در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال نمایش شیر خشک
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 05:27:53
امکان خرید پایان یافته
۰۹ دی تا ۰۵ بهمن ۱۳۹۸
۲۱:۰۰  |  ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه
بها: ۵۰,۰۰۰ و ۴۰,۰۰۰ تومان  |  جزییات
ردیف‌های ۱ تا ۳ همه صندلی‌ها: ۵۰،۰۰۰ تومان
ردیف‌های ۴ تا ۸ صندلی‌های ۵ تا ۱۶ : ۵۰،۰۰۰ تومان
ردیف‌های ۴ تا ۸ صندلی‌های کناری: ۴۰،۰۰۰ تومان

یادداشت کارگردان :
شیرخشک بهانه ای است برای دیدن.
دیدن بهانه ای است برای درک ارتباط حرکت بازیگر با اتفاق های همزمان در ساختار اجرا.
و مقدمه ی دیدن ، عمل خیرگی است. شما باید خیره باشید و از کنار هم قرار گیری عناصر اجرا، اتمسفر دلخواه خود را در ذهنتان بسازید. آنچه که در این اجرا اهمیت دارد ، اتفاقی است که شما در ذهنتان ایجاد خواهید کرد و تاثیر این اتفاق روی بدن هایتان، شروع شیرخشک است.
این بار جزییات حرکت دکور و آکسسوار ها خواهد بود که ما را با فضای اثر آشنا و همراه خواهد کرد.
تمام اتفاقات از پیش طراحی شده و تنها انرژی بازیگران است که در هر اجرا، فضای هر صحنه را تازه و حرکت ها را روح خواهند بخشید.
شیرخشک پژوهشی است بر اساس ارتباط دکور ، بازیگر و چگونگی ساخت فضا
موسیقی در شیرخشک، به صورت کاملا مستقل فضای خود را خواهد ساخت.
آنچه روی صحنه رخ می دهد آهسته خواهد بود.
برخورد خطوط تولید شده از حرکت آهسته ی بازیگر ، نور ، حرکت دکور ،آکسسوار و انرژی بازیگر در هر صحنه ، شیرخشک را به چالشی متفاوت می کشاند.
شیرخشک، دومین پروژه در راستای هدف اصلی گروه تاتر آماتا، تاتر تصویر و تاتر فضا است.
شیرخشک در ذات خود به تولید مفاهیم استعاری در زبان تصویر می پردازد.
وقتی به دیدن شیرخشک می آیید، به خودتان اجازه دهید که از فرصت دیدن و اندیشیدن ، لذت ببرید.

تماشاگران محترم توجه داشته باشید:
- ساعت شروع اجرا راس ساعت ۲۱ می باشد و ۱۵ دقیقه جلوتر ورود تماشاگران آغاز خواهد شد.
- از همراه داشتن فرزندان زیر ۸ سال خودداری فرمایید.
- بعد از بسته شدن درب به هیچ وجه امکان ورود به سالن نیست.
- لطفاْ با موبایل خاموش وارد سالن اجرا شوید.
- به دلیل کمبود فضای پارک خودرو، حتما ۳۰ دقیقه قبل در سالن حضور داشته باشید.

گزارش تصویری تیوال از نمایش شیر خشک / عکاس:‌ سارا ثقفی

... دیدن همه عکس‌ها ››

اخبار

›› از پوستر نمایش «شیر خشک» رونمایی شد

آواها

مکان

خیابان طالقانی، خیابان شهید موسوی شمالی، جنب خانه هنرمندان، تماشاخانه ایران‌شهر
تلفن:  ۸۸۸۱۴۱۱۵_۸۸۸۱۴۱۱۶

نقشه بزرگتر و مسیریابی
«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید
یادداشت احسان زیورعالم برای "شیر خشک"

شیرخشک و مردسالاری سنتی
احسان زیورعالم
دو دختر درون حمام، هدفن به گوش، مشغول شنیدن آواهایی به زبان انگلیسی هستند؛ تنها آوایی که در نمایش به گوش می‌رسد. همه‌چیز صامت است و کلید ارتباط زبانی با نمایش همین چند واژه انگلیسی است. واژگانی که به نوزاد، شیرخشک، تغذیه و ... اشاره دارد و تنها یک جا، یک جمله به گوش می‌رسد؛ جمله‌ای که می‌گوید «نوزاد باید از شیر مادر تغذیه کند.» جمله‌ای که همانند مصرف دخانیات عامل سرطان است، بر قوطی‌های فلزی شیرخشک حک شده است. نوعی پارادوکس همراه با شرایط ... دیدن ادامه ›› بحرانی.

نمایش نوید معمار دقیقا داستان همین پارادوکس است. با اینکه در نمایش هیچ‌جا شیرخشکی به چشم نمی‌خورد اما یک پارادوکس جذاب شکل می‌گیرد. اینکه کارکرد شیرخشک چیست؟ فقدانش چه کنشی را پدید می‌آورد؟ اگر باشد واجد چه کنشی می‌شود؟ این کنش، یک رابطه درون‌خانوادگی است، خانواده‌ای که در دل ماجرای نمایش، تابلوهای نقاشانه‌ای پدید می‌آورند تا پارادوکس مدنظر را بازتاب دهند. یک پدر، یک مادر و دو دختر. آنان در تصویری شبیه نقاشی‌های کمال‌الملک ظهور می‌کنند اما در فضایی تلفیقی بسان «مرگ مارا» اثر ژاک لویی داوید و «جیغ» ادوارد مونک دچار فروپاشی می‌‌شوند.

نقاشی‌های شبیه به فناوری‌های نوینی چون Bounce شرکت Apple می‌ماند. یک تصویر جامد و ایستا که جزیی از آن متحرک می‌شود. تحرکات هم تکراری است. این تکرار می‌توان دلالت بر همان پارادوکس داشته باشد. پارادوکسی که من آن را شیرخشک مردسالارانه می‌نامم. همه‌چیز به جایی بازمی‌گردد که بشر برای حفظ نسل خود نیاز به تغذیه مناسب در دوران کودکی دارد. بخشی از مادرها نمی‌توانند به میزان کافی به فرزندان‌شان شیر دهند. انقلاب صنعتی و خروج زنان از فضای روستایی و ورودشان به دنیای تولید شهری، مانع دیگری در تغذیه کودکان می‌شود. نیاز به یک جایگزین همیشه آماده است. جایگزینی که کودک را از مادر جدا کند و او را به سبب امر اقتصاد، وابسته به پدر کند، پدری که در انقلاب صنعتی عملا بدل به نان‌آور خانواده می‌شود.

تمام تلاش‌های قرن نوزدهمی، در اوج انقلاب صنعتی و در آستانه رسیدن بشر به اتومبیل و هواپیما، چهره‌هایی چون الیا پرات، ژستوس فون لیبیگ و شرکت‌های مردسالاری چون ملین، ریج و نستله صنعت شیرخشک را تثبیت می‌کنند. دیگر کودک وابسته به بدن مادر خود نیست. او اکنون به ظاهر در تغذیه مستقل می‌شود و در خفا وابسته به اقتصاد پدر. تاریخ شیرخشک در ایران نیز ثابت می‌کند چگونه درآمد پدر عاملی برای حیات نوزاد می‌شود. حیاتی که به شکل پارادوکسیکال با جمله «نوزاد باید از شیرمادر تغذیه کند» همراه می‌شود.

«شیرخشک» نوید معمار این وضعیت را برجسته می‌کند. پدری که کودکان خود را از دست داده است. کودکان به‌شدت وابسته به مادرند. مادر گویی مانع از تسلط پدر بر خانه می‌شود. پدری که در اولین گام برای تثبیت خود نقاشی مدرنیستی مادر را جایگزین مینیاتوری کوبیستی می‌کند. شرایط نمایش باید با نقاشی ترسیم شود. مادر در جهان امروز برابر با یک فرآیند مدرن است. او قدرت بازیافته از جهان گذشته، از دنیای مادرسالار دریافت کرده است. توانسته از زیر سایه شوهر یا پدر رهایی پیدا کند، تصویری که در قامت دو دختر تجلی پیدا می‌کند. هر چند فیزیک آنان بازتاب زنانگی است اما رفتار و کنش آنان روی صحنه برآمده از یک تلفیق جنسیتی است. این تلفیق‌گرایی نیز پارادوکسیکال است.

در سوی دیگر پدر هنوز به جهان گذشته خود وابسته است. او می‌خواهد قدرت از دست‌رفته را بازیابد. او خانواده را در شکل سنتی‌اش می‌خواهد. برای همین است به محض ورودش، در آن لباس به ‌ظاهر سنتی‌اش، اشاره به عصر قاجار، نقاشی مدرنیستی را حذف و یک مینیاتور نصب می‌کند اما مینیاتور دیگر آن رویه سنتی خود را ندارد. در مسیر تاریخ با کوبیسم ترکیب شده و حالا آن‌هم به یک وضعیت تلفیقی دچار شده است. این تلفیق نیز یک پارادوکس است.

در نمایش «شیرخشک» نوید معمار هیچ المانی از شیر خشک‌شده نشان‌مان نمی‌دهد. او شیرخشک را بدل به یک استعاره می‌کند. استعاره‌ای از جهان صنعتی که پدر قدرتش را از دست رفته می‌بیند. او بازیابی قدرت را در به چنگ آوردن فرزندانش می‌داند، پس باید زیست آنان را از مادر مجزا کند. شیرخشک نمادی بر این حرکت است اما بچه‌ها یک بار هم که شده می‌شنوند که باید از شیر مادر تغذیه کنند. انفصال از مادر یک فاجعه را رقم می‌زند؛ فاجعه‌ای که در پایان نمایش می‌بینیم. خانواده از هم فرو می‌پاشد و پدر تنها در میان وجه سوررئال نمایش تصویری می‌گیرد، در این تصویر دیگر خبری از خانواده نیست و در نهایت خبری از قدرت نیست.
باهاتون همراه بودم تا این جمله پاراگراف آخر:
"... شیرخشک نمادی بر این حرکت است...."
مشکل من با این اثر دقیقاً همین‌جاست: جایی که نمی‌تونه در قالب فرمی که ساخته محتواش رو منتقل کنه و مجبور میشه از بیرون کس/چیز هایی رو بهش الصاق کنه که در انتقال کمکش کنن.
۰۸ بهمن ۱۳۹۸
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
به آگاهی می‌رسد ادامه اجرای این نمایش لغو شد. خریداران محترم سانس‌های امروز یکشنبه ۶ و فردا ۷ بهمن می‌توانند با ارسال شماره کارت بانکی و کد پیگیری خود به نشانی support@tiwall.com وجه بلیت‌های خود را دریافت نمایند.
وجه بلیت خریداران محترمی که پرداخت را از کیف پول الکترونیکی تیوال انجام داده‌اند نیز به شکل خودکار بازگشت داده خواهد شد.
آیدا طاهرزاده این را خواند
انوشا حکیم این را دوست دارد
همین چندلحظه پیش داشتم نظرات و راجع به این کار میخوندم، الان یهو خبر لغو ش...:O:O
۰۶ بهمن ۱۳۹۸
به دلیل این حجم نظرات متناقض خیلی دوست داشتم که نمایش رو ببینم,دیشب به قصد خرید وارد شدم که دیدم فروش بلیط دیگه انجام نمیشه.
۰۷ بهمن ۱۳۹۸
امیرمسعود میدونم کار رو اصلا دوست نداشتی ولی نفهمیدم اینکه از ته دلت لغو هر اجرایی رو ناراحت کننده نمیدونی دلیلش دوست نداشتنته؟
من این کار رو ندیدم ولی کارهایی بوده که واقعا دوست نداشتم با این حال اصلا دلم نمیخواست اجراشون لغو بشه حتی توی این دوست نداشتن در اکثریت قرار داشتم و خیلی ها با من هم نظر بودن و در مقابل تعداد کمتری که واقعا دوست داشتند و تجربه ناب زندگیشون بوده و دقیقا حس لباس پادشاه رو داشتم. نکته ای که معمولا بهش برمیخورم اینه که هدف/حرف گروه چی بوده؟ آیا همه/بخشی از نکاتی که اون دوستان واکاوی کردن اصلا مدنظر گروه بوده یا نه اونها برداشت های کاملا شخصیه؟ اگر در راستای اهداف گروه بوده که پس من باید بیشتر یاد بگیرم حتی اگر برداشت های شخصی بوده هم باز میتونه بهم دید جدید بده که اینم بنظرم خوبه...
ببین مثلا چند وقت پیش من یه مصاحبه از کوشکی خوندم که میگفت (نقل به مضمون): من اصلا به محتوا فکر نمیکنم فرم رو میچینم و برداشت محتوا ... دیدن ادامه ›› دیگه با تماشاگرِ و کاملا آزاد برای اینکه هر برداشتی میخواد بکنه. این تکلیف من رو کاملا با آثارش روشن کرد که من خیلی مخاطب اون آثار نیستم چون برای من محتوا اولویت بالاتری داره.
من میگم هرکاری مخاطب خودشو داره و نمیتونم صرفا بخاطر اینکه من دوست نداشتم بگم لغو شدن اجراش خوبه یا ناراحتم نمیکنه.
۰۷ بهمن ۱۳۹۸
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
انسان «بیچاره ترین» مخلوق خداست!
طی هزاران سال میلیاردها نفر به این سیاره زیبا پا گذاشتند، زندگی کردند و رفتند، ولی نه تنها تولد و مرگ در این دنیا بر اساس خواست هیچکدام از ما رخ نداد بلکه شکل زندگی هم، قالبی از پیش تعیین شده ست که هرکس بر اساس شرایط تاریخی و اقلیمی خود درون آن شکل گرفته و جزئی از همان سیستم میشود!
ما «چاره» ای نداریم جز آنکه به این قالبها تن بدهیم! بر اساس آنچه اقلیت حاکم تعیین کرده، آموزش می بینیم و بر اساس همان آموخته ها به زیست خود ادامه می دهیم!
ما کاری نمی کنیم جز تکرار و تمرین طوطی وار آنچه قراره بعنوان اطلاعات در ذهن ما حک بشوند. از مفاهیم ابتدایی مثل مادر و پدر گرفته تا government!
ما تحت سیطره ی سیستمی رشد میکنیم که آذوقه جسم و روح ما رو بر اساس صلاحدید و سیاست خودش تهیه میکنه و همگی برای دریافت این خوراک مصنوعی (شیر خشک)، باید برده وار از این نظام سیاستگزار تبعیت کنیم!
شاید پدران و مادران هنگام زایش نوزاد خود، چهره ی سرد و سخت بشریت رو انکار کرده و ظاهری عاشقانه، شاعرانه و هنرمندانه و در یک کلام «زیبا» برای این اتفاق متصور بودند و امید داشتند که تولد و زایش موجب ایجاد دوستی و عشق شود ولی حقیقتی که در طی قرنها زندگی بشر، بارها و بارها رخ داده اینست که ... دیدن ادامه ›› انسانها می آموزند تا در هر شرایطی، بیرحمانه ترین اعمال را نسبت به هم انجام دهند و گوش به فرمان اقلیتی باشند که برای آنها خط مشی تعیین میکنند.
پایان هر دوره ای جنگهای خانمان سوز، کشته های فراوان، زندگی های ویران شده، مادرانی مبهوت، نقابهایی فروافتاده و سخن راندن دیکتاتورهایی ست که سعی میکنند، نسل بعد را برای مقاصد بعدی تربیت کنند!
ولی همیشه این امید هست که شاید نسل بعد، انسانهای رها، آزاد و «باچاره» ی بیشتری به خود ببیند! شاید ....
# من یک تماشاگرم
مریم جان سلام، میشه بگی قرار بعدی گروه "من یک تماشاگرم" کی و کجا هست؟

۱۸ بهمن ۱۳۹۸
گالنا جان
شنبه ۲۶ بهمن نمایش مرد بالشی رو خواهیم دید
اطلاعات قرار در برگه این نمایش قرار داده شده
۲۰ بهمن ۱۳۹۸
ممنونم.
۲۰ بهمن ۱۳۹۸
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید