لینک مستقیم خبر
http://fna.ir/bm3w4z
خبرگزاری فارس
کارگردان نمایش در گفتوگو با فارس:«چشمها» نمایشی ضد جنگ است/ با تئاتریها کار کردیم نه سلبریتیهاخبرگزاری فارس: «چشمها» نمایشی ضد جنگ است/ با تئاتریها کار کردیم نه سلبریتیها
حمید دادگر، کارگردان نمایش «چشمها» گفت: نمایش ما ضد جنگ است اما از هیچ عنصر جنگی حتی پوتین در کار استفاده نکردیم؛ ما رگههایی از جنگ را گرفته و به شیوه اجرایی خاصی بازی کردیم.
به گزارش خبرنگار تئاتر خبرگزاری فارس، نمایش «چشمها» به نویسندگی مسعود هاشمی نژاد و کارگردانی حمید دادگر اجرایش را در تماشاخانه شانو آغاز کرده است.
در این نمایش که حائز رتبه الف در جشنواره تئاتر فجر سال گذشته در بخش به علاوه فجر شد، شهرزاد علیمحمدی، ملینا سامی زاده، آرزو صراف رضایی
... دیدن ادامه ››
و حمید دادگر ایفای نقش میکنند.
دادگر کارگردان این نمایش در گفتوگو با خبرنگار فارس و با اشاره به اهمیتی که تجربههای نو برایش دارد، اظهار داشت: به استثنای صحنه سوم کار، همه صحنههای این نمایشنامه یک مونولوگ دارد و سپس وارد فضای رئال میشود.
وی در ادامه افزود: نمادهایی همچون آب، دریاچه، پدر دو دختر و ... در این کار دیده میشود. «سطل» دیگر عنصر این نمایش است. سطلها همه چیز ما هستند و عنصری غیر از آن نیست. بشقاب، غذا، مبلمان، چشم بند، جا رختی و محل شست و شوی ظروف ما، سطل است.
دادگر درباره تفاوتهای این کار و دیگر اجراهای آن در گذشته گفت: با وسایلی سبک و مینیمال مخاطب را به چالش میکشانیم و فضای سرد را نشان میدهیم. فضای سرد و بی روح پس از جنگها به مخاطب با سطل نشان داده میشود.
این کارگردان تئاتر گفت: هنرمندان و مردمی که در این چند روز کار را دیدند به کرات مطرح کردند که فضای رعبآور جنگ و پس از آن را به چشم دیدند. نمایش دارای داستان است که در طول مونولوگها و کابوسها و دغدغههایی که میشنویم در طول چندین سال تجاوز به یک شهر شاهدش هستیم اما مستقیم گفته نمیشوند در قالب واگویهها و کابوسهای شبانه روزی زنی که بچه دارد و وارد فضای رئال میشود.
وی با بیان اینکه کار بی زمان و مکان است، گفت: هرکس می تواند شهر یا کشوری را تصور کند در چند جشنواره خارجی که کار را بازبینی بردیم برخی میگفتند که یاد جنگ بوسنی یا صربستان افتادیم، در نهایت این کار به فضای جنگ تحمیلی ارتباطی ندارد.
دادگر گفت: این کار یک دیالوگ معروف دارد اینکه سربازان به دستور فرمانده جلو میروند و میکشند و کشته میشوند و جلو میروند. این نمایشنامه ضد جنگ است یکی از دلائلی که آن را کار کردم، هم همین ضد جنگ بودن بود.
این کارگردان همچنین درباره استفاده نکردن از سلبریتیها اظهار داشت: من در فضای مجازی هم نوشتهام و به دوستانم هم میگویم که شعارمان این است که ما تئاتر بازی میکنیم، ما چهره بازی نمیکنیم، خیلیها به من گفتند که چهره بیاور و فروش کن! اما من خواستم با بچههای تئاتری کار کنم.
وی با بیان اینکه دو هفته دیگر از اجرای کار باقی مانده است، گفت: خوشبختانه استقبال از کار خوب بوده است و اساتیدی همچون قطب الدین صادقی، هژیر آزاد و خوش فطرت کار ما را دیدند و نظرات متفاوتی داشتند. حتی مردم هم بازخوردهایشان خوب بوده، تعدادی افراد بودند که در این شبها برای دومین یا سومین بار کار را تماشا کردند. البته کار قدری به دلیل سطلها پر سر و صدا است و شاید مخاطب با سن و سال بالا را این صدا اذیت کند.
دادگر با اشاره به اینکه در فضای نمایش از هیچ عنصر جنگی استفاده نشده است، گفت: ما شیوه اجرایی خاصی داریم که از جنگ و پس از آن روایت دارد، اتفاقاتی که میافتد در لوای یک درام رخ میدهد که بازخورد خوبی دارد. بنابراین ما در کار از هیچ ابزار جنگی یا حتی پوتین استفاده نکردیم یا رنگ لباسی که مخصوص به ارتش باشد نداریم ما رگههایی از جنگ داریم و شیوه اجرایی قالب بر بازیها جنگی است.
وی درباره انتخاب سالن شانو گفت: البته قرار بود سالن دولتی داشته باشیم که به دلائل و تغییراتی این اتفاق نیفتاد، حال این نمایش در سالن شانو تا هفت یا هشت خرداد به صحنه میرود و اگر امکانش باشد تمایل داریم که در سالن دیگری نیز کار را ادامه دهیم.
لینک مستقیم
http://fna.ir/bm3w4z
حمید دادگر
#حمید_دادگر درباره نمایش چشم ها
hamiddadgar