در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال گردش از تیمسار خاتم تا عباس بابایی
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 12:05:05
امکان خرید پایان یافته
پنجشنبه ۱۰ مرداد ۱۳۹۸
بها: ۶۲,۰۰۰ تومان

 

بازدیدی اختصاصی از موزه نیروی هوایی ارتش (خانه سابق ارتشبد خاتم) با مجوز ویژه ورود به محوطه نیروی هوایی با همراهی سرهنگ بابایی
» به همراه بازدید از عمارت ارباب هرمز (موزه گرافیک) و بررسی هویت تاریخی تهرانپارس و ساکنان زرتشتی آن (بازدید از معماری و بناهای تاریخی فرهنگسرای اشراق)

خدمات: وسیله نقلیه توریستی، ورودیه موزه گرافیک، مجوز ورود به محوطه نیروی هوایی، راهنما، کارشناس (یکی از سرهنگ‌های موزه نیروی هوایی)

مدت برنامه: از ۸:۳۰ تا حدود ۱۶

» موزه نیروی هوایی بازدید عمومی ندارد و تنها با مجوز ویژه امکان ورود و بازدید هست.

شاید کمتر کسی بداند که در قلب تهران در حوالی منطقه پیروزی و در عمق محل ستاد فرماندهی نیروی هوایی ارتش که زمانی بخشی از آن، منزل تیمسار خاتمی فرمانده این نیرو در‌ زمان پهلوی بوده، ساختمانی قرار دارد که در سال ۵۰ ساخته شده و ۳ سال بعد به عنوان موزه نیروی هوایی به بهره‌برداری رسیده و سالها پس از انقلاب در سال ۸۲ نیز بازسازی شده است. در این موزه شما می‌توانید مجموعه‌ای بی‌نظیر مانند کلاه‌ها و لوازم ارتشبد خاتم، هواپیمای اهدایی شوروی به شاه و... را ببینید. ورود به این موزه به دلیل قرار گرفتن در قلب نیروی هوایی برای افراد عادی به هیچ عنوان امکان‌پذیر نیست.
بعد از این بازدید به رستوران برای صرف ناهار می‌رویم (هزینه ناهار بر عهده بازدیدکنندگان می‌باشد) و از عمارت ارباب هرمز بنیانگذار تهرانپارس (که در حال حاضر موزه گرافیک ایران می باشد) و مجموعه بی‌نظیر آن بازدید می‌کنیم. پس از آن به فرهنگسرای اشراق می‌رویم و از بناهای تاریخی آنجا مانند خانه ارباب جمشید بازدید می‌کنیم و کارشناس برنامه تاریخ و هویت شهری منطقه تهرانپارس و زرتشتیان آنجا را مرور می‌کند.

شماره تماس موسسه
۰۲۱۵۵۴۳۹۲۰۲
(پاسخگو در روزهای تعطیل و ساعات غیراداری)

«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید
عمارت ارباب هرمز زرتشتی
کاخ ارباب هرمز که هم اکنون تبدیل به پارک پلیس در کنار بزرگراه استقلال است این کاخ بالکن خیلی قشنگی دارد و اگر دربالکن آن قدم نزنید فکر میکنید اینجا که چیزی نداشت،بالکن روبه حیاط پر درخت سرو و پارک کنونی با نسیم دلنوازی هست.
ایشان انگار پسر ارباب جمشید زرتشتی بودند،خیر بودند و بیمارستان،خانه و امثالهم ساختند.
خود کاخ بنای دو طبقه هست که کف آن چوبی هست چندین اتاق دارد و طرح های موزه گرافیک هست یعنی مثلاً طرح های بسته چای ،صابون تا پوستر فیلم و ....

یک اتاق هست که روی دیوارش آرت ورک نوشته شده است،اگر در آن اتاق عکس بگیرید عکس خیلی خوبی میشود شبیه شب ستارگان ... دیدن ادامه ›› میشود.

##تاریخچه عمارت ارباب هرمز
محله مجیدآباد، در گذشته روستایی از توابع شمیرانات بوده و بیرون از شهر تهران قرار داشته است. در روستای مجیدآباد باغ میوه‌ای به نام قوقوک که بعدتر باغ اناری خوانده میشد، قرار داشته است؛ این باغ امروزه تبدیل به پارک پلیس شده و عمارت ارباب هرمز در آن قرار دارد.

روایتی امیر مفخم رئیس ایل بختیاری را سازنده عمارت دانسته؛ اما براساس معماری عمارت و شواهد باستان‌شناسی، ساخت آن به دوران قاجار برمی‌گردد؛ بر اساس شواهد، حاجب‌الدوله (حامل فرمان قتل امیرکبیر به کاشان) از رجال قاجاری دوره ناصری، سازنده عمارت مجیدآباد و رونق روستای مجیدآباد بوده است.

در اوایل دوره پهلوی این عمارت و باغ اناری محل سکونت لطفعلی‌خان امیر مفخم بختیاری، رئیس ایل بختیاری بود. پس از مرگ او این عمارت محل زندگی پسر امیر مفخم، ابوالقاسم‌خان بختیاری و همسرش بی‌بی‌عظیمه بختیاری بود. ابوالقاسم‌خان و همسرش در سال ۱۳۲۷ خورشیدی، عمارت و باغ اناری و زمین‌های روستاهای اطراف را به ارباب هرمز آرش و همسرش پری آگاهی، از سرشناسان زرتشتی، فروختند.

ارباب هرمز تا سال ۱۳۵۱ خورشیدی، زمان مرگش در فصل‌های کشاورزی و باغداری در عمارت ارباب هرمز زندگی کرده و در باغ به باغداری می‌پرداخت. ارباب هرمز در زمان مالکیت عمارت، بخش‌هایی به عمارت ارباب هرمز اضافه کرد. پس از مرگ هرمز آرش، فرزندش تهمتن سرپرستی عمارت و باغ را برعهده گرفت.

مرمت‌کاران امروزی با وجود تغییرات اساسی که عمارت ارباب هرمز در دوره‌های مختلف داشته‌است، هویت اصلی معماری آن را به دوره‌های قاجار و پهلوی نسبت می‌دهند. این عمارت تزئینات بسیار جزئی و کاربندی‌های ساده دارد که حاکی از معماری قاجاری این بنا است.

این عمارت در قسمت بالایی باغ خود قناتی داشت که آب به‌وسیلهٔ لوله‌های سفالی به نام تنبوشه، به‌سمت حوض و فضای حوض‌خانه در طبقهٔ همکف هدایت می‌شد. این عمارت دارای دو گوشواره و هر گوشواره دارای طاقچه‌هایی با رنگ‌های گوناگون است که در زمان پهلوی اول افزوده و در زمان پهلوی دوم، هم‌زمان با دورهٔ ارباب هرمز، اتاق‌های انتهایی آن ساخته شد.

مساحت این عمارت دوطبقه به‌همراه زیرزمینی کوچک، ۹۰۰ متر مربع است که در آغاز در باغی به وسعت یک میلیون مترمربع بنا شده بود که در حال حاضر ۴۲ هزار مترمربع از آن باقی مانده‌است.
منبع اینترنت ###
محمد فروزنده و مهرناز خلیلی این را خواندند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید