت: نیلوفر ثانی

عکس سفید، موجودیت از دست رفته
نمایش عکس سفید با سوژه ای امروزی و دغدغه مند بسیاری از جوانانی ست که در رشد فکری و رفتاری ومواجهه با تغییرات روز ،به امکان انتخاب هایی بجز آنچه فرهنگ مسلط و عرف رایج، تحمیل میکند ، رسیده اند .
ازدواج رسمی ،ساختاری که اگرچه بدلایل زیاد ، تاکید و تایید میشود اما مملو از مخاطراتی ست که با تقیدهای قانونی ، رابطه ی دونفر را تحت تاثیر قرار میدهد بنابراین، ایجاد مدل ها و شکل های دیگری برای داشتن امنیت ِرابطه و ثبات پیوند و احساس فی مابین ، ضروری به نظر میرسد . که به تناسب نوع رابطه ، شرایط خودش ... دیدن ادامه ›› را دارد ..
این الگوها سالهاست در جوامع سکولار ، و پیشرفته، بعنوان آزادی های فردی وحقیقی ، محترم ومجاز شناخته شده اند اما در جوامعی با فرهنگ های سنتی ِقوی و وجود نفوذ پررنگ مذهب و ارزش های اخلاقی ، مردود و حتی جرم محسوب میشود .. ارتباط دونفر وهمزیستی نزدیک، بدون تایید وعقد شرعی،از نظر چنین اجتماعی چنان ناپسند شمرده میشود که حتی افراد آن رابطه را ،فاقد هرگونه صلاحدید اخلاقی و مستحق ِحدود وجزا میدانند .
این درحالی ست که این جوامع برای معضلات بسیار ِناشی از ازدواج های سنتی و بندهای قانونی ،هیچ راه حل مناسبی ندارد ،وبدین صورت همچنان آمارنزولی ازدواج ها و صعودی طلاق ها ،حاکی از اِشکالاتی ست که دراین نوع همزیستی و زوجیت وجود دارد
از سویی اگر افرادی ،چنانکه در “عکس سفید ” روایت میشود ،بخواهند خارج از این عرف و قاعده، رابطه ای دلخواه را انتخاب کنند، با قدرت ِمسلط و مردسالار چنین جامعه ای ، سرکوب و فشارهایی دریافت میکنند که اجازه ی ادامه ی آن شکل از رابطه را با مشکل روبرو میکند
قدرت برساخته با روشهای تاثیرگذار بر جنسیت ها نفوذ میکند تا کنترل افراد را بر طبق قوانین و تاییدات خود پیش ببرد.. و اجازه ی راحتی و مزایای آن، فراگیرنشود .
برای زنان ، باتحریک حس مادری و زنانگی ِتعریف شده و ضربات ناشی از پنهانکاری های خانوادگی وتعصبات قومی ، وبرای مردان ، خدشه دار شدن غیرت مردانگی در برابر وجوه برابری های جنسیتی ، و اختیارات مساوی فردی در یک رابطه ی آزاد بدون افسار ِقوانین شرعی که زنان را به تک همسری و تمکین ،و مردان را به چند همسری وخودمختاری مجاب ومجاز میداند، ملالیتی ایجاد میکند که از آن به ” ناشاد بودن ” از زبان کارکترها ابراز میشود .
“عکس سفید” توانسته است با مطرح کردن سوژه ای با موضوعیت روز درباره ی ” زوج بودن” که ازمهمترین و اصلی ترین جنبه های اجتماعی انسانی ست ، در برابر این شکل از رابطه، واقع بینی را نمایش دهد که موجب ایجاد تفکر و بینش در مخاطبی ست که نیازمند شناخت بیشتر از وضعیتی ست که با آن دراین موارد روبرو خواهد شد .هرچند شاید از نگاه برخی مخاطبان به نظر برسد که سوق و دیدگاه نویسنده تاکید بر منفی بودن شکل های رابطه بدون ازدواج ست اما درحقیقت آنچه بعنوان مضرات این دست روابط مطرح میشود، اغلب عوامل بیرونی و خارج دایره ی دونفرست …ونه اختلاف نظرها و عدم تفاهم و نابرابری حقوق جنسیتی که در ازدواج های سنتی ،بالاترین فاکتور متارکه ست .
عکس سفید ، داستان زن ومردی ست که 15 سال ست یکدیگر را می شناسند و بتازگی تصمیم گرفته اند زوجیت و همزیستی دریک خانه ی مشترک را بدون ثبت قانونی تجربه کنند ، اما آنچه مسیر ذهنی و روانی آنهارا تحت تاثیر قرار میدهد ، فشارهای خارجی بیرونی است که سنگ بنای ارزشهای اخلاقی اش را بر سنتی بنا نهاده که فراروی از آن، بامقاومت ،طرد و انگ های متعدد خواهد بود وتنها رابطه ای را موّجه میداند که در چهارچوب ازدواج رسمی و قانونی وشرعی باشد .وبجز این منفور و طرد شده است
وجود تختخوابی دونفره در طراحی صحنه هوشمندی کارگردانی ست که میخواهد به یکی از مهمترین دلایل زوجیت ، و ارتباط دونفره ،بعنوان نیازی که مشروعیت آن لازم نیست الزاما در چهارچوب قانونی و ازدواج رسمی باشد، بلکه بعنوان یکی از اصلی ترین عوامل ثبات یک رابطه ،وجود بسترهای مناسب و مورد تایید دونفر ست …
اگرچه به نظر میرسد فروکاستن کل رابطه ی زوجیت به این محدوده که تمام جریانات بروی تخت ویا درحول وحوش آن در نمایش رخ میدهد ، نادیده گرفتن سایر جنبه های رابطه است و وجود سایر اشیاء در صحنه میتوانست دال بر آن جنبه های دیگر باشد ..که فقدان آنها ،احساس میشود .
هرچند حتی اگر دیدگاهی بر مینیمالیستی دکور وجود دارد ، استفاده از خطوط مرزبندی ،برای تفکیک این محدوده از محل کار یا نشیمن یا …،قادربود هویت مندی ِعمیق تری به استفاده ی کارکردی طراحی صحنه ،بدهد که با وجوه مختلف یک رابطه ی دونفره منطبق تر است ..
استفاده از کارکتری غایب و تنها صدای او، انتخابی ویژه ای ست که میتواند نماینده ی افکار عمومی و نگاه مسلط جامعه که اگرچه ناپیدا اما “متنفذ” و “حاضر”ست باشد که تلنگرهای موثری در تمایلات روانی افراد و ناخودآگاهاشان، به همان روند سنتی وبومی و نقش های القاء شده ی سیستم حاکم ، وارد کند تا انقیاد افراد همچنان تحت سلطه باشد
عکس سفید، بازی های خوبی ارائه میدهد بخصوص بهاره کاتوزیان ، مانند همیشه نقش را از آن خود میکند اما به نظرشخصی نگارنده ،انتخاب امیرحسین طاهری ،نقطه ضعفی ست که توازن نقش هارا برهم میزند و نمیتواند پا به پای کاتوزیان، وحتی ترکیب ِمناسب ِمفاهیم و تجسم عینی پیش برود حتی بارها درطول اجرا، فاصله ی زیادی از سطح متوازن بازیها میگیرد ..
اگر چه در کلیت داستان ، به نظر میرسد ، دافعه و نهیبی از سوی نویسنده برای روشنگری ِمشکلات چنین ارتباط هایی وجود دارد اما ، دروجهی دیگر ، نقدی ست بر افرادی که هنوز در سیطره ی تفکرات سنتی و عرفی جامعه ی بسته و معتقد به پنهانکاری هستند اما روش های مدرن و امروزی و کاملا درجهت مخالف عموم را برمیگزینند و پیش از آنکه به آگاهی و تفکری بن دار ، رسیده باشند ، به انجام واجرای آن اقدام میکنند .. واین نااگاهی در شکلی از یک تجربه ی ِهیجانی تا آنجا پیش میرود که حتی هنوز ،نمیدانند نسبت و نوع رابطه ی دونفره اشان چگونه ست و در برابر این پرسش ِپیش پاافتاده ی “تو کی ِمن هستی ” قرار میگیرند که عملا انعکاس حماقت ذهنی و ناآگاهی اصولی به این شکل از رابطه است …به شدت از دل رفتار و برخورد کارکترها ،به این نکته میتوان رسید که پیش از افدام به هرحرکت ِآوانگارد و پیشرویی در جوامع بسته،بلوغ فکری و پذیرش مسئولیت از عواقب آن بی هیچ مخفی کاری و قبول تمام قد مناسب بودن این شکل از رابطه برای دونفر ،از ضروریاتی ست که نیازمند گفتگو و روشنگری و ارائه ی منطق و ایستادگی برآن، حتی به دیگران ست … نمیتوان فردی سنتی ونیمه سنتی بود اما روش های مدرن را برگزید … واز هراس قضاوت های خطی و ناآگاهانه خانوادگی و اجتماعی ، مدام در سایه ی “زندگی یواشکی” ماند.
عکس سفید متن و نمایشی با امر ِمعاصرشدگی ست که انتخاب درستی برای اجرای ِصحنه ای ست . باتقدیر از میلاد اخگر نویسنده وکارگردان این اثر که موجب تفکر و بینشی برای مخاطبی میشود که نیازمند تئاتر فکور و آگاهی دهنده است ..

با آرزوی موفقیت های بسیار برای گروه این نمایش و کارهای آتی بیشتر با همین نگاه و تلاش

نیلوفرثانی
31 فروردین97
نیلوفر ثانی (niloofarsani)
سپاس و آرزوی موفقیت برای گروه اجرایی عکس سفید .
۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۷
نیلوفر ثانی (niloofarsani)
درود بیکران بانو جان که همیشه لطف و مرحمت دارید
خوشحالم که اجرارو دیدید ومطمئنم نظرات ارزشمندی دارید
افتخاری ست که میزبان نگاه و ذهن زیبای شما با نوشته هایم باشم
ارادتمند بسیار
۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۷
خواهش می کنم
بزرگوارید بانو جانم ممنونم
سپاسدار لطف و مهرتان هستم .
بانو جان ، هر آنچه باید، در این تحلیل دقیق ، ریزبینانه و زیبایتان ، مرقوم کرده اید که بسیار قابل تعمق است . و من کاملا با شما هم نظرم . و تصورم براین است که پرداختن به سوژه هایی از این دست ، با توجه به جامعه ای که نسل جوانش پویا و بالنده اند و زیر بار فرهنگ سنتی وعرف جامعه ، روح و روانشان آسیب پذیر شده ، از ضروریات است . و قطعا" لازمه اش هم بسترسازی فرهنگی است .
سپاس



۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۷
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید