.
مرد شده روایتی ملموس از یک واقعیت تلخ است. یک تراژدی که به واقع تماشاگر در پایان با دیدنش کاتارسیس را تجربه می کند.
نمایش مرد شده به کارگردانی و نوشتار آسو بهاری روایت گر زندگی یکی از دختران کورد کوبانی است که در برابر داعش ایستاده و داعش برای سرش قیمت گزافی جایزه تعیین کرده است.
مرد شده تاثیرگذار است و مخاطب را در تجربه رنج های شخصیت هایش همراه می کند و این امر به واسطه بازی های خوب، کارگردانی، و متن اتفاق می افتد.
استفاده از نمایش ویدئویی صحنه به گونه ای که گاهی مخاطب دل از صحنه می کند و سعی دارد از زاویه ای که دوربین به او می نمایاند ماجرا را دنبال کند، خلاقیتی است که برای من هم برآیند تکنیک بود هم معنا.
مرد شده مخاطبش را مجبور به یگانه شدن با خود می کند، چنانکه بارها از خود می پرسد من در چنین شرایطی چه می کنم؟ مانند شورش می روم یا مانند فرمیسک
... دیدن ادامه ››
می مانم.
این جنگ بیرونی ماندن و رفتن بین برادر و خواهر در مخاطب تبدیل به یک جنگ درونی می شود. جنگی میان احساس و منطق که قرار است مخاطب را نیز مانند شخصیت نمایش مرد کند.
انتخاب نام شخصیت ها به درستی صورت گرفته که شاید مخاطب فارس زبان دلیل آن را نداند، فرمیسک در زبان کردی یعنی اشک و شورش یعنی قیام یا انقلاب، فرمیسک دختری است که اگر چه سرا پا رنج است اما اشک نمی ریزد حتی زمانی که خبر مرگ همسرش را به او می دهند و شورش از او می خواهد گریه کند تا سبک شود. انتخاب نام شورش هم برای این شخصیت به جاست چون کم کم انقلابی در او اتفاق می افتد.
شاید برخی گمان کنند که عنوان کار یعنی "مرد شده" به شخصیت فرمیسک باز می گردد اما به نظر من این عنوان به شورش باز می گردد که مردانگی (به معنای غیرت و جوانمردی) را از خواهرش می آموزد و این شورش است که مرد می شود. هر چند آسو بهاری با ظرافت و زیرکی تمام، تصمیم شوروش برای رفتن یا ماندن را نمایش نمی دهد. اما تماشاگری که صندلی را ترک می کند مطمئن است که شورش می ماند.
از آسو برای ساختن این نمایش ممنونم و به او و تمام همکارانش در این اثر نمایشی تبریک عرض می کنم.