در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
مخاطبان گرامی، پیرو اعلام عزای عمومی، به آگاهی می‌رسد اجرای همه نمایشها و برنامه‌های هنری به مدت یک هفته از دوشنبه ۳۱ اردیبهشت تا پایان یکشنبه ۶ خرداد لغو شد. خریداران محترم این سانسها لطفا منتظر اطلاع‌رسانی بخش پشتیبانی تیوال از طریق پیامک باشند.
تیوال گردش خانه موزه بازار |با نگاهی به زندگی زنان قاجار|
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 02:51:28
امکان خرید پایان یافته
پنج‌شنبه‌ ۲۸ شهریور
بها: ۷۵,۰۰۰ تومان

برگزارکننده: تیوال

نگاهی به زندگی زنان قاجار در خانه موزه بازار

آیا تا به حال از خودتان پرسیده‌اید که پشت این همه پنجره و دیوار چه داستان‌ها و اتفاقاتی در جریان است؟ این دیوارهای بتونی و آجری چه رازها، آرزوها، حسرت‌ها، داشته‌ها و نداشته‌هایی را همچون گنجی باارزش در دل خود حفظ کرده‌اند؟ 
زمانی نه چندان دور، خانه محلی بود از حوض و بازی ماهی‌های قرمز با باران فواره‌های سنگی. مسابقه کاشی‌های هفت رنگ دیوارها با سایه و روشن پنجره‌های رنگی. شمعدانی، اطلسی، یاس رازقی و درخت اقاقی که به حیاط خانه همسایه سرک می‌کشید و عطرش را تا هفت خانه آن سوتر پر می‌کرد. خانه مفهوم چادر سپید مادربزرگ و گل‌های یاس پخش شده در باغچه بود. کرسی گرم زمستان و وزش نسیم بادگیرها در تابستان. اما انگار سال‌هاست که دیگر بوی اقاقی‌ها نمی آید و دیگر کلاغ ها و پرستوها از شهرمان کوچ کرده‌اند. دل آدم می‌گیرد، بی اختیار راه می‌افتی شاید رد و نشانی از گل‌ها و آن خانه‌های باصفا بیابی. می‌گویند هنوز در گوشه و کنار این شهر بزرگ، هنوز تعدادی از آن ها هرچند اندک هستند. می‌گویند هنوز بادگیرهایی هست که با باد بازی می‌کنند. هنوز هستند دیوارهایی که با نقش گل و مرغشان برابری با گلستان می‌کنند. اما برای دیدن آنها باید مطالعه و پرس و جو کرد، باید گشت و به سراغشان رفت...


این‌بار قصد داریم به سراغ یکی از خانه‌های قدیمی و پر روایت پایتخت در کوچه پس کوچه‌های محله پامنار به نام «خانه موزه بازار» برویم، در محوطه تاریخی‌اش کمی کتاب بخوانیم و از داستان‌های تلخ و شیرین آن بیشتر بدانیم. در بخش تالار آینه این خانه، تصایر فرشتگانی با شمایل زنان قاجار وجود دارد که می‌تواند ما را به دنیای پشت دیوارهای حرمسراها ببرد. واقعا در دنیای این سوگلی‌ها چه می‌گذشت؟ آیا عروسک‌هایی در بند بودند یا برای شناختشان باید بار دیگر تاریخ را ورق زد؟ در دنیای زنانه آنان چه می‌گذشت؟
ما به دیدن خانه‌ای می‌رویم که با نقش زنان شکل گرفته و به نام یکی از زنان قاجار معروف است. این خانه و برخی دیگر از خانه‌های بازمانده از دوره قاجار بازگوکننده خاطرات و تلخ و شیرین‌های زندگی زنانه‌ای است که از آن بی‌خبر مانده‌ایم. شاهزاده خانم داستان ما هم از همین زنان است که با زبانی شیوا چهره‌ای دیگر از زنان آن دوره را آن هم در طی سفری پر مخاطره به تصویر می‌کشد. ما معتقدیم که باید نگاهی دوباره به این زنان و نقش آنان در حیات اجتماعی ایران داشت.

بازدیدها و روایات: محوطه خانه موزه بازار، بادگیر، حوضخانه، تالار آینه و روایاتی از هر کدام

طراح و برنامه‌ریز: سعید نظریه
کارشناس: نازیلا ناظمی
پژوهشگر، مولف و مصحح اسناد و متون تاریخی با سابقه مطالعاتی در زمینه نمادها و نشانه‌های اسطوره‌ای، باورها و اعتقادات (از جمله انجمن‌های زیرزمینی و مخفی)
مکتوبات: سه روز به آخر دریا (سفرنامه یک شاهزاده خانم قاجاری)، نوروز ایرانیان، مردان قاجار (صدیق الدوله) و ...

خدمات: ورودیه‌، کتاب، پذیرایی، کارشناس، راهنما و بیمه
» کتاب: سه روز به آخر دریا (سفرنامه شاهزاده‌ خانم قاجاری)

محل قرار: متروی امام خمینی، خروجی باب همایون

اطلاعات بیشتر:
۰۹۳۵۴۵۴۰۹۶۵

«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید
خانه موزه بازار همون عمارت سلطان بیگم هست .خوبه.
نزدیک مترو خمینی هست.
مهرناز خلیلی و محمد فروزنده این را خواندند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
برگزاری توامان بازدید از خانه ای قدیمی از زمان قاجار و روایت کتابی که در مورد یکی از زنان قاجار نوشته شده بود در چنین محیطی بسیار جذاب و تجربه به یاد ماندنی ای بود. آرزومی موفقیت برای سرکار خانم دکتر ناظمی نویسنده ی کتاب سه روز مانده به آخر دریا رو دارم. انشاءاله چنین برنامه هایی باز هم تکرار بشه