گروه تئاتر چکاوک مهر ماه سال ۱۳۹۰ زیر نظر موسسه فرهنگی هنری نوای چکاوک با مدیریت منصوره پورمقدم به سرپرستی هومن رهنمون تاسیس شد.
یک سال اول تمرکز فقط روی آموزش بود. هر دوره سه ماه به طور متوسط ۴ هنرجو در هر دوره هفته ای دو جلسه هر جلسه سه ساعت . مبانی و آداب تئاتر همراه با عناصر اولیه ی سیستم ستانیسلاوسکی به هنرجویان منتقل شد. یک سال بعد از شروع پس از یکی دو پرفرمنس کلاسی که در محوطه ی موسسه برای اعضا و مراجعین به نمایش در آمد به طور رسمی در یک کافه متن *اعترافاتی درباره زنان
نوشته ی محمد امیر یاراحمدی نمایشنامه خوانی شد . باز هم برای شروع ارتباط هنرجویان با تماشاگر ، این بار خانواده ها و دوستان اعضای گروه به تماشای تمرین کلاسی *شاپرک خانم
نوشته ی بیژن مفید نشستند. به جهت استقبال خیلی زیاد تماشاگران یک شب دیگر هم این اجرا تمدید شد.
آرام آرام فعالیت گروه در شهرستان محل تولدش شروع شد و دیری نپائید که بانک بسیار ارزشمندی از اطلاعات فردی تماشاگران علاقمند گروه به دست آمد و با گروه های همکار که سال ها پیش از چکاوک در دماوند فعالیت داشتند آشنایی های اولیه و پیمان های مودت بوجود آمد و با ارشاد هم که آن روزها در حال تغییر رئیس بود به طور رسمی وارد تعامل شده و حضورمان را اعلام کردیم.
نمایش
*عشق مرد که عدالت مرد
بر اساس شعر
دخترای ننه دریا پسرای عمو صحرا
سروده ی احمد شاملو
و کارگردانی هومن رهنمون
اولین حضور رسمی گروه روی صحنه در شهر دماوند بود که در دو سالن سینما پرستو و آمفی تئاتر مجتمع فرهنگی کوثر مجموعا ۵ اجرای موفقیت آمیز و طوفانی در نقطه ی آغاز برای خود به ثبت رساند.
کارهای بعدی گروه از آن پس به ترتیب به شرح زیر بودند.
*کفشهای جاکفشی جمشید
*عروسکها
بهرامبیضایی
*اعترافاتی درباره زنان
*گوهر جان
سال ۱۳۹۳ تصمیم بسیار بزرگی از جانب گروه تئاتر چکاوک جامه ی عمل پوشید.
برای اولین بار در تاریخ تئاتر شهرستان تمام گروه های تئاتر شهر دعوت شدند و نمایشی مشترک به تهیه کنندگی گروه چکاوک روی صحنه رفت. هم در شهرستان خوش درخشید وبالاترین میزان فروش را در تمام عمر تئاتر دماوند به خود اختصاص داد. بیشترین کمک مالی را از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران دریافت کرد. سی شب اجرای تهران را هم در تالار محراب با موفقیتی بسیار چشمگیر پشت سر گذاشت.
نمایش کمدی موزیکال
*کله پوکها
اثر نیل سایمون
چکاوک بلافاصله پس از کسب موفقیت های چشمگیر عمر کوتاهش تصمیم گرفت هم زمان با فعالیت های اجرایی فاز دوم آموزش را با اساتید مهمان پی بگیرد که این تصمیم تا ۳ سال با اساتید مختلف که اسامی شان را خواهید خواند ادامه پیدا کرد.
اجراها هم به ترتیب سر جای خود بودند.
اساتید مدعو عبارت بودند از
کاظم هژیرآزاد
سعید مجیدی
پرویز برید
اصغر فریدی ماسوله
جواد اعرابی
فرهاد تجویدی
بهروز پوربرجی
بابک برزویه
ادامه ی نمایش های تولید شده همبه شرح زیر بودند
*نیرنگ اورنگ
همکاری با گروه های نمایشی دیگر
از جمله دومین ورسیون نمایش من اثر فرهاد تجویدی که حدود یک سال به طول انجامید و سی اجرا در شهرستان را همراه با ۷۵ اجرا در تهران تجربه کرد.
حدود ۱۹ نمایش کوتاه برای *سمیتئاتر های مختلف که عموما در سالن همایش های بین المللی صداوسیما و آمفی تئاتر کتابخانه ملی به علاوه فرهنگسرای ارسباران اجرا شدند.
در اینمیان پا به عرصه ی استان و انجمن نمایش و آشنایی با گروه های فعال شهرستان های دیگر گذاشتیم . در اغلب فعالیت های صنفی و همایش های استان نقش فعال داشتیم.سال ۱۳۹۳ گروه تئاتر چکاوک نزد اداره کل ارشاد استان تهران ثبت رسمی شد و پروانه فعالیت قانونی دریافت کرد. سال ۱۳۹۴ استاد حسین عاطفی بازنشسته شدند و از ریاست انجمن هنرهای نمایشی استان تهران کناره گرفتند و اولین دوره ی هیئت رئیسه ی انجمن استان پا به عرصه ی وجود گذاشت که در همان دوره اول سرپرست گروه تئاتر چکاوک با تکیه به آرای اعضا وارد هیئت رئیسه شد و ضمن حضور در تصمیمات کلان دو سال خزانه دار انجمن استان هم بود.
نمایش بعدی
مصاحبه اثر محمد رحمانیان
که در دماوند مجوز نگرفت و در فیروزکوه اجرا شد.
*بوران
اولین کارگردان از گروه چکاوک متولد شد
صائب کریمی
که نمایش بوران را روی صحنه آورد.
پس از مدتی صائب کریمی گروه جدیدی تاسیس کرد تحت نام رادیکال که تا امروز دو نمایش تولید کرده است.
*آنکه گفت آری آنکه گفت نه
پروژه بسیار بزرگ ارکسترال
که مشترکا با فعالین نوآموز دو شهر دماوند و شهریار طی یک دوره ی آموزشی یکساله ی سخت به اجرای عمومی در تماشاخانه مهر حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی در آمد و کارنامه ای بسیار افتخار آفرین به مجموعه ی افتخارات قبلی گروه افزود.
سال ۱۳۹۷ همایش استثنائی منحصر به فردی در دماوند برپا شد که برای اختتامیه ی آن مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی کشور ، مدیر کل ارشاد استان تهران ، مدیر کل مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری ،
رئیس انجمن هنرهای نمایشی کشور ، رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان تهران ، معاونین ، اعضای شورای شهر ، فرماندار و عده زیادی از هنرمندان کشور حضور پیدا کردند. هیئت انتخاب آثار عبارت بودند از مریم کاظمی حسین محب اهری و رضا عبدالعلیزاده
اسم این همایش بود "فصل تئاتر دماوند" که ۱۴ اثر از حدود ۳۰ اثر متقاضی به فصل تئاتر راه پیدا کرده بودند که ۷ اثر از گروه تئاتر چکاوک بود. چکاوک بعد از ۷ سال فعالیت که فقط با یک کارگردان کار کرده بود ناگهان ۶ کارگردان به شهرستان معرفی کرد که ۳ نفرشان زن بودند. کارگردانان کار اولی در دماوند طبق قانونی که شورای تخصصی تئاتر دماوند مقرر کرده باید زیر نظر مشاوری شناخته شده که مورد تایید شورای نظارت باشند مبادرت به تولید کند. ۴ اثر زیر نظر جواد اعرابی و دو اثر زیر نظر هومن رهنمون تولید شده بودند.
آثار گروه تئاتر چکاوک در فصل تئاتر دماوند عبارت بودند از
*خواستگاری
چخوف
مهسا مشهدی عباسی
*جعفر خان از فرنگ آمده
حسین نصیری
*مسافران
مهتاب نصیر پور
*مده
فریده فکری
*غده
رضا همتی
*آنکه گفت آری آنکه گفت نه
هومن رهنمون
و یک اثر از علی عطا حسینی به نام
*کافئین
که رد شد.
و پس از این همایش تولید دیگری از چکاوک روی صحنه آمد به کارگردانی امیرحسین فاتحی
تحت نام
*همه ی دزد ها که دزد نیستند
کار آخر گروه تئاتر چکاوک هم نمایش
*رکسانا
بود که به آن ترتیب شهید شد و گروه هم به دلایلی نامعلوم و نا مکتوب ممنوع الفعالیت در شهرستان های استان تهران شد.
در دنیای مجازی
اینستاگرام
تلگرام
فیسبوک
نشر
گزارش عملکرد ۱۳۹۷
گزارش عملکرد ۱۳۹۸
ایمیل hoomanrahnemoon48@gmail.com