در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال نمایش مایوزر
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 13:36:50
۱۷ بهمن تا ۲۲ اسفند ۱۳۹۳
۱۹:۳۰  |  ۱ ساعت و ۱۵ دقیقه

"نمایشنامه ی «مایوزر» هم مانند «هملت ماشین»، از مهمترین و جنجالی‌ترین آثار هاینرمولر اوست، به ویژه اینکه موضوع این نمایشنامه در رد آثار آموزشی «برشت» است، به همین دلیل در زمان نگارش آن، سر و صدای زیادی به پا شد. این نمایشنامه نوعی مقابله با اصول تبلیغی و خشکی است که انقلابیون از جمله «برشت» روی صحنه تیاتر به آن می‌پرداختند. این اثر، که از زمان نگارش تا زمان فروپاشی دیوار برلین ممنوع الاجرا بود، همچون دیگر آثار مولر ساختاری پیچیده و زبانی شاعرانه دارد.
این اجرا که کاری دیگر از گروه تیاتر شش است با ترجمه، طراحی و کارگردانی ناصر حسینی مهر اجرا خواهد گردید.
برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به سایت رسمی نمایش مایوزر مراجعه نمایید."
www.mauser.ir


پوستری که شاید از دیدن آن حیرت کنید
پوستر نمایش «مایوزر» به کارگردانی ناصر حسینی مهر طراحی شد؛ پوستری که حسینی مهر معتقد است می تواند مخاطب نمایش را حیرت‌زده کند.
به گزارش خبرگزاری مهر، نمایش «مایوزر» از آثار هاینر مولر که این روزها خود را برای اجرای عمومی آماده می کند، با کارگردانی ناصر حسینی‌مهر پس از اتمام جشنواره تیاتر فجر در سالن چهارسو به روی صحنه خواهد رفت.
کارگردان این اثر نمایشی که پوستر آن به تازگی طراحی شده، یادداشتی کوتاهی را به همراه تصویر پوستر منتشر نمود. در یادداشتِ ناصر حسینی مهر برای پوستر نمایش «مایوزر» چنین آماده است:
از دیدن این پوستر ساده و غیرمتعارف شاید کمی حیرت کنید. این پوستر برخلاف برخی پوسترهای امروز تیاتر ما که لحن یکسانی دارند و همه معانی را می‌خواهند یک‌جا و به شکل شعاری مطرح کنند فاقد پیچیدگی های سرگیجه آور است. ما سعی کردیم به سادگی تمام خبر اجرای نمایش «مایوزر» را با زبان رنگ و فرم و حس و جذابیت های درونی نمایش به مخاطبان اطلاع دهیم.

خرید بلیط : www.gishetheater.com

توجه: به دلیل بازسازی حریم تئاترشهر، ورودی همه سالنها، تا اطلاع بعدی از پیاده‌روی خیابان ولی‌عصر (عج) است. برای دیدن مسیر لطفا اینجا را کلیک کنید.

گزارش تصویری تیوال از نمایش مائوزر / عکاس: حانیه زاهد

... دیدن همه عکس‌ها ››

آواها

مکان

تقاطع خیابان انقلاب و ولی‌عصر (عج)، مجموعه فرهنگی و هنری تئاترشهر
تلفن:  ۶۶۴۶۰۵۹۲-۴

نقشه بزرگتر و مسیریابی
«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید
در جستجوی معنایی برای انسان
نقد و بررسی تئاتر مائوزر
نوشته هاینر مولر
به کارگردانی ناصر حسینی مهر
امتیاز 8.5 از 10
(قسمت ششم)

از مائوزر چه چیزهایی یاد میگیریم؟

1- تئاتر فقط درام نیست. سرمان را زیر برف بیرون بیاوریم و ببینیم چقدر عقب هستیم؟ آیا آن روال همیشگی ... دیدن ادامه ›› کارآمد بوده است؟ هنر تئاتر و سینما در ایران در یک زمان شروع به کار میکنند. چرا در سینما به جایی میرسیم که "جدایی" تمام جوایز جشنواره های جهان را درو میکند اما در تئاتر چنین چیزی نداریم؟ این مسئله دلایل بسیاری دارد اما یکی از آنها همین است که در درام گیر کرده ایم و دنیای هنر دارد با سرعت به پیش میرود.

2- از زوایای دیگر به مسائل نگاه کنیم. مولر پاسخ تدبیر را با داستان خودش میدهد. نمی آید یک داستان جدید خلق کند که پاسخ بدهد. همان داستان را از زاویه دیگری نگاه میکند. با وجودیکه من هنوز طرفدار انسان برشت هستم اما پاسخ مولر را دوست داشتم.

3- تئاتر را در صورتکهای Laugh now cry later نبینیم. همه چیز خنده و گریه نیست.

4- تئاتر بخشی از واقعیت است. شاید همیشه به سالن تئاتر رفته ایم که از واقعیتها فرار کنیم و از زندگی سخت و پرتنش روزمره خلاص شویم. اما همه میدانیم که آن دنیای ساختگی خیلی زود تمام میشود و برای عوامل دست میزنیم و همه چیز تمام میشود. گاهی ممکن است این اتفاق نیافتد!

5- میشود یک تئاتر به نویسندگی """هاینر مولر""" و کارگردانی """ناصر حسینی مهر""" دید، فقط 15000 تومن! :))

(پایان)
بیتا نجاتی (tina2677)
هنوز اما معتقدم تاثیر و ماندگاری تئاتر ارسطویی بر مخاطب بیش از تئاتر برشتی است هرچند این کار برای شما یا عده ای تاثیرگذار بوده و این خیلی خوب است.
درخصوص بهایی که برای تماشای آثار نمایشی می پردازیم،قطعا اکثر مخاطبین واقفند که این مبلغ، هزینه کوچکی در قیاس با هزینه تمرین یک گروه نمایشی از آغاز یعنی حق مترجم یا مولف و دراماتورژ تا تمرین های بسیار بازیگران تا ساخت دکور و موسیقی و لباس و غیره و البته اجاره سالن است لکن صرفنظر از ارزش کیفی آثار، مبلغ می بایست در نهایت با درآمد متوسط عامه مخاطبین تطبیق داشته باشد که در نهایت به چنین رقمی می رسد.
۲۵ اسفند ۱۳۹۳
بیتا نجاتی (tina2677)
از واکنش مخاطب غیر ایرانی و نحوه برقراری ارتباط او با سبک های مختلف اطلاعی ندارم لکن شخصا بعنوان مخاطبی که به دنبال تماشای آثار قصه گو نیست، پیام این اثر را که از ابتدا شفاف و مشخص بود را فاقد کشش لازم برای 75 دقیقه می دانم.
۲۵ اسفند ۱۳۹۳
در جلسه ای که موضوع آن بررسی تئاتر مائوزر بود این مساله عنوان شد و توضیحاتی هم داده شد که چگونه این نمایش 75 دقیقه شده است! :)
۲۵ اسفند ۱۳۹۳
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
در جستجوی معنایی برای انسان
نقد و بررسی تئاتر مائوزر
نوشته هاینر مولر
به کارگردانی ناصر حسینی مهر
امتیاز 8.5 از 10
(قسمت چهارم)

نان روزانه جامعه را چه چیزی تامین میکند؟

بسیاری از اعضای بدن انسان هریک به صورت اتوماتیک کار خودش را به درستی انجام میدهد. سیستم عصبی ... دیدن ادامه ›› خودش پیامهای لازم را به مغز میرساند، سیستم خون رسانی خودش کار میکند، سیستم گوارشی خودش غذا را هضم میکند و ماهیچه ها و مفاصل و استخوان بندی هم دارند خودشان کار خودشان را میکنند. تنها کاری که ما باید بکنیم این است که به این سیستم غذا برسانیم یا اصطلاحا نان روزانه اش را تامین کنیم. در میان این اعضای بدن یک مغز هم وجود دارد که قسمتی از آن وظیفه اش اندیشه است و به نظر میرسد که آن هم باید خودش به صورت اتوماتیک کار کند اما اینطور نیست!
به نظر میرسد فکر کردن یک عمل ساده است و میتوان نشست یک گوشه و فکر کرد و بیل زدن کار سختتری نسبت به فکر کردن است. اما اینطور نیست. با رسیدن غذا بدن کالری لازم را برای انجام فعالیتهای روزانه تامین میکند اما پروسه فکر کردن فقط با خوردن غذا اتفاق نمی افتد. برای اندیشیدن باید روش درست اندیشیدن را نیز آموخت و با تاریخ تحولات اندیشه بشری آشنا شد. تاریخ فلسفه را میتوان یک معادل برای تاریخ رشد و تحولات اندیشه بشر نامید. پس برای اینکه بتوانیم درست فکر کنیم باید با فلسفه آشنا شویم.
اما همانطور که اشاره شد این مساله مانند کارکرد سایر اعضای بدن که واضح است چندان واضح و قابل فهم نیست که برای درست اندیشیدن نیاز به دانستن فلسفه است. گو اینکه بدون دانستن فلسفه هم هر انسانی قادر به اندیشیدن است و طبیعتا خیال میکند روش اندیشه اش نیز درست است. اما برعکس اندیشه و ذهن بشر ناخودآگاه تمایل به مغلطه دارد. مغلطه مانند یک گرداب است که کشتی اندیشه انسان را به درون خودش میکشد و اگر اندیشه ای ورزیده نباشد به سادگی در دام مغلطه می افتد. انسان جاهل فلسفی اندیشه اش مدام در گرداب مغلطه است. مغلطه هایی نظیر "هرکس منطقی دارد" ، "کسیکه خواب است را میشود بیدار کرد اما کسیکه خودش را به خواب زده هرگز" ،انواع توهمات توطئه، گرایش به خرافات و باور شایعات جریانهایی است که در یک جامعه دور از فلسفه بسیار دیده میشود.
مردم در چنین جامعه ای همواره در یک سیکل معیوب که منجر به پسرفتشان میشود قرار دارند و روزبروز زندگی برایشان سختتر میشود. هیچکس نمیداند چرا؟ پس همه تشنه ظهور یک منجی هستند. اخلاق در چنین جامعه ای رو به تنزل و افول است چراکه اخلاق یکی از زمینه های مهم بحث در فلسفه است و هیچکس نمیداند اخلاق چیست؟ اگر هم بی اخلاقی را دریابند روش مقابله با آنرا نمیدانند. در مقابل بداخلاقی،ظلم، دزدی و جنایت سکوت میکنند. ریاکاری و عوامفریبی در جامعه اوج میگیرد چراکه مردم یک جامعه دور از فلسفه به سادگی گول میخورند و طماعان ازین فرصت به خوبی استفاده میکنند. میزان مطالعه کم و گرایش به تلویزیون زیاد میشود. حکومتها زنجیری به مغز مردم چنین جامعه ای میزنند و افکار عمومی را به هرآن سمتی که میخواهند میکشانند. مردم جامعه دور از فلسفه بردگان فکری هستند. مردمی که فقط نان میخواهند و آزادی را فراموش کرده اند.

مخاطب مائوزر کیست؟

اگر منظور از این سوال این باشد که چه کسی از دیدن مائوزر لذت میبرد باید گفت مائوزر مخاطب خاص و علاقه مند به فلسفه دارد. اما اگر سبک اجرای این تئاتر را مد نظر قرار دهیم درمیابیم که مخاطب مائوزر میتواند طیفهای گسترده تری را نیز پوشش دهد. شاید دیدن مائوزر و مطرح شدن پرسش مهم "انسان چیست؟" آغاز راه برای وارد شدن بسیاری از مخاطبین به عرصه فلسفه باشد.
مخاطب برای فهمیدن مائوزر مجبور به خواندن تدبیر است و تدبیر خودش یک کلاس آموزشی دیگر است. پس مائوزر میتواند یک جرقه برای یک تغییر بزرگ در زندگی باشد.
(ادامه دارد)
در جستجوی معنایی برای انسان
نقد و بررسی تئاتر مائوزر
نوشته هاینر مولر
به کارگردانی ناصر حسینی مهر
امتیاز 8.5 از 10
(قسمت سوم)

انسان در مائوزر

در ابتدا مائوزر کاری با واقعیت موجود ندارد و انسان مولر ادامه راه تدبیر برشت است. در تدبیر حزبی وجود دارد که به دنبال ... دیدن ادامه ›› انقلابی است. در مائوزر آن انقلاب پیروز شده و آن حزب به موفقیت دست یافته است و آن بهشتی که با انسان اندیشمند برشت تصور میشد به نمایش درآمده است. بهشتی که هیچ شاکله ای از بهشت را دارا نیست و در همان نگاه اول هم خود خود دوزخ است!
انقلاب پیروز شد و انسان اندیشمند برشت به دوزخی گرفتار شد که معلوم نیست در آن چه چیز را در نظر نگرفته بود؟! در نگاه اول پاسخ خوبی به تدبیر میدهد که مجموعه انسانهای اندیشمند چیزی که در نهایت میسازند یک دوزخ است.
اگر با دنبال کردن اندیشه های فلاسفه به نتایجی در زمینه اینکه انسان چیست رسیده اید با دیدن مائوزر دوباره به نقطه صفر بازمیگردید. مولر به خوبی حرف از وجدان به میان نمی آورد. چون وجدان یک مسئله نسبی است و مطابق فرهنگهای مختلف متفاوت است. در همان تعریف مدرن هم وجدان زیرمجموعه عقل آمده است و قوه ای است که به قضاوت عقل کمک میکند و کارکردش براساس تجربه است. بنابراین وجدان همیشه درست قضاوت نمیکند.
به ظاهر انسان مولر با حس ترحم و همذات پنداری درگیر میشود.اما مشخصا مولر در توهمات دراماتیک خودش را غرق نمیکند و شعارهای توخالی من عاشق میشوم پس هستم سر نمیدهد و احساسات و عواطف را اصالت بشر معرفی نمیکند.
پس مولر چه جایگزینی در تعریف انسان ارائه میدهد؟ آیا اصلا این تعریف در مائوزر بیان شده است؟
به ظاهر مائوزر فقط طغیانی علیه تدبیر برشت است و آلترناتیوی از معنای انسان ارائه نمیدهد. اما عمق مطلب یک مسئله را آشکار میکند. انسان مولر فقط نمیخواهد. اختیار و همین و بس؟
بدترین اصطلاح برای خواستگاه آزادی بشر "اختیار" است! نه. مولر حرفی از اختیار نمیزند. اختیار از ریشه خیر است و قوه انتخاب خیر. در اصل اختیار قوه ای است که به ما اجازه نمیدهد شر را انتخاب کنیم. انسان اصلا اختیار ندارد و مجبور به انتخاب خیر نیست. انسان در اصل آزاد است و علی رغم اینکه میداند خیر چیست میتواند آنرا انتخاب نکند.
انسان مولر آزاد است. دیگر نمیخواهد بکشد و دلیلی هم برایش ندارد. حتی آگاه است که نان روز انقلاب از کشتن دشمنان حاصل میشود اما دیگر نمیخواهد بکشد. دستش مال خودش است و زندگیش مال خودش است. با علم به اینکه چه چیزی خیر است میخواهد آزادانه آنرا انتخاب نکند و سرپیچی کند. انسان مولر هنوز همان اندیشمند برشت است. او آگاه به همه چیزهایی است که دیگران به آن آگاه اند. انسان مولر میگوید میدانم درست چیست اما نمیخواهم در انتخاب درست مجبور باشم.
ناگهان در اینجا واقعیت موجود خودش را نشان میدهد. اینکه انسان در هر دورانی اسیر جبر جامعه خویش بوده است. کافی است همرنگ جماعت نباشید تا انگشت نما شوید و محکمه ای نظیر محکمه مائوزر برایتان ترتیب دهند. کافی است آن کارایی که جامعه از شما انتظار دارد را نداشته باشید. جامعه لباس ، رفتار، شیوه زندگی و حتی مرگ انسان را تعیین میکند و انسان در انتخاب هیچ چیز آزاد نیست. بسط موضوع مائوزر به واقعیت موجود آن انتهای پوچ معنای انسان را بیشتر آشکار میکند:

- ولی من اکنون و اینجا میخواهم آنرا بدانم
من میخواهم در این سحرگاه شهر ویتبسک
که با چکمه های خونین، در آخرین جاده زندگی
بی هیچ اتلاف وقتی به سوی مرگ هدایت میشوم
با واپسین نفسهایم از انقلاب بپرسم: انسان کیست یا چیست؟

- پرسش تو بی وقت است. ما نمیتوانیم کمکت کنیم
و این پرسش به انقلاب کمکی نمیکند.

جای واژه "انقلاب"، "جامعه" بگذارید. وقتیکه نان جامعه از محل پاسخ به این پرسش مهیا نمیشود چه لزومی دارد در سالن چهارسو بنشینیم و فکر کنیم که انسان کیست یا چیست؟
(ادامه دارد)
"مجبور به انتخاب خیر نیست. انسان در اصل آزاد است و علی رغم اینکه میداند خیر چیست میتواند آنرا انتخاب نکند."

تعبیر و تفسیر واقعا جالبی بود. چه خوبه که می نویسی کیارش جان تا ما تنبلا استفاده کنیم :)) دمت گرم
۱۴ اسفند ۱۳۹۳
در ضمن دمت گرم که نمایشنامه "تدبیر" رو لینکش رو گذاشتی. خیلی متن عجیب، جذاب و جالبی بود. انقدر جذاب بود یه نفس نصفشو خوندم.
۱۵ اسفند ۱۳۹۳
ما خودمان را زودتر به محضرتان میرسانیم! ان شاء الله! ناز اون یک نفست! :)
۱۵ اسفند ۱۳۹۳
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید