توجه: به دلیل بازسازی حریم تئاترشهر، ورودی همه سالنها، تا اطلاع بعدی از پیادهروی خیابان ولی عصر (عج) است.
》برای دیدن مسیر لطفا اینجا را کلیک کنید.
مجموعه «تئاترشهر» در سال ۱۳۴۶ توسط مهندس علی سردارافخمی طراحی شد و ساخت آن پنج سال به طول انجامید. این مجموعه در روز شنبه هفتم بهمن ۱۳۵۱ با روی صحنه رفتن نمایش باغ آلبالو نوشته آنتون چخوف و به کارگردانی آربی اوانسیان و با بازی داریوش فرهنگ، سوسن تسلیمی، مهدی هاشمی، فهیمه راستکار و پرویز پورحسینی به عنوان مدرنترین سالن تئاتر تهران افتتاح شد.
در آغاز «تئاتر شهر» و اجرای تئاترها زیر سرپرستی سازمان جشن هنر شیراز بود ولی پس از چندی به سازمان رادیو و تلویزیون ملی ایران واگذار شد.
این مجموعه از معماری زیبایی برخوردار است و جزء میراث فرهنگی کشور محسوب میشود. مجموعه «تئاتر شهر» در چهارراه ولی عصر (تقاطع خیابان انقلاب و خیابان ولی عصر) در مجاورت پارک دانشجو در تهران قرار گرفتهاست و محوطه سنگفرشی وسیع و زیبایی دارد.
به گزارش مشاوره رسانهای اثر، «سگ نگهبان و درختی در باغ» نام نمایشیست نوشته آرام محضری که با کارگردانی سعید ذهنی از نخستین روز پاییز در تالار چهارسوی مجموعه تئاترشهر روی صحنه میرود. بر اساس این گزارش اثر نمایشی یاد شده در مراحل پایانی تمرینات آمادهسازی خود بوده و آماده اجرا میشود.
صحرا اسداللهی و احمد نیکپور در قامت بازیگران این نمایش ایفای نقش میکنند.
تهیهکنندگی «سگ نگهبان و درختی در باغ» را سعید هنرآموز برعهده دارد.
طراحان اثر عبارتند از: طراح صحنه و لباس: کریم جوانشیر، طراح گریم: یوحنا حکیمی، طراح نور: مرتضی نجفی، طراح صدا: ارشام مودبیان، طراحی گرافیک و تبلیغات: علی زندیه. همچنین مدیر تولید: حمید هنرآموز، دستیار اول و برنامهریز: پریناز آل آقا، دستیار دوم: محمد جواد ذهنی، منشی صحنه: فدرا شعبانی راد، عکاس: پریناز آلآقا، مشاور رسانهای: محمد وفایی از دیگر عواملی هستند که در این نمایش همکاری میکنند.
نمایش سگ نگهبان و درختی در باغ از یکم مهرماه ١۴٠٣ هر روز ساعت ١٨:٣٠ در تالار چهارسوی مجموعه تئاترشهر روی صحنه میرود.
اطلاعات تکمیلی و آغاز پیش فروش نمایش در اخبار بعدی اعلام میشود.
تئاتر «پشت هماندازها» نوشتهی علی محمدرحیمی به کارگردانی حمید گلی و علی محمد رحیمی از روز جمعه دوم شهریور ماه ۱۴۰۳ در سالن چهارسوی تئاترشهر به روی صحنه رفت.
به گزارش مشاور رسانهای این نمایش، در تئاتر پشت هماندازها علی فروتن، حمید گلی، محمد حاجیبابایی، علی محمدرحیمی، مهرداد مسنن، علیرضا باقری، امیرحسین فارسی، محمدعلی شریعت بازی میکنند.
بر اساس این گزارش، در این تئاتر نیما عظیمینژاد (آهنگساز)، علی گودینی (طراح چهرهپردازی و حرکت)، عباس نورآبادی (طراح صحنه)، پارمیدا محمدرحیمی (طراح لباس)، علی محمدرحیمی (طراح نور)، رومینا محمدرحیمی (طراح پوستر و بروشور)، فرشته دلشاد (عکاس)، علیرضا باقری (روابط عمومی)، محمد حاجی بابایی (سازندهی تیزر)، مژگان برنده (دوزندهی لباس)، افشین هنری (مدیر صحنه)، عباس نورآبادی و امیر عابدی (سازندگان دکور) و مریم حسنپور و بهار جعفری (دستیاران صحنه) به عنوان همکاران این نمایش حضور دارند.
علاقهمندان برای دیدن این تئاتر میتوانند با تهیه و رزرو بلیت از سایت تیوال، ساعت ۲۰:۱۵ دقیقهی هر شب به سالن چهارسوی تئاتر شهر مراجعه کنند.
آمار فروش و تعداد تماشاگران نمایشهای مجموعه تئاتر شهر در یک ماه اخیر اعلام شد.
به گزارش دفتر رسانه اداره کل هنرهای نمایشی، آمار فروش ماهانه و تعداد تماشاگران نمایشهای مجموعه تئاتر شهر (با احتساب بلیت تمامبها، نیمبها، تخفیفدار و مهمان) تا پایان روز جمعه ۲ شهریورماه ۱۴۰۳ اعلام شد.
سالن اصلی
نمایش «چاپلین» به کارگردانی مهران رنجبر که اجرای خود را از ۳۱ تیر در سالن اصلی تئاتر شهر با ظرفیت ۵۷۹ مخاطب و قیمت بلیت ۲۰۰ و ۲۵۰ هزار تومان اجرای خود را آغاز کرده بود، با مجموع ۲۸ اجرا و میزبانی از ۸ هزار و ۵۳۰ مخاطب توانست به فروشی معادل ۱ میلیارد و ۸۷۱ میلیون و ۱۷۵ هزار تومان دست پیدا کرد و ۲ شهریور به اجرای خود پایان داد.
سالن قشقایی
نمایش «رابطه» به کارگردانی نیلوفر مهاریان که اجرای خود را از ۱۱ تا ۲۹ مرداد در سالن قشقایی با ظرفیت ۹۶ نفر و قیمت بلیت ۱۷۰ هزار تومان روی صحنه برده بود، با ۱۵ اجرا و میزبانی از ۱۲۸۱ مخاطب به فروشی معادل ۱۷۸ میلیون و ۶۳۶ هزار تومان رسید.
نمایش «خون مردگی» به کارگردانی مهدی جلینی که اجرای خود را از ۱۱ تا ۲۹ مرداد در سالن قشقایی با ظرفیت ۹۶ نفر و قیمت بلیت ۱۸۰ هزار تومان روی صحنه برده بود، با ۱۵ اجرا و میزبانی از ۶۳۱ مخاطب به فروشی معادل ۸۳ میلیون و ۸۸ هزار تومان دست پیدا کرد.
نمایش «در انتهای گلو» به کارگردانی سیدمحمد جواد سیدیزاده که اجرای خود را از ۱۴ تیر در سالن قشقایی با ظرفیت ۹۶ نفر و قیمت بلیت ۱۷۰ هزار تومان آغاز کرده بود، با ۱۵ اجرا و میزبانی از ۷۲۵ مخاطب به فروشی معادل ۸۹ میلیون و ۹۹۸ هزار تومان رسید و ۷ مرداد به اجرای خود پایان داد.
نمایش «تایتان» به کارگردانی بابک محمودزاده که بهعنوان اجرای دوم سالن قشقایی از ۱۴ تیر روی صحنه رفته بود با ۱۵ اجرا و قیمت بلیت ۱۸۰ هزار تومان و میزبانی ۱۳۸۲ مخاطب به فروشی معادل ۲۱۴ میلیون ۹۰۲ هزار تومان دست پیدا کرد و ۷ مرداد به اجرای خود پایان داد.
سالن سایه
نمایش «روزهای بیباران» به کارگردانی سعید برجعلی که از ۲۵ خردادماه تا ۲۲ تیرماه در سالن سایه با ظرفیت ۷۲ نفر و قیمت بلیت ۱۸۰ هزار تومان روی صحنه رفته بود، توانست با مجموع ۲۴ اجرا و میزبانی از ۱۲۶۱ مخاطب به فروشی معادل ۱۸۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان دست پیدا کند.
نمایش «پودهخواران» به کارگردانی امیر شفیعی که از ۲۹ خردادماه تا ۱۵ تیرماه در سالن سایه با ظرفیت ۷۲ نفر و قیمت بلیت ۱۴۰ هزار تومان روی صحنه رفته بود، با مجموع ۱۵ اجرا و میزبانی از ۳۳۶ مخاطب به فروشی معادل ۲۶ میلیون و ۱۲۴ هزار تومان دست پیدا کرد.
کارگاه نمایش
نمایش «خیلی زود عادت میکنیم» کارگردانی پرستو کرمی که از ۲۹ خردادماه تا ۲۲ تیرماه در کارگاه نمایش با ظرفیت صندلی ۲۶ نفر و قیمت بلیت ۱۲۰ هزارتومان به صحنه رفته بود، با ۲۲ اجرا و میزبانی از ۳۶۸ مخاطب به فروشی معادل ۳۲ میلیون و ۸۸۰ هزار تومان دست پیدا کرد.
نمایش «تاج سلطان» به کارگردانی علیرضا باقری که از ۱۶ خردادماه تا ۲۵ تیرماه در کارگاه نمایش با ظرفیت صندلی ۲۶ نفر و قیمت بلیت ۱۱۰ هزارتومان روی صحنه رفته بود، با ۸ اجرا و میزبانی از ۲۰۱ مخاطب به فروش ۱۸ میلیون و ۵۹۰ هزار تومانی دست پیداکرده است.
نمایش «۷۳۰ کیلومتر» کارگردانی اشکان آبگون و سیاوش طاهری که از ۵ مردادماه تا ۲۲ مردادماه در کارگاه نمایش با ظرفیت صندلی ۲۶ نفر و قیمت بلیت ۱۶۰ هزارتومان روی صحنه رفته بود، با ۱۵ اجرا و میزبانی از ۳۵۷ مخاطب به فروش ۴۴ میلیون و ۳۸۴ هزار تومانی دست پیداکرده است.
سالن چهارسو
نمایش «در جستجوی بازیگر هملت» به کارگردانی مسعود دلخواه که اجرای خود را از ۱۴ تیرماه تا ۲۳ مرداد در سالن چهارسو، با ظرفیت۱۳۲ نفر و قیمت بلیت ۱۸۰ هزار تومان آغاز کرده بود، با مجموع ۲۸ اجرا و میزبانی از ۲۶۱۹ مخاطب توانست به فروشی معادل ۳۶۸ میلیون و ۵۱۴ هزار تومان برسد.
لازم به ذکر است آمار فروش و تماشاگران نمایشهای تالار هنر و تماشاخانه سنگلج پس از پایان اجراها بهزودی اعلام خواهد شد.
ایران تئاتر
نمایش مرگ و دختر جوان به کارگردانی محمدحسن علمائی که با سه گروه بازیگر آماده شده از روز سه شنبه ۶ شهریور ماه سومین گروه بازیگران خود را به سالن سایه مجموعه تئاترشهر میآورد.
سحر لطفی، حسین ولیزاده و محمدحسن علمائی برای پنج اجرای پایانی و از روز ۶ شهریور ماه بر صحنه سالن سایه خواهند بود.
حمیده هاشمی، کامیار احمدی و سالار بابابیگلو دومین گروه بازیگران و ملیحه آقائی، حسین امتی و کیارش کامرو اولین گروه بازیگران این نمایش بودند که تا هر یک با پنج اجرا به کار خود پایان دادهاند.
مرگ و دختر جوان داستان زنی را به نمایش می گذارد که در دوره استبداد شیلی مورد شکنجه قرار گرفته و پس از پانزده سال با شکنجه گرش روبرو می شود. علمائی در این نمایش دو مفهوم عدالت و سیاست را به چالش کشیده و واکنشها، احساسات و اکتهای بازیگران را در این موقعیت خاص به عنوان مرحلهای از یک پژوهش رفتارشناسانه مورد استفاده قرار داده است.
نمایش مرگ و دختر جوان ساعت ۲۰ هر روز غیر از شنبهها در سالن سایه مجموعه تئاترشهر روی صحنه است و فروش بلیتهای این نمایش از طریق سایت تیوال انجام میشود.
نمایش «پپرونی برای دیکتاتور» به کارگردانی علی احمدی برای اجرا در سالن اصلی مجموعه تئاتر شهر روی صحنه خواهد رفت.
به گزارش دفتر رسانه اداره کل هنرهای نمایشی، نمایش «پپرونی برای دیکتاتور» به کارگردانی علی احمدی و تهیهکنندگی خسرو احمدی مطابق با جدول زمانبندی این مجموعه از روز پنجشنبه ۱۵ شهریور ساعت ۲۰:۳۰ در سالن اصلی روی صحنه خواهد رفت.
در این نمایش خسرو احمدی، رویا میرعلمی، پژمان جمشیدی، محسن کیایی، حدیث بیابانگرد، علی احمدی و با حضور افتخاری فریده سپاه منصور (بهصورت ویدیویی) به ایفای نقش میپردازند.
در خلاصه نمایش آمده است: «در یک مهمانی خانوادگی، مرد از نام عجیبی که برای فرزندش انتخاب کرده صحبت میکند که با مخالفت همه اعضا مهمانی مواجه میشود و درگیریهایی بین آنها شکل میگیرد که باعث افشا شدن رازهایی میشود و زندگی همه را دگرگون میکند.»
مجری طرح: امیرسپهر تقی لو، سیدعماد عامری، بازنویس متن: علی احمدی (بر اساس فیلم فرانسوی به نام«اسم»، ماتیو دولاپرت، الکساندر دولاپتولیر/ مترجم: فرامرز زنگنه)، دستیار کارگردان، برنامه ریز، مدیرتولید: سجاد باقری، مدیر اجرایی: آریان امیرخان، مدیر پروژه: مهبد عبقری، طراح صحنه: علی احمدی، نیما نصر، مشاور هنری: نیما نصر، مبلمان: برند رُست، طراح لباس: (زنانه) برند تیپتو، طراح لباس: (مردانه) برند بازلی، طراح پوستر و بروشور: وحید میثاقی، مدیر تبلیغات: محمدرضا اشرفی، مدیر هنری تبلیغات: فرشید عسگری، موشن دیزاین: احسان ندرخانی، دستیار دوم کارگردان، منشی صحنه: مرتضی احمدی، مدیران صحنه: مریم پور احمدی، ارمین عباسزادگان عواملی هستند که در این پروژه حضور دارند.
علاقهمندان برای تهیه بلیت این اثر نمایشی میتوانند به سایت تیوال مراجعه کنند.
اجرای نمایش «بی پایانی…» به نویسندگی و کارگردانی صحرا فتحی که روایتگر زندگی سه دوست قدیمی است، به تئاتر شهر رسید.
به گزارش مشاور رسانهای پروژه، نمایش «بی پایانی…» به نویسندگی، کارگردانی و طراحی صحرا فتحی و تهیهکنندگی رها جهانشاهی قرار است از ۳۰ مردادماه در سالن سایه مجموعه تئاتر شهر روی صحنه برود.
در این اثر نمایشی، الهام شعبانی، حدیث میرامینی و مهسا طهماسبی بهعنوان بازیگر به ایفای نقش میپردازند.
«بی پایانی…» قصه سه دوست قدیمی است که بعد از مدتها دور هم جمع میشوند و دست تقدیر سرنوشتشان را زیر و رو میکند.
دیگر عوامل این پروژه نمایشی و زمان بلیتفروشی اطلاع رسانی خواهد شد.
عکس: محمدصادق زرجویان
نمایش «مرگ و دختر جوان» نوشته آریل دورفمان به کارگردانی محمدحسن علمائی از ۲۴ مرداد در سالن سایه مجموعه تئاترشهر روی صحنه میرود.
این نمایش که کاری از گروه تئاتر تراپی به شمار میرود با مدت زمان ۷۵ دقیقه در ساعت ۲۰ روی صحنه خواهد رفت با حضور سه گروه بازیگر آماده شده که در روزهای متفاوتی که از قبل اعلام خواهد شد اجرا میکنند.
محمدحسن علمائی کارگردان نمایش «مرگ و دختر جوان» پیش از این اعلام کرده بود که این نمایش یک اجرای دو سویه است و طبق طراحی اجرا تغییراتی در محل نشستن تماشاگران وجود خواهد داشت.
در این نمایش ملیحه آقایی، حمیده هاشمی، سحر لطفی، حسین امتی، کامیار احمدی، حسین ولی زاده، کیارش کام رو، سالار بابابیگلو و محمدحسن علملئی ایقای نقش میکنند. مشاور متن این نمایش یاسمین علی بخشی و دستیار کارگردان علیرضا زیوری هستند. در گروه کارگردانی هاله عابدین و عرفان صفری همکاری دارند.
مدیر روابط عمومی زهرا شایان فر، طراح نور پدرام رضوانی، طراح گرافیک مرتضی هرآئینی، طراح چهره پردازی مهرزاد نیکان، طراح صحنه علیرضا نجفی، طراح لباس فاطمه خدادادی، تیزر و موشن گرافی شایان عظیمی، مسئول اجرایی سعید زینلی، مدیر صحنه شیما رسول زاده، منشی صحنه دریا السادات رضوی زاده و دیانا آزاد، عکاس شایان عظیمی از دیگر همکاران این پروژه نمایشی هستند.
در خلاصه داستان این نمایش آمده است بعضی زخمها هیچوقت خوب نمیشن. حتی اگه پانزده سال ازش گذشته باشه!
فروش بلیت این نمایش از طریق سایت تیوال انجام خواهد شد.
نمایش «۷۳۰ کیلومتر» به نویسندگی اشکان آبگون و کارگردانی مشترک سیاوش طاهری و اشکان آبگون و تهیهکنندگی فرانک اسدی از جمعه پنجم مرداد۱۴۰۳ ساعت ۱۹ در کارگاه نمایش تئاتر شهر روی صحنه خواهد رفت.
شقایق سرسختی، مژده عباسی، نیما تبریزی، احمد افشاری و اشکان آبگون در این اثر نمایشی ایفای نقش میکنند.
در خلاصه این نمایش آمده است: «شده تا حالا بدون اینکه بخوای یه جایی باشی که به تو خیلی مربوط نیست؟ خوب این نمایش رو ببینی میشه.»
طراح صحنه: حمیدرضا منجر، طراح لباس: هدیه شکوهی، آهنگساز: حمید کریمی، طراح پوستر: خوارزم مدرس، دستیار کارگردان: لیلی تیموری، پویا فراهانی، آرنوشا بهزاد، گروه صحنه و لباس: یگانه حسینی، یلدا هریوندی، مائده رضوانی، آتنا موسوی، مهدیه رنجی، غزل شکوهی، مریم محرمی، عکاس: شقایق بهادری، ترلان سرسختی، پیام نیکخواه، تیزر و موشن: مصطفی فراهانی، روابط عمومی: علی کیهانی دیگر عوامل این اثر نمایشی هستند.
علاقهمندان به تماشای این اثر نمایشی میتوانند از طریق سایت تیوال بلیت تهیه کنند.
نمایش «در انتهای گلو» با کارگردانی سیدمحمدجواد سیدیزاده از ۱۴ تا ۳۱ تیر در سالن قشقایی تئاتر شهر اجرا میشود.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مدیر رسانه پروژه، نمایش «در انتهای گلو» به نویسندگی یوسف الگیندی با ترجمه اسماعیل نجار و نیکی نصیری با کارگردانی سیدمحمدجواد سیدیزاده از چهاردهم تا سیویکم تیر ساعت ۱۸ در سالن قشقایی تئاتر شهر روی صحنه میرود. در خلاصه داستان این اثر آمده است: «اینا گزینههاییه که داری یا بی گناهی که نمیتونی ثابتش کنی یا که گناهکاری در این صورت به نفعته که الان بهمون بگی چون در هر صورت ما خیلی زود میفهمیم، یا از مجرم بودن بی گناهی نمیدونستی داری وارد چه بازی خطرناکی میشی و خنگ بازی در آوردی که اونم ایرادی نداره میتونیم یه کاریش بکنیم.»
مرسده افشار، علی پیمان، امید رهبر، علیرضا شعاعی و امیربهادر قرقانی بازیگران این نمایش به ترتیب حروف الفبا هستند.
دیگر عوامل این اثر نمایشی عبارتند از دستیار کارگردان: مریم امیرپور، عماد محبی و زینب عباسی، طراح صحنه: سعید یزدانی، طراح نور: رضا خضرایی، طراح لباس: مهرناز عباسی، آهنگساز: بابک کیوانی، طراح گرافیک: فاطمه عرب، مدیر تبلیغات و رسانه: نگار امیری، برنامهریز: میرم امیرپور، بازیگردان: عمادالدین محبی، مدیر صحنه: محمد ضخیمی، عکاس: الهام محمدینظر و فاطمه عرب، ساخت تیزر: محمدعلی منصوریان، ساخت دکور: غلامرضا عربی، عباس شوقی، امید سرلک و احمدرضا عربی (دکوراسیون ناوک).
علاقهمندان میتوانند برای تهیه بلیت این نمایش به سایت تیوال مراجعه کنند.
اجرای نمایشهای «روزهای بیباران» و «خیلی زود عادت میکنیم» در مجموعه تئاتر شهر تا پایان این هفته تمدید شد.
به گزارش دفتر رسانه اداره کل هنرهای نمایشی، نمایشهای «روزهای بیباران» به کارگردانی سعید برجعلی و «خیلی زود عادت میکنیم» به کارگردانی پرستو کرمی تاپایان این هفته تمدید شد.
نمایش «روزهای بیباران» به کارگردانی سعید برجعلی و با بازی سعید برجعلی، فاطیما بهارمست، بهار قاسمی، وحید منتظری، در سالن سایه مجموعه تئاتر شهر تا جمعه ۲۲ تیر ماه تمدید و در دو اجرا در ساعتهای ۱۹ و ۲۰:۳۰ روی صحنه میرود.
در خلاصه این نمایش آمده است «روزهای بیباران، عاشقانهای درباره انتخاب، درباره جای خالی آدمها و درباره دوکلمهای که سرنوشت ما را رقم میزند.»
سایر عوامل نمایش عبارتاند از: مشاور فنی صحنه: حسین طاهر بخش، مشاور هنری: محمدرضا رمضانی، ویدئو آرت: شهاب مهربان، آهنگساز: پویا نوروزی، تایپوگرافی: علی علوی، موشنگرافی: حسین رحیمیانمجد، عکس، گرافیک: آرش رمضانیان، طراح نور: رضا خضرایی، مدیر صحنه: محمد شاهجمالی، منشی صحنه: مهدیه حدادی، دستیار کارگردان: حسن توکلی، سهیل محمدی، تصویربردار، ساخت تیزر: مصطفی قصابی، عکاس: امیرعلی سیدجلالی، مشاور رسانهای: علی کیهانی.
همچنین در کارگاه نمایش نیز نمایش «خیلی زود عادت میکنیم» به کارگردانی پرستو کرمی با بازی مسعود خواجهوند، آساره هداوند، هوشمند هنرکار، آتیه جاوید به مدت یک هفته از ۱۷ الی ۲۲ تیرماه تمدید و در ساعت ۱۹:۳۰ میزبان مخاطبان خواهد بود.
در خلاصه خیلی زود عادت میکنیم آمده است: «در مجاورت منزل زوج جوانی که خانهشان بهتازگی بازسازیشده، زوج پیمانکار دیگری مشغول گودبرداری و ساختمانسازی در همسایگی آنها هستند. در اثر سروصدا و لرزش دیوارها، زوج پیمانکار برای وارسی خسارت احتمالی پایشان به خانه باز میشود.»
سایر عوامل این نمایش نیز عبارتاند از: طراح صحنه و لباس: وحید لاری، افکت، موسیقی: محمد فرشتهنژاد، طراح نور: مهران زاغری، طراح گریم: شقایق برهمتی، طراح پوستر، بروشور: پگاه حسینی، گروه کارگردانی: فخری سلیمی، فریدون رحیمی، منشی صحنه: فروغ لسانی، پخش موسیقی، افکت: علی اکبر اعتمادمقدم، مدیر صحنه: محمد موسوی، دستیار صحنه: گلاره اکبری، عرفان سیفاللهی، روابط عمومی: نگار امیری، ساخت تیزر: میلاد آزادی، علیاکبر اعتمادمقدم، سینما آفیس: پیمان طالبیان، تصویربردار پشتصحنه: حدیث اسماعیلی، عکاس: خسرو اردشیری، سحر کاوه، امیرحسین شهری
نمایش «گالیله» به کارگردانی شهابالدین حسینپور نوشته برتولت برشت و ترجمه حمید سمندریان است و دراماتورژی متن نیز توسط محمد امیریاراحمدی انجام شده است.
تهیه کننده نمایش «گالیله» آزیتا موگویی است که از جمله نمایشهای پربازیگر و پر ستاره امسال است که در سالن اصلی تئاتر شهر از ۲۹ فروردین ماه با نقش آفرینی فرهاد آئیش، صدف اسپهبدی، المیرا دهقانی ، محمد نادری، شهروز دلافکار، آرش فلاحتپیشه، رضا یزدانی، محمد معتضدی ،علیرضا مویدی و ... به روی صحنه رفته است .
پیش فروش بلیت روزهای جدید اجرای این نمایش در سایت تیوال در دسترس علاقه مندان است.
تصویربردار و ساخت تیزر: سهیلا زمان
نشست خبری نخستین جشنواره مستقل تئاتر، ویژه استعدادهای جوان با عنوان هم آغاز امروز در سالن مشاهیر مجموعه تئاتر شهر برگزار شد.
سید محمدجواد طاهری رئیس مجموعه تئاتر شهر گفت: این جشنواره اختصاصا برای جوانان است و انشاءالله شاهد شکوفایی استعدادهای جوانِ علاقهمند به هنر نمایشی باشیم. هم آغاز از اسمش مشخص است یعنی شروع دوباره تا باهم در یک راستا همکاری همه هنرمندانی که در این عرصه هستند را داشته باشیم.
وی ادامه داد: مدتها بود که دوست داشتم به جوانان آموزش دهم و به علاقهمندانی که دوست دارند در این حوزه فعالیت کنند کمک کنم. در بدر ورودم به مجموعه تئاتر شهر احساس خلاء کردم که متاسفانه شاید تا به حال به خیلی از جوانان این فرصت داده نشد و شاید این ریسک را نکردند که این اسم بزرگ تئاتر شهر این اجازه را بدهد که جوانان هم بتوانند در این مجموعه هنرنمایی کنند و تجربه داشته باشند.
طاهری افزود: در صحبت با دوستانمان تصمیم گرفتیم از سالن قشقایی که درب مستقل دارد و گروهها میتواند به طور مستقل باهم همکاری کنند استفاده کنیم. در فراخوان اعلام شده بود از سنین ۲۰ تا ۴۰ سال، حتی کسانی که کار اولی بودند میتوانند در این جشنواره شرکت کنند و و مهم رنج سنی بود که خلاقیت در آن وجود داشته باشد. زیرا جسارتی که در این سن برای تولید اثر است در دیگر سنین نیست.
قصدمان ایجاد یک هم آغازی با جوانان است
وی تاکید کرد: کاش پیشکسوتان و دوستان ما در سمتهای مدیریتی کشور متوجه چنین موضوعی باشند که اگر قرار است اتفاقی بیوفتد به کارگردانانهایی که در سنین جوانی هستند فرصتهایی در اختیارشان بگذارند. به همین جهت جشنواره هم آغاز این اسم انتخاب را انتخاب کرد و عمدا نخواستیم به طور مستقیم ارگان خاصی در برگزاری این جشنواره دخالتی داشته باشند و قصدمان این بود که یک هم آغازی با خود جوانان داشته باشیم و سعی کردیم در مرحله اول و دوم برگزاری این جشنواره از جوانان استفاده کنیم. زیرا شاید امروز نگاه جوانانه به آثار نمایشی نیاز است.
وی گفت: در این جشنواره تلاش کردیم از کارگردانها و تئاتریهای جوان استفاده کنیم. از داوران جشنواره اسم نمیبرم، اما اشاره میکنم که قطعا از هنرمندان و اساتید جوانی با درجات عالیه هستند. تلاشمان این است از هنرمندانی که در سطوح مختلف هستند دعوت داشته باشیم. از تماشاخانهها دعوت کرده ایم که حتما در این جشنواره شرکت کنند و به هرحال به هرطریقی اگر گروهی منتخب داوران نبودند در سالنهای دیگر تئاتر شهر بتوانند اجرا داشته باشند.
ارسال ۲۲۰ اثر به دبیرخانه جشنواره هم آغاز
در ادامه این نشست خبری کاظمی دبیر نخستین جشنواره نمایشی هم آغاز بیان کرد: خوشحالم که اولین جشنواره را در سال ۲۰۲۴ آغاز کردیم. در طی فراخوان هم آغاز حدود ۲۲۰ طرح ارسال شد که در نتیجه ۱۶۰ کار را بررسی کردیم. در ادامه بررسیهای انجام شده ۵۰ اثر را برای بازبینی انتخاب کردیم.
وی افزود: در فراخوان دیگری که مجموعه تئاتر شهر با عنوان اولیها داشت ۱۵۰ اثر هم به آنجا رسیده بود و از میان آنها هم ۱۰ کار یرای جشنواره هم آغاز انتخاب کردیم و در نتیجه ۶۰ اثر منتخب داشتیم.
کاظمی تصریح کرد: همانطور که خود کارگردانها میدانند ما از ۷ تا ۱۶ آذر بررسی آثار را به صورت فشرده در تئاتر شهر داشتیم و قرار شد ۲۰ کار را در جدول جشنواره داشته باشیم. در این بین کارهای دیگر هم داشتیم که در فراخوان نبودند. سعی کردیم انها را هم بررسی کنیم و اگر کاری خوب بود به عنوان اجرای میهمان انتخاب کنیم. در نتیجه اجرای ۲۰ کار در جشنواره و یک کار هم میهمان داریم.
وی افزود: لازم به ذکر است که بگویم تقاضای خود بچهها بود که ای کاش جشنواره رقابتیتر میشد، ولی جشنواره رقابتی بود و جایزه آن اجرا در سالن قشقایی بود؛ اما در صدد آن بودیم که جشنواره را در بخشهای مختلف رقابتی کنیم.
وی در ادامه گفت: توانستیم همراهی سایت تیوال را داشته باشیم تا در نهایت بتوانیم در شش بخش برگزیده داشته باشیم. متن، بازیگری مرد، بازیگری زن، طراحی و نمایش برگزیده بخشهای برگزیده جشنواره هستند.
کاظمی افزود: یکی از شاخصهایی که باعث میشود یک کار در اجرا قرار گیرد استقبال علاقهمندان هم است. بلیط فروشی در سایت تیوال انجام میشود. بلیط میهمان نداریم و همه بلیطها باید خریداری شوند تا حقی ضایع نشود. همچنین سعی داریم نشست نقد و بررسی در حد ۲۰ دقیقه بعد از اجراها داشته باشیم تا دوستان هنرمند اگر نکته و نقطه نظری دارند به جوانانمان بگویند.
دلیل تغییر زمان برگزاری جشنواره چه بود؟
کاظمی گفت: طبق فراخوان، جشنواره قرار بود در آذر ماه برگزار شود و یک فاصله زمانی مناسب با فجر داشته باشد؛ اما، چون در اوایل مهر ۶۰ کار برای بازبینی انجام شد، در نتیجه توانستیم جشنواره را عقب بندازیم تا گروهها تمرین بهتری داشته باشند تا اجرای خوبی را ارائه دهند.
تئاتر شهر متعلق به کل کشور است
در ادامه مدیر مجموعه تئاتر شهر بیان کرد: تئاتر شهر تنها متعلق به تهران نیست و برای کل کشور است و به همین دلیل سعی کردیم فراخوان کشوری شود و ۴ اثر از اصفهان، خراسان جنوبی، کرمان و استان فارس داریم و با اینکه تعهدی نداشتیم در تلاش هستیم تا خوابگاهی برای این دوستان فراهم کنیم. به نظرم این جشنواره یکی از اتفاقات بسیار خوب بود و امیدوارم اینقدر به خوبی برگزار شود که مسئولین نتوانند دست از سر چنین برنامههای مستقلی بر دارند، زیرا چنین جشنوارههایی مطلق به جوانان و آینده تئاتریها است.
وی در ادامه گفت: یکی از معضلات اصلی ما از تئاتر شهر این بود که گروهها متنی را ارسال میکنند که شما باید بر اساس متن انتخاب کنید و جدولی بچینید و در عین اجرای آثار متوجه میشوید آن اثر کیفیت مورد نظر را ندارد. بنظرم چنین جشنوارههایی فرصت خوبی به افراد میدهد تا خود را محک بزنند و سالن تئاتر شهر میتواند از لحاظ کیفی و حدقالی با مخاطب همراه باشد.
دبیر نخستین جشنواره هم آغاز مطرح کرد: زمان برگزاری جشنواره هم آغاز از ۱۶ و تا ۲۶ دی ماه است و بنا به کیفیت کارها و سالنهایی که در اختیارمان بود ۲۰ کار را انتخاب کردیم و امیدواریم ۱۰ کار به اجرای عموم برسند.
مدیر مجموعه تئاتر شهر در پایان این نشست گفت: برای برگزاری جشنواره مستقل هم آغاز شورای نظارت بهترین همکاری را با ما داشت و من خیلی خوشحالم که پس از بررسیهایی که شد آقای کاظمی را انتخاب کردم، زیرا توانمندی ایشان در جشنواره عروسکی مشخص شد.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
نمایش «آواز عاشقانه دختر دیوانه» نوشته طلا معتضدی و کارگردانی مشترک آروند دشتآرای و مارین ونهولک از ۷ آبانماه با اجرای محدود روی صحنه تالار اصلی تئاترشهر میرود.
به گزارش روابط عمومی کمپانی فیلم و هنرهای اجرایی ویرگول، با مشخص شدن عوامل نمایش «آواز عاشقانه دختر دیوانه» به کارگردانی مشترک آروند دشتآرای و مارین ونهولک، این نمایش از ۷ آبانماه به صحنه میرود.
در این نمایش که با حمایت شرکت میماس به روی صحنه خواهد رفت؛ الناز شاکردوست، نوید پورفرج، خسرو پسیانی و مارین ونهولک به عنوان بازیگر ایفای نقش میکنند. همچنین گلناز گلشن به عنوان طراح لباس، آروند دشتآرای و شایلان عشایری به عنوان طراحان صحنه، مرتضی نجفی به عنوان طراح نور، مونا جعفری به عنوان طراح گریم و علی کیانیان به عنوان آهنگساز و طراح صدا با گروه نمایشی همکاری میکنند.
نمایش «آواز عاشقانه دختر دیوانه» براساس رمان «ریش آبی» نوشته «آمیلی نوتوم» و ترجمه «ویدا سامعی» توسط طلا معتضدی نوشته شده است و از ۷ آبانماه ساعت ۲۰:۳۰ با مدت زمان ۹۰ دقیقه و قیمت بلیت ۱۰۰ تا ۲۵۰ هزارتومان به صحنه میرود.
عکس از کیارش مسیبی
تعدادی از هنرمندان شناخته شده تئاتر با حضوردر یک گردهمایی که به دعوت مدیریت تئاترشهر صورت گرفته بود، از مسئولان شهری خواستار استمرار طرح پاکسازی محوطه تئاترشهر و آغاز اجرای عملیات عمرانی حریم این مجموعه شدند.
به گزارش روابط عمومی مجموعه تئاترشهر، تعدادی از هنرمندان شناخته شده تئاتر روز یکشنبه بیست و پنجم تیرماه با حضور یک گردهمایی که به دعوت مدیریت تئاترشهر صورت گرفته بود، از مسئولان شهری خواستار استمرار طرح پاکسازی محوطه تئاترشهر و اغاز اجرای عملیات عمرانی حریم این مجموعه شدند.
در این مراسم که طی دو مرحله برگزار شد ابتدا جمعی از هنرمندان تئاتر با مدیران شهرداری تهران و شورای اسلامی شهر تهران دیدار و پیرامون مسائل مختلف محیط پیرامونی مجموعه تئاتر شهر گفتگو کردند.
علیرضا نادعلی سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران، سید محمد موسوی شهردار منطقه ۱۱، مسعود رنجبریان مدیرعامل شرکت شهربان و حریمبان شهرداری تهران ، سرهنگ حسن رحمان پور جانشین کلانتری جامی، اسماعیل خلج نویسنده، کارگردان و بازیگر تئاترو نماینده موسسه هنرمندان پیشکسوت، قطب الدین صادقی نویسنده ، کارگردان و مدرس تئاتر، امیردژاکام نویسنده، کارگردان و مدرس تئاتر، مقصود نعیمی ذاکر مدیرعامل خانه تئاتر، هادی حجازی فر بازیگر و کارگردان تئاتر و سینما، نعمتی معاون اداره کل هنرهای نمایشی و سید محمدجواد طاهری رئیس مجموعه تئاترشهر از جمله افرادی بودند که در این نشست حضور داشتند.
شیرینی و زیبایی تئاتر شهر را باید از دور حس کنیم
اسماعیل خلج نمایشنامهنویس و کارگردان پیشکسوت تئاتر گفت: اگر بخواهیم هنر در میان مردم گسترش پیدا کند، باید از جنبه ظاهری شروع کنیم که یکی از راههای آن، توجه به مجموعه تئاتر شهر است. این مجموعه هنری باید از دور داد بزند که مکانی فرهنگی است.
وی افزود: قبل از اینکه ما بهعنوان جامعه تئاتری نشان بدهیم که تئاتر چیست، باید تماشاگر را جذب کنیم چراکه بدون حضور تماشاگر تئاتری اتفاق نمیافتد . یکی از راههای جذب تماشاگر تئاتر، این است که توجه او را به مجموعه تئاتر شهر جلب کنیم. در همین راستا در برنامههای شهری، باید شیرینی تئاتر شهر را از دور حس کنیم تا عاشق آن بشویم و دوست داشته باشیم نمایشهایش را ببینیم.
با همراهی هنرمندان، پاکسازی تئاتر شهر را رسمیت میدهیم
علیرضا نادعلی، سخنگوی شورای شهر تهران درباره حریم تئاتر شهر گفت: این موضوع تا دورهای بیشتر در حد پیگیریهای مطبوعاتی بود و عملیاتی نشده بود. البته میدانستیم مطالبه جامعه هنری است.
وی افزود: متأسفانه دیدن آسیبهای اجتماعی در پرترددترین نقطه شهر عادی شده است. در این شرایط خیلی تلاش کردیم که بهطور همزمان چند بحث را جلو ببریم؛ جمعآوری دستفروشها یکسوی ماجرا بود و بخشی دیگر هم به زورگیران و بزهکاریها مربوط میشد. البته این انتقاد به شهرداری وارد بود که نزدیک عید غرفههای بهاره را در اطراف تئاتر شهر به رسمیت شناخت که همین موضوع سبب ماندگاری آنها شد و جمعکردنشان را سخت کرد. بهخصوص که قبلتر بحث قمهکشی هم مطرح شده بود.
سخنگوی شوری شهر تهران گفت: ازآنجاکه چون ریشه کردن این مشکلات سخت است، همه در برابر آن مقاومت میکنند. البته آقای چمران، رئیس شورای شهر خیلی کمک کرد و ما هم کوتاهی نکردیم.
نادعلی درباره بحث طراحی و اجرای حریم تئاتر شهر هم گفت: سال گذشته این طرح با سازمان زیباسازی مطرح شد و دوستان تئاتر شهر هم طرحی دیگر ارائه کردند. برای ما فرقی ندارد کدام طرح اجرایی شود بلکه مهم، سلامت محیط مجموعه است.
وی درباره حمایت و دلگرمی دادن هنرمندان به همکارانشان در شهرداری گفت: با برخی برنامهها مانند اجرای نمایشهای خیابانی، باید فضای بیرونی تئاتر شهر را پر کنیم چون نمیتوان اینجا را خالی گذاشت، زیرا بهسرعت جایگزینی پیدا میشود. امید بیهوده هم ندهیم که برای همه دستفروشها فوری جا پیدا میکنیم زیرا این همه زمین نداریم. امیدواریم با همراهی هنرمندان، پاکسازی تئاتر شهر را رسمیت بدهیم تا همکاران ما دلگرم شوند که در این ماجرا تنها نیستند.
علیرضا نادعلی، سخنگوی شورای شهر همچنین در پایان سخنانش گفت: قبلاً بوستانها مورداستفاده خانوادهها بود ولی مشکل بزرگ ما این است که امروز در اطراف تئاتر شهر که جزو میراث فرهنگی هم هست، شبانهروز با انواع معضلات اجتماعی مواجه هستیم و حضور دستفروشان سبب شده بود کنترلی بر این فضا نداشته باشیم.
مجموعه تئاتر شهر برای ما فقط یک ساختمان نیست
قطبالدین صادقی، کارگردان و بازیگر پیشکسوت تئاتر دیگر سخنران این نشست هم بیان کرد: دو منطقه ۶ و ۱۱ تهران به دلیل وجود مجموعههای نمایشی، کتابفروشیها و گالریها جزو مناطق فرهنگی تهران هستند و تئاتر شهر، شاخصترین مکان فرهنگی این منطقه است. هرچند متأسفانه امروزه وجه فرهنگی این مناطق سقوط کرده. با این وصف، کار شهرداری این دو منطقه به دلیل ویژگیهای خاصی که دارند، سخت است. به هر حال هویت یک شهر از فرهنگ آن است؛ یعنی فرهنگ به یک شهر هویت میدهد. شهر بدون فرهنگ، روستاست و آنچه جامعه را از حالت غریزی بیرون میآورد، خلق فرهنگ است.
این هنرمند گفت: بسیاری از کتابفروشیها تعطیل شدهاند و شهر ما مدیریت فرهنگی ندارد. اگر نجنبیم و میانمایگی را کنار نزنیم، حیثیتمان در دنیا از بین میرود چراکه ما را به فرهنگ و هنرمان میشناسند.
قطبالدین صادقی تأکید کرد: مدیران میآیند و میروند ولی هنرمندان و مکانهای فرهنگی ماندگار هستند. تئاتر شهر برای ما فقط یک ساختمان نیست.معبدی است که قداست دارد و موتور خلاقه و الگوی تئاتر ماست پس نگذاریم تخفیف پیدا کند.
این کارگردان تئاتر افزود: دست دستفروشان را میبوسم ولی جایشان اینجا نیست. به آقای کرباسچی، شهردار پیشین تهران آفرین میگویم که با برداشتن نرده پارکها ازجمله پارک دانشجو، فرهنگ را از پشت میلهها بیرون آورد ولی در حال حاضر، استقرار دستفروشها در حریم فرهنگی این مجموعه بسیار ناشایست است. مگر آنان جلوی مسجد یا دانشگاه میروند. حضور دستفروشان در اینجا نشانگر دست کم گرفتن فرهنگ است درحالیکه باید از داشتههایمان مراقبت کنیم.
صادقی با ابراز تأسف از ناهنجاریهای اجتماعی در اطراف تئاتر شهر، توضیح داد: اتفاقهایی که اینجا میافتد، سقوط اخلاق و فرهنگ است. این اتفاقها در قامت هزار سالانه فرهنگ ما نیست. مسئله مهمتر ساماندهی درون حریم تئاتر شهر است. هرکسی در خلأ میتواند وارد شود؛ بنابراین حتماً باید برای اینجا برنامه داشته باشیم. ما عاشق سازندگی، خلاقیت و پاکی و قداست هستیم.
این هنرمند در پایان گفت: شهرداری و شورای شهر باید مانند شهرداریهای دیگر کشورها برای فرهنگ و هنر هزینه کنند، نه اینکه آن را آخرین اولویت بدانند.
همه ما می دانیم تئاتر شهر نیازمند حریم است
امیر دژاکام کارگردان و بازیگر سینما و تئاتر و تلویزیون گفت: معرفت ساده است و جهل پیچیده. همه میدانیم این محیط نیازمند حریم است. کدامیک از ما نمیدانیم در این سالها چه جرم و جنایتهایی در اینجا رخ داده؟ کدامیک از شما حاضرید اعضای خانواده خودتان در این محدوده تردد کنند؟
او ادامه داد: خواسته ما بهعنوان خانواده تئاتر ایجاد این حریم است و اجرای برنامه هنری در داخل آن است. شهرداری باید هزینه کند، چون وظیفه اوست و این پرسش را هم داریم که چرا از تئاتر مالیات میگیرند؟
نگرانی همیشگی ما وضعیت اطراف تئاتر شهر بوده است
هادی حجازیفر، دبیر جشنواره نوزدهم نمایش عروسکی و بازیگر تئاتر و سینما گفت: ما در دوران دانشجویی در شهرهای دیگر بودیم، همه پولمان را پسانداز میکردیم که به تهران برویم و در تئاتر شهر تئاتر ببینیم.
وی ادامه داد" ممنونم که کار مهم پاکسازی تئاتر شهر بالاخره شروع شد چون نگرانی همیشگی ما وضعیت اطراف تئاتر شهر بود. امیدوارم این ساماندهی استمرار داشته باشد.
این هنرمند تئاتر گفت: متأسفانه در این سالها مطالبات ما جامعه تئاتری خیلی پایین آمده است. اگر ما عاشق تئاتر نمیشدیم، شاید اتفاقهای بدی برایمان رخ میداد. اگر بچههای تئاتر فرصت کار داشته باشند، امیدشان به زندگی بالا میرود. هرچند به نظر میرسد عدهای تئاتر را نمیخواهند، اما این هنر میماند. ما تئاتریها هم بهعنوان بچههای ناتنی در کنار بچههای تنی خواهیم ماند.
برای تداوم پاکسازی از هنرمندان پشتیبانی معنوی میخواهیم
محمد موسوی، شهردار منطقه ۱۱ هم در این نشست گفن: مدیران شهری همه دغدغه فرهنگی دارند. خوشبختانه پاکسازی اطراف تئاتر شهر را انجام دادیم و ایجاد حریم هم بهزودی اجرایی میشود.
وی ادامه داد: ما دغدغه آن را داریم، همچنان که بوستان دانشجو هم برایمان مهم است. برای تداوم این کار، ما فقط از شما، هنرمندان پشتیبانی معنوی میخواهیم. در چنین اتفاقهایی، مردم مقابل ما میایستند و میگویند زور شهرداری به دستفروشها رسید؛ درحالیکه ما با دستفروش مواجه نیستیم بلکه با کسانی مواجهیم که کارمند دارند و درآمدشان از برخی هنرمندان ما بیشتر است.
شهردار منطقه ۱۱ هم در پایان این گردهمایی گفت: بخش مهمی از هویت شهر تهران در محدوده اطراف تئاتر شهر تعریف میشود و این مجموعه، نقطهای استراتژیک است.
درخواست مهم مدیرعامل خانه تئاتر از مسئولان شهرداری
مقصود نعیمی ذاکر، مدیرعامل خانه تئاتر نیز گفت: از شورای شهر و شهرداری دعوت میکنم با حضور در خانه تئاتر جلسات مشترکی برای آسیبشناسی داشته باشیم. چون کار فرهنگی حتماً تأثیرات خود را بر مسائل اجتماعی میگذارد.
وی تصریح کرد: پارک دانشجو جدای از تئاتر شهر نیست و میتواند نجاتدهنده دانشجویان هم باشد اما انجام اینها نیازمند مهندسی فکری است.
چند نکته مهم درباره دستفروشانی که برای امرارمعاش کار می کنند
مسعود رنجبریان، مدیرعامل شرکت شهربان و حریمبان نیز گفت: محدوده تئاتر شهر همیشه دغدغه شورای شهر و شهرداری بوده. در این محدوده، همکاران ما را با چاقو زدهاند و بعد از ساعت کار نیروی انتظامی، نگهداری اینجا سخت میشود.
وی ادامه داد: بعضی دستفروشان اینجا واقعاً خرج خانواده را میدهند و هرچند پاکسازی این مکان لازم است، اما خوب است که دستفروشان با یکفاصلهای، جانمایی و مستقر شوند.
نادعلی، سخنگوی شورای شهر تهران در پاسخ به او تأکید کرد که وقتی زمینه حضور دوباره دستفروشان ایجاد شود، جمعکردنشان آسان نخواهد بود و در این شرایط، کسی سراغ کسبوکارهای قانونی نمیرود.
براساس این گزارش پس از برگزاری این نشست ، گردهمایی اصلی برنامه با حضور تعدادی از هنرمندان شناخته شده عرصه تئاتر در سالن انتظار تالار اصلی مجموعه تئاتر شهر برگزار شد، این درحالی است که کاظم نظری مدیرکل هنرهای نمایشی، اسرافیل فرج اللهی مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی ایران، مهدی یوسفی کیا مدیرروابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در این گردهمایی حضور داشتند.
استمرار این شرایط، درخواست هنرمندان است
سیدمحمدجواد طاهری، مدیر مجموعه تئاتر شهر در جمع هنرمندان و هنردوستان در تئاتر شهر گفت: درخواست هنرمندان استمرار این شرایط است که در این چندروزه شاهد امنیت بودهایم و نیز اجرای طرح حریم مجموعه، دیگر درخواست ماست امیدواریم با پیگیری و همت دوستان مسئول، این طرح که در میراث فرهنگی هم مصوب شده، اجرایی شود.
امیر دژاکام نیز در ادامه گفت: «حریم پارک دانشجو باید طوری طراحی و اجرا شود که فضای درونی آن مورداستفاده هنرمندان همه رشتهها باشد. البته که مشکل دستفروشها زمانی حل میشود که مشکلات اقتصادی کشور در گسترهای کلی حل شود.
شایان ذکر است مدیریت مجموعه «تئاتر شهر» طی روزهای گذشته، همزمان با آغاز طرح بهسازی و پاکسازی محیط پیرامون «تئاتر شهر» که وضعیت بحرانی و آشفته آن طی ماههای اخیر مورد انتقاد شهروندان، تماشاگران و هنرمندان عرصههای مختلف تئاتر قرار گرفته است، از هنرمندان و فعالان عرصه هنرهای نمایشی دعوت کرده بود تا روز یکشنبه ۲۵ تیرماه ۱۴۰۲ با حضور در یک گردهمایی همدلانه، از تسریع و استمرار در روند اجرای این طرح حمایت کنند.
براساس این گزارش طرح پیشنهادی مجموعه تئاترشهر برای اجرای عملیات عمرانی «حریم تئاترشهر» بر اساس ضوابط عملیات عمرانی در محوطههای دارای حریم عرصه و اعیان، به تصویب شورای حریم وزارت میراث فرهنگی و گردشگری رسیده است.
طبق اعلام کمیته تعیین حریم آثار تاریخی کشور، خردادماه سال ۱۴۰۱ ضوابط و مقررات حفاظتی عرصه و حریم اثر تاریخی تئاتر شهر تشریح و به ریاست این مجموعه اعلام شد. در این محدوده که بهعنوان عرصه اثر تاریخ تئاتر شهر تعیین و ابلاغ شده هر گونه عملیات اجرایی و اقدامی که منجر به تخریب و یا آسیب به اثر تاریخی شود، ممنوع و رعایت ضوابط عمومی حریم مصوب آثار الزامی است.
برنامه جدید تالارهای نمایشی مجموعه تئاتر شهر در حالی اعلام شد که از روزهای آغازین خرداد ماه سال جاری شش اثر نمایشی جدید در تالارهای اصلی، چهارسو، قشقشایی و سایه به صحنه خواهند رفت.
به گزارش روابط عمومی مجموعه تئاتر شهر، برنامه جدید تالارهای نمایشی تئاتر شهردر حال اعلام شد که نمایش «مکبث زار» به کارگردانی ابراهیم پشتکوهی درتالار اصلی، «مردمان خشمگین» به کارگردانی ایرج افشاری در تالار چهارسو، «لانگ شات» به کارگردانی محمدرضا مالکی در تالار سایه روز جمعه بیست و نهم اردیبهشت ماه به اجرای خود پایان می دهد.
براساس برنامه ریزی های انجام گرفته، در تالار اصلی نمایش «گربه نره و روباه مکار» به نویسندگی و کارگردانی اوشان محمودی و بازی بی تا عزیزی، علی تاریمی، محمد شهریار، آیت بی غم، میترا مسائلی، مجید عراقی، آتوسا جلیلی، مهیار ورزگان، حسام زرنوشه، لیلی نبی الهی، هیوا حقانی، علیرضا دهقانی، میلاد خیرخواه، مریم بصیری فر، ریحانه غفوریان ، نیلوفر فتاحی، مبینا شادمان اجرای خود را آغاز می کند.
در تالار چهار نمایش «خدای جهنم» به نویسندگی سام شپارد، ترجمه میلاد قطبی، کارگردانی سیاوش جامع و بازی بهرام سروری نژاد، مهدی رحیمی سده، اعظم عرفانی، سیاوش جامع پیش روی مخاطبان قرار می گیرد.
«نقطه ویرگول» عنوان دیگر نمایش جدید تئاترشهر است که خردادماه سال جاری به نویسندگی دنیا سمن و امیرسفیری، کارگردانی امیرسفیری و بازی دنیا سمن در تالار قشقایی این مجموعه اجرای خود را آغاز خواهد کرد.
در همین تالار نمایش جدید دیگری با نام «زوج ناجور» به نویسندگی نیل سایمون، کارگردانی محمدحسین پیوندی و بازی ( به ترتیب حروف الفبا ) : کیمیا جواهری، همایون حیدر زاده، مینا زرنانی، عدنان فراهانی، فرشید قلی پور، وحید کریمی، حسین کشفی اصل، انوش معظمی میزبان مخاطبان تئاتر است.
در تالار سایه نیز نمایش «قصه های درگوشی» به نویسندگی امیررضا کوهستانی، کارگردانی حسین حیدری پور و بازی ایمان دبیری و مرجان آقانوری روی صحنه می رود.
«پروانه و یوغ» نیز عنوان دیگر نمایش تالار سایه مجموعه تئاترشهر است که به نویسندگی محمد چرم شیر، کارگردانی امیرمحمد شهنی دشت گلی و بازی امیرحسین سرداریان، یاشار بیک زاده، مهتاب وجدانی، مریم کیا، البرز احمدخانی و دریا سادات رضوی زاده میزبان علاقه مندان تئاتر خواهد بود.
در کارگاه نمایش نیز نمایش «مجلس شبیه لیربیچاره» به نویسندگی حسین جمالی، کارگردانی ملیکا رضی و بازی (به ترتیب ورود) محسن قصری، پیمان یاقوتی، صفورا کاظم پور، حمیدرضا حسینعلی، سانیا آقایی، یگانه عطار علیایی، کیمیا جهانگیری که از روز بیست و یکم اردیبهشت ماه اجرای خود را آغاز کرده بود، همچنان به اجرای خود در این تالار ادامه می دهد.
کارکنان مجموعه تئاتر شهر در آخرین روزهای سال ۱۴۰۱ با تولید و انتشار یک اثر تصویری – موسیقایی به روایت مسعود فروتن بهاریه ای را تقدیم نگاه مخاطبان و هنرمندان عرصه نمایش کردند.
به گزارش روابط عمومی مجموعه تئاتر شهر، در آستانه فرا رسیدن سال ۱۴۰۲، مدیریت و کارکنان مجموعه تئاتر شهر با تولید و انتشار یک اثر تصویری – موسیقایی با صدای مسعود فروتن (کارگردان و بازیگر) و آهنگسازی امیربهزاد بهاریه ای را تقدیم نگاه تماشاگران و هنرمندان عرصه تئاتر کردند.
مسعود فروتن (گوینده متن)، امیر بهزاد (آهنگساز)، مسعود میرمیری (مدیر تصویربرداری)، فرشید صوفی زاده (تدوین)، پرویزگوهری راد (عکاس)، نادر بهرامی (هماهنگی)، سپنتا عباسی (بازیگر کودک)، فریدون نصیری (خوشنویس)،شراره خشگنابی (ویرایش متن) وعلیرضا سعیدی (سرپرست اجرایی پروژه) عوامل اجرایی این نماهنگ را تشکیل می دهند.
در متن بهاریه تصویری – موسیقایی اهالی تئاتر شهر با صدای مسعود فروتن آمده است:
« درودی بیکران به اهالیِ شریفِ تئاترِ ایرانزمین؛ سلامی بهاری به همهٔ شما تماشاگران و فرهیختگانِ نازنینِ هنر نمایش، که چشم و چراغماناید.
اینجا «تئاترشهر»است، تجلیگاهِ نابِ هنر نمایش؛ آنچه اکنون برایتان روایت میکنیم، بهانهای است برای یادآوریِ سالی که روزهای پایانیاش را میگذرانیم. مروری است بر داستانِ صحنههایی پُر از یاد و خاطرهٔ هنرمندانِ ارزندهٔ تئاتر که آثارشان را بهزیباییِ تمام، روایت کردند. مروری بر قصهای که شما تماشاگرانِ فاخ، با حضور ارزشمندتان آن را در قلبمان، ماندگار کردید. یادی و اَرجی از روایت انسانهای گرانمایهای که در این سال، چراغ تئاتر ایران را با نور عشقشان، روشن نگه داشتند.
در حوالی فصل بهار، از اینجا، از تئاترشهر، به همهٔ شما مردم نازنین ایران عزیزمان، درود میفرستیم. درودی ویژه از قلب تئاتر ایران زمین. از عمارتی باشکوه ؛ سلامی به وسعت چشمهای پرعشقِ شما دوستداران هنر نمایش که جملگی رفیق ناباید و هیچگاه نگاه پرمهرتان را از تئاترشهر برنداشتید.
اهالی شریف و فاخرِ تئاتر! نیم قرن از حضور مؤثر و وجود پربرکتتان در تئاترشهر، این بنای عزیز و رفیقِ شفیقمان گذشت.
دوستداران تئاتر شهر! در سالی که گذشت کوشیدیم در حد توانمان و آنچه مقدور بود، خدمتگزار شایستهای برای شما تماشاگران فهیم و هنرمندان فرهیخته باشیم. روزهایی که لبخندهایتان، برایمان سرشار از فرحبخشی و سرزندگی بود و غصههایتان قلبمان را بهدرد میآورد.
ما اهالی تئاتر شهر درآستانهٔ فصل بهار، خالصانه، صمیمانهترین تبریکها و درودها را بر وجود پرگوهرِ شما هنرمندان و تماشاگران گرامی تقدیم میکنیم. بهترین لحظهها نثار قلب پرمهرتان باد. هنرتان مانا، وجودتان توانا وقلبتان مملو از آرامش پروردگار. حق نگهدارتان.»
به گزارش تیوال به نقل از روابط عمومى نمایش "ازدواج آقاى مىسىسىپى"، این نمایش به نویسندگى فردریش دورنمات، ترجمه زندهیاد حمید سمندریان و به کارگردانى احسان فلاحتپیشه که اجراى خود را از ۱۴ دى ماه در سالن اصلى تئاتر شهر آغاز کرده است، امروز، شنبه ١٣ بهمن اجراى ویژه خواهد داشت و تا ١٨ بهمن به روى صحنه خواهد رفت.
محمدصادق ملک، آرش فلاحتپیشه، آرزو نبوت، محمدرضا مالکى، مهدى نصرتى، سیدجواد حسینى و پریسا صنعتکار از جمله بازیگران این نمایش هستند.
دیگر عوامل نمایش "ازدواج آقاى مىسىسىپى" عبارتند از:
گروه بازیسازان: کوشا ابراهیمی، پوریا ابوذری، شراره آشوری، پوریا بیات، عرفان حقروستا، علیرضا رشیدی، شبنم زارعیپور، مائده شهوازیان، آرش طباطبائی، سارافتحی، ملینا فیاضی، کامران کندی، فربد غفاری، آرزو لشگری، مهدی محمدی، رکسانا نوربخش، آوا وفاداری / بازنگری و تنظیم متن: حبیباله دانش، روزبه حسینی، احسان فلاحتپیشه / مشاور کارگردان: حبیباله دانش/ طراح صحنه: سینا ییلاقبیگی، احسان فلاحتپیشه / طراح لباس: الهام شعبانی/ طراح گریم: عاطفه ابیضی/ طراح نور: رضا خضرایی/ آهنگساز و طراح صوت و افکت: محمد اسلامی / تنظیمکننده قطعات: داریوش برزگر / دستیار طراحی فضای صوتی: پدرام سلیمانی/ نوازنده ساکسیفون: امیرحسام زبردست / نوازنده ویولنسل: شقایق نجاتی / نوازنده پرکاشن و درامز: پدرام سلیمانی / نوازنده پیانو: نیما رئیسی، امید کاظمی/ آوا: مژده عباسی/ ترانهسرا: امید صادقی/ مربی آواز گروه بازیسازان: فرزاد برهمن/ طراح پوستر و بروشور: مازیار تهرانی / تصویرساز: امین منتظری/ دستیار کارگردان و برنامهریز: حمید خوشنویس / دستیارکارگردان: سارا ولیزاده / منشی صحنه: نگین بهزاد / مدیران صحنه: کوشا ابراهیمی، حمیدرضا صفوی برنا/دستیاران صحنه: زهرا یاریزاده، الهه غلامزاده، امیرعلی فورنیا / عکاس: گلدیس نمازیان و نرگس میرى/ روابط عمومی و مشاور رسانهای: مریم شریعتی / تیم تبلیغات: گروه هنری پژواک و عرفان دانا / مدیر تولید: امین محمدی
این اثر نمایشى تا ١٨ بهمن ماه، هرشب ساعت ١٩ در سالن اصلى تئاتر شهر به روى صحنه خواهد رفت.
عکاس: گلدیس نمازیان
به گزارش مشاور رسانهای گروه، پیام دهکردی نمایش «مرگ و پنگوئن» را در تالار چهارسوی مجموعه تئاترشهر روی صحنه میبرد. نمایشنامهی «مرگ و پنگوئن» را محمد چرمشیر بر اساس رمانی با همین نام اثرآندری کورکف به نگارش درآورده است.
به ترتیب الفبا مهران امامبخش، عباس جمالی، محمدحسین زیگساری، محمد شهبازطهرانی، فرید قبادی، عارفه لک، امین موحدیپور، باران وقارکاشانی در این نمایش بازی میکنند.
گروه تئاتر امید تهیهکنندگی این نمایش را بر عهده دارد، این گروه در سال ۱۳۸۷ به سرپرستی پیام دهکردی با هدف ایجاد فضایی ضروری میان تئاتر دانشگاهی و تئاتر حرفهای،بستری مناسب برای معرفی چهرههای تازه و همچنین پیریزی ساز و کاری مناسب برای تولید تئاتر خصوصی فعالیت خود را آغاز کرد. این گروه برای اولین بار جشنوارهای کاملا خصوصی را در پنج دوره به نام جشنواره تئاتر امید برگزار کرده است. از دیگر فعالیتهای آن میتوان به تولید آثار نمایشی و ثبت موسسه فرهنگی هنری تئاتر امید پیام دهکردی در لاهیجان اشاره کرد.
«مرگ و پنگوئن» پس از نمایشهای «متولد ۶۱» و «هیچکس نبود بیدارمان کند» سومین تجربهی کارگردانی پیام دهکردی محسوب میشود که در خلاصهی آن آمده است: «یک نویسنده، یک پنگوئن، یک عشق، یک مرگ.» ساعت و تاریخ دقیق آغاز اجرا بهزودی اطلاعرسانی خواهد شد.
وحید لک (مجریطرح و مدیرتولید)، مجتبی رجبی (طراح صحنه)، عابس خلقی (طراح نور )، ندا نصر (طراح لباس)، آنکیدو دارش (موسیقی)، ماریا حاجیها (طراح گریم)، رویا ناصری (طراح و سازنده عروسک)، شقایق باقری (معلم آواز)، منصور نصیری و امید رجائی (گروه کارگردانی)، مرتضی زمانی، طلا سپهرم (عکاس)، فواد خراباتی (مدیر روابطعمومی)، بابک مینایی (فیلمساز پشت صحنه)، علیرضا اسدنژاد (دستیار فیلمساز) و آوا فیاض (مشاور تبلیغات و رسانه) عوامل نمایش «مرگ و پنگوئن» هستند.
با حکم مدیرکل هنرهای نمایشی، سعید اسدی به عنوان مدیر مجموعه تئاتر شهر منصوب شد
به گزارش تیوال به نقل از روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی، سعید اسدی که مدیریت امور بین الملل اداره کل هنرهای نمایشی را بر عهده دارد، مدیریت مجموعه تئاتر شهر را برعهده گرفت.
در حکم این هنرمند و مدیر تئاتری آمده است:
مجموعه ماندگار تئاترشهر به عنوان بزرگترین سالن خاطره انگیز تئاتر جایگاه ویژه ای در تولید و اجرای آثار نمایشی داشته و یادگارهای مانایی از هنرمندی بزرگان تئاتر این سرزمین را در خاطره کهن خود ثبت کرده است.
«این مجموعه هنری به واسطه حضور و فعالیت هنرمندان و گروههای نمایشی و مراجعه مخاطبان و بهره مندی از آثار هنری اعتباری دو چندان گرفته است و بی شک مدیریت این مکان هنری مستلزم همت، تدبیر، شکیبایی و علاقه هنرمندانه است.
در این حکم تاکید شده است: ضرورت دارد با برنامه ریزی، تعیین و تبیین ضوابط کارشناسانه با معیار شورای هنری وتعامل مبتنی براحترام، بهترین و صحیح ترین تصمیم ها اتخاذ وبه انجام رسانده شود. ارتقای ساختار اداری، شفاف سازی در ضوابط و مقررات، ارتباط و پاسخگویی به موقع به مراجعان، در کنار مدیریت هوشمندانه هنری و ترسیم چشمانداز دقیق از اجراهای نمایشی و تشخص بخشی به تالارهای مجموعه میتواند زمینه ساز افزایش بهرهوری از توان و امکانات موجود و نیز ارتقاء میزان رضایتمندی هنرمندان ومخاطبان گردد. تعامل سازنده با مخاطبین آثار هنری و گسترش دایره تماشاگران تئاتر با هدف نهایی ارتقاء فرهنگی جامعه و رونق بخشی به هنر نمایش نیز از اولویتهای مدیریت این مجموعه میتواند باشد.»
سعید اسدی، متولد ۱۳۵۲ در کرمانشاه، دانشآموخته تئاتر و سینما، و مدرس دانشگاه، نمایشنامهنویس و پژوهشگر تئاتر است.
مدیریت مرکز تئاتر مولوی دانشگاه تهران، دو دوره دبیری جشنواره بین المللی تئاتر فجر، عضویت در هیأت انتخاب سیامین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر۱۳۹۰، مدیریت گروه آموزشی نمایش دانشگاه سوره اصفهان، دبیر سرویس مقالات و ترجمه مجله صحنه، عضویت در شورای پژوهشی و انتشارات ادارهکل هنرهای نمایشی، داور چندین دوره انتخاب کتاب سال و کتاب فصل جمهوری اسلامی ایران، داور و بازخوان چندین دوره از جشنوارههای ملی و بینالمللی تئاتر فجر، سوره، ماه، حقیقت، تجربه و تئاتر دانشگاهی و داور نمایشنامهنویسی و نمایشنامهخوانی جشنواره دانشگاهی، بخشی از فعالیتهای اجرایی سعید اسدی است.
اسدی همچنین مقالات متعددی از جمله مقاله علمی پژوهشی «نشانهشناسی نام در نمایشنامه» در مجله هنرهای زیبا، مقاله علمی پژوهشی «درآمدی بر روایتشناسی نمایش با نگاهی به نظریههای متأخر روایتشناسی» در فصلنامه تئاتر، مقاله علمی پژوهشی «تکوین زیر میدان موج نوی تئاتر ایران» در مجله علوم اجتماعی دانشگاه تهران، «آسیبشناسی تئاتر دفاع مقدس» در مجله صحنه، «ون سان ونگوگ» در فصلنامه هنر و… را منتشر کرده است.
او راهنمایی دهها پایاننامه دانشگاهی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد سینما و تئاتر را برعهده داشته است.
نگارش نمایشنامههای «سرود دوباره کلات»، «تیره مثل سوءتفاهم»، «تجیر بلور»، «بزرگراه»، «لیبرو میخشکد»، «سایهٔ دار بر دار»، فیلمنامههای «بغض باویال»، «گیسهای سوخته» و «نیمه تاریک ماه» و کارگردانی نمایشهای «جزیره» اثر فوگارد، «سرود دوباره کلات»، «تکرار یک پرده» و فیلمهای «تو برخوان و بر گوی با راستان»، «بازگشت» و «کافه»، از فعالیتهای هنری اسدی است.
گفتگوی تیوال با محمد یعقوبی / نویسنده و کارگردان.