در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
مخاطبان گرامی، پیرو اعلام عزای عمومی، به آگاهی می‌رسد اجرای همه نمایشها و برنامه‌های هنری به مدت یک هفته از دوشنبه ۳۱ اردیبهشت تا پایان یکشنبه ۶ خرداد لغو شد.
با توجه به حجم بالای کاری، رسیدگی به ایمیل‌ها ممکن است تا چند روز به طول بیانجامد، لطفا از ارسال مجدد درخواست خودداری نمایید.
تیوال نمایشگاه بیشتر، بیشتر است
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 10:15:44
۱۸ تا ۲۹ تیر ۱۳۹۵
۱۷:۰۰ تا ۲۲:۰۰

 روزهای تعطیل گالری: شنبه ها

 

مریم جوادی به پس از واقعه می‌پردازد. زمینه‌ی کار او قصابخانه است، جایی که خشونت در آن امری بدیهی و حتی سودمند است و قصاب همان کاری را می‌کند، که ما از او خواسته‌ایم. عکس‌های او گاهی با قصاب همدلی می‌کنند و گاهی با قصب شده. جزییاتی از هر دو را به ما نشان می‌دهند و آن‌ها را با زیبایی‌شناسی معقولی می‌آرایند، هر چند که در نهایت لایه‌‌ای زرد و تاریک بر همه‌ی آن‌ها نشسته است.

کوینتین تارنتینو در جایی می‌گوید که «خشونت یکی از سرگرم‌کننده‌ترین چیزها برای تماشاست.» دنیای معاصر، آستانه تحمل ما را بالا برده و ما هم حتما بارها در سینما، در برنامه‌های تلویزیونی، در اخبار، در مسابقات ورزشی، در بازی‌های کامپیوتری و یا قطعات موسیقی رپ به تماشا و تایید خشونت نشسته‌ایم. دیگرانی خشونت را به عنوان بسته‌ای سرگرم کننده و جذاب در اختیارمان گذاشته‌اند و ما هم سرگرم و به آن میزان که آن‌ها خواسته‌اند، متاثر و یا سرخوش شده‌ایم. شاید بی فکر به اینکه بیشتر، بیشتر است و همه‌ی آن‌ها که با و بی دلیل ضربه می‌خورند، صورت‌شان از خون سرخ می‌شود و درد می‌کشند، ممکن است واقعا درد بکشند.

عکس‌های جوادی، شاید ستایش و نقد هم‌زمان همین درد باشند. او بی‌پروا خشونتی را به تصویر می‌کشد که ما نیز در بودنش سهمی داریم و از آن تصاویر دیدنی می‌سازد. هر چند که موضع شخصی ما، درمعنی شکل گرفته از این تصاویر در ذهنمان تاثیر گذار است، اما این عکس‌ها ساده مصرف نمی‌شوند و نمی‌توان تنها دوستشان داشت و یا فقط از آن‌ها متنفر بود. آن‌ها چیزی بیش از این می‌خواهند.
محمدرضا میرزایی

مکان

تهران، خیابان مطهری، خیابان فجر، خیابان غفاری، پلاک ۵۱
تلفن:  ۸۸۸۱۴۷۹۲
«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید
گوشت،بدن و احساس :درباره ی منطق های کم تر...

نمایشگاه عکس های مریم جوادی در تقاطعی میان فیگور و انتزاع در نوسان است.مکان رویدادها یا سوژه ی دوربین،اِعمال تعذیب و خشونت بر گوشت و تکثیر مادی آن در اعصاب و شریان هاست...مفهوم بدن یکی از امور مسئله ساز(problematic) فلسفه از دیرباز تا کنون بوده است که به ویژه از دکارت بدین سو در تقابل میان ذهن و بدن به برتری جایگاه ذهن بر بدن انجامیده است.این شاید اسپینوزا بود که برای نخستین بار نشان داد که نیروی بدن خود موجب نوع خاصی از اندیشیدن و تفکر است که عامل پیدایی آن را کوناتوس می نامید.بعدتر فوکو در کتاب «مراقبت و تنبیه» ،بدن مجرمان و خاطیان ،بدن های محکوم،را به مثابه مکان تعذیب بررسی کرد.با این حال ،نخسیتن فیلسوفی که تلاش کرد منطق دیگری را برای فهم بدن ارائه دهد دلوز در کتاب«فرانسیس بیکن، منطق احساس» بود.دلوز میان تن(flesh) و گوشت(meat) تفاوت می گذارد.تن، گوشت زنده است،در حالی که وقتی احساس آن از میان رفت بدل به گوشت مرده می شود.گوشت، تنی است که احساس از آن کسر شده است.عکس های مریم جوادی منطق های این گوشت تعذیب شده را در جهان معاصر تصویر می کنند،گوشت کسر شده از بدن با ساطور،تصاویر سلاخ خانه و جگرهای انباشته بر هم،که گویای عادی شدن خشونت و بی تفاوتی بدن ها نسبت به خشونت اند...اما در این جا با بدن حیوان و بدن کشنده ی حیوان روبروییم...لباس های چرک و خونی و خشونتی که در تصاویر انتزاعی ای که به نقاشی پهلو می زند،ما را رویاروی بدن به مثابه ابژه ی تفکر می نهد...در کار مریم جوادی گونه ای تغییر شکل و فرم زدایی تصویری و محتوایی، آثار انتزاعی را به سمت ادراکی ورای خشونت سوق می دهد.در حقیقت،آثار به سه زمان قبل از کشتن،زمان کشته شدن و بعد از کشته شدن گوشت ها اشاره دارد...یکی از تاثیر گذارترین عکس ها عکسی از ساطوری است که امضای سازنده ی خود را با سه مهر در کنار دسته دارد...این گونه جوادی با منتزع کردن خشونت از بازنمایی تصاویر خشن ما ... دیدن ادامه ›› را به اندیشیدن درباره ی لحظه ی پیش از اعمال یا وقوع آن وادار می کند...کسر احساس از گوشت سبب اعمال خشونت سادیستی بر بدن ها می شود که ما را به سوی منطق «کم تر کم تر است» می برد،قطع عضوها،ترکیب های گوشت و استخوان ،بدن های وارفته و سلاخی شده که هر چه بیش تر و بیش تر وجودهای حیوانی از آن ها کم شده است...به این معناست که حیوان برای انسان عموماً نه معنای موجودیت حیوانی بلکه تنها به منزله ی گوشتی برای مصرف ماهیت می یابد...حیوان در جهان انسانی هیچ موجودیت مستقلی ندارد جز وسیله ای برای اعمال خشونت و کسب لذت برای بشر...منطق های کم تری که حیوان را به منزله ی اقلیتی نوین، و فاقد شخصیت وجودی تعریف می کند....که از احساس بشری کسر شده است...

نیلوفر ثانی و فرشته عظیمی پور این را دوست دارند
شمس فرزانه ، با این نوشته ات یکی از اولویت های این هفته ام تماشای این نمایشگاه خواهد بود..
مرسی از قلم خواندنی ات که همیشه افق نگاه را فراخ تر می کند.
۱۹ تیر ۱۳۹۵
ابرشیر عزیزم،
درود بر تو ...و سپاس از نظر پر مهرت...فکر می کنم این نمایشگاه بی ادعا و اندیشمندانه واقعاً ارزش دیدن دارد...البته همه ی عکس ها در یک سطح نیستند،اما عمیقاً تماشاگر را درگیر فکر کردن و جلوه های عادی شدن خشونت در جهان معاصر و ... می کنند...
۱۹ تیر ۱۳۹۵
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید