در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال گردش تهران گردی |خیابان لاله زار|
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 08:48:41
امکان خرید پایان یافته
جمعه ۲۵ فروردین ۱۳۹۶
بها: ۳۰,۰۰۰ تومان

زمان: ۹:۳۰ تا ۱۲:۳۰

موسسه ژیوار با همکاری تیوال برگزار می‌کند:

پیاده‌روی در یکی از قدیمی‌ترین خیابان‌های دارالخلافه ناصری که به نام‌های متعددی مانند شانزه لیزه تهران و یا خیابان عشاق خوانده می‌شده است. در این گشت نیم روزه قصد شرح وقایع گذشته بر این خیابان را داریم. هم چنین با گذر از بناهای بجا مانده از این خیابان توضیحاتی درباره سینماها، تماشاخانه‌ها و کافه‌های لاله زار داده خواهد شد و گذری پیرامونی از بناهای مشیرالدوله، خانه دایی جان ناپلیون، خانه صادق هدایت و بقایای گراند هتل تهران خواهیم داشت.

ایستگاه مترو دروازه دولت خروجی سعدی (جنوبی)

«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید
کاخ عشرت اباد

خانه‌های کوچک دور حوض در جنوب شرقی کاخ

عمارت کلاه فرنگی عشرت‌آباد در شرق تهران کنونی و شمال شرقی تهران قدیم بیرون از دروازه شمیران بین نگارستان (میدان بهارستان) و قصر قاجار (زندان قصر) جای داشت و در سال 1291 قمری به فرمان ناصرالدین شاه قاجار ساخته شد. این عمارت در میان باغ عشرت‌آباد قرار داشت که کاخ‌ها و کوشک‌های پهناور و بزرگ داشت. در میانه باغ، حوض و چشمه و فواره‌های گوناگونی وجود داشت و دور تا دور این حوض بزرگ، نزدیک به سی خانه کوچک دو اتاقه به شکل نیم دایره ساخته شده بود که در و پنجرهٔ چوبی آنها به سوی مرکز حوض باز می‌شد و در هر یک از آنها یکی از زنان شاه زندگی می‌کردند. این باغ بیشتر مکان برگزاری مراسم عروسی و تفریحات شاه بود و در آن ساختمان کلاه‌فرنگی، به صورت برج چهار طبقه ساخته شده بود که پوشش سقف طبقه چهارم از شیروانی و طبقه سوم آن دارای شاه‌نشین با آینه کاری ... دیدن ادامه ›› و مقرنس بود.

این کاخ از کاخ‌های ییلاقی ناصرالدین‌شاه در بیرون از حصار تهران بود که پس از سرنگونی دودمان قاجار، کاخ و خانه‌های پیرامون آن در اختیار نهادهای نظامی قرار گرفت. این کاخ همچون کاخ سلطنت‌آباد، قصر فیروزه و کاخ نیاوران که در مناطق پیرامونی تهران ساخته شده بودند بیشتر کاربری تشریفات و ییلاقی داشتند.

پس از قاجار این باغ و کاخ همراه با خانه‌های دور حوض برای کاربری پادگانی به شهربانی واگذار شد و از آن رو آن را پادگان «شهربانی» یا «عشرت‌آباد» نامیدند. از همین رو تاریخچه عمارت کلاه‌فرنگی «عشرت‌آباد» با نظامیان همراه شد، تا جایی که زندان درون پادگان به نام «زندان عشرت‌آباد» خوانده می‌شد. آیت الله خمینی نیز پس از رویداد 15 خرداد 1342 به‌مدت یک ماه و هفت روز در این زندان بازداشت بود. پس از چند سال این پادگان به نیروهای گارد پهلوی واگذار شد.

در زمان انقلاب 1357 یکی از راهبردی‌ترین تسخیرهای انقلابیون بود.
مهرناز خلیلی و محمد فروزنده این را خواندند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
سلام
من در این برنامه شرکت کردم و بسیار به من و دوستانم خوش گذشت.اطلاعاتی که درباره مکانهای تاریخی این خیابان مدنظرم بود رو با توضیحات قابل قبول راهنمای تور کسب کردم و خوشبختانه در مسیر با افرادی آشنا شدیم که خاطرات گذشته خودشان رو درباره این خیابان برامون بازگو کردن.بسیار لذت بخش اما غم انگیز بود چون دردآوره که ببینی جایی که روزگاری بسیار پر رونق بوده امروز اینچنین مورد بی مهری واقع شده و اماکن تاریخی اش به قبرستانی از آشغال تبدیل شده.هر چند پذیرش این موضوع برای ما بسیار راحتتر است نسبت به اون آقای مسنی که جلوی سینما البرز به عشق خاطرات گذشته اش پاتوق کرده بود و بنابه فرمایش خودش هر روز با خاطرات گذشته سر اون کوچه بساط میکنه.
با تشکر از راهنمای تور که تمام تلاششان را کردن تا اونجایی که ممکنه چیزی از قلم نیافته و با صبر و حوصله به سوالات ما پاسخ دادند.
سهراب مستقیم و زهرا رادمجرد این را دوست دارند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
بنا به اعتبار تیوال، با یکی از دوستان در این برنامه شرکت کردم، متاسفانه انتظارمان از این برنامه اصلا برآورده نشد. حتی ورودی حیاط تمامی بناها بسته بود. خانه مشیرالدوله را از حیاط کافه باید می دیدیم. در توضیحات تور نوشته شده گذری پیرامونی که به نظرم به نوعی بازی با کلمات برای رفع مسئولیت بوده است. راهنمای تور حتی اطلاعات قابل اتکا تاریخی نداشت.
دوست عزیز، تورهایی مثل خیابان لاله زار از نوع محله گردی هستند. در این تورها قرار نیست وارد اماکن تاریخی شویم یا از موزه ها بازدید کنیم، کاری که شاید خود گردشگران به تنهایی هم بتوانند انجام دهند و از آن مهم تر اینکه اساسا هدف این تورها نیست. هدف این تورها به دست آوردن ذهنیت کلی از یک محله با دیدن نشانه های تاریخی و یا گفتگو با بازماندگان تاریخی (تاریخ شفاهی) آن هاست. مشاهده گری از مهم ترین تجربه هایی است که در این تورها به دست می آید.
تلاش ژیوار این است که روایتگر بخشی از تازیخ باشد که با خرید بلیط موزه ها به دست نمی آید. روایتگر رویدادها و حوادثی باشد که باعث شکل گیری جامعه‌ی امروز ما شده است.
۲۶ فروردین ۱۳۹۶
گذر پیرامونی بناها!!!
بنظرم کلمات خیلی با هوشمندی انتخاب شدن
من اصلا راضی نبودم حتی اطلاعاتی که داده میشد عمدتا با تردید در مورد وقایع و تاریخ ها بود
۳۰ فروردین ۱۳۹۶
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید