در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال | شایان محمدی درباره فیلم ماجرای نیمروز (هنر و تجربه): ماجرای نیمروز؛ فقدان نگاه و ایده ایستاده در غبار، در نخستین نمایشها
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 13:24:55
ماجرای نیمروز؛ فقدان نگاه و ایده
ایستاده در غبار، در نخستین نمایشهایش در جشنوارۀ گذشته، نوید دهندۀ ظهور فیلمساز جوان و خلاقی بود که با استفاده از داکیودرام پرداخته نشده در سینمای ایران، به یکی از شخصیت های تاثیر گذار دوران جنگ نزدیک و اثری درخشان تولید کرده بود و تحسین منتقدان و عامۀ مردم را جلب نمود.
همۀ اینها باعث میشود انتظارها از مهدویان در ابتدای کار بشدت بالا رفته و همگان منتظر کارهای بعدی او باشند.
کار بعدی او یعنی ماجرای نیمروز محصول موسسۀ سیمای مهر است که از سال گذشته با سیانور علاقه خود را برای تصویر کشیدن سازمان مجاهدین خلق نشان داده است؛ این بار در فیلم تازه خود به سراغ پر مناقشه ترین دوران دهه شصت؛دوران ترور و وحشت رفته اند.
ماجرا نمیروز فاقد نگاه و جهان بینی است، فرمی که کارگردان از آن در ایستاده در غبار بهره می¬جست و رویه ها رادیکال و نو آورانه داشت این بار تنها برای پر کردن خلا های فیلمنامه و فقدان درام بکار گرفته می¬شود. درامی که از ابتدا شکل نمیگیرد و خط باریک رومانتیک داستان هم دردی از آن دوا نمی¬کند. و مخاطب با انبوهی از تصاویر زیبایی رو به رو است که خوب قاب شده و زیبا است ( همچون کالایی که خوب بسته بندی شده).
دوربین هم سرگردان است نمی¬توان گفت که دقیقا مسئله آن چیست و در کجا ایستاده در واقعی میتوان ادعا کرد که فاقد شخصیت است و باعث می¬شود روایت ... دیدن ادامه ›› ابتر و ناقص جلوه کند و حس تعلیقی را که در آثار اکشن گویی لازم و ضروری است را از بین می¬برد یا بهتر بگوییم اجازه شکل گیری به آن را نمی¬دهد و لحن مستندگونه آن شاید ترفندی برای جذب مخاطبی است که دلش کالای خاص می¬خواهد و این حس که بهترین را انتخاب کرده است.
فیلم خود را دغدغه مند برای تاریخ نشان می¬دهد اما تاریخ زدایی می¬کنند از رخداد تاریخی برای رصد پذیری آن به گونه ای خاص. حقانیت بهشتی ، رجایی را نمی¬ دانیم از کجاست و این سوال که چرا ماموران اطلاعاتی سپاه نیروی خیر اند چون به کودکان کار ندارند و با آنها مهربان اند ؟ این کفایت می¬کند؟ فضای ملتهب با تصاویر منقطع شکل نمی¬گیرد. موسی خیابانی کیست ؟ رجوی کیست و چرا مخالف است ؟ چرا نیروی اطلاعاتی باهوش و خبره از آنها یک قدم عقب است و از مخاطب عقب تر ؟ انبوهی ابهام که فیلم هیچ پاسخی برای آن ندارد.
همه اینها فارغ از این نکته است که چرا هادی حجازی فر ( لایق دریافت سیمرغ) جذاب است ! کارکتری که صرفا برای زدن آمده است و مهدی زمین پرداز را متهم به لاس زدن میکند. که با متهم ها با نرمی سخن می¬گوید و چرا زمین پرداز مغلوب نگاه او می¬شود.
شاید باید برای جواب انبوهی سوال بی پاسخ، فیمساز و نویسنده می بایست به سراغ افق های دیگری بروند( بنظرم افق نظری) بروند و از دریچه آنها به جهان عمیق بنگرند.
ماجرای نیمروز از مهم ترین آثار سی پنجمین دوره از جشنواره فیلم فجر است و شاید از درخشان ترین آنها در نزدیک شدن به مدیوم سینما. اما راه بسیاری در پیش دارد .