آیا میتوانید آینده تئاتر و سینما را در این دوران بحران بیماری کرونا، پیشبینی کنید؟ چیزی که در حال حاضر مشخص است این است که دنیا در حال تغییر است و همه چیز دستخوش تغییر شکل شده.
هنر تئاتر هم که از قدمت بیشتری نسبت به سینما برخوردار است، در طول تاریخ بارها دستمایه تغییر قرار گرفته و همواره بر آن شده تا خود را با شرایط متفاوت و جدید وفق دهد. دیگر نمیشود در سالنهای نمایش، با همراهی مخاطبهای بسیار نمایشی را روی صحنه برد. دیگر مخاطبی برای ما در رورانس دست نمیزند چرا که امروزه با توجه به شرایط شیوع بیماری کرونا عملا شرایط تولید اثر نمایشی یا سینمایی به صورت کلاسیک وجود ندارد و باید تمهیداتی اندیشیده شود تا علاوه بر حفظ حیات هنر نمایش، جلوههای دیداری این هنر نیز حفظ شده و بار احساسی آن به صورت دیگری به مخاطب منتقل گردد.
البته سینما نیز از این قاعده مستثنا نیست و در شرایط کنونی امکان ساخت فیلمهایی با تعداد زیادی از عوامل تولید ممکن نخواهد بود. برای مثال دیگر از فیلمبرداری صحنههای پر پرسوناژ در محیطهای بسته خبری نیست چرا که در این دوران رعایت اصول بهداشتی در اولویت فرهنگ و هنر و جامعه قرار دارد و باید به آن تا حد امکان پایبند بود. پس چاره چیست؟
راهکار این مشکل همان پیوند سینما و نمایش در بستر اینترنت است که امروزه نقش موثری در زنده ماندن هنرهای نمایشی ایفا می کند. و میتوان در پیوند این سه به گونهای نو از نمایش دست یافت که حق مطلب را ادا کرده و جایگاه هنری نمایش و سینما را حفظ میکند. اما سوال مهم اینجاست که چگونه میشود بین سینما و نمایش و پلتفرمهای مجازی همبستگی ایجاد کرد تا اتفاقی که میخواهیم رخ بدهد؟
پاسخ این پرسش همان چیزیست که شما در این وبینار به آن دست پیدا خواهید کرد.
سوالات مهمی که ما به آنها پاسخ میدهیم:
- آیا فیلمهایی که در یک لوکیشن فیلمبرداری می شوند نمایش محسوب میشوند؟
- تفاوت یک فیلم تک لوکیشنه با یک تله تئاتر در چیست؟
- چگونه میشود در تئاتر از المانهای سینمایی بهره برد و به نتیجه درست رسید؟
- و در کل آیا شیوه ارائه فیلم تئاترهای کنونی صحیح است یا خیر؟
برای پاسخ دادن به این پرسش ها صحبت کردن در حوزه فلسفه هنر می تواند راهگشا باشد و زبان سینما و تئاتر را برای مخاطب های این دو هنر به طوری شرح دهد که از دل این توضیح فیلم تئاتری تولید شود و این محصول هنری جدید روی اصول سینما و تئاتر قدم بردارد به گونهای که حق مطلب را درباره این دو هنر بیان کند. در واقع در این وبینار تلاش بر آن است که زبان سینما راه تولید اثر نمایشی را در دوران کرونا هموار سازد و علاوه بر ادامه حیات خود، به حیات هنر نمایش هم کمکی شایان کرده باشد.
در این وبینار چه کسانی می توانند شرکت کنند؟
در این وبینار آن دسته از علاقه مندان به هنر نمایش که طرفدار رویکرد های نوین برای گذر از این بحران در حوزه سینما و نمایش هستند میتوانند حضور داشته باشند و به دستورالعملی کاربردی در حوزه خویشاوندی تئاتر و سینما دسترسی پیدا کنند. درواقع این وبینار برای کسانی که از اجرای نمایش آنلاین در دوران شیوع بیماری کرونا استقبال میکنند، مفید خواهد بود.
حضور در این وبینار به چه کسانی توصیه نمی شود؟
افرادی که مقید به ساختار سنتی هنر نمایش هستند شاید علاقهای به شرکت در این وبینار نداشته باشند. همچنین این وبینار برای آنهایی که از خویشاوندی سینما و نمایش خوشنود نمی شوند نیز مناسب نیست.