در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال گردش تهران‌گردی |از مشروطه تا فتح تهران|
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 20:50:07
امکان خرید پایان یافته
جمعه ۱۲ مرداد ۱۳۹۷
بها: ۵۵,۰۰۰ تومان

برگزارکننده: موسسه ژیوار

از مشروطه تا فتح تهران
به همراه فرزانه ابراهیم زاده، پژوهش‌گر تاریخ تهران

به مناسبت سالگرد انقلاب مشروطه به همراه فرزانه ابراهیم زاده پژوهش‌گر تاریخ تهران به مکان‌هایی که شاهد روزهای مشروطه از شکل‌گیری تا فتح تهران توسط مشروطه خواهان بوده‌اند می‌رویم و داستان‌ها و روایت‌های آن روزها را خواهیم شنید و رد پای مشروطه را در تهران دنبال خواهی کرد.

شروع برنامه: ساعت ۸ صبح از ایستگاه مترو پانزده خرداد
مسیر حرکت: گذر سید ولی، مسجد شاه، مسجد جامع، بین الحرمین، خانه آیت الله بهبهانی، مسجد سرپولک، کاخ گلستان

اطلاعات بیشتر:
۰۹۱۰۹۲۳۴۸۵۵

«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید
مسجد شاه
یک مسجد که درونش سقف گنبد خیلی قشنگ شبیه کاخ مرمر دارد. خنکی تابستان آن عالی هست.دیدن آن را از دست ندهید.

مسجد امام خمینی (با نام قدیم مسجد شاه یا فتحعلی شاه) ، یکی از بناهای دوره قاجار است که در منطقه بازار تهران،نزدیک مترو پانزده خرداد قرار دارد.

این مسجد با قدمتی در حدود ۱۸۰ سال از زیباترین مساجد تاریخی تهران است. بانی آن فتحعلی‌شاه قاجار (۱۲۱۲–۱۲۵۰ هـ. ق) بود و از این رو در آغاز آن را مسجد سلطانی ... دیدن ادامه ›› می‌نامیدند.


سپهبد حاج‌علی رزم‌آرا، نخست‌وزیر وقت ایران در روز ۱۶ اسفند ۱۳۲۹ در مسجد شاه به ضرب گلوله خلیل طهماسبی یکی از اعضای فدائیان اسلام ترور شد.

در تاریخ دوشنبه ۲۰ آذر ۱۲۸۴، علاءالدوله دستور به چوب بستن و تحقیر عمومی دو تن از بازاریان به بهانه بالا بودن قیمت قند کرد. حکم فلک حاجی سید هاشم قندی و حاجی سید اسماعیل خان در حیاط مسجد شاه انجام شد که واکنش اعتراضی بازار تهران را به همراه داشته و از عوامل بیداری مردم قبل از جنبش مشروطیت گردید.

سخنرانی جمال‌الدین واعظ اصفهانی در اعتراض به فلک شدن بازارگانان در تاریخ ۲۱ آذر ۱۲۸۴ با مخالفت حاجی میرزا ابوالقاسم، امام جمعه وقت تهران به آشوب کشانده شد و منجر به مهاجرت علمای تهران به شاه عبدالعظیم گردید.


حاج سید ابوالقاسم امام جمعه تهران،در سال ۱۳۲۳ قمری (۱۲۸۴ خورشیدی) که بازرگانان تهران برای بی‌احترامی و توهینی که میرزا احمدخان علاءالدوله حاکم تهران نسبت به تجار قندفروش کرده بود برای شکایت و دادخواهی در مسجد شاه اجتماع نمودند علماء هم که اهم آنان سید عبدالله بهبهانی و سید محمد طباطبایی بودند در آنجا جمع شدند و اولین زمزمه خواستن عدالتخانه که بعدها منتهی به خواستن مشروطیت شد در اینجا بمیان آمد. امام جمعه چون داماد شاه بود طرفدار حکومت وقت بود و بنا بر اشاره عین‌الدوله صدر اعظم بواسطه دسائسی که بکار برد و خوب هم گرفت متحصنین مسجد را متفرق و پراکنده نمود. و چون موضوع ریشه داشت و مسائل سیاسی چندی در میان بود از میان نرفت. و در آن شب عده‌ای از جمله علماء از شهر خارج و به شاه عبدالعظیم (شهر ری) رفته و در آنجا قرار گرفتند. و پس از آن عده‌ای از علما و طلاب دیگر بآنان پیوستند.
در سال ۱۳۲۷ قمری پس از فتح تهران و خلع محمدعلی‌شاه (۲۷ جمادی‌الثانیه ۱۳۲۷) برای ترتیب کارها هیأت مدیره‌ای درست شد و این هیأت تا چندی مملکت را اداره میکرد. یکی از اقدامات هیأت مزبور اعدام و تبعید کسانی بود که نسبت باساس جدید (مشروطیت) اظهار دشمنی کرده بودند. و باید بخوبی دانست که در آن زمان عده‌ای از آنان خود را به روسها بسته بودند. از آن جمله حاج سیدابوالقاسم امام جمعه بود که شخص امپراطور روس او را به تبعیت روس پذیرفته و تحت حمایت خود قرار داد. هیأت مدیره حاج سید ابولقاسم امام جمعه را معزول کرد و برادرش حاج سید محمد که معروف بامام‌زاده و خودش هم مشروطه‌خواه و جزء اعضاء دادگاه انقلابی بود بجای او امام جمعه شد.

در روز سیزدهم رجب ۱۳۲۷ قمری که شیخ فضل الله نوری توسط آخوند زنجانی بدلیل مخالفت شیخ فضل الله با قانون اعدام ، حاج شیخ فضل‌اله نوری به دار زده شد در همین روز حاج سید ابوالقاسم با وحشت زیادی که او را گرفته بود از قلعه امامیه با شتاب هر چه تمامتر خود را به سفارت روس در زرگنده رسانیده و در آنجا متحصن شد و پس از چندی بعد از گرفتن تأمین از دولت بوسیله سفارت رهسپار اروپا گردید. چند سالی که در اروپا بسر میبرد اکثر ممالک و شهرهای اروپا را سیاحت نمود و پس از چند سال توقف در اروپا، با بازگشت دیکتاتوری پهلوی، با موافقت و اجازه دولت بایران بازگشت.
و در سال ۱۳۰۶ خورشیدی در سن ۶۲ سالگی در تهران در گذشت.

سید حسن امامی فرزند وی می باشد که به مدت سی و سه سال در قبل انقلاب امام جمعه تهران بود که از دوستداران شاه بود وی همزمان با شاه از ایران فرار کرد و در سوییس بر اثر سرطان فوت کرد.

منبع اینترنت
محمد فروزنده این را خواند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید