در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال تئاتر | اخبار | پینو دی بودو: ما با تئاتر نمی‌توانیم جهان را تغییر دهیم
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 20:50:07
نمایش بیست هزار فرسنگ زیر دریا | پینو دی بودو: ما با تئاتر نمی‌توانیم جهان را تغییر دهیم  | عکس
   نشست خبری اعضای کمپانی تئاتر پوتلج ایتالیا که با نمایش «بیست هزار فرسنگ زیر دریا» در تئاتر باران حضور دارند؛ با حضور کارگردان این نمایش و بازیگر و طراح جلوه‌های ویژه آن برگزار شد.
نشست رسانه‌ای نمایش "بیست هزار فرسنگ زیر دریا" به کارگردانی پینو دی بودی  یکشنیه ۲۸ شهریورماه با حضور کیومرث مرادی، ستاره اسکندری، پینو دی‌بودو کارگردان، دانیلا ریگنولی و وینچستو در تئاتر باران برگزار شد.
در آغاز این نشست کیومرث مرادی با ارائه توضیحاتی در رابطه با این اجرا گفت: یکی از اهداف تئاتر باران ایجاد تئاتر الگو است؛ این نمایش به سه دلیل برای اجرا به ایران دعوت شد؛ نخست آنکه این گروه به دلیل شرکت در جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر به ایران سفر کرده بودند و با فرهنگ و شرایط حاکم به طور کامل آشنایی داشتند. همچنین نمایش "بیست هزار فرسنگ زیر دریا" یکی از نمونه‌های بسیار مناسب برای آشنایی تکنولوژی با تئاتر است و می‌تواند نمونه خوبی برای آشنایی نسل من و نسل جوان‌تر با این نوع از تئاتر باشد. از سوی دیگر ارتباط هایی میان دو کمپانی تئاتر باران و "پوتلج" ایتالیا ایجاد شده است که این همکاری می‌تواند آغازگر مناسبی برای تبادل‌های فرهنگی میان دو کشور باشد. قراردادی برای مبادله دانشجوی بازیگری بین ایران و ایتالیا  کیومرث مرادی مجری طرح این نمایش نیز در این نشست گفت: ایجاد تئاتر الگو و ارائه الگوهای درست از نمایش‌هایی که در دنیا اجرا می‌شود،‌ از مهم‌ترین اهداف تئاتر باران در دعوت از گروه‌های خارجی بود برای همین اولین نمایش بیست هزار فرسنگ زیر دریا انتخاب شد.
مرادی با اشاره به دلایل انتخاب گروه تئاتر پوتلج ایتالیا به عنوان اولین گروه خارجی دعوت شده به باران گفت: این گروه قبلا به ایران آمده بودند و آشنایی کاملی با فرهنگ ما داشتند که کمک می‌کرد اجرایشان با فرهنگ ایرانی هماهنگ باشد از سوی دیگر بیست هزار فرسنگ زیر دریا اثر بسیار موفقی در کشورهای دیگر بود همچنین این اجرا از نمونه‌های درست استفاده از تکنولوژی در خدمت تئاتر به شمار می‌رود. این کارگردان تئاتر، همچنین از بسته شدن قراردادی بین تئاتر باران و کمپانی تئاتر پوتلج ایتالیا خبر داد و گفت: با این قرارداد بین دو کمپانی مبادله دانشجو انجام می‌گیرد که این موضوع با توجه به اینکه کمپانی پوتلج هر ساله جشنواره‌ فرهنگی را در ایتالیا برگزار می‌کنند حائز اهمیت است ما با تئاتر نمی‌توانیم جهان را تغییر دهیم.
در ادامه پینو دی‌بودو کارگردان این نمایش ضمن اظهار خرسندی از نخستین حضورش در یک کنفرانس خبری بیان کرد: بسیار خوشحالم که در ایران و میان مردمی که به دیدن تئاتر علاقمند هستند آمده‌ام. برای ما روابط انسانی و آشنایی با فرهنگ‌های مختلف اولویت دارد نه آنکه صرفا اجراگر یک نمایش باشیم. ما علاقمندیم فرهنگ‌های‌مان را به اشتراک بگذاریم و به شناخت دیگری دست یابیمپینو دی بودو با بیان اینکه یکی از نمایش‌هایی که دوست دارم درباره‌اش بسیار بدانم تعزیه است، گفت: من پس از این با ایران و فرهنگش آشنا شده بودم و درباره تعزیه هم چیزهایی شنیده بودم اما الان بسیار کنجکاوم که درباره این هنر نمایشی بیشتر بدانم زیرا در این نوع از کار، تاریخی وجود دارد که بسیار غنی است و با رفتن به این نمایش که بخشی از تاریخ ایران بوده و ارثی است که به مردمش رسیده؛ می‌توان از گذشته با ابزار معاصر امروزی استفاده کرد. ما برایمان خیلی مهم است. داشتن و دریافت کردن روابط انسانی ؛ علاقه نداریم فقط یک نمایش اجرا کنیم علاقمند به روابط با مردمیم و تقسیم فرهنگ ها و از تقسیم انرژی و فرهنگ ها به شناخت دیگری در خود برسیم. ما در دانشگاه ها و مدارسمان درباره کشور و تاریخ ایران مطالعه کرده بودیم و برایمان مهم بود و کنجکاو بودیم ه ایران و مردم را بیشتر بشناسیم.
در جشنواره تئاتر فجر به ایران آمدیم و علاقمند شدیم دوباره بیاییم و روابطی با تئاتر باران بوجود آمد و فرصتی برای بازگشت ما به ایران پیش آمد. ما یک گروه تئاتر هستیم در حوزه تئاتر تجربی تحقیق می کنیم درباره انسان شناسی و استفاده می کنیم از تکنولوژی و ترکیب آنها نمایش ما است. چشم انداز ما همیشه این است که نمایش را بوجود بیاوریم که با آن بتوانیم فرهنگ ملت ها و خودمان را معرفی کنیم. "بیست هزار فرسنگ زیر دریا" دقیقا اینگونه نمایشی است. بطور شگفت انگیزی هم تکنولوژی هم معرفی یک قصه و هم فرهنگ را دارد .
این کارگردان ایتالیایی با تحسین تعزیه گفت: استفاده از صدا، طراحی لباس و حتی عکس‌العمل تماشاگران بسیار زیباست و من دوست دارم احساس این نمایش و اجراکننده‌ها و گویندگانش را درک کنم. پینو دی بودو با اشاره به نمایش بیست هزار فرسنگ زیر دریا که اجرای آن از روز جمعه در تماشاخانه باران آغاز شده است، گفت: از حضور در ایران بسیار خوشحالیم. دیدن مردمی که بسیار به تئاتر علاقمند هستند و برای تماشای آن حضور پیدا می‌کنند برای من بسیار مهم است زیرا ما تنها قصد نداریم نمایشی را روی صحنه ببریم بلکه برخورداری از روابط انسانی هنگام اجرای این نمایش برای ما بسیار اهمیت دارد.
او با بیان اینکه اجرای نمایش فرصت ملاقات با مردم را ایجاد می‌کند،‌ گفت: با این نمایش ما این امکان را به دست آوردیم که فرهنگ‌های خودمان را باهم تقسیم و از این تقسیم انرژی و فرهنگ‌ها به شناخت دیگری از هم برسیم. من پیش از این درباره کشور ایران و تاریخش مطالعه کردم و کنجکاو بودم که درباره مردم ایران بیشتر بدانم بنابراین وقتی ۴ سال پیش به دعوت جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر به ایران آمدم بسیار مشتاق شدم که بار دیگر بتوانم به این کشور بازگردم. ستاره اسکندری: گروه پوتلچ به مفهوم خالص تباتر رسیدند.
 اسکندری که به تازگی به مدیریت تئاتر باران پیوسته، درباره این گروه گفت: از تماشاگران می خواهم که احساس و فرهنگ گروه تئاتر پوتلچ را نیز ملاقات کنند.اگر به بیست هزار فرسنگ زیر دریا  نگاه کنیم متوجه می شویم که تکنولوژی و بازیگرها در حال زندگی کردن هستند. وی با اشاره به نوع نگاه متفاوت این هنرمندان به تئاتر گفت: کارهای زیادی و متفاوتی در تئاتر انجام دادم، اما زیست متفاوتی که آنها با یکدیگر دارند برایم بسیار جذاب است. همه مسئولیت‌ها تنها بر دوش کارگردان نیست و همه با همراهی یکدیگر اتفاقات را پیش می‌برند. آنها به مفهوم واقعی تئاتر دست یافته‌اند اتفاقی که در فضای تئاتر ما در حال از بین رفتن است. آنها بعد از نخستین اجرا با همان گریم و لباس‌هایی که بر تن داشتند به میان مخاطبان آمدند و با آنها شروع به صحبت کردند. این بازیگر تئاتر افزود: نکته جذاب این گروه را بازیگرهاست که با حضور ویدئو پروجکشن ناپدید نمی شوند .تکنولوژی و بازیگر به عنوان پارتنر هم ایفای نقش می کنند. برای اولین بار است که خود صدا نیز  یک کارکتری دارد و می شود از صدا به عنوان بازیگر کار هم یاد کرد. چیزی که برای ما جالب و جذاب است دیدن فرهنگی است که در تیاتر این دوستان موجود است و واقعیت اینست که این زیست گروهی اعضای پوتلچ  فرهنگ مسئولیت را نه فقط کارگردان بلکه همه اعضای گروه درک کرده اند و واقعا به مفهوم خالص تباتر رسیدند.
 وی معتقدست که این روحیه در تئاتر ایران  از بین رفته است  وحرفهای زیادی است که در فرهنگ ما گم شده است و می گوید: گروهی کار کردن نتیجه بهتری می دهد و بی نهایت دلم برای آن سالها تنگ شده است. بزرگترین چالش ما این است که بتوانیم کنار هم زندگی کنیم، دانیلا ریگنولی از بازیگران کمپانی تئاتر پوتلج و این نمایش نیز با اشاره به تاریخ شکل‌گیری این کمپانی از سال ۱۹۷۶ گفت: ما امسال چهلمین سالگرد تاسیس این کمپانی را در ایتالیا جشن گرفتیم اگر بطور خلاصه بخواهم درباره آشنایی خودم با این کمپانی و آغاز تئاتر بگویم باید به دوره دانش‌آموزی‌ام اشاره کنم که به تئاتر علاقمند شدم و هنگامی که با پینو دی بودو ملاقات کردم با هم در این راه پیش رفتیم. او با بیان اینکه بازی بازیگران روی صحنه و تلاش‌شان برای یادگیری و تحقیق برای آموزش انواع تئاتر همواره برای او جذاب بوده است؛ گفت: همیشه دوست داشتم بدانم پشت هر صحنه نمایشی چیست و بازیگران چطور می‌توانند با نگاه و بدنشان به نمایش چیزی اضافه کنند. دانیلا ادامه داد: از آن زمان تا امروز ما در کمپانی تئاتر پوتلج چیزهای زیادی یاد گرفتیم امروز بزرگترین چالش ما این است که بتوانیم کنار هم زندگی کنیم، نیازهای مالی‌مان را برطرف کنیم و سپس بتوانیم به خوبی در تئاتر کار کنیم. وینچزو، بازیگر و طراح جلوه‌های تصویری گروه تئاتر پوتلج نیز در این نشست با بیان اینکه کار من مدیریت جلوه‌های تصویری در نمایش‌هاست گفت: خیلی دوست داریم درباره کاراکتر تکنولوژی در نمایش صحبت کنم چون در هر کاری،‌ تکنولوژی، شیوه و شکل متفاوتی دارد. وینچزو با تاکید بر اینکه ما در تلاشیم تا رابطه‌ای بین بازیگر و تکنولوژی در کار تعریف کنیم، گفت: بسیار مهم است که در نمایش‌ها تکنولوژی امری تزئینی نباشد.
نمایش «بیست هزار فرسنگ زیر دریا» کاری از گروه پوتلج ایتالیا است که اجرای آن از جمعه (۲۶ شهریور) در تماشاخانه باران آغاز شده و تا دوم مهرماه در دو ساعت ۲۱ و ۱۹ روی صحنه می‌رود.
مجری طرح این نمایش در ایران تئاتر باران و مجری پروژه آن کیومرث مرادی است.
۲۹ شهریور ۱۳۹۵