در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال فیلم ماهی و گربه
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 03:48:38
گروهی از دانشجویان و جوانان که در جریان سفر به شمال کشور و حضور در یک اردو درگیر اتفاقات عجیبی می شوند.

گزارش تصویری تیوال از مراسم گفت‌وگو و دیدار با عوامل فیلم ماهی و گربه / عکاس: یاسمن ظهور طلب

... دیدن همه عکس‌ها ››

گزارش تصویری تیوال از نشست نقد و بررسی آوای تیوال برای فیلم ماهی و گربه / عکاس: صبا محب علی

... دیدن همه عکس‌ها ››

اخبار

›› جایزه بهترین کارگردانی «هانووی» برای شهرام مکری

›› حضور «ماهی وگربه» در 3 فستیوال بین المللی فیلم

›› روزهایی پر از «ماهی و گربه» در خانه هنرمندان ایران

آواها

«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید
سبک فیلم "ماهی و گربهگ به نوعی نوگرا بود و ن دیالوگ های درونی شخصیت ها و پرداختن به داستان های خیالی شان را دوست داشتم.
میتوانست فیلم بهتری از آب در بیاید اما به عنوان فیلم هنر و تجربه کار خوب و جدیدی بود.
این زوایای دید را بسیار دوست داشتم گرچه در لحاظاتی بنظرم می امد هم با چرخش زمانی مواجه هستیم و هم چرخش مکانی.
اگر کارگردان میتوانست تمامی نقش ها و حضور آنها را در ان جنگل به نوعی بهم ربط دهد خیلی بهتر بود، مثلا همان دختر که یک چشمش ابی بود میتوانست ریاکشن هایی انجام بدهد یا نشان دهد چیزهایی میبیند.
در کل خوب بود.
احسان توکلی و امیر مسعود این را خواندند
ع.ع.سامانی و شاهین این را دوست دارند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
اولین سؤالی که الان دارم و فکر نکنم بفهمم این است که این پوستر چه ربطی دارد به فیلم؟ نه نقش دختری که روی پوستر است آن‌قدر تأثیرگذارتر از بقیه بود و نه اصلا این شکلی بود!
اما در مورد خود فیلم. فیلم خوبی نیست و متاسفم که باید بگویم می‌توانست باشد. کلا نمی‌دانم چرا فیلم‌های ایرانی را اکثرا این طور می‌سازند. انگار تفنگ گذاشته‌اند روی سر نویسنده (که اینجا کارگردان هم هست) که فیلمنامه را وقتی نوشت همان طوری ببرد بسازد. فیلم چندین باگ و اشتباهات فیلمنامه‌ای دارد که به خاطر نحوه‌ی روایت خاص فیلم خیلی تأثیر منفی گذاشته است. حلقه‌های زمانی ایده‌ی بسیار خوبی است اما نویسنده در دو جا ضعفی بزرگ دارد: اول اینکه بسیار پیش‌بینی پذیر است و تقریبا هرکس می‌تواند ماجرای اصلی فیلم را حدس بزند. آن مقدمه‌ی متنی اول فیلم چیست آخر؟ مگر جنگ ستارگان است که اولش بیاییم مقدمه بدهیم و مهم‌ترین برگ برنده‌ی انتهایی‌مان را از دست بدهیم؟ این یک ریسک بزرگ بوده که نویسنده مرتکب شده بدین ترتیب که اگر آسی بالاتر از آن داشت می‌توانست همین اول این یکی را رو کند ولی وقتی ندارد (انتهای فیلم مشخص می‌شود که ندارد) چه دلیلی دارد که بیاید و اول فیلم به من مخاطب بگوید؟ و دیگر اینکه، آن براساس یک پرونده‌ی واقعی چیست؟ اصلا مگر برای کسی که آمده سینما مهم است که براساس واقعیت باشد یا نه. خب آمده‌ایم فیلم فیکشن ببینیم نه مستند. خوب بودنش مهم است نه واقعی یا خیالی بودنش.
ضعف دوم نویسنده ارائه ندادن توضیحی قابل قبول برای حلقه‌ی بسته‌ی زمانی است. این چیزها بی خود و بی جهت اتفاق نمی‌افتند (لااقل یک دلیل علمی-تخیلی باید باشد) و آن‌جا که قضیه‌ی جمشید مطرح می‌شود خوشحال شدم که حتما دلیلش این است، ولی باز هم خبری نمی‌شود و فقط چند دیالوگ است که فقط در همان صحنه کاربرد دارند.
اشکالات دیگری هم هست مانند حرف‌زدن‌های درونی شخصیت‌ها که نه مهم است و نه جالب، مدت زمان طولانی فیلم که وقتی اتفاق خاصی نمی‌افتد و جذابیتی ... دیدن ادامه ›› اضافه نمی‌شود یک هدر رفتن وقت به حساب می‌آید و چندتای دیگر.
اما از خوبی‌های فیلم یک به نظرم بازی خوب بازیگران است که اکثرا خوب و فقط بعضی جاها مصنوعی شده، و اینکه به نظرم نویسنده/کارگردان سعی خودش را کرده که یک فیلم خوب بسازد، اما کاش بارها و بارها فیلمنامه‌اش را می‌خواند و اشکالاتش را می‌دید و آن وقت می‌شد گفت که فیلمی ساخته که حتی شاهکار است.

و حرف آخرم اینکه اگر من به جای کارگردان بود، صحنه‌ی آخر را این طور تمام می‌کردم که محمود و مارال پس از گوش کردن آهنگ «ماهی و گربه» بلند می‌شوند که بروند و فیلم تمام می‌شد در همان تعلیق. اینجوری بهتر بود لااقل از اینکه همان چیزی که ابتدای کار گفته شده می‌شود، بشود و بعد هم یک آهنگی پخش بشود که انگار همه‌مان در این دو ساعت و خرده‌ای سرکار بوده‌ایم.
›› تا ۲ پاسخ


آقای رجبی البته که پاسخ من در دفاع از این فیلم نیست و لازم است یکسری نکات را فقط یاد آور بشم .
دقت در نوشتن فیلمنامه و بردن سر صحنه به همان شکل انتزاعی که در ذهن کارگردان بوده و اجرای آن نکته مثبتی است . تلقی از باگ یا مشکل فیلمنامه برای فیلم هایی مثل ماهی و گربه کارساز نیست چون روایت اصلا کلاسیک نیست و کارگردان هم اینطور قصد نکرده . پلات توئیست و این ترفند های هیچکاکی هم مربوط به این سنخ فیلم هاست نه این فیلم بخصوص . شروع فیلم بنا به فیلم های ترسناک کلاسیک است و به مرور در فیلم از آنها جدا می شود و کاملا آگاهانه است . این عبارات بر اساس داستان واقعی و اینها هم ترفند های مدرن است و لازم است در مورد این نوع به اصطلاح فریب مخاطب جستجویی بکنید .
ضعفی که در مورد بی خود و بی جهت بودن حلقه های زمانی بیان کردید هم به این نوع فیلم های پست مدرنی با دید قبلی از سینما راهگشا نیست هرچند بیرون از آن باشد کارساز باشد اما همانطور که گفتم دوری از "معنا " از ویژگی های این نوع فیلم ها می تواند باشد ، ضمن اینکه شما ... دیدن ادامه ›› با یک فیلم تجربه گرا طرف هستید . هرچند به نظر من برای روایت داستانی که مکری مد نظر دارد بهترین نوع روایت همین است . فرم این فیلم پیچیده تر از مضمون فیلم هست و راستش را بخواهید کارکرد و ارزش فیلم را نمی توان با قطعیت گفت .
۰۳ شهریور ۱۳۹۵
دختر نقش مهمی دارد چرا که با حضور او اولین چرخش زمانی فیلم شکل میگیرد. در کل این فیلم یک فیلم فرم گرای رادیکال است که به نوعی درونمایی ای پست مدرن هم دارد و میخواهد به نوعی ژانرهای مختلف را ترکیب کند اما از قواعد مرسوم هم فرار میکند. همچنین از لحاظ فرمی دارد با بعد زمان و مکان بازی میکند نکته بدیع فیلم این است با اینکه ظاهرا فیلم در یک پلان بدون قطع شکل گرفته و هیچ قطع زمانی وجود ندارد ولی فیلم از لحاظ زمانی بارها میشکند و دچار چرخش میشود. در هر چرخش زمانی ظاهر یکسان علاوه بر اینکه زاویه دید مکانی تغییر کند اما زمان هم گویی در این چرخش ها فشرده تر میشود بنابراین ساختار زمانی فیلم از چند دایره ی تو در تو شکل گرفته که مماس بر هم اند. شاید محتوا به اندازه فرم گیرا نیست اما چون بار اصلی محتوای فیلم بر حصار و در تنگنا قرار گرفتن چند جوان در یک جنکل مالیخولیایی اشاره دارد باز هم با فرم چرخشی فیلم همخوانی دارد و در کل در سینمای معمولا یکنواخت ما واقعا فیلم منحصر به فردی است.
۰۴ شهریور ۱۳۹۵
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
به اندازه ای که به فرم و ساختار خلاقانه، منحصر به فرد و تحسین برانگیز فیلم ماهی و گربه توجه شده، از سوی تماشاگران به مفاهیمی که فیلم درصدد بازگو کردنش بوده توجه نشده و همین نفهمیدن (که البته به مخاطب هم باید حق داد! ) شاید دلیل برخی انتقادات از این فیلمه .

کارگردان این فیلم به شدت حساب شده روی تمام جزییات کار کرده و این شامل کاراکترها و دیالوگ های فیلم هم میشه. موازی با حل پازل ساختاری فیلم باید به دنبال حل پازل مفهومی فیلم هم بود. به نظر من در پس ظاهر تک تک جملات فیلم معنای دیگری هم نهفته ست همینطور که شخصیت ها و فضاها در این فیلم به نوعی نمادین هستند. رمزگشایی از این موارد لذت دیدن این فیلمو چند برابر میکنه. در هر صورت ماهی و گربه فیلمی ست که در آینده از اون بیشتر خواهند گفت.
اگر این رمزگشایی رو انجام بدید ممنون مى شیم

البته من هنوووووز فرصت نکردم این فیلمو ببینیم اما امیدوارم بتونم ٥ شنبه کوروش برم
۰۹ تیر ۱۳۹۴
از حصار نباید رد شد...
۰۹ تیر ۱۳۹۴
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید