در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال نمایش پشت دیوار عمارت
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 08:55:09
امکان خرید پایان یافته
۲۴ شهریور تا ۳۰ مهر ۱۳۹۸
۲۰:۰۰  |  ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه
بها: ۴۰,۰۰۰ تومان
وقایع این نمایش در دوران پهلوی اول اتفاق می‌افتد و چالش‌های یک رابطه عاشقانه را در بستری تاریخی به نمایش می‌گذارد. در «پشت دیوار عمارت» طرح و توطئه‌ای برای تصاحب عمارتی در جریان است و ...
دسته‌بندی
سیاسی

گزارش تصویری تیوال از نمایش پشت دیوار عمارت / عکاس: سید ضیا الدین صفویان

... دیدن همه عکس‌ها ››

گزارش تصویری تیوال از نمایش پشت دیوار عمارت / عکاس: سید ضیا الدین صفویان

... دیدن همه عکس‌ها ››

اخبار

›› هنرمندان تئاترکشور از"پشت دیوار عمارت" گفتند

›› جلیل فرجاد به نمایش پشت دیوارعمارت بازگشت.

›› تمدید اجراهای «پشت دیوار عمارت» تا پایان مهر

›› پیشکسوت وقهرمان اسبق کشتی کشور به تماشای پشت دیوار عمارت نشست.

›› حمید ابراهیمی جایگزین جلیل فرجاد درنمایش پشت دیوار عمارت شد.

ویدیوها

آواها

مکان

خیابان آیت الله طالقانی، نرسیده به ایستگاه متروی آیت الله طالقانی، تماشاخانه سرو
تلفن:  ۸۸۳۸۱۵۷۲

نقشه بزرگتر و مسیریابی
«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید
«تقابل خیر و شر»

حمید ابراهیمی برای اثر جدید خود یک ظرف زمانی تاریخی در نظر می گیرد که مربوط به دوران پهلوی اول است. مکان نیز منزل اعتماد ... دیدن ادامه ›› الدوله است که از افراد شاخص و شناخته شدۀ شهر به شمار می رود. ابراهیمی داستان نمایش خود را بر اساس درگیری و کشمش های نیروهای متضاد شکل داده و به پیش می برد تا نهایتاً به نقطۀ اوج برساند. اعتمادالدوله فردی غیر مذهبی است و همسر او زنی مذهبی بوده است، حال هر کدام میراث فکری خود را به یکی از دخترانشان به ارث داده اند. یکی از دخترها به نام زینب همچون مادرش مذهبی بار آمده و به دنبال برگزار کردن مراسم تعزیه است در حالی که دیگری به نام عشرت مانند پدرش با مذهب میانه ای ندارد. تضاد این دو دختر جهان کلی این نمایش را ترسیم می کند و نیروهای مخالف آنها در برابر یکدیگر صف آرایی می کنند.
همان گونه که این دو نیروی متضاد از سطحی تقریباً برابر در قدرت و اختیار برخوردارند طراحی صحنه نیز بر همین اساس انجام گرفته و شیوۀ تئاترهای کلاسیک را لحاظ کرده است بدین گونه که بین هر دو سمت صحنه تقارن و همسنگی وجود دارد. هیچکدام از طرفین صحنه از سمت دیگر از لحاظ حجم دکور، آکساسوار و حضور بازیگران سنگین تر نیست و برابر طراحی شده اند. یک سکو در هر طرف، یک ستون در هر طرف و نشیمن گاه های متساوی در هر سو از جملۀ این موارد به شمار می روند. طراحی این توازن و تقارن حتی در ترکیب بندی بازیگرها و چینش آنها بر صحنه نیز علاوه بر طراحی صحنه به چشم می خورد و کارگردان و گروه طراحش در این زمینه به راه طراحی های سنتی و کلاسیک رفته اند، چیزی که در تئاترهای مدرن دیگر کمتر شاهد آن هستیم یا اگر باشد به این تأکید و دقت وجود ندارد.
دورۀ دقیق زمانی مربوط به سال 1312 است که تعزیه ها را تعطیل کرده و اجرای این آیین مذهبی ممنوع اعلام شده بوده است. در آن ایام برخی از مذهبیون تلاش داشته اند که در ایام محرم به خفا هم که شده تعزیه خوانی ها را برگزار کنند تا از فیوضاتی که برای آن قائل بوده اند محروم نشوند. دستمایۀ قصۀ این نمایش را تا کنون در نمایش هایی چند به ویژه آثار صحنه ای مذهبی و حتی برخی از سریال های تلویزیونی نظیر شب دهم به کارگردانی حسن فتحی شاهد بوده ایم و مضمون آن تازگی ندارد. باید گفت که در این قبیل آثار مذهبی، آیینی و تاریخی ما نیاز به ایجاد یک وسعت دید داریم تا بتوانیم از وادی برخی تکرارها عبور کنیم و به مفاهیم و مکاشفات جدیدی دسترسی پیدا کنیم. آثار مذهبی و تاریخی حتی نمایش هایی که در این زمینه ها به صورت سفارشی تولید می شوند به شدت نیازمند به یک جریان سازی تازه هستند تا بتوانند به سمت خروج از آثار تک ساحتی و تولید آثار چند ساحتی به پیش بروند. نگاه هایی از قبیل اینکه هر فردی که مذهبی است و نامی مذهبی (نظیر زینب در این نمایش) دارد پس حتماً انسان خوب و پاکی است و هر کسی که انسانی غیر مذهبی است و نامی غیر مذهبی (نظیر عشرت در این نمایش) دارد حتماً فردی شر و مضرّ به حال اجتماع است و حتی ممکن است مبادرت به قتل کند چنانکه می بینیم عشرت در این نمایش پدر خویش را می کشد، مدت هاست که در جوامع صاحب هنر و متمدن جهانی منقضی شده و این گونه نظریه ها در جهان اول پس از رنسانس کاربرد و روایی خود را از دست داده اند. چنانکه در جامعۀ امروز خودمان هم می بینیم که برخی افرادی که مدام از مذهب دم می زنند و نام مذهبی و زینب وار نیز دارند میلیاردها تومان از حق مردم خود را می دزدند و ناپدید می شوند و چه بسا کسانی با نام های غیر مذهبی و عشرت وار را می توانیم هر روز در خانه های سالمندان، بهزیستی، یتیم خانه ها در حال خدمت به مردم و تقسیم عشق و صلح و انسانیت بیابیم. این معیارها که نام یا مذهب هویت افراد را تعیین می کند امروزه دیگر تاریخ مصرف ندارد در حالی که آن را همچنان در جهان ایدئولوژیک متن این نمایش زنده می یابیم. تزریق افکار نو، وسعت دید و جهانبینی های گسترده تر حتی در کالبد تئاترهای مذهبی و آیینی می تواند به منظور تحکیم و ادامۀ حیات آنها بسیار مفید و ضروری باشد و باید هم که چنین باشد وگرنه دیری نمی پاید که این گونه های نمایشی همانند همان افکار قدیمی از بین رفته و از اذهان مردم محو خواهند شد.
از آنجایی که با نمایشی ایرانی طرف هستیم نویسنده و کارگردان سعی کرده تا برای تنوع و ایجاد گستردگی در کار برخی از انواع و گونه های نمایش های سنتی ایرانی نظیر خیمه شب بازی را نیز وارد به اثر کند چنانکه در اول نمایش شاهد یک خیمه شب بازی با حضور کاراکتر پدر هستیم که با عروسک ها انجام می شود، با اینکه این اتفاق در ذات خود ایرادی ندارد اما چفت و بست و ملاطی که می باید آن را به پیکرۀ این نمایش بپیوندد و به صورت جزئی از این اثرش دربیاورد در کار به چشم نمی خورد. گویی آن را به اجرا بسته اند و جزئی جداگانه است که به ابتدای کار وصل شده است. ربط صحنۀ اول به سایر صحنه ها نا معلوم است و نمی توان آن را با بقیۀ نمایش در یک تنۀ واحد دید.
اکثر بازی ها در حد متوسطی هستند اما در عملکرد برخی از بازیگران نظیر جلیل فرجاد، زری عماد و شیوا خسرومهر می توان رعایت ریزه کاری های بیشتری را در مبحث بازیگری دید که قدری سطح آنها را از سایر بازی ها متمایز می کند. یک ضعف عمده در عملکرد گروه فرم و بازیگران فرعی و فضاساز وجود دارد و این نقیصه مربوط می شود به بازی در سکوت هایی که تصنعی و ناشیانه صورت می گیرد. این دسته از بازیگران هنوز نتوانسته اند تا در فضای این نمایش مستحیل شوند و گاه برای واکنش نشان دادن نسبت به اتفاقاتی که بر صحنه می افتد جا می مانند. در سایر مواقع نیز واکنش هایی مصنوعی و مبتدیانه را از آنها شاهد هستیم که به جان نمایش نمی نشیند. اگر این عوامل از پایه بازیگر نیستند یا آموزش ندیده اند لازم بود تا کارگردان وقت بیشتری را برای آموزش و توجیه آنان صرف کند تا حضور آنها در کنار بازیگران با تجربه تر این گونه نامناسب جلوه نکند. بازی در سکوت اصلاً کار آسانی نیست و حتی برای بازیگران کارکشته نیز نوعی چالش به شمار می آید تا چه رسد به کسانی که در آغاز راه قرار دارند.
اما لازم است تا به حرکتی بسیار زیبا و ستودنی اشاره کرد که کارگردان و عوامل این نمایش انجام داده اند و آن اقدام برای آزادی یک زندانی با جرم قتل غیر عمد و نجات او از قصاص می باشد که به صورت همت عالی در سه روز و با دعوت از خیّرین به انجام رسید. بسیار پسندیده است تا تئاتر بتواند علاوه بر آگاه کردن اذهان و افکار مخاطبان، به مشکلات مادی و گرفتاری های فیزیکی زندگی مردم نیز بپردازد و این خود می تواند در جذب مردم به هنر فاخر تئاتر و وفاداری به آن عاملی مؤثر به شمار رفته و همچون یک سرمایه گذاری بلند مدت معنوی و مادی شمرده شود که نتایج آن در بلندمدت به تجلی خواهد رسید.

منتقد: وحید عمرانی (عضو کانون ملی منتقدان تئاتر ایران)
میترا، وجیهه کریمی و عاطفه جنابی این را خواندند
امیر مسعود این را دوست دارد
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
خرید بلیت سه سانس ویژه خیریه این نمایش به کارگردانی حمید ابراهیمی و بازی جلیل فرجاد، شیوا خسرومهر، زری اِماد، پانته آ کیقبادی، حامد آقایی، علیرضا درویش نژاد و.. همینک آغاز شد. کلیه عواید سه سانس یکشنبه ۱۴ تا سه‌شنبه ۱۶ مهرماه این نمایش، به همیاری برای آزادی یک زندانی محکوم به اعدام تعلق خواهد گرفت.
در صورت تمایل به همراهی در بخش همت عالی نیز می‌توانید با هر بار انتخاب بخش بیرون از ظرفیت سه سانس یکشنبه ۱۴ تا سه‌شنبه ۱۶ مهرماه، مبلغ ۱۰،۰۰۰ تومان پرداخت نمایید.
خرید بلیت این نمایش، به کارگردانی حمید ابراهیمی و با بازی جلیل فرجاد، جمشید صفری، پژمان کاشفی و ... با تخفیف روزهای نخست آغاز شد.
سودابه احمدی این را خواند
Soroush Askari این را دوست دارد
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید