در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال نمایش خرس های رقصان
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 18:34:58
امکان خرید پایان یافته
۲۹ خرداد تا ۰۷ تیر ۱۴۰۲
۲۱:۰۰  |  ۱ ساعت
بها: ۸۰,۰۰۰ تومان
+ ۹% مالیات ارزش‌افزوده
کولیان بلغار بر طبق سنت اجدادی خرس ها را برای رقص تعلیم می دادند، منظم و بی رحمانه. از بدو تولد توله خرس ها را در خانه نگه می داشتند، کتکشان می زدند تا یاد بگیرند روی پاها بایستند و با خوش رقصی بینندگان را سر ذوق آورند، به الکل عادتشان می دادند تا همیشه محتاج صاحبشان باشند و البته دندان ها را می کشیدند که خرس هوس شکار صاحب خود را نکند اینگونه خرس ها برای رقص آماده می شدند تا اینکه در سال ۲۰۰۷ بلغارستان به اتحادیه اروپا پیوست و نگهداری خرس غیر قانونی اعلام شد خرس ها در خطر جدیدی بودند خطرِ آزادی...

- از همراه داشتن فرزندان زیر ۱۲ سال خودداری نمایید.

مکان

کریمخان، خیابان ایرانشهر، کوچه سمندریان (مهاجر)، پلاک ۲۲
تلفن:  ۸۸۵۱۸۵۱۵

نقشه بزرگتر و مسیریابی
«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید
چیزی ممنوع نیست.هیچی.
با وجود کنترل شدید در هر دوره ای،خواست آزادی به حیات خود مصرانه ادامه می دهد.
رقصی چشم نواز از خرس ها.پنج اپیزود.پنج رقص متفاوت اما با یک هدف.هر اپیزود کفیل سیاسی یک نسل از چندین نسل زجر کشیده است.هر اپیزود علیه کهنگی تاریخ می ایستد.علیه فراموشی می ایستد.نمی گذارد خواست آزادی به امری انتزاعی بدل شود و در موزه ی فراموشی ها خاک بخورد.مخاطب را دعوت به رقص می کند.دعوت به خواستن آزادی.هنرمندان این کار فراتر از خوب قدم گذاشته اند.هنرمندانی که یاغی شده اند.یاغیانی دغدغه مند.
سپهر، امیر مسعود و نیلوفر ثانی این را خواندند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
خرس‌های رقصان / خشایار صباغ ، گلناز یکتا جم
منتشر در روزنامه سازندگی چهارشنبه 7 تیر 1402
«عناصر تئاتری خلاقانه»
«خرس‌های رقصان» از آن دست تئاترهایی‌ست که در همان آغاز و با پخش بروشور پیش از شروع نمایش و اعلامش به مخاطب در قبال اینکه می‌تواند در طول اجرا، حرکت کند، جایش را عوض کند و خلاصه منعی برای او وجود ندارد، سلطه صحنه و قواعد مسلط همیشگی را که تماشاگر موظف به اطاعت و پیروی از آن است، کنار زده و خود را به عنوان تجربه‌ای جدید مطرح می‌کند.
تجربه‌ای که در طی سال‌های گذشته بسیار به ندرت در اختیار تماشاگر قرار داده شده است تا بتواند صحنه را چنان بی مرز بشناسد که نیاز به رعایت خطوط و قلمروهای تثبیت شده‌ی آن که همواره مانعی برای ادراک از نوع نزدیک است، ندارد.
اینبار تماشاگر می‌داند می‌تواند بخشی از نمایشی باشد که قرار است در صحنه اجرا شود. و ابعاد آن را از جهات مختلف در صورت تمایل، ببیند و تماشا کند. کما اینکه با ورود به سالن و طراحی صحنه با وجود چهارچوبی مکعبی و شبیه اتاق، با دیوارهای توری که از هر چهار جهت قابلیت دید دارد، این امکان بیشتر ... دیدن ادامه ›› روشن می‌شود. پیام بدو شروع «خرس‌های رقصان» پیامی از رهایی و آزادی از قیود است. رهایی از ناظری که حدود و خطوط را تعیین و نظارت می‌کند.
«خرس‌های رقصان» نمایشی تجربی و خروجی کارگاه آموزشی موسسه اینجا/ میان شهر است که با متنی از مهین بهزادی، در ۵ اپیزود، داستان‌هایی را روایت می‌کند که هر کدام ۳ یا ۴ بازیگر دارد.
داستان‌هایی درباره وضعیتی مخفیانه و به‌ظاهر غیرقانونی که قرار است در حدود چهاردیواری، از دید دیگران پنهان بماند اما در تمام اپیزود‌ها از فردی که بطور مخفیانه و جاسوسانه، ناظر بر آنها و در حال «دید زدن‌شان» است، صحبت به‌میان می‌آید که موجب احساس ناامنی ساکنان می‌شود.
هر اپیزود به موضوعی می‌پردازد که محوریتش با جوانان و مسائلی‌ست که با آن درگیرند. جوانانی که با بارداری‌های ناخواسته در روابط روبرو می‌شوند و یا گروهی که فعالیت‌های پرمخاطره سیاسی دارند و عضو گروهک‌های مسلح مخالفند و یا جوانانی که در اعتراضات خیابانی مجبور به پناه گرفتن در ساختمانی متروکه می‌شوند، و مواردی از این دست..
بخش مهمی از نمایش معطوف به دغدغه‌های اجتماعی است که نگاهی نقدانه دارد اگر چه به طور مستقیم وارد آن نمی‌شود و نویسنده تلاش دارد هر موقعیت را با همان واقعیت رقم خورده برای مخاطب ترسیم کند و با توجه به زیست هر فرد در جامعه‌ای که دچار تنش‌ها و مسائل متعددی‌ست، به روشنی قابل لمس و ادراک است.
اما «خرس‌های رقصان» در فرم پیشی می‌گیرد و با هوشمندی کارگردانان جوان، پر قدرت پیش می‌رود. طراحی لباس بازیگران، نمونه قابل توجهی‌ست که در ساختار و پروسه اجرا، وزنه مهمی را بر عهده دارد. و حتی به عنوان دیالوگ و زبانی غیر کلامی، خود را به ابزاری اعتراضی مبدل کرده که در جای جای نمایش حضور دارد.
بازیگران همگی پیراهن و شومیزهای سفید و شلوارهای جین دارند و دختران با لاک قرمز و مقنعه‌های چانه‌دار طوسی رنگ، این تضاد و کنتراست را در تکمیل سوژه‌های مورد طرح، معنا و مفهومی بازنمایی می‌کنند.
در تمام اپیزودها، حضور ناظری که پنهان از دید و از ساختمان روبرویی آنان را دید می‌زند و زیر نظر دارد، حکایت روشنی از وضعیت سلطه‌گر قدرت است که بی‌آنکه خودش را عریان نشان دهد، حضورش را تحمیل می‌کند. هراس از این وضعیت جاسوسی، همان عدم امنیتی‌ست که احساس آزادی را خدشه‌دار می‌کند. چهارچوب صحنه، پوشش مقنعه‌ها که مدام در دست و پای بازیگر است، دیوارهای توری، همگی در تایید قرار گرفتن در جغرافیایی محاط شده و در قید و بند است. بازی بازیگران در انسجامی مناسب است، هر چند برخی حرفه‌ای‌تر و موفق‌ترند.
«خرس‌های رقصان» که برگرفته از یک سنت کولیان بلغاری در تربیت توله خرس‌هایی‌ست که برای رقص و سرگرمی، تحت تعلیم و تربیت شکنجه‌واری قرار می‌گیرند تا گوش به‌فرمان صاحب خود باشند، تناسب نزدیکی با محتوای مورد طرح در نمایش دارد.
_ وقتی افراد جامعه بی‌آنکه بخواهند یا آگاهانه بدانند، تحت سلطه، تبدیل به حیوان‌های دست‌آموزی می‌شوند که تنها برای یک سری رفتارها و اعمال مورد تایید صاحب‌شان، جهت و آموزش داده می‌شوند. آنها در تمام طول زندگی خود، نماینده‌های به حقی همان تفکر و روش زیستی هستند که به نسل‌های بعدی نیز منتقل می‌کنند.
خرس‌های رقصان، درباره سوژگی بارزی‌ست که یک سیستم نظارتی تولید و می‌سازد تا از این مسیر به بقای خود قوت و تداوم ببخشد._

نیلوفرثانی
من چیزی متوجه نشدم! اگه بنا بود یک ساعت و نیم با تأخیرش وقت ما به بطالت بگذره هدف حاصل شد! ولی اگه حرفی برای گفتن داشتین به عقل ناقص من که چیزی قد نداد!
بازی‌ها خیلی خوبه، طراحی صحنه و لباس خوبه، ایدهٔ اجرایی خوبه. ولی متن حرفی برای گفتن نداره. یه چیزایی می‌خواد بگه ها ولی گنگ و الکنه.