در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال نمایش مردی برای تمام فصول
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 08:00:05
امکان خرید پایان یافته
۱۷ آبان تا ۰۷ دی ۱۳۹۳
۱۹:۳۰  |  ۲ ساعت
بها: ۱۵,۰۰۰ تا ۴۰,۰۰۰ تومان  |  جزییات
همکف، ردیف ۲ تا ۵: ۴۰.۰۰۰ تومان
همکف، ردیف ۶ تا ۸: ۳۵.۰۰۰ تومان
همکف، ردیف ۹ تا ۱۴: ۳۰.۰۰۰ تومان
همکف، ردیف ۱۵ تا ۲۰: ۲۵.۰۰۰ تومان
بالکن یک و دو: ۲۰.۰۰۰ تومان
بالکن سه: ۱۵.۰۰۰ تومان

در این نمایش از شیوه پیشرفته دستگاه «ایستگاه تیوال» برای ورود تماشاگران رونمایی می‌شود. 
با این شیوه نیازی به چاپ نیست و کافی‌است کد پیگیری را همراه داشته باشید و یا برای سادگی بیشتر از بارکد رسید خرید با گوشی همراه خود عکس بگیرید!

گزارش تصویری تیوال از مراسم رونمایی از فیلم نمایش مردی برای تمام فصول / عکاس: یاسمن ظهور طلب

... دیدن همه عکس‌ها ››

گزارش تصویری تیوال از نمایش مردی برای تمام فصول (سری سوم) / عکاس: کامران چیذری

... دیدن همه عکس‌ها ››

گزارش تصویری تیوال از نمایش مردی برای تمام فصول (سری دوم) / عکاس: کامران چیذری

... دیدن همه عکس‌ها ››

گزارش تصویری تیوال از نمایش مردی برای تمام فصول (سری نخست) / عکاس: کامران چیذری

... دیدن همه عکس‌ها ››

گزارش تصویری تیوال از نمایش مردی برای تمام فصول (سری نخست) / عکاس: حانیه زاهد

... دیدن همه عکس‌ها ››

گزارش تصویری از تمرین نمایش مردی برای تمام فصول (سری دوم) / عکاس: مانی لطفی زاده

... دیدن همه عکس‌ها ››

گزارش تصویری از تمرین نمایش مردی برای تمام فصول (سری نخست) / عکاس: مانی لطفی زاده

... دیدن همه عکس‌ها ››

گزارش تصویری از گریم بازیگران نمایش مردی برای تمام فصول

... دیدن همه عکس‌ها ››

گزارش تصویری تیوال از نشست خبری نمایش مردی برای تمام فصول / عکاس: کیارش مسیبی

... دیدن همه عکس‌ها ››

آواها

مکان

خیابان حافظ، خیابان استاد شهریار، تالار وحدت
تلفن:  ۶۶۷۳۱۴۱۹، ۶۶۷۰۵۱۰۱

نقشه بزرگتر و مسیریابی
«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید
عالی عالی عالی
فرهاد آقارضائی این را خواند
امیرمسعود فدائی این را دوست دارد
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
این نوشته رو خیلی وقت پیش همون شبهای اول اجرا نوشتم ولی دیر تونستم این جا هم انتقالش بدم.

مردی برای تمام فصول
کارگردان بهمن فرمان آرا
نوشته رابرت بولت
شب اول اجرا, به همت اعظم جان, به تماشای نمایش تک پرده ای در تالار وحدت نشستیم .
راوی داستان روی صحنه می آید و سر میدهد؛ ,, اینجا قرن شانزدهم است.,, خودش را معرفی میکند؛ مَتیوُ,و ادامه میدهد در این قرن او جزو آدمهای معمولی جامعه است.اینکه لباسش مناسب راوی بودن که هیچ اما نوکری سرورش هم نیست که بدانید نشان سده شانزدهم نیز ، همین است که قرار نیست کار به دست کاردان باشد ! خدمتکار است در خانه توماس مور. مور,موی لای درز اعتقاداتش نمیرود,قاضی بنام و معبتر شهر, سیاستمدار وجدان خیلی بیدار که سنجیده به سخن می آید و ... دیدن ادامه ›› مکث های سخن نیز حرف های تعیین کننده ای هستند. متیو نامۀ رسیده از صدراعظم کلیسای کاتولیک در انگلستان جناب کاردینال وولسیی را میدهد به دست ولینعمتش, نیمه شب است که قاضی به نزد ایشان فراخوانده شده. جوانکی جویای شغل را ساعتی قبل روانه کرده اما دوست قاضی , جناب وزیر هم حضور دارند . مور به اشاره ای به وزیرو در جواب همسرش میگوید چنانچه وزیر هم احضار میشد در این وقت شب حتما میرفت به حضور صدراعظم!
قرن شانزدهم زمانی است که, علم و هنر به قوت پا گرفته بود و تاثیرات خود را به رخ میکشید. پادشاه انگلستان هنری هشتم خود به فصاحت چندین زبان صحبت مینمود ,موسیقی نواز و هنر پرور بود و روح و جانش بهره کافی برده بود و سرش به تنش به خوبی میارزید.خوب در خور بود که وابستگی انگلستان از کلیسای کاتولیک رم توسط وی قطع شود که همین را هم به انجام رساند . قانون. خودش قانون بود,طی قانونی در آورده از خودش , خودش را رییس مجلس نمود و قانونا قانونی درآورد و شد اسقف کلیسای انگلستان .بدین ترتیب از هم پاشیدگی کلیسای کاتولیک را در انگلستان رقم زد و پروتستان را بنا نهاد. به عبارتی در انگلستان پاپ بی پاپ ! و بر همین منوال شد که او که در پی داشتن وارث تاج و تخت بود بتواند قانونا همسرش کاترین را طلاق داده و با ندیمه وی،آن بوییون ازدواج کند. اما مور, نه میتوانست پاپ را نادیده بگیرد و نه موافق کار شاه بود.وی در نزد همین مردم عادی آن روزگار انگلستان اعتبار داشت و چنانچه وی رأی پادشاه را قبول مینمود, مشروعیتی به آن میپوشاند که بقیه مردم آن را قبول میکردند چنین تغییری در انگلستان که منکر قدرت پاپ میشد و در عوض خدایی پاپ را در انگلستان به شاه میداد, به راحتی برای روحانیون و مردم عادی قابل قبول نمی بودو به گردن زدن بیشماری از کاتولیک ها منجر گردید. اما در مورد توماس مور فساد و خدعه معمول درباریان, ترس ازمحبوبیت و نفوذ وی در میان مردم و سر باز زدن از اظهار هر نظری چه مخالف و چه موافق رأی پادشاه, منجر به زندانی شدن وی گردید و در دادگاه به جرم سوگند به دروغ و خیانت به پادشاه محکوم شد.
فرد زینه مان در سال 1966 داستان را با موفقییت بر پرده سینما برد. همین زمان حدود بیست ماه بود که نمایش آن در تئاتر بیرمنگام اجرا میشد.
فرمان آرا که به درخشندگی کار را به صحنه برده , برای دو نقش محوری خطری را نخریده . هنرمندان رضا کیانیان وسیامک صفری چنان نقشی بازی میکنند که هر آن تصور میکنی به قضاوت توماس مور هستی و این متیو، الان که انعام نگرفته رهایت نکند. بازی شان روان است و از همان اول کار بُرده تان به قرن شانزده. کارصحنه و لباس بدون اینکه مسلط به لباس و معماری آن تاریخها بوده باشی به دست نداده. البته خیاط هنرمند بازیگران را از آن ژپونهایی که از هر طرف کمر زنان نیم متری فاصله داشت تا بلکه فربه به نشان رفاه به نظر آیند، معافشان نموده است.توماس مور در اصل، روشنفکری است که دخترانش خوب تحصیل کرده اند و به هنر زیبنده که معمول جامعه نبوده . اما متقابلا افراطی ایست که بی انعطافیش مورد مهر نویسنده است و جناب فرمان آرا نیز به خوبی خصلتش را بیرون میکشد و به تحسین اش میپردازد. تمامی آنچه مکالمات مشخصۀ رابرت بولت است، با هنرمندی تمام و تسلط بازیگران به جا ادا شده . کار ارزندهء مجموعه دست اندر کاران بیش از این ها دارد برای گفتن اما لذت تماشای صحنه تئاتر، به کلمه و سخن در نمیآید. اجرا برای دوماهی دیگر نیز هنوز بر صحنه خواهد بود. امید که خبر ندهند که متوقف شد.
سخن آغازین
452 نفر این نمایش را دوست داشته اند و 135 نفر این نمایش را دوست نداشته اند. ( نظرات دوستان در تیوال تا این لحظه )!!!صدای سوت و تشویق تماشاگران نیز مصدق این نکته بود که فرمان آرا با هر تکنیکی توانسته بیش از نیمی از تماشاگران را خرسند نگه دارد. البته بحث تبارشناسی تماشاگران نه هدف این نوشته است و نه من جسارت سخن از آن. و صرفا به صحبت یکی از منتقدین سینما به عنوان یک جمله تامل انگیز در این امر بسنده می کنم که " فروش خوب و استقبال مردم صرفا به منزله هنری بودن اثر نیست. شاید هنر آن مرز و بوم در سیر قهقرایی قرار دارد و سلیقه مردم تنزل پیدا کرده است ".
در باب اثر:
1. دکور
الف . بخوبی طراحی ولی بهمان خوبی استفاده نشده بود. پله هایی که تا میانه های اجرا تداعی کننده طبقه در نظام اجتماعی بود ( پادشاه در بالاترین قسمت آن قرار می گرفت و این سلسله مراتب تا پایین ادامه می یافت) ناگهان در میانه داستان بهم می ریزد و بازیگران از هر درگاهی وارد می شوند و تمامی معادلات را بهم میزنند .( برای مثال به یاد آورید صحنه ای که سر تامس مور در زندان است و خانواده او از بالای صحنه وارد ... دیدن ادامه ›› می شوند.)
ب. قیمت بلیت من ارزان است پس می بایست نیمی از بازیگران را ببینم!!!!گویا طراح دکور این اجرا به کل فراموش کرده بود که تالار وحدت بالکن هایی دارد که دوستانی ( چه بسا تیاتری و دانش جو ) با اشتیاق در آن نظاره گر اجرا هستند. دیدن صحنه ای که تماشاگران در آن به دلیل عمق میدان زیاد و بسته بودن ابتدای سن از دیدن بازیگران محروم بودند شایسته تیاتر این کشور نیست.
2. موسیقی
موسیقی این اجرا می توانست کمک بیشتری در ریتم اجرا داشته باشد ولی دلیل استفاده بسیار محدود از موسیقی برای من علامت سوال بزرگی است و وقتی با کندی بیش از حد اجرا روبرو می شوم این علامت بزرکتر نیز می گردد!!!
3. نور
نور اجرا یکی محاسن این کار در خلق صحنه هایی چشم انداز بشمار می آید و نکته ای که یکی از کاربران ( جناب آقای شاهین نصیری ) در مورد عدم هماهنگی نور در روزهای آغازین اجرا بدان اشاره نمودند نیز برطرف گردیده بود. البته جای اندکی نور قرمز نیز در جاهایی احساس می شد ولی در مجموع من شیفته نورپردازی دقیق این کار شدم.
4. بازی:
وقتی نقطه قوت اجرا بالفعل نمی گردد. ومتاسفانه " مردی برای تمام فصول " از همان جایی جذابیت خود را از دست می دهد که انتظار نمی رود و پرواضح است که در تیاتر دیالوگ محور ( دیالوگ های عمیق و حساب شده ) فرمان آرا این قصور پررنگ تر نیز می شود. فرمان آرا با کم رنگ کردن موسیقی و استفاده محدود از وسایل صحنه قصد دارد توجه تماشاگر را به بازیگر معطوف کند اما آیا موفق بوده است؟؟؟ بگذارید از بازی خود او شروع کنیم ( نه در این مورد سکوت را ترجیح می دهم که تماشاگر و خواننده خود فهیم است ) . اگرچه انتخاب کیانیان در نقش سر تامس مور با توجه خصایص ظاهری و شخصیتی انتخابی درست بوده ولی کیانیان، تنها بی حسی و مصنوعی بودنش را در استیج وحدت به یادگار گذاشت و من در لحظاتی به جد آرزوی اتمام اجرا را داشتم. تپق های پیاپی کیانیان در شب های پایانی اجرا ( و در کمال ناباوری در Climax و Disturbance نمایش ) قابل اغماض نیست. ( بازی کیانیان با خانواده اش در زندان را با صحنه ای مشابه در تیاتر سقراط با بازی درخشان فرهاد آییش مقایسه کنید ) . سردی بیش از اندازه کیانیان در نقشش نه از حس بی اعتنایی سر تامس مور نسبت به این جهان که از عدم ممارست او در تحلیل نقش است. سیامک صفری هم گرچه به عنوان عاملی که اندکی ریتم کند اثر را تسریع بخشید و تحمل 120 دقیقه را کمی آسان تر نمود، ولی در سطح یک راوی باقی ماند. انتظار می رفت که انتخاب سیامک صفری به عنوان رئیس هیئت منصفه در بخش های پایانی شاهد هنرنمایی بیش تری از او باشیم ولی دریغ از حتی یک دیالوگ. فرمان آرا معنی دقیق سیاهی لشکر را در تیاترش اجرا نمود در صورتی که می توانست با کمی درایت از این افراد جهت شکل دهی ساختار درام بهره جوید ( تصویر هیئت منصفه را بیاد آورید ) . احساس می کردم همان سیامک صفری " ناقوس ها برای چی ن به صدا در می آیند؟ " در این نمایش حضور دارد.
سخن پایانی :
باید به این باور برسیم که تماشاچی امروزی را با نور و اندکی موسیقی نمی توان 120 دقیقه در صندلی میخ کوب کرد . این کار عملی نیست مگر با بازیگر. تاریخ این مدیوم حکایت از تیاترهایی از طلوع تا غروب را دارد که نورشان خورشید بود و موسیقی آن ها آواز همسرایان. و گرچه " مردی برای تمامی فصول " با نور و موسیقی و دکور تماشاگر را راضی نگه داشت ای کاش اندکی هم به ارتباط بازیگر و تماشاگر می پرداخت.
پی نوشت:
مثل اینکه در اجراهای امروزه باب شده که برخی افراد خود را مستحق این می دانند که با تاخیر وارد تالارها شوند و این مساله در اجراهای سالن اصلی تیاتر شهر و تالار وحدت بدلیل وسعت بیشتر، سبب از دست دادن کامل بخش آغازین اجراها گردیده. و این تیاتر نیز مستثنی از این امر نبود و بنده تا 10 دقیقه آغازین هیچ دیالوگی از تیاتر را نفهمیدم. دیگر صحبت از صداهای گوشی و ...برای غیر فرسایشی شدن بحث به کنار.
باهاتون موافقم مخصوصا تپق های آقای کیانیان منم روزای آخر نمایش رفتم ، تعجب کردم از بازی مصنوعی و تپق های پی در پی آقای کیانیان ، فرمان آرا هم که اصن بازی بلد نبود ، سیامک صفری هم نقش های کلیشه داره بازی میکنه در این تئاتر همینطور
۰۸ دی ۱۳۹۳
اجرای مردی برای تمام فصول به اتمام رسید.
بنابر آمار سایت تیوال بیش از 75 درصد بازدیدکنندگان سایت که قاعدتاً از تماشاچیان نمایش نیز بوده اند ،رضایت داشته اند.457 نفر از 593 نفر.البته این آمارشناور است.
این آمار میشود جواب خیلی از تخریب کنندگان و منتقدنماها باشد.کسانی که هفته اول اجرا حتی قبل از تماشای نمایش دست به هجمه به آن زدند.
یاد بگیریم کمی ... دیدن ادامه ›› صبور باشیم.
یاد بگیریم زحمات جمعی از نخبگان این مرزوبوم را ارج بنهیم.
یادبگیریم ندیده و نشنیده قضاوت نکنیم.
یاد بگیریم بیشتر مطالعه کنیم.
یادبگیریم درست نقد کنیم.
یادبگیریم به نظرات مخالف خود احترام بگذاریم.
در پایان ،بهمن خان فرمان آرا خیلی مخلصیم.منتظر کارهای بعدی هستیم.
۱۴ دی ۱۳۹۳
جناب آقای مازیار
به جای تملق و مدح از کارگردان منتظر نوشته هایتان هستیم. بکارگیری کلماتی همچون بهمن خان و مخلصیم در این سایت و مقوله نقد محلی از اعراب نداشته .
۱۰ بهمن ۱۳۹۳
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید