در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال نمایش شاهکار (جمالزاده)
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 18:02:32
امکان خرید پایان یافته
۲۱ مرداد تا ۱۸ شهریور ۱۳۹۷
۲۱:۱۵  |  ۱ ساعت و ۲۰ دقیقه
بها: ۳۵,۰۰۰ تومان

- یک برهه از زندگی سید محمد علی جمالزاده
- این اجرا تلفیقی از بازیگر و تکنیک‌های مختلف تیاتر  عروسکی (تیاتر کاغذی، سایه و میکروتیاتر ) است.

راه‌های ارتباطی با تماشاخانه پالیز: اینستاگرام / کانال تلگرام

گزارش تصویری تیوال از نمایش شاهکار / عکاس:‌ رضا جاویدی

... دیدن همه عکس‌ها ››

اخبار

›› دور دوم اجرای نمایش «شاهکار» از ۸ شهریور در تماشاخانه پالیز

›› نمایش عروسکی «شاهکار» (سرگذشت جمال‌زاده) به روی صحنه می‌رود

آواها

مکان

تهران، خیابان کریمخان، خیابان عضدی جنوبی (آبان)، خیابان سپند، پلاک ۶۹
تلفن:  ۸۶۰۳۷۵۱۰

نقشه بزرگتر و مسیریابی
«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید
وقتی اسم کار رو برای اولین بار دیدم احساس کردم چقدر یک نویسنده یا کارگردان میتونه خودشیفته باشه که اسم اثرش رو گذاشته باشه /شاهکار/ .
اما بعد ... دیدن ادامه ›› از دیدن نمایش اتفاقا متوجه شدم که منظورش این است نه تنها شاهکار نیست بلکه علاقه ای هم ندارد که شاهکار باشد. و این را هم دارد میگوید که در جهانی که همه ارزوی ایده الیسم دارن تو "متوسط" باش و سرت در کار خودت.
شاهکار یک اجرای تلفیقی است . تلفیقی از بازیگر زنده و عروسک. که در قسمت عروسکی زیرمجوعه تیاتر کاغذی میشود. تمام عروسک ها و اکساسوئار با کارتن ساخته شده و در این جهان کاغذی جمالزاده ده سالی است که درگیر این سئوال است که بنویسد یا نه ؟ یا اصلا نوشتن فایده ای دارد یا خیر. یا اگر بنویسد نکند شاهکار خلق نکند. این سئوال در منزل ارباب زاده نیز مطرح میشود و شش ادم دیگر هم به ان اب و تاب میدهند و میگویند بنویس تو ارباب واژه هایی و میتوانی بنویسی بهتر از سعدی و مولانا ...
شش ادم دیگر نماینده انتلکت های محافل هنرمندی هستند و ارباب زاده نماینده کلاشانی است که میخواهند از اسم هنر به نفع خودشان سود ببرند.
و دختری که جمالزاده عاشقش میشود در همان مهمانی همان شاهکاری است که خدا افریده و ...
جمالزاده از ارباب زاده و مهمانان اجازه میخواهد برود و روی پشت بام باغ شمیران بخوابد. از نردبان بالا میرود که به پشت بام برسد اما میرود در اسمان و انجاست که وارد رویایی لطیف میشود . رویایی که در ان سالن غیر استاندارد پالیز هم توانستم ببینمش ، درکش کنم و حظ ببرم . جمالزاده وارد سرزمین عجایب میشود. با شعرا حرف میزند و سیوالش را از انها میپرسد. بعد با کمک فرشته هایی که کوکب (همان معشوقه) را به دستور ارباب زاده بعنوان ایده ای برای نوشتن میاورند طی یک مناسکی کتاب شاهکار را خلق میکند و بواسطه ی ان میشود ارباب واژگان. و همانهایی که او را بالا بردند و او را شاه دو عالم کردند یک شبه اورا دیوانه خواندند و بعد اورا کشتند . (نخبه کشی)
بعد از ان جمالزاده وارد جهانی میشود که فراتر از جهان فانتزی قبل میباشد. اون در بعد زمان حرکت میکند و وارد جایی میشود که متوجه میشود زبان فارسی از بین رفته و دیگر همه، به زبان دیگر صحبت میکنند.(تراژدی زبان)

بعد وارد جنگلی از کتاب میشود که متوجه میشود تمام شاهکارهای عالم انجا هستن بغیر از شاهکار او . و چون هنوز در عوالم اربابی خود بسر میبرد با غرور و تکبر به انها نگاه میکند و بعد از این یکی از انها را پرت میکند. درختان حرکت میکنند و او را در خود حل میکنند . و بعد از ان به انچوچکامی بر میخورد که بسیار درست میگویند و نماینده ی منتقدانی هستند که پیامشان فراتر از مسخره کردن شخص جمالزاده هست .جمالزاده که خود را ارباب واژه ها میداند . حالا در برابر زیبایی دختر سکوت میکند نمیتواند حرفی بزند و این باعث میشود انچوچک ها نا امید از او از صحنه خارج شوند. و جمالزاده را در اندوه و افسوس که هیچی نشده است و به جایی نرسیده تنها میگذارند و روز میشود و جناب جمالزاده از خواب بیدار میشود . و ....

شاید مخاطب تئاتر عادت کرده باشد که هر چه یک اجرا را دیرتر و کمتر بفهمد ان را فاخر تر و هر چه یک اجرا همه چیزش رو باشد ان را کودکانه تر و سطحی تر میپندارد . اما شاهکار با تمام سادگی اش دقیقا ان جیزی است که نیازش داریم . نه تنها دیدنش حالمان را خب میکند بلکه میبینیم چطور میشود با کمترین ساده ترین امکانات اینهمه خلاقیت در صحنه افرید که در پس تمام این سادگی معانی و مفاهیم ژرف انسانی نیز خودنمایی میکنند .
شعرا . انچوچک ها ، ادمهای زنجیره ای ، تغییر لباس دختر در یک ثانیه ، صحنه جنگل و .... همه و همه تنها به یک ذهن خلاق میتواند خطور کند و پیاده شود بروی صحنه تئاتر . و چه خوب لادن نازی اینکار رو انجام داده . نمیدونم اگر کارگردان دیگه ای این متن رو میخوند هم همین کار رو با متن میکرد یا نه . ولی از این همه خلاقیت در شگرف هستم ..
پ.ن . امسال تقریبا تمام اجراهای عروسکی خارجی و برخی داخلی های جشنواره عروسکی رو دیدم ، شاهکار یک سر و گردن بالاتر بود . :)
خسته نباشید
جالب نوشتید، ممنون
۱۷ شهریور ۱۳۹۷
ممنون از حسن توجه شما
۱۷ شهریور ۱۳۹۷
مهدی خان احمدی (khanahmadi)
سلام خانم عاملی
اگه تمایل داشته باشین برای اجرای بعدی گروه، که آبان ماه برگزار میشه به شماره 09121409095 پیغام بدین تا توی گروه مخصوص تماشاگرانی که خاطره خوبی از کار شاهکار داشتن اد کنم.سعی داریم تا قبل از شروع و بعد از شروع یکسری کارهای جالب با تماشاگرانمون انجام بدیم.
۱۴ مهر ۱۳۹۸
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
شاهکار جالب بود
متن خوب با دیالوگ های آهنگین، بازیگرهایی که واقعا میشد اسم بازیگر روشون گذاشت، و لحظات شادی که برای بیننده خلق میشد

فقط مسئله ای هست که بعنوان یه مخاطب میخوام عرض کنم، استانداردی که کاری مثل "شاهکار" رعایت کرده بود، حداقل یا کف استاندارد یک کار قابل تحمل هست، در واقع کثرت آثار نازل باعث میشه منِ مخاطب با دیدن همچین کاری راضی باشم و احساس کنم یه کار متفاوت !! دیدم. در حالی که هر اثر ضعیف تر از "شاهکار" اصولا ارزش دیدن و وقت گذاشتن نداره.
این که بازیگرها توان عروسک گردانی داشته باشند، یا دیالوگ های تا (حدودی) دور از زبان رایج رو به خوبی و بدون تپق ارائه بدن، یا موقع آواز خوندن صدایی داشته باشن که به دردشون بخوره و ... همه لازمه یک بازیگر تئاتر هست که متاسفانه بسیاری از به اصطلاح بازیگرهای امروز فاقد این ویژگی ... دیدن ادامه ›› ها هستن

قصدم این نیست که زحمت گروه رو کم ارزش ببینم (که مشخص بود کلیت گروه، علاقه مند و حرفه ای تئاتر هستند و امیدوارم کارشون تداوم داشته باشه و بهتر و بهتر بشن) ولی دوست ندارم اجبار شرایط، مخطب رو به حدی از کم توقعی برسونه که انگیزه هنرمند برای انرژی گذاشتن واسه یه کار تمام و کمال و ایده آل از بین بره، و احساس کنه با حداقل ذوق و انرژی میتونه رضایت مخاطب رو تضمین کنه
این اجرا دقیقا آن چیزی است که "حال" نیازش داریم . و از این روست که اینقدر مردم دوستش دارند.
۱۷ شهریور ۱۳۹۷
مهدی خان احمدی (khanahmadi)
سلام آقای غیوری
اگه تمایل داشته باشین برای اجرای بعدی گروه، که آبان ماه برگزار میشه به شماره 09121409095 پیغام بدین تا توی گروه مخصوص تماشاگرانی که خاطره خوبی از کار شاهکار داشتن اد کنم.سعی داریم تا قبل از شروع و بعد از شروع یکسری کارهای جالب با تماشاگرانمون انجام بدیم.
۱۴ مهر ۱۳۹۸
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
خرید بلیت روز پایانی این نمایش، یکشنبه ۱۸ شهریور، به طراحی و کارگردانی لادن نازی و با بازی و بازی‌سازی سجاد دیرمینا، مصطفی ملک مکان و ... آغاز شد.
رضا غیوری و سحرناز قاسم نژاد این را خواندند
محمد لهاک و NetHunter این را دوست دارند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید