در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال | تئاترشهر تهران
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 16:18:38
 

توجه: به دلیل بازسازی حریم تئاترشهر، ورودی همه سالنها، تا اطلاع بعدی از پیاده‌روی خیابان ولی عصر (عج) است.

》برای دیدن مسیر لطفا اینجا را کلیک کنید.

 

مجموعه «تئاترشهر» در سال ۱۳۴۶ توسط مهندس علی سردارافخمی طراحی شد و ساخت آن پنج سال به طول انجامید. این مجموعه در روز شنبه هفتم بهمن ۱۳۵۱ با روی صحنه رفتن نمایش باغ آلبالو نوشته آنتون چخوف و به کارگردانی آربی اوانسیان و با بازی داریوش فرهنگ، سوسن تسلیمی، مهدی هاشمی، فهیمه راستکار و پرویز پورحسینی به عنوان مدرن‌ترین سالن تئاتر تهران افتتاح شد.
در آغاز «تئاتر شهر» و اجرای تئاترها زیر سرپرستی سازمان جشن هنر شیراز بود ولی پس از چندی به سازمان رادیو و تلویزیون ملی ایران واگذار شد.

این مجموعه از معماری زیبایی برخوردار است و جزء میراث فرهنگی کشور محسوب می‌شود. مجموعه «تئاتر شهر» در چهارراه ولی عصر (تقاطع خیابان انقلاب و خیابان ولی عصر) در مجاورت پارک دانشجو در تهران قرار گرفته‌است و محوطه سنگ‌فرشی وسیع و زیبایی دارد.

 ۰۷ بهمن ۱۳۵۱

نمایش روال عادی

۲۷۴٫۵ من هر کاری که بهم می‌گفتن رو انجام می‌دادم!
ک: کیارش رُست / ن: ژان کلود کریر
تئاترشهر - سالن چهارسو
۳۰ فروردین تا ۲۰ اردیبهشت
۱۸:۰۰
۱۸۰,۰۰۰ تومان
خرید بلیت
از ٪۲۰ تا ٪۳۰

نمایش توقف اتانازی

۳۲۳٫۸ کمدی درام
ن و ک: محمدرضا عطایی فر
تئاترشهر - سالن چهارسو
۲۳ فروردین تا ۳۰ اردیبهشت
۲۰:۰۰
۱۸۰,۰۰۰ تومان
خرید بلیت

نمایش گالیله

۱۳۰۳٫۸
ک: شهاب الدین حسین پور / ن: برتولت برشت
تئاترشهر - سالن اصلی
۲۹ فروردین تا ۳۰ خرداد
۱۹:۳۰
۳۰۰,۰۰۰ تا ۲۰۰,۰۰۰ تومان
خرید بلیت

نمایش آبی گونه

۹۴٫۳
ن و ک: کاوه مهدوی
تئاترشهر - سالن سایه
۲۳ فروردین تا ۲۷ اردیبهشت
۱۸:۳۰
۱۵۰,۰۰۰ تومان
خرید بلیت
٪۲۰

نمایش پس از

۹۷۴٫۱ نمایش برتر جشنواره هم‌آغاز
ن و ک: مرتضی کوهی
تئاترشهر - سالن قشقایی
۲۳ فروردین تا ۲۲ اردیبهشت
۲۰:۰۰
۱۴۰,۰۰۰ تومان
خرید بلیت

نمایش کان لم یکن

۱۰۴٫۱
ن و ک: سید علی موسویان
تئاترشهر - سالن سایه
۲۶ فروردین تا ۲۲ اردیبهشت
۲۰:۱۵
۱۵۰,۰۰۰ تومان
خرید بلیت
٪۲۰

نمایش نظامِ ابن عربی

۲۰٫۰
ک: یاسمین عباسی / ن: محسن رهنما
تئاترشهر - کارگاه نمایش
۰۲ اردیبهشت تا ۰۲ خرداد
۱۹:۰۰
۱۰۰,۰۰۰ تومان
خرید بلیت
برگه‌های گذشته
«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید
مجموعه «تئاترشهر» در سال ۱۳۴۶ توسط مهندس علی سردارافخمی طراحی شد و ساخت آن پنج سال به طول انجامید. این مجموعه در روز شنبه هفتم بهمن ۱۳۵۱ با روی صحنه رفتن نمایش باغ آلبالو نوشته آنتون چخوف و به کارگردانی آربی اوانسیان و با بازی داریوش فرهنگ، سوسن تسلیمی، مهدی هاشمی به عنوان مدرن‌ترین سالن تئاتر تهران افتتاح شد.
دبیر جشنواره «هم‌ آغاز» گفت: جشنواره هم آغاز از ۱۶ تا ۲۶ دی ماه در مجموعه تئاتر شهر برگزار می‌شود. | عکس نخستین جشنواره مستقل تئاتر در دی ماه برگزار می‌شوددبیر جشنواره «هم‌ آغاز» گفت: جشنواره هم آغاز از ۱۶ تا ۲۶ دی ماه در مجموعه تئاتر شهر برگزار می‌شود.
نشست خبری نخستین جشنواره مستقل تئاتر، ویژه استعداد‌های جوان با عنوان هم آغاز امروز در سالن مشاهیر مجموعه تئاتر شهر برگزار شد.سید محمدجواد طاهری رئیس مجموعه تئاتر شهر گفت: این جشنواره اختصاصا برای جوانان است و ان‌شاءالله شاهد شکوفایی استعداد‌های جوانِ علاقه‌مند به هنر نمایشی باشیم. هم آغاز از اسمش مشخص است یعنی شروع دوباره تا باهم در یک راستا همکاری همه هنرمندانی که در این عرصه هستند را داشته باشیم.وی ادامه داد: مدت‌ها بود که دوست داشتم به جوانان آموزش دهم و به علاقه‌مندانی که دوست دارند در این حوزه فعالیت کنند کمک کنم. در بدر ورودم به مجموعه تئاتر شهر احساس ...
دیدن ادامه ››

نشست خبری نخستین جشنواره مستقل تئاتر، ویژه استعداد‌های جوان با عنوان هم آغاز امروز در سالن مشاهیر مجموعه تئاتر شهر برگزار شد.

سید محمدجواد طاهری رئیس مجموعه تئاتر شهر گفت: این جشنواره اختصاصا برای جوانان است و ان‌شاءالله شاهد شکوفایی استعداد‌های جوانِ علاقه‌مند به هنر نمایشی باشیم. هم آغاز از اسمش مشخص است یعنی شروع دوباره تا باهم در یک راستا همکاری همه هنرمندانی که در این عرصه هستند را داشته باشیم.

وی ادامه داد: مدت‌ها بود که دوست داشتم به جوانان آموزش دهم و به علاقه‌مندانی که دوست دارند در این حوزه فعالیت کنند کمک کنم. در بدر ورودم به مجموعه تئاتر شهر احساس خلاء کردم که متاسفانه شاید تا به حال به خیلی از جوانان این فرصت داده نشد و شاید این ریسک را نکردند که این اسم بزرگ تئاتر شهر این اجازه را بدهد که جوانان هم بتوانند در این مجموعه هنرنمایی کنند و تجربه داشته باشند.

طاهری افزود: در صحبت با دوستانمان تصمیم گرفتیم از سالن قشقایی که درب مستقل دارد و گروه‌ها می‌تواند به طور مستقل باهم همکاری کنند استفاده کنیم. در فراخوان اعلام شده بود از سنین ۲۰ تا ۴۰ سال، حتی کسانی که کار اولی بودند  می‌توانند در این جشنواره شرکت کنند و و مهم رنج سنی بود که خلاقیت در آن وجود داشته باشد. زیرا جسارتی که در این سن برای تولید اثر است در دیگر سنین نیست.

قصدمان ایجاد یک هم آغازی با جوانان است

وی تاکید کرد: کاش پیشکسوتان و دوستان ما در سمت‌های مدیریتی کشور متوجه چنین موضوعی باشند که اگر قرار است اتفاقی بیوفتد به کارگردانان‌هایی که در سنین جوانی هستند فرصت‌هایی در اختیارشان بگذارند. به همین جهت جشنواره هم آغاز این اسم انتخاب را انتخاب کرد و عمدا نخواستیم به طور مستقیم ارگان خاصی در برگزاری این جشنواره دخالتی داشته باشند و قصدمان این بود که یک هم آغازی با خود جوانان داشته باشیم و سعی کردیم در مرحله اول و دوم برگزاری این جشنواره از جوانان استفاده کنیم. زیرا شاید امروز نگاه جوانانه به آثار نمایشی نیاز است.

وی گفت: در این جشنواره تلاش کردیم از کارگردان‌ها و تئاتری‌های جوان استفاده کنیم. از داوران جشنواره اسم نمی‌برم، اما اشاره می‌کنم که قطعا از هنرمندان و اساتید جوانی با درجات عالیه هستند. تلاشمان این است از هنرمندانی که در سطوح مختلف هستند دعوت داشته باشیم. از تماشاخانه‌ها دعوت کرده ایم که حتما در این جشنواره شرکت کنند و به هرحال به هرطریقی اگر گروهی منتخب داوران نبودند در سالن‌های دیگر تئاتر شهر بتوانند اجرا داشته باشند.

ارسال ۲۲۰ اثر به دبیرخانه جشنواره هم آغاز

در ادامه این نشست خبری کاظمی دبیر نخستین جشنواره نمایشی هم آغاز بیان کرد: خوشحالم که اولین جشنواره را در سال ۲۰۲۴  آغاز کردیم. در طی فراخوان هم آغاز حدود ۲۲۰ طرح ارسال شد که در نتیجه ۱۶۰ کار را بررسی کردیم. در ادامه بررسی‌های انجام شده ۵۰ اثر را برای بازبینی انتخاب کردیم.

وی افزود: در فراخوان دیگری که مجموعه تئاتر شهر با عنوان اولی‌ها داشت  ۱۵۰ اثر هم به آنجا رسیده بود و از میان آن‌ها هم ۱۰ کار یرای جشنواره هم آغاز انتخاب کردیم و در نتیجه ۶۰  اثر منتخب داشتیم.

کاظمی تصریح کرد: همانطور که خود کارگردان‌ها می‌دانند ما از ۷ تا ۱۶ آذر بررسی آثار را به صورت فشرده در تئاتر شهر داشتیم و قرار شد ۲۰ کار را در جدول جشنواره داشته باشیم. در این بین کار‌های دیگر هم داشتیم که در فراخوان نبودند. سعی کردیم ان‌ها را هم بررسی کنیم و اگر کاری خوب بود به عنوان اجرای میهمان انتخاب کنیم. در نتیجه اجرای ۲۰ کار در جشنواره و یک کار هم میهمان داریم.

وی افزود: لازم به ذکر است که بگویم تقاضای خود بچه‌ها بود که‌ ای کاش جشنواره رقابتی‌تر میشد، ولی جشنواره رقابتی بود و جایزه آن اجرا در سالن قشقایی بود؛ اما در صدد آن بودیم که جشنواره را در بخش‌های مختلف رقابتی کنیم.

وی در ادامه گفت: توانستیم همراهی سایت تیوال را داشته باشیم تا در نهایت بتوانیم در شش بخش برگزیده داشته باشیم. متن، بازیگری مرد، بازیگری زن، طراحی و نمایش برگزیده بخش‌های برگزیده جشنواره هستند.

کاظمی افزود: یکی از شاخص‌هایی که باعث می‌شود یک کار در اجرا قرار گیرد استقبال علاقه‌مندان هم است. بلیط فروشی در سایت تیوال انجام می‌شود. بلیط میهمان نداریم و همه بلیط‌ها باید خریداری شوند تا حقی ضایع نشود. همچنین سعی داریم نشست نقد و بررسی در حد ۲۰ دقیقه بعد از اجرا‌ها داشته باشیم تا دوستان هنرمند اگر نکته و نقطه نظری دارند به جوانانمان بگویند.

دلیل تغییر زمان برگزاری جشنواره چه بود؟

کاظمی گفت: طبق فراخوان، جشنواره قرار بود در آذر ماه برگزار شود و یک فاصله زمانی مناسب با فجر داشته باشد؛ اما، چون در اوایل مهر ۶۰ کار برای بازبینی انجام شد، در نتیجه توانستیم جشنواره را عقب بندازیم تا گروه‌ها تمرین بهتری داشته باشند تا اجرای خوبی را ارائه دهند.

تئاتر شهر متعلق به کل کشور است

در ادامه مدیر مجموعه تئاتر شهر بیان کرد: تئاتر شهر تنها متعلق به تهران نیست و برای کل کشور است و به همین دلیل سعی کردیم فراخوان کشوری شود و ۴ اثر از اصفهان، خراسان جنوبی، کرمان و استان فارس داریم و با اینکه تعهدی نداشتیم در تلاش هستیم تا خوابگاهی برای این دوستان فراهم کنیم. به نظرم این جشنواره یکی از اتفاقات بسیار خوب بود و امیدوارم اینقدر به خوبی برگزار شود که مسئولین نتوانند دست از سر چنین برنامه‌های مستقلی بر دارند، زیرا چنین جشنواره‌هایی مطلق به جوانان و آینده تئاتری‌ها است.

وی در ادامه گفت: یکی از معضلات اصلی ما از تئاتر شهر این بود که گروه‌ها متنی را ارسال می‌کنند که شما باید بر اساس متن انتخاب کنید و جدولی بچینید و در عین اجرای آثار متوجه می‌شوید آن اثر کیفیت مورد نظر را ندارد. بنظرم چنین جشنواره‌هایی فرصت خوبی به افراد می‌دهد تا خود را محک بزنند و سالن تئاتر شهر می‌تواند از لحاظ کیفی و حدقالی با مخاطب همراه باشد.

دبیر نخستین جشنواره هم آغاز مطرح کرد: زمان برگزاری جشنواره هم آغاز از ۱۶ و تا ۲۶ دی ماه است و بنا به کیفیت کار‌ها و سالن‌هایی که در اختیارمان بود ۲۰ کار را انتخاب کردیم و امیدواریم ۱۰ کار به اجرای عموم برسند.

مدیر مجموعه تئاتر شهر در پایان این نشست گفت: برای برگزاری جشنواره مستقل هم آغاز شورای نظارت بهترین همکاری را با ما داشت و من خیلی خوشحالم که پس از بررسی‌هایی که شد آقای کاظمی را انتخاب کردم، زیرا توانمندی ایشان در جشنواره عروسکی مشخص شد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

 

محمد فروزنده، فائزه و میثم محمدی این را خواندند
یسنا شیخلو و حنا مشکین این را دوست دارند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
سلام.
من ۱۳ سالمه،تا قبل از ۱۱ شهریور ۱۴۰۲ سمت تئاتر شهر نرفته بودم. قرار شد که ۱۱ شهریور به همراه پدرم بریم به تماشای تئاتر سوسمار.
من خیلی ذوق داشتم چون تئاتر شهر برام خفن ترین جا بود،یکی از اهدافم اجرا در سالن اصلی اینجا بود. صبح زود بلند شدم و بهترین لباسهایم را پوشیدم،اجرا ساعت ۸:۳۰ دقیقه بود.من به پدرم اصرار کردم که ساعت ۱ راه بیفتیم. حدوداً ساعت ۳ رسیدیم.من خیلی شوق داشتم اما وقتی رسیدم به محوطه...
یه جوری خورد تو ذوقم.
انتظاراتی که داشتم انگار خیال بود.اما چرا؟
اطراف تئاتر شهر پر شده بود از بوی سیگار و جا سیگاری های روی سطل آشغال اصلا جا برای سیگار نداشت.
بوی سیگار داشت ... دیدن ادامه ›› خفه ام می‌کرد.
من با سیگار کشیدن مشکلی ندارم،من با این مشکل دارم که ۹۰ درصد افراد به خاطر به ظاهر با کلاس بودن سیگار می کشیدن.
اطرافم پر از جوان هایی بود که لباس اسکلتی و شلوار شیش جیب می پوشیدند.
من با این لباس ها مشکلی ندارم،من با این مشکل دارم که ۹۰ درصد افراد برای به ظاهر باکلاس بودن اینگونه لباس می پوشیدند.
اطراف تئاتر شهر پر بود از الفاظ رکیک و نامناسب و پدرم به زور مرا از محوطه دور کرد.
امیدوارم مسئولین کمی فکر چاره باشند که تئاتر شهر منجلابی که در آن گیر کرده است نجات پیدا کند.
دیگر تئاتر شهر برایم خفن ترین جا نبود.
دیگر هدفی برای اجرا در تئاتر شهر نداشتم.
امیدوارم تئاتر های خوبی که قرار است در آینده ساخته شود در این مجموعه نباشد.
اه عزیزم سلام خوش اومدی به زندگی🤷‍♂️ تازه کجاشو دیدی؟!!! قطعا با سیگار کشیدن و هر چیز که بهش ربط داره مشکل داشته باش هنر و ادم ها ش اصلا اینجور نبستند، لطیف ،قشنگ ،همه محترم ،همه انسان، کسی پا روی اصول نزاره ،و...و...و من میتونم برات مثال بزنم روشن بشی ولی چون مجبور میشم اسم بیارم خوب نیس. قوی باش گردن کلفت باش ورزش کن زیاد بخون تا بتونی حقتو بگیری در کنارش لطیف و انسان و نابس هم باش. عزیزم بدان و آگاه باش یه جاهایی باید داد بزنی و مشت هات گره گرده باشه این هیچ ربطی به فرهیخته بودن و نبودن نداره شجاعت و متانت و وقار اونجاست که نو بتونی کاری رو بکنی قدرتش رو داشته باشی ولی به خاطر اصول یا مهربانی یا گذشت یا هر چی که تو بگی اون رو انجام ندی وگرنه سگوت و صبر از روی ترس و بز دلی و ضعف رو هر موجودی بلده. شاد و موفق و سلامت عزیزم
۱۲ دی ۱۴۰۲
بهنام دیناری
اه عزیزم سلام خوش اومدی به زندگی🤷‍♂️ تازه کجاشو دیدی؟!!! قطعا با سیگار کشیدن و هر چیز که بهش ربط داره مشکل داشته باش هنر و ادم ها ش اصلا اینجور نبستند، لطیف ،قشنگ ،همه محترم ،همه انسان، کسی پا ...
ممنون از لطف شما؛ زنده باشید.
۱۲ دی ۱۴۰۲
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
ممنون از کارگردان آواز عاشقانه
من دیشب به تماشای این نمایش رفتم و لذت بردم و قبل از تماشای نمایش به کافه آنجا رفتم که حس زیبایی برایم داشت و از نوشیدنی هاشون لذت بردم
نمایش «آواز عاشقانه دختر دیوانه» با اجرای محدود به صحنه می‌رود. | عکس در سالن اصلی مجموعه تئاترشهر و از ۷ آبان ماه؛نمایش «آواز عاشقانه دختر دیوانه» با اجرای محدود به صحنه می‌رود.
نمایش «آواز عاشقانه دختر دیوانه» نوشته طلا معتضدی و کارگردانی مشترک آروند دشت‌آرای و مارین ون‌هولک از ۷ آبان‌ماه با اجرای محدود روی صحنه تالار اصلی تئاترشهر می‌رود. به گزارش روابط عمومی کمپانی فیلم و هنرهای اجرایی ویرگول، با مشخص شدن عوامل نمایش «آواز عاشقانه دختر دیوانه» به کارگردانی مشترک آروند دشت‌آرای و مارین ون‌هولک، این نمایش از ۷ آبان‌ماه به صحنه می‌رود. در این نمایش که با حمایت شرکت می‌ماس به روی صحنه خواهد رفت؛ الناز شاکردوست، نوید پورفرج، خسرو پسیانی و مارین ون‌هولک به عنوان بازیگر ایفای نقش می‌کنند. ...
دیدن ادامه ››

نمایش «آواز عاشقانه دختر دیوانه» نوشته طلا معتضدی و کارگردانی مشترک آروند دشت‌آرای و مارین ون‌هولک از ۷ آبان‌ماه با اجرای محدود روی صحنه تالار اصلی تئاترشهر می‌رود.

به گزارش روابط عمومی کمپانی فیلم و هنرهای اجرایی ویرگول، با مشخص شدن عوامل نمایش «آواز عاشقانه دختر دیوانه» به کارگردانی مشترک آروند دشت‌آرای و مارین ون‌هولک، این نمایش از ۷ آبان‌ماه به صحنه می‌رود.

در این نمایش که با حمایت شرکت می‌ماس به روی صحنه خواهد رفت؛ الناز شاکردوست، نوید پورفرج، خسرو پسیانی و مارین ون‌هولک به عنوان بازیگر ایفای نقش می‌کنند. همچنین گلناز گلشن به عنوان طراح لباس، آروند دشت‌آرای و شایلان عشایری به عنوان طراحان صحنه،‌ مرتضی نجفی به عنوان طراح نور، مونا جعفری به عنوان طراح گریم و علی کیانیان به عنوان آهنگساز و طراح صدا با گروه نمایشی همکاری می‌کنند.

نمایش «آواز عاشقانه دختر دیوانه» براساس رمان «ریش آبی» نوشته «آمیلی نوتوم» و ترجمه «ویدا سامعی» توسط طلا معتضدی نوشته شده است و از ۷ آبان‌ماه ساعت ۲۰:۳۰ با مدت زمان ۹۰ دقیقه و قیمت بلیت ۱۰۰ تا ۲۵۰ هزارتومان به صحنه می‌رود‌.

عکس از کیارش مسیبی

امیرمسعود فدائی، میثم محمدی، سپهر و Mehra Mehra این را خواندند
کاش یک سالن دیگه بود
۰۱ آبان ۱۴۰۲
فریبا
ادامه جمله آخر: … یا ایها المومنین شایدم الکافرون!
اوا، دور از جونتون 🙈 اگه منظورِ بدی برداشت شد از اون جمله‌ی آخر معذرت می‌خوام.
منظورم این بود که شواهد کاملاً نشون میده که چرا این سالن اجرا میشه.
۰۱ آبان ۱۴۰۲
صبا صالحیان
اوا، دور از جونتون 🙈 اگه منظورِ بدی برداشت شد از اون جمله‌ی آخر معذرت می‌خوام. منظورم این بود که شواهد کاملاً نشون میده که چرا این سالن اجرا میشه.
نه بابا. به شوخی بود ولی برای تاثیر بیشتر، شکلک نذاشتم ☺️
۰۱ آبان ۱۴۰۲
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
در گردهمایی حمایتی هنرمندان از استمرارطرح پاکسازی حریم تئاتر شهر چه گذشت؟ | عکس در گردهمایی حمایتی هنرمندان از استمرارطرح پاکسازی حریم تئاتر شهر چه گذشت؟
تعدادی از هنرمندان شناخته شده تئاتر با حضوردر یک گردهمایی که به دعوت مدیریت تئاترشهر صورت گرفته بود، از مسئولان شهری خواستار استمرار طرح پاکسازی محوطه تئاترشهر و آغاز اجرای عملیات عمرانی حریم این مجموعه شدند.به گزارش روابط عمومی مجموعه تئاترشهر، تعدادی از هنرمندان شناخته شده تئاتر روز یکشنبه بیست و پنجم تیرماه با حضور یک گردهمایی که به دعوت مدیریت تئاترشهر صورت گرفته بود، از مسئولان شهری خواستار استمرار طرح پاکسازی محوطه تئاترشهر و اغاز اجرای عملیات عمرانی حریم این مجموعه شدند.در این مراسم که طی دو مرحله برگزار شد ابتدا جمعی از هنرمندان تئاتر با مدیران شهرداری تهران و شورای اسلامی شهر ...
دیدن ادامه ››

تعدادی از هنرمندان شناخته شده تئاتر با حضوردر یک گردهمایی که به دعوت مدیریت تئاترشهر صورت گرفته بود، از مسئولان شهری خواستار استمرار طرح پاکسازی محوطه تئاترشهر و آغاز اجرای عملیات عمرانی حریم این مجموعه شدند.

به گزارش روابط عمومی مجموعه تئاترشهر، تعدادی از هنرمندان شناخته شده تئاتر روز یکشنبه بیست و پنجم تیرماه با حضور یک گردهمایی که به دعوت مدیریت تئاترشهر صورت گرفته بود، از مسئولان شهری خواستار استمرار طرح پاکسازی محوطه تئاترشهر و اغاز اجرای عملیات عمرانی حریم این مجموعه شدند.

در این مراسم که طی دو مرحله برگزار شد ابتدا جمعی از هنرمندان تئاتر با مدیران شهرداری تهران و شورای اسلامی شهر تهران دیدار و پیرامون مسائل مختلف محیط پیرامونی مجموعه تئاتر شهر گفتگو کردند.

علیرضا نادعلی سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران، سید محمد موسوی شهردار منطقه ۱۱، مسعود رنجبریان مدیرعامل شرکت شهربان و حریم‌بان شهرداری تهران ، سرهنگ حسن رحمان پور جانشین کلانتری جامی، اسماعیل خلج نویسنده، کارگردان و بازیگر تئاترو نماینده موسسه هنرمندان پیشکسوت، قطب الدین صادقی نویسنده ، کارگردان و مدرس تئاتر، امیردژاکام نویسنده، کارگردان و مدرس تئاتر، مقصود نعیمی ذاکر مدیرعامل خانه تئاتر، هادی حجازی فر بازیگر و کارگردان تئاتر و سینما، نعمتی معاون اداره کل هنرهای نمایشی و سید محمدجواد طاهری رئیس مجموعه تئاترشهر از جمله افرادی بودند که در این نشست حضور داشتند.

شیرینی و زیبایی تئاتر شهر را باید از دور حس کنیم

اسماعیل خلج نمایشنامه‌نویس و کارگردان پیشکسوت تئاتر گفت: اگر بخواهیم هنر در میان مردم گسترش پیدا کند، باید از جنبه ظاهری شروع کنیم که یکی از راه‌های آن، توجه به مجموعه تئاتر شهر است. این مجموعه هنری باید از دور داد بزند که مکانی فرهنگی است.

وی افزود: قبل از اینکه ما به‌عنوان جامعه تئاتری نشان بدهیم که تئاتر چیست، باید تماشاگر را جذب کنیم چراکه بدون حضور تماشاگر تئاتری اتفاق نمی‌افتد . یکی از راه‌های جذب تماشاگر تئاتر، این است که توجه او را به مجموعه تئاتر شهر جلب کنیم. در همین راستا در برنامه‌های شهری، باید شیرینی تئاتر شهر را از دور حس کنیم تا عاشق آن بشویم و دوست داشته باشیم نمایش‌هایش را ببینیم.

با همراهی هنرمندان، پاک‌سازی تئاتر شهر را رسمیت می‌دهیم

علیرضا نادعلی، سخنگوی شورای شهر تهران درباره حریم تئاتر شهر گفت: این موضوع تا دوره‌ای بیشتر در حد پیگیری‌های مطبوعاتی بود و عملیاتی نشده بود. البته می‌دانستیم مطالبه جامعه هنری است.

وی افزود: متأسفانه دیدن آسیب‌های اجتماعی در پرترددترین نقطه شهر عادی شده است. در این شرایط خیلی تلاش کردیم که به‌طور هم‌زمان چند بحث را جلو ببریم؛ جمع‌آوری دست‌فروش‌ها یک‌سوی ماجرا بود و بخشی دیگر هم به زورگیران و بزهکاری‌ها مربوط می‌شد. البته این انتقاد به شهرداری وارد بود که نزدیک عید غرفه‌های بهاره را در اطراف تئاتر شهر به رسمیت شناخت که همین موضوع سبب ماندگاری آن‌ها شد و جمع‌کردن‌شان را سخت کرد. به‌خصوص که قبل‌تر بحث قمه‌کشی هم مطرح ‌شده بود.

سخنگوی شوری شهر تهران گفت: ازآنجاکه چون ریشه کردن این مشکلات سخت است، همه در برابر آن مقاومت می‌کنند. البته آقای چمران، رئیس شورای شهر خیلی کمک کرد و ما هم کوتاهی نکردیم.
نادعلی  درباره بحث طراحی و اجرای حریم تئاتر شهر هم گفت: سال گذشته این طرح با سازمان زیباسازی مطرح شد و دوستان تئاتر شهر هم طرحی دیگر ارائه کردند. برای ما فرقی ندارد کدام طرح اجرایی شود بلکه مهم، سلامت محیط مجموعه است.

 وی درباره حمایت و دلگرمی دادن هنرمندان به همکاران‌شان در شهرداری گفت: با برخی برنامه‌ها مانند اجرای نمایش‌های خیابانی، باید فضای بیرونی تئاتر شهر را پر کنیم چون نمی‌توان اینجا را خالی گذاشت، زیرا به‌سرعت جایگزینی پیدا می‌شود. امید بیهوده هم ندهیم که برای همه دست‌فروش‌ها فوری جا پیدا می‌کنیم زیرا این ‌همه زمین نداریم. امیدواریم با همراهی هنرمندان، پاک‌سازی تئاتر شهر را رسمیت بدهیم تا همکاران ما دلگرم شوند که در این ماجرا تنها نیستند.

علیرضا نادعلی، سخنگوی شورای شهر همچنین در پایان سخنانش گفت: قبلاً بوستان‌ها مورداستفاده خانواده‌ها بود ولی مشکل بزرگ ما این است که امروز در اطراف تئاتر شهر که جزو میراث فرهنگی هم هست، شبانه‌روز با انواع معضلات اجتماعی مواجه هستیم و حضور دست‌فروشان سبب شده بود کنترلی بر این فضا نداشته باشیم.

مجموعه تئاتر شهر برای ما فقط یک ساختمان نیست

قطب‌الدین صادقی، کارگردان و بازیگر پیشکسوت تئاتر دیگر سخنران این نشست هم بیان کرد: دو منطقه ۶ و ۱۱ تهران به دلیل وجود مجموعه‌های نمایشی، کتاب‌فروشی‌ها و گالری‌ها جزو مناطق فرهنگی تهران هستند و تئاتر شهر، شاخص‌ترین مکان فرهنگی این منطقه است. هرچند متأسفانه امروزه وجه فرهنگی این مناطق سقوط کرده. با این وصف، کار شهرداری این دو منطقه به دلیل ویژگی‌های خاصی که دارند، سخت است. به هر حال هویت یک شهر از فرهنگ آن است؛ یعنی فرهنگ به یک شهر هویت می‌دهد. شهر بدون فرهنگ، روستاست و آنچه جامعه را از حالت غریزی بیرون می‌آورد، خلق فرهنگ است.

این هنرمند گفت: بسیاری از کتاب‌فروشی‌ها تعطیل ‌شده‌اند و شهر ما مدیریت فرهنگی ندارد. اگر نجنبیم و میان‌مایگی را کنار نزنیم، حیثیت‌مان در دنیا از بین می‌رود چراکه ما را به فرهنگ و هنرمان می‌شناسند.

قطب‌الدین صادقی تأکید کرد: مدیران می‌آیند و می‌روند ولی هنرمندان و مکان‌های فرهنگی ماندگار هستند. تئاتر شهر برای ما فقط یک ساختمان نیست.معبدی است که قداست دارد و موتور خلاقه و الگوی تئاتر ماست پس نگذاریم تخفیف پیدا کند.

این کارگردان تئاتر افزود: دست دست‌فروشان را می‌بوسم ولی جای‌شان اینجا نیست. به آقای کرباسچی، شهردار پیشین تهران آفرین می‌گویم که با برداشتن نرده پارک‌ها ازجمله پارک دانشجو، فرهنگ را از پشت میله‌ها بیرون آورد ولی در حال حاضر، استقرار دست‌فروش‌ها در حریم فرهنگی این مجموعه بسیار ناشایست است. مگر آنان جلوی مسجد یا دانشگاه می‌روند. حضور دست‌فروشان در اینجا نشان‌گر دست‌ کم گرفتن فرهنگ است درحالی‌که باید از داشته‌های‌مان مراقبت کنیم.

صادقی با ابراز تأسف از ناهنجاری‌های اجتماعی در اطراف تئاتر شهر، توضیح داد: اتفاق‌هایی که اینجا می‌افتد، سقوط اخلاق و فرهنگ است. این اتفاق‌ها در قامت هزار سالانه فرهنگ ما نیست. مسئله مهم‌تر ساماندهی درون حریم تئاتر شهر است. هرکسی در خلأ می‌تواند وارد شود؛ بنابراین حتماً باید برای اینجا برنامه داشته باشیم. ما عاشق سازندگی، خلاقیت و پاکی و قداست هستیم.

این هنرمند در پایان گفت: شهرداری و شورای شهر باید مانند شهرداری‌های دیگر کشورها برای فرهنگ و هنر هزینه کنند، نه اینکه آن را آخرین اولویت بدانند.

همه ما می دانیم تئاتر شهر نیازمند حریم است

امیر دژاکام کارگردان و بازیگر سینما و تئاتر و تلویزیون گفت: معرفت ساده است و جهل پیچیده. همه می‌دانیم این محیط نیازمند حریم است. کدام‌یک از ما نمی‌دانیم در این سال‌ها چه جرم و جنایت‌هایی در اینجا رخ‌ داده؟ کدام‌یک از شما حاضرید اعضای خانواده خودتان در این محدوده تردد کنند؟

او ادامه داد: خواسته ما به‌عنوان خانواده تئاتر ایجاد این حریم است و اجرای برنامه هنری در داخل آن است. شهرداری باید هزینه کند، چون وظیفه اوست و این پرسش را هم داریم که چرا از تئاتر مالیات می‌گیرند؟

نگرانی همیشگی ما وضعیت اطراف تئاتر شهر بوده است

هادی حجازی‌فر، دبیر جشنواره نوزدهم نمایش عروسکی و بازیگر تئاتر و سینما گفت: ما در دوران دانشجویی در شهرهای دیگر بودیم، همه پول‌مان را پس‌انداز می‌کردیم که به تهران برویم و در تئاتر شهر تئاتر ببینیم.
وی ادامه داد" ممنونم که کار مهم پاک‌سازی تئاتر شهر بالاخره شروع شد چون نگرانی همیشگی ما وضعیت اطراف تئاتر شهر بود. امیدوارم این ساماندهی استمرار داشته باشد.
این هنرمند تئاتر گفت: متأسفانه در این سال‌ها مطالبات ما جامعه تئاتری خیلی پایین آمده است.  اگر ما عاشق تئاتر نمی‌شدیم، شاید اتفاق‌های بدی برای‌مان رخ می‌داد. اگر بچه‌های تئاتر فرصت کار داشته باشند، امیدشان به زندگی بالا می‌رود. هرچند به نظر می‌رسد عده‌ای تئاتر را نمی‌خواهند، اما این هنر می‌ماند. ما تئاتری‌ها هم به‌عنوان بچه‌های ناتنی در کنار بچه‌های تنی خواهیم ماند.

برای تداوم پاکسازی از هنرمندان پشتیبانی معنوی می‌خواهیم

محمد موسوی، شهردار منطقه ۱۱ هم در این نشست گفن: مدیران شهری همه دغدغه فرهنگی دارند. خوشبختانه پاک‌سازی اطراف تئاتر شهر را انجام دادیم و ایجاد حریم هم به‌زودی اجرایی می‌شود.
وی ادامه داد: ما دغدغه آن را داریم، همچنان که بوستان دانشجو هم برای‌مان مهم است. برای تداوم این کار، ما فقط از شما، هنرمندان پشتیبانی معنوی می‌خواهیم. در چنین اتفاق‌هایی، مردم مقابل ما می‌ایستند و می‌گویند زور شهرداری به دست‌فروش‌ها رسید؛ درحالی‌که ما با دست‌فروش مواجه نیستیم بلکه با کسانی مواجهیم که کارمند دارند و درآمدشان از برخی هنرمندان ما بیشتر است.
شهردار منطقه ۱۱ هم در پایان این گردهمایی گفت: بخش مهمی از هویت شهر تهران در محدوده اطراف تئاتر شهر تعریف می‌شود و این مجموعه، نقطه‌ای استراتژیک است.

درخواست مهم مدیرعامل خانه تئاتر از مسئولان شهرداری

مقصود نعیمی ذاکر، مدیرعامل خانه تئاتر نیز گفت: از شورای شهر و شهرداری دعوت می‌کنم با حضور در خانه تئاتر جلسات مشترکی برای آسیب‌شناسی داشته باشیم. چون کار فرهنگی حتماً تأثیرات خود را بر مسائل اجتماعی می‌گذارد.

وی تصریح کرد: پارک دانشجو جدای از تئاتر شهر نیست و می‌تواند نجات‌دهنده دانشجویان هم باشد اما انجام این‌ها نیازمند مهندسی فکری است.
چند نکته مهم درباره دستفروشانی که برای امرارمعاش کار می کنند

مسعود رنجبریان، مدیرعامل شرکت شهربان و حریم‌بان نیز گفت: محدوده تئاتر شهر همیشه دغدغه شورای شهر و شهرداری بوده. در این محدوده، همکاران ما را با چاقو زده‌اند و بعد از ساعت کار نیروی انتظامی، نگهداری اینجا سخت می‌شود.

وی ادامه داد: بعضی دست‌فروشان اینجا واقعاً خرج خانواده را می‌دهند و هرچند پاک‌سازی این مکان لازم است، اما خوب است که دست‌فروشان با یک‌فاصله‌ای، جانمایی و مستقر شوند.

نادعلی، سخنگوی شورای شهر تهران در پاسخ به او تأکید کرد که وقتی زمینه حضور دوباره دست‌فروشان ایجاد شود، جمع‌کردن‌شان آسان نخواهد بود و در این شرایط، کسی سراغ کسب‌وکارهای قانونی نمی‌رود.

براساس این گزارش پس از برگزاری این نشست ، گردهمایی اصلی برنامه با حضور تعدادی از هنرمندان شناخته شده عرصه تئاتر در سالن انتظار تالار اصلی مجموعه تئاتر شهر برگزار شد، این درحالی است که کاظم نظری مدیرکل هنرهای نمایشی، اسرافیل فرج اللهی مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی ایران، مهدی یوسفی کیا مدیرروابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در این گردهمایی حضور داشتند.

استمرار این شرایط، درخواست هنرمندان است

سیدمحمدجواد طاهری، مدیر مجموعه تئاتر شهر در جمع هنرمندان و هنردوستان در تئاتر شهر گفت: درخواست هنرمندان استمرار این شرایط است که در این چندروزه شاهد امنیت بوده‌ایم و نیز اجرای طرح حریم مجموعه، دیگر درخواست ماست امیدواریم با پیگیری و همت دوستان مسئول، این طرح که در میراث فرهنگی هم مصوب شده، اجرایی شود.

امیر دژاکام نیز در ادامه گفت: «حریم پارک دانشجو باید طوری طراحی و اجرا شود که فضای درونی آن مورداستفاده هنرمندان همه رشته‌ها باشد. البته که مشکل دست‌فروش‌ها زمانی حل می‌شود که مشکلات اقتصادی کشور در گستره‌ای کلی حل شود.

شایان ذکر است مدیریت مجموعه «تئاتر شهر» طی روزهای گذشته، همزمان با آغاز طرح بهسازی و پاکسازی محیط پیرامون «تئاتر شهر» که وضعیت بحرانی و آشفته آن طی ماه‌های اخیر مورد انتقاد شهروندان، تماشاگران و هنرمندان عرصه‌های مختلف تئاتر قرار گرفته است، از هنرمندان و فعالان عرصه‌ هنرهای نمایشی دعوت کرده بود تا روز یکشنبه ۲۵ تیرماه ۱۴۰۲  با حضور در یک گردهمایی هم‌دلانه، از تسریع و استمرار در روند اجرای این طرح حمایت کنند.

 براساس این گزارش طرح پیشنهادی مجموعه تئاترشهر برای اجرای عملیات عمرانی «حریم تئاترشهر» بر اساس ضوابط عملیات عمرانی در محوطه‌های دارای حریم عرصه و اعیان، به تصویب شورای حریم وزارت میراث فرهنگی و گردشگری رسیده است.

طبق اعلام کمیته تعیین حریم آثار تاریخی کشور، خردادماه سال ۱۴۰۱ ضوابط و مقررات حفاظتی عرصه و حریم اثر تاریخی تئاتر شهر تشریح و به ریاست این مجموعه اعلام شد. در این محدوده که به‌عنوان عرصه اثر تاریخ تئاتر شهر تعیین و ابلاغ شده هر گونه عملیات اجرایی و اقدامی که منجر به تخریب و یا آسیب به اثر تاریخی شود، ممنوع و رعایت ضوابط عمومی حریم مصوب آثار الزامی است.

حسین ایرانمنش، سپهر و امیر مسعود این را خواندند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
 

زمینه‌های فعالیت

تئاتر

امکانات

کافه
کافه
سرویس بهداشتی
سرویس بهداشتی
سالن اجرا
سالن اجرا
یکشنبه ( از ۱۵:۰۰ تا ۲۱:۰۰ )
دوشنبه ( از ۱۵:۰۰ تا ۲۱:۰۰ )
سه‌شنبه ( از ۱۵:۰۰ تا ۲۱:۰۰ )
چهارشنبه ( از ۱۵:۰۰ تا ۲۱:۰۰ )
پنج‌شنبه ( از ۱۵:۰۰ تا ۲۱:۰۰ )
آدینه ( از ۱۵:۰۰ تا ۲۱:۰۰ )

تماس‌ها

02166460592-4

مکان

تقاطع خیابان انقلاب و ولی‌عصر، مجموعه فرهنگی و هنری تئاترشهر