در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال نمایش نقره‌ای
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 12:19:13
امکان خرید پایان یافته
۰۵ تا ۱۷ اسفند ۱۳۹۹
۱۹:۰۰  |  ۴۰ دقیقه
بها: ۴۰,۰۰۰ تومان
+ ۹% مالیات ارزش‌افزوده
زوج میانسال در حین خوردن صبحانه در یک روز برفی با نوستالژی های زندگی خود دست و پنجه نرم می‌کنند.
  • درهای سالن ۱۵ دقیقه مانده به زمان اجرا باز می‌شود.
  • برای مشاهده نشانی پارکینگهای نزدیک پردیس تئاتر شهرزاد و بوتیک تئاتر ایران لطفا اینجا را کلیک نمایید.

مکان

خیابان حافظ، خیابان نوفل‌لوشاتو،‌ بعد از سفارت ایتالیا، شماره ۷۶
تلفن:  ۶۶۷۶۱۴۲۳ - ۶۶۷۵۱۰۴۶ - ۰۹۹۱۵۷۰۰۴۸۴ - ۰۹۹۱۵۷۰۰۴۷۴

نقشه بزرگتر و مسیریابی
«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید

"روایتی خنثی"

نقره‌ای متنی از جلال تهرانی‌ست که شاید در دسته‌ی دومی از متن‌های او قرار می‌گیرد که بیش از آنکه یک متن پر کشش دراماتیک باشد، روایت تک‌پرده و ساده‌ای از روابط بین آدم‌ها و شرایطی‌ست که در آن قرار گرفته‌اند و واکنش‌هایی نسبت به آن وضعیت نشان می‌دهند از جمله نمایشنامه "لاموزیکای سوم" که آن نیز در این دسته قابل تعریف است و مهرماه سال گذشته توسط خود وی اجرا شد.
دسته‌ای از متن‌های جلال تهرانی مانند دو دلقک و نصفی، سیندرلا، و حتی فصل شکار بادباک‌ها، دارای ابعاد و لایه‌های عمیق‌تر و سویه‌های اجتماعی با اندکی طنز و فضایی ابزورد است . که کشش و موقعیت درگیرکننده را با تزریق آرام مفاهیم خود نزد مخاطب رقم می‌زند. و جهان وسیع‌تری از زیست معمول را مورد طرح در متن دارد.
نقره‌ای روایت زوجی است در یک روز برفی که شاهد گفتگویی از آن دو در طول زمان صرف صبحانه هستیم. محوریتی بر فقدان‌ها و شکلی از اختلال در یک ... دیدن ادامه ›› الگوی خانوادگی.
آنچه از میان گفتگوی آن زوج قابل ردیابی‌ست تلاشی برای پرکردن همین جاهای خالی‌ست که به خانواده معنا می‌دهد. چنانچه این اشارات به‌نوعی شبیه به یادآوری خاطراتی نوستالژی از گذشته شده که در آنها همواره " فردی " از خانواده غایب و جای خالی او احساس می‌شود.
شروع نمایش با ترتیبی از ورود مرد به صحنه و روشن‌کردن رادیوی کوچکی‌ست که برنامه‌ی صبحگاهی و ادبی در حال پخش زنده است. باباچاهی شاعر شعرهای حجم روی خط آمده و شعری می‌خواند. که تا حدود زیادی از همان سبک شعرهای حجم و پست‌مدرنی‌ست که درک معنا و مفهوم آن برای شنونده مبهم بوده و دشوار است. این بخش بیش از چند دقیقه طول می‌کشد که عملا کسالت و قطع ارتباط آغازین مخاطب را با صحنه بدنبال دارد.
شعری که نه چندان روان و معنایی واضح دارد و نه کارکردی بجز پرکردن زمان بیشتر برای اجرا. چرا که با حذف همین بخش، عملا اجرا به زیر 30 دقیقه می‌رسد. با این حال به نظر می‌رسد چنین ارجاعی با این میزان از سهم در اجرا، بیشتر سلیقه‌ای و ادای دینی به شاعری معاصر است تا ربط معنایی شعر و سوژه‌ی مورد طرح.
صحنه، نشیمن خانه‌ای با همان دکور یعنی میز و صندلی غذا خوری‌ست که در ضلع دیگر آن آشپزخانه‌ی کوچکی قرار دارد. و چند دکور متحرک چوبی که به عنوان پنجره‌های خانه توسط بازیگران جابجا می‌شوند. که هرچند می‌تواند نشانه‌گذاری معنایی داشته باشد اما عملا کمکِ چندانی به موقعیت در صحنه نمی‌کند.
سوگ و فقدان فردی از نزدیکان، از جنبه‌های مهم زندگی انسان است که در مواجه با آن واکنش‌های متفاوتی بروز می‌دهد. اینکه چنین سوژه‌ای بتواند برای یک نمایش صحنه‌ای مورد نظر باشد، در جایگاهی قابل تعمق و تاثیرست که پیوندهای دیگری نیز با سایر عناصر دراماتیک صحنه و اجرا برقرار کند. و نه آنکه آنقدر در سطح باقی بماند که تبدیل به یک متن و اجرای خنثی شود و به یک خاطره‌گویی تقلیل پیدا کند.فراز و فرودی در اجرا وجود ندارد. موقعیت‌ ویژه‌ای پیش نمی‌آید و مخاطب در گذر زمان پی به واقعیتی از موقعیت آن زوج می‌برد که اگرچه روشن‌کننده ماجراست اما درگیر نمی‌شود. انکار و فقدان، وجهی را به نمایش می‌گذارد که عملا در یک خط قابلِ خلاصه است.
اجرا نیز در حد اتود باقی می‌ماند. تارا یونس‌تبار جا افتاده‌تر در نقش است اما باز هم از دیگر اجراهایش سطح پایین‌تری ارائه می‌کند چنانکه فاصله‌اش با نقش محسوس است. ایلا تهرانی، سکون و سکوتش در راستای نقش طراحی‌شده با این وصف اتفاقِ لازم در ارتباط تماشاگر با موقعیت دراماتیک او، نمی‌افتد.
شاید بیش از آنکه اجرا را بتواند شامل نقائصی دانست، باید به ظرفیتِ متن توجه کرد که چندان نمونه‌ای جذاب برای یک اجرای صحنه‌ای نبوده و در حد داستانی کوتاه و حتی شنیداری ست. و آن مقدار که نیازمند تکمیل شدن در صحنه و در وقتِ اجرای آن است، به فرجام نمی‌رسد.

نیلوفرثانی
گروه نقد هنرنت
7 اسفند99

منتشرشده در سایت هنرنت

پ.ن : شروع اجرا با 20 دقیقه تاخیر (به واسطه تاخیر نمایش قبلی)
«نقره ای» بازتاب یک دوران است.دورانی فراگیر.دوران همه گیری.دوران بیماری.همان قدر مبهم و پیچیده همچون شعر حجم که بازتابش در این اثر،آشکارا دیده می شود.«نقره ای» در بزنگاه این تاریخ ایستاده.از فقدان می گوید.فقدانی که امری تراژیک می شود.خانواده ای که سه نفر بودند و اینک در غیاب دیگری،فقط زمان می گذرانند تا این که زندگی کنند.
رویداد درام هرچه پیش می رود با تغییر همراه است.تغییر موقعیت زوج.ابتدا زن بر مرد مسلط است و در انتها مرد بر زن سایه می افکند.هر دو کنشمند.هر دو در کشمکشی ناشی از فقدان.جهان درام به گونه برساخت شده که گویی یا در واقعیت است یا در جهان ذهن اما هرچه هست از سنگینی فقدان چیزی نمی کاهد.
نیلوفر ثانی و محمد تنها این را خواندند
تارا یونس تبار این را دوست دارد
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
زمستان
برف
سرما
گپی صبحگاهی
روزمرگی زن و شوهری
غرغر زدن ها و خستگی های مرد
شوق و اشک زن
زخم هایی از یک خاطره
حسرت روزهای گذشته
.
.
.
.
نقره ای قصه زن و شوهری گرفتار روزمرگی و حسرت خاطره ای بجا مانده و زخم هایی که هنوز ... دیدن ادامه ›› اثرش بر روح و تن زن و شوهر بجا مانده
مرد خسته از روزمرگی و کار و زن در تقلای فراموش کردن و به یاد نیاوردن

متنی جذاب ، کمینه و پر از پاساژ
بازی های خوب ( مخصوصا تارا یونس تبار با بازی اندازه و درست )
کارگردانی و فرم و طراحی درست و متناسب با جهان متن
استفاده درست از رئالیسم و نماد و استعاره
نورپردازی خوب

قطعا نکات و موارد و نقدهایی وارد هست اما
در آخر کاری قابل دفاع از تجربه اول یک کارگردان مستعد است

دم همتون گرم ❤❤
میثم هنزکی و محمد تنها این را خواندند
تارا یونس تبار این را دوست دارد
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید