در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال فیلم فراری
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 06:51:15
بها: ۶,۰۰۰، ۶,۵۰۰ و ۶,۹۰۰ تومان
گلنار به دل شهر می‌زند و برای رسیدن به هدف خود در حالی که ۱۸ سال بیشتر ندارد با واقعیت های امروز روبرو می شود. او به تهران می آید تا با ماشین فراری ۸ میلیاردی عکس یادگاری بگیرد و ...

گزارش تصویری تیوال از نشست فیلم فراری / عکاس: رضا جاویدی

... دیدن همه عکس‌ها ››

عکس‌های پایه

فیلم فراری | عکس فیلم فراری | عکس

اخبار

›› نگاهی به فیلم "فراری" ساخته علیرضا داوود نژاد

›› نشست «فِراری» در برج میلاد / نگرانی از شرایط نسل آینده

آواها

«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید
آدم دلش میسوزه ای خدا، مثل دختر آبی
امیرمسعود فدائی، سپهر و امیر مسعود این را خواندند
ملانقطی تیوال این را دوست دارد
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
فرار با فِراری
فراری از صحنه های اول کد و پیام را به مخاطب می دهد. صحنه اولیه فیلم با خودکشی دختری در بیمارستان آغاز می شود و مخاطب در می یابد که قرار است با موضوعی در خصوص رابطه خانواده های ایرانی و دخترانشان را ببیند. در ادامه فراری یک گره دارد و آن هم رسیدن به فراری و عکس انداختن با آن است. اما احساس می شود که فراری اضافاتی دارد که کمکی به حل مسئله نمی کند و حذف کردن آن خللی در ادامه ماجرا ایجاد نمی کند. مثلا شخصیت سیامک صفری یا حتی مادرش به روند داستان کمکی نمی کند و شخصیت محسن تنبانده برای ارتباط گرفتن با همرزمان قدیمی اش کافی است. در خصوص حضور و نقش سیما تیر انداز هم می توان گفت مبهم بود. اما نکته اصلی فراری خلط مبحثی است که بود یا نبود آن کشش داستان را دچار نوسان می کند. موضوع محوری و اصلی داستان فرار گلنار از خانواده است. گلنار که در خانواده سطح پایینی زندگی کرده، حالا با گشت و گذار با دوستش نرگس، دنبال رسیدن به آرزوی هایش هست. آرزوی او رسیدن به فراری و زندگی راحت است؛ اما نکته اساسی که پیش زمینه این خط داستانی است؛ حمله غیر مستقیم فیلمنامه به جریان اقتصاد سرمایه داری است. در آموزه های اولیه و اساسی اقتصاد سرمایه داری انسان ها همیشه دنبال بیشترند و سرمایه در این تفکر اقتصادی یک مولفه حیاتی است که انباشت آن به ایجاد و چرخیدن چرخ های اقتصادی کمک می کند. اما در فراری گویا نویسنده از سرمایه داری بیزار است و فقر و آرزوی گلنار و حتی زیاده خواهی صاحب نمایشگاه ماشین را محصول این نظام اقتصادی می داند. اما جفا و بی انصافی در مقابله با سرمایه داری از تریبون های علمی حالا در فیلمنامه ها هم نفوذ کرده و بهتر است به هنرمندان و کنشگران گفت که فساد و فقر و فحشا محصول سرمایه داری نیست و آنچه در اقتصاد ما دیده می شود محصول اقتصاد رانتی است که وظیفه اصلی اش توزیع رانت بوده و در کنار آن هم شعارهای پوپولیستی را رواج می دهد تا عوام سرگرم باشند. در نهایت بهترین بخش فیلم نیز پایان بندی است که همچنان معضل تربیت و رفتار خانواده های سنتی ایرانی با فرزند (به خصوص دختر) را نشان می دهد. خانواه گلنار پس از وقایع زندگی اش، وجود او را انکار می کنند.
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
بعداز اینکه اقای کوشکی خانم ترلان رو برای اخرین نمایششون انتخاب کردند و چون من هیچ بازی خوبی از ایشون در خاطرم نبود فیلم فراری رو انتخاب کردم ... دیدن ادامه ›› تا ببینم دلیل استفاده ایشون در نمایش هفتمین جان سگ چی بوده و همین کنجکاوی باعث شد تا یک تجربه عالی از دیدن یک فیلم روان و خوش ساخت و کم ادعا داشته باشم .
بنظرم انتخاب خانم ترلان برای این نقش بسیار هوشمندانه بود چون فیزیک و سیمای ایشون بخودی خود نقش رو باور پذیر میکرد و استفاده بجا از لهجه به اندازه و همچنین طراحی لباس مناسب و بازی شیرین ایشون واقعا منو تحت تاثیر قرار داد.
کشش داستان برای من عالی بود و بررسی هوشمندانه مشکلات اجتماعی بدون گلدرشتی و غلو و فقط و فقط از دید ناظر بدور از شعار دادن برام جذاب و دلنشین بود
المانهایی که منو درگیر کرد :
1.از اسم فیلم شروع میشه که فراری رو هم میشه به نشانه ثروت و رفاه و موفقیت دید و هم فراری به معنی کسی که نیاز به گریز از بدبختی دارد و کاربرد دوگانه نام فیلم رو دوست داشتم.
2.استفاده از پیکان مدل پایین نخودی رنگ که یاداور دوران تعلق خاطر و تفکرات کاراکتر محسن تنابنده در تقابل با تجمل امروز جامعه است رو هم از نکات خوب فیلم دیدم.
3.بنظرم برای دوری از خطر ممیزی انتخاب این سبک خونه ویلایی شیک و خاص و تاکید بر قیمت نجومی ماشین و لهجه خانم صاحبخانه و سایرماشینهای مدل بالا و موتورهای بادیگارد مانند و اسم (سجاد) و تیپهای تشکیل دهنده تیم بازجویی کننده از مرتبطین با ترلان و نوع رفتارشون بخوبی خواستگاه ثروت صاحب فراری رو با هوشمندی به بیننده القاء میکرد.
4. بازی کوتاه خانم تیرانداز و گریم ایشون و نکات ظریفی که نشون میداد در عین نگرانی برای فرزندش مجبور به انجام این کار وهمچنین اعتماد به راننده اژانسی شده که ایشون رو قضاوت نمیکنه و با درک کردنش نمک به زخمش نمی پاشه و مثلا تغییر پوشش در ماشین و رفتن به شمال شهر به در خونه ناشناس در ساعت بین روز و ... همه و همه دلسوزی و همراهی بیننده و نه حس انزجار از یک رفتار ضد اجتماعی که از استیصال ناشی شده رو موجب میشد.
5. صحنه بنگاه ماشین و دیالوگهای کوتاه و عکس العمل شاگرد نمایشگاه که شاهد حقارت و هر روزه بخشی از اجتماع و سو استفاده صاحب پول و ثروت از اونهاست جالب بود و دردناک و تاثربرانگیز.
6. حسرتها و رویاها و خیالبافی های ترلان و تغییر نقش در مواقعی که به خیال خودش زرنگ میشد و میخواست مثلا عکسی با ماشین در بنگاه بگیره یا بدست اوردن یک گوشی ایفون در الاچیق باغ به قیمت از دست رفتن همه چیزش و تباهی کامل بخاطر اجتماع و خانواده بیمار و ندارش (که منو بشدت یاد کاراکتر عطی دیونه در فیلم بوتیک انداخت ) گویایه همه چیز بود.
فراری یکی از بهترین فیلم های سینمای ایران هست
۰۶ اسفند ۱۳۹۷
جناب ابراهیم برای منم جالب شد که نظر خود شما رو هم راجب ده فیلم برتر ایران بدونم البته بعد از انقلاب. مطمنا فراری از نظر من تو لیست برتر ده تایی جا نمیگیره اما جز فیلمهای خوبه ایرانیه
۰۶ اسفند ۱۳۹۷
از لیستتون طلای سرخ رو هنوز ندیدم متاسفانه و چریکه تارا و چند کیلو خرما هم برای من خارج از لیست صدتایی قرار میگیرن اما بقیه رو باهاتون همنظرم .
اما پرسشتون باعث شد به لیست خودم فکر کنم اما دیدم واقعا درست کردن همچین لیستی چقدر سخته و اگر محدود به رنکینگ و نمره از یک تا ده باشه واقعا نمیدونم چطوری باید لیستمو مرتب کنم.
مثلا خانه ای روی, اب نفس عمیق,کنعان, شبهای روشن, خوک,دیوانه ای از قفس پرید, کاغذ بی خط , بادکنک سفید, روز فرشته, فریاد مورچگان و دیکتاتور(مخملباف) و بایسیکل ران و .... روهم اگر بخوام به لیست شما اضافه کنم ,واقعا نمیتونم بهشون نمره و رنک بدم و همینطور سی چهل فیلم دیگه
۰۷ اسفند ۱۳۹۷
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید