زاکا، تَشَکُلی هنریست بامحوریت تولید آثار و متون ایرانی.
این گروه با هدف تولید و ساخت آثار اجرایی جدید به منظور رشد، تداوم و فعالیت درست در عرصه هنرهای نمایشی و همچنین تربیت و راه یابی هنرمندان و هنرآموزان نوپا و علاقه مند به این حیطه در اواخر سال ۱۴۰۰ فعالیت خود را به سرپرستی نریمان ماهد آغاز کرد.
یادداشت:
هنر، مفهومیست مبهم. تجلی هنر در انسان در بدو پیدایش و طی پیشرفت او در طول حیات خود به وضوح در رشد او مشخص است. پس ما میدانیم هنر، چه خود را هنرمند بدانی چه غیر، در زندگی تمامی انسان ها تاثیری حتی مختصر دارد. چیزی که از هنر مبهم است تعریفات مختلفیست که از آن میشود. دیدگاه و نظر هر کسی در مورد هنر با دیگران متفاوت است. در طی سال های معاصر و با کناره گیری اساتید بزرگ و ظهور مدرسین جدید، شیوه تولید، عقاید، علایق و سبک های اجرایی شکل های متفاوتی به خود دیده است. تولید آثار نمایشی با استفاده از واژه غریب "خلاقیت نوین" یک انقلاب در عرصه هنر محسوب میشود. افراد بسیاری در هنرهای نمایشی و غیر نمایشی، سعی دارند با به کار گیری روانشناسی، ایده های جدید، ترکیب سبک ها و ... دست به انقلابی بزرگ در عرصه اجرایی زنند. اما با دانش اندک و تجربه پایین، غرور و کمالگرایی این شیوه مطمئنا شدنی نخواهد بود. این عملکرد اگر شکلی درست داشته باشد بهترین گزینه برای زنده نگاه داشتن تئاتر میباشد. چرا که جدای از این موضوع که میتوان به کمک خلاقیت و شیوه های مختلف اجرا مستقیما با ناخودآگاه مخاطب سرو کار داشت و شیرینی لحظه ای تفکر را به مخاطب هدیه داد، از روتین و تکراری شدن فعالیت اجرایی نیز جلوگیری میشود. اما اگر بدون علم و دانش وارد این راه شویم نه تنها نامی از ما نخواهد ماند، بلکه باعث کم شدن مخاطبین و هنر دوستان نیز میشویم. پس تا به اینجا، فهمیدیم که با تفکری آوانگارد اما درست، میشود علایق را دگرگون ساخت و مخاطبین را به هنر تئاتر علاقهمند کرد.
تلاش گروه هنری زاکا همواره رشد و هدفمند ساختن خلاقیت فعالان و رسیدن به یک خانواده هنری با ذهنیتی یکسان است. اعضای این گروه همچون پازلی هستند که با کنار هم قرار دادن آن ها به یک چیز خواهیم رسید و آن، زیست تئاتریست.