شامگاه چهارشنبه پنجم خردادماه تالار رودکی میزبان ادوارد کوترواتز نوازنده پیانو و هربرت لیپرت خواننده تنور از اتریش بود. این دو هنرمند در بخشی از سلسله اجراهای رسیتال آوازی خود به ایران سفر کردند تا پس از اولین اجرا در اتریش، تور جهانی پروژه خود را با ایران آغاز کنند.
هربرت لیپرت، خواننده توانمند تنور است که سالها در اپرای وین مشغول به کار بوده و توانسته جایزه گرمی را برای ایفای یکی از نقشهای خود دریافت کند. ادوارد کوترواتز هم علاوه بر نوازندگی، آهنگسازی و تدریس در دانشگاه، به عنوان رهبر ارکستر با ارکسترهای بزرگ دنیا همکاری داشته است.
پروژه "رودررو" بر اساس پیوند میان هنرها شکل گرفت و بر این اساس در نخستین اجرای این پروژه در اتریش، مجسمههای چوبی بزرگی که چهره انسانهای عاشق را به تصویر میکشند بر روی صحنه حضور داشتند. اما به دلیل مشکل جابهجایی این مجسمهها امکان استفاده از آنها در سایر کشورها وجود ندارد. با این حال هنرمندان بر پایه این ایده و توسط آهنگهایشان با مخاطبان گفتگو میکنند. این دو هنرمند قصد دارند رپرتوار ثابتی را در کشورهایی مانند فرانسه، آلمان، سوئیس و ژاپن اجرا کنند.
پس از اجرای نخستین قطعه این برنامه به زبان آلمانی، ادوارد کوترواتز به مخاطبان حاضر در سالن گفت: شما آلمانی بلد نیستید ولی ما تلاش میکنیم احساس آهنگها را برای شما ترجمه کنیم. کافی است به آدمی که مورد علاقه شماست فکر کنید تا مفهوم همه آهنگها را متوجه شوید.
در ادامه برنامه این دو هنرمند سپیدموی با اجرایی پراحساس، قطعاتی از فرانتز لیست، هوگو ولف، روبرت شومان، ریچارد اشتراوس و... را اجرا کردند. همچنین یکی از قطعات برنامه ساخته ادوارد کوترواتز بود. او پیش از اجرای این قطعه گفت: معمولاً موزیسینهای کلاسیک در کنسرتهای خود از قطعاتی استفاده میکنند که 200-300 سال پیش نوشته شده و متعلق به دوره کلاسیک و رمانتیک است. ولی بعضی وقتها ما موزیسینها جرئت میکنیم قطعاتی را اجرا کنیم که سن زیادی ندارند و امشب هم قطعهای از ساختههای من اجرا میشود.
صدای پرقدرت هربرت لیپرت فرازوفرودهای ترانههای عاشقانه را به خوبی اجرا میکرد و گرچه در بیشتر طول برنامه شنونده قطعاتی آرام بودیم، در لحظات شاد و پرانرژیتری که پیش میآمد با لبخندی بر لب و جستوخیزهای کوچک به اجرا میپرداخت.
ادوارد کوترواتز هم در دو قسمت از برنامه به تکنوازی پیانو پرداخت تا به دور از یک زبان ناشناس، احساسات خالص را با نوای ساز خود به مخاطب انتقال دهد.
آخرین بخش این کنسرت به اجرای قطعهای از ریشارد اشتراوس اختصاص داشت. کوترواتز با بیان اینکه هدیهای ویژه ایرانیها دارد گفت: اشتراوس در سال 1930 قطعه پرشیا را برای همسرش نوشته و داستان آن در مورد مردی است که به ایران سفر میکند تا برای همسرش رزهای شگفتانگیز بیاورد.
این قطعه پرشور که حال و هوایی متفاوت از آهنگهای قبلی داشت، با اجرای زیبای دو هنرمند مورد استقبال تماشاگران قرار گرفت.
منبع: هنرآنلاین