در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال فیلم خورشید
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 13:38:13
بها: ۸,۰۰۰ تا ۹,۵۰۰ تومان
علی کودک دوازده ساله ای است که همراه دوستانش با دزدی قطعات و کار در یک انبار لاستیک، زندگیشان را می گذرانند تا اینکه با پیشنهاد جدیدی از سوی خلافکاران محل مواجه می شوند...
دسته‌بندی
خانوادگی

گزارش تصویری تیوال از نشست خبری فیلم خورشید / عکاس: رومینا پرتو

... دیدن همه عکس‌ها ››

عکس‌های پایه

فیلم خورشید | عکس

اخبار

›› فیلم «خورشید» نماینده سینمای ایران در مراسم اسکار شد

›› شریف ، آبرومند و ماندگار در سینما

«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید
یک توقف ایستا و درجا از آقای مجیدی در فرم کارگردانی‌اش. در واقع این واپس‌گراییِ ساختاری پس از فیلم «آواز گنجشک‌ها» آغاز شده و در امتداد دوره فطرت‌شان که از فیلم «محمد رسول‌الله» شروع و در «آن سوی ابرها» و حالا «خورشید» استمرار و ادامه یافته است، قرار می‌گرد. ساختار روایی و اساساً فیلمنامه، معیوب و ناتوان از ارائه و اجرای پی‌رنگ‌های جاندار و اثرگذار در جان‌مایه روایت است. بر خلاف آثار پیشینِ کارگردان، فیلم فاقد سکانس‌های احساس‌برانگیز است و درام عملاً بیش‌تر از همه فیلم‌های پیشین آقای مجیدی در امر ورود به دنیایِ احساسات تماشاگر کم‌رمق است. تدوین فیلم و شیوه اتصال برخی از سکانس‌ها با یکدیگر نشان از عدم تطابق ذهنیت کارگردان با تدوینگرش (آقای حسن‌دوست) دارد و موسیقی فیلم نیز هرگز در القای شورِ احساسی سکانس‌های دراماتیک فیلم کامیاب نیست. هرچند بازی گرفتن آقای مجیدی از نابازیگران همیشه تمجیدبرانگیز بوده اما در نهایت بازی نوجوانِ نقش اول فیلم نیز ابداً چیزی در اندازه‌های شاهکار نیست و صرفاً شاهد یک بازی خوب از او هستیم و نه چیزی فراتر از این. عمده تمجیدات و سرمستی‌های داخلی پس از نمایش فیلم در جشنواره تا به امروز، پس از دیدن آن برایم نه‌تنها تعجب‌برانگیز که باور نکردنی است. آن‌همه گریه و زاری در نشست مطبوعاتی فیلم در جشنواره فجر و این‌همه وادادگی و مسحور شدنِ منفعلانه مخاطبِ ایرانی (که روز به روز ذائقه بصری‌اش نازل‌تر و بیشتر مستحیل در سلیقه آمریکایی می‌شوند) حقیقتاً مایه تدقق و تأمل است. با این همه «خورشید» یکی از ضعیف‌ترین آثار فیلمساز شریف و مولف سینمای ایران؛ آقای مجید مجیدی است. به امید ساخت فیلم‌‎هایی درخشان‌تر از ایشان.
فیلم حدودا صد و چهل دقیقه ای مجیدی طوریکه اگه همینجوری بدون اینکه اسم کارگردانو بدونی بری ببینی شاید فکر کنی این فیلم نوجوانانه کار یه کارگردان جوون و تازه نفس و صاحب سلیقه باشه..ولی در کمال شاید ناباوری فیلم کار خود مجید مجیدیه..مجیدی که فکر می‌کردیم تموم شدس و رویکرد و مسیرش عوض شده انصافا غافلگیرمون کرده..
فیلم انسانی چفت و بست داریه.سوژه اش تازه نیست ولی طرح و پردازش تازگی داره. مضمونای پنهان و آشکار قابل تاملی داره قصه و خرده روایتهای سر و شکل داری داره. تایم طولانی روی ریتم اثر گذاشته ولی با این حال از نفس افتادناش زیاد آزار دهنده نیست و کماکان کشش و جذابیت شو حفظ می‌کنه طوریکه مخاطب نسبت به فیلمای دیگه کمتر با گوشیش ور می‌ره!
فیلمبرداری بهمنش قابل تقدیره و چندین قاب زیبا که یادآور فیلمهای دور مجیدیه در فیلم خودنمایی می‌کنه موسیقی و صداگذاری هم برجسته است.لوکیشن مدرسه که ظاهراً خانه قدیمی اطراف میدان حسن آباده هم بسیار زیباست امید که محفوظ باقی بمونه..
ولی بی شک نقش روح الله زمانی بازیگر نوجوان فیلم در کیفیت فیلم بسیار حائز اهمیته..خیلی خوب ازش بازی گرفته شده و نوید ظهور بازیگری شاخص در آینده رو میده .دیگر بازیگران نوجوان اغلب خوبند ولی بازی دخترک افغان فیلم مشخصا سرآمدتره.
بازیگران اسمی همچون عزتی و نصیریان و طباطبایی هم نقش خاص و بارز و پیچیده ای ندارند و بالطبع بازی فرامعمولی و غیرتکراری نیز انجام ندادند.حتی ... دیدن ادامه ›› طناز طباطبایی هم به نظر چندان مناسب نقش نبوده و میشده به جایش حتی از نابازیگر سود جست.نکته جالب و بدیعی که در این فیلم مشاهده میشه نوع رابطه پسر نوجوان با مادرشه که باورپذیرتر به تصویر کشیده شده..(شاید چنین امکانی یه نوع امتیاز انحصاری باشه !)
در کل خورشید فیلم خوبیست به شرطی که همان ابتدا بیزار از مضمون و فضای نوجوانانه اش نباشیم (بیست دقیقه از فیلم نگذشته بود که زن و شوهر میانسالی پا شدن سالنو ترک کردند).. فیلم حتما به تدوین مجدد نیاز داره به کوتاهتر و خوش ریتم تر و گیراتر شدن..