در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال فیلم ویلایی ها
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 19:07:48
عزیز زن ۵۰ ساله‌ای است که همراه نوه‌هایش وارد مجموعه ویلاها می‌شود

گزارش تصویری تیوال از نشست فیلم ویلایی ها / عکاس: رضا جاویدی

... دیدن همه عکس‌ها ››

اخبار

›› تقدیر دانشکده صدا و سیما از عوامل فیلم «ویلایی ها» 

›› نشست «ویلایی‌ها» در برج میلاد / صبوری ده ساله

›› پوستر فیلم سینمایی «ویلایی ها» رونمایی شد

آواها

«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید
خوب بود نمایش واقع گرایانه بازی طناز طباطبایی
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
با سلام
این فیلم رو به خاطر یادآوری آنچه به سر این کشور و ملت رفته دوست داشتم. اینکه روایت ها کاملن ملموس و صادقانه بود. اما از روایت داستانی فیلم الکن بود. به نظرم محتوای فیلم به یک مستند نزدیکتر بود تا ساختن قصه و شخصیت. آنچه که میخواست بگه تجربه مردم از جنگ بود و این برای یادآوری آنچه دیده بودیم خیلی خوب بود اما فیلم غیر از درگیر کردن احساسات مخاطب در گفتن حرفهاش ناتوان بود. به نظرم فیلنامه فیلم میتونست خیلی بهتر و جامعتر و منطقی تر به موضوع بپردازه. هرچند که اطلاعاتی که راجع به اون دوران به مخاطب میده صادقانه است اما در بیان احساس اغراق آمیزه. نقطه قوت فیلم بازیهاست.الیاس و نادره عالی هستن. بچه ها و صحنه هایی که به شدت زنانه هستن عالی کارگردانی شدن. به نظرم فیلم متوسطیه و میتونست با کمی جسارت فیلم منحصر بفردی در زمینه جنگ باشه. به نظرم باید این فیلم رو دید.
و خداوند زن را آفرید...

ویلایی ها شاید اولین فیلمی است که دوران جنگ را با چنین وضوحی از منظر زنان و بچه ها روایت میکند در اینجا برخلاف بسیاری ... دیدن ادامه ›› از فیلمهای جنگی مردها اساسا حضوری سایه وار و مبهم دارند. فیلمساز سعی دارد در وهله اول در یک لوکیشن محدود شامل شهرکی ویلایی و در خلال روزمرگی های زنان و کودکان ساکن این ویلاها مهمترین چالش جنگ یعنی در خطر بودن دائمی امنیت جانی و عاطفی (به ویژه در زنان و بچه ها) را به شکلی دقیق بازنمایی کند. در وهله دوم فیلمساز برای اینکه جان بیشتری به روایت بدهد با به کارگیری الگویی آشنا در قصه پردازی سعی دارد با وارد کردن شخصیتی متفاوت و ناهمگن به این جمع همگن تقابل نمونه ای او و نماینده آرمانگرای این جمع را کنکاش کند. در بخش فضای سازی که بیشتر متکی به طراحی اجرایی میزانسها و جزئیات صحنه است فیلمساز موفق عمل میکند. البته گاهی شاید همچون کش دادن صحنه هلی شات حمله موشکی به ویلا از اثرگذاری صحنه بکاهد اما در عوض در سکانس ملاقات ثریا قاسمی با جوان مجروحی که او را به اشتباه جای مادرش می انگارد اجرایی درخشان دارد.
اما شخصیت پردازی و قصه پردازی به خوبی فضاسازی نیست این شاید ناشی از بلاتکلیفی فیلمساز در انتخاب درست روایت یا روایتهای کانونی قصه میشود.به این معنی که ابتدا به نظر می رسد با فیلمی چند شخصیتی روبه روییم با روایتهای کانونی شده مختلف اما ورود ویژه کاراکتر سیما(طناز طباطبایی) این توقع را ایجاد میکند که او محور روایت کانونی فیلم خواهد بود اما فیلساز آنقدر که باید روایت را در کانون این شخصیت قرار نمیدهد و همچنان به روایتهای دیگری هچون قصه آناهیتا افشار و شوهرش که الکن به نظر می رسد می پردازد یا روایت فرعی دیگری همچون قصه عشق دختر تین ایجر ویلا به راننده جوان را بیش از آنکه لازم است کش میدهد و درنهایت با غیب شدن ناگهانی راننده ناقص میگذارد. این روایتهای مختلف و نه چندان کارآمد اجازه نمیدهند که ما به شخصیت کانونی سیما نزدیک شویم بنابراین درک چندانی از انگیزه های اولیه او همچون پرخاشگری به مادرشوهر(ثریا قاسمی) و اختلافش با شوهرش و رفتن به خارج پیدا نمیکنیم و مقاومت و سپس سازش پذیری تدریجی او با ساکانان ویلا آنچنان که باید در کانون روایت پرداخت نمیشود. اما بالاخره در نیمه دوم فیلم، روایت قصه انضباط بهتری پیدا میکند و حالا با دو شخصیت اصلی و روایتهای کانونی آنها یعنی سیما و خانم فرمانده(پریناز ایزدیار) پیش میرویم و فیلم هم ضرباهنگ بهتری پیدا میکند و در آن سکانس درد ودل این دو در باغچه به اوج دراماتیک جذابی میرسد. البته داستانک فرعی پسر اول ثریا قاسمی که در جوانی خانه را برای همیشه ترک کرده زیادی تحمیلی و در جهت تشدید احساسات مخاطب به نظر می آید که میتوانست حذف شود. اما در عوض داستانک فرعی جوان مجروحی که می پندارد ثریا قاسمی مادرش است به خوبی به کمک داستان اصلی و کاراکتر سیما و تحولش می آید. اگر فیلمساز از همان ابتدای فیلم انضباط بهتری را در روایت و شخصیت پردازی شکل میداد قطعا کیفیت فیلم از خوب و قابل تماشا به عالی ارتقا پیدا میکرد.
سمیرا سلیمی، محمد لهاک و امیر همتی این را خواندند
یاسمن پورمهران، محدثه و Haniye p.Mahabadi این را دوست دارند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید