در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال تئاتر | اخبار | چراغ نمایش "راه مهر راز سپهر" روشن شد
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 18:31:43
نمایش راه مهر راز سپهر | چراغ نمایش
 به گزارش روابط عمومی گروه، نمایش "راه مهر راز سپهر" به کارگردانی شکرخدا گودرزی شامگاه جمعه ۲۴ اردیبهشت‌ماه همزمان با بزرگداشت روز فردوسی افتتاح شد. این مراسم که اجرای آن را احسان کرمی برعهده داشت، با حضور علیرضا تابش مدیر عامل بنیاد فارابی، دکتر سیدعلی ضیایی مدیر اتاق بازرگانی سویس، یاسر موحدفر رئیس بنیاد فردوسی، ابراهیم حقیقی و پریسا مقتدی رئیس مجموعه تئاترشهر افتتاح شد.
پریسا مقتدی: این دوره را با یاد استاد عباس جوانمرد آغاز می‌کنیم.
در آغاز این مراسم پریسا مقتدی رئیس مجموعه تئاتر شهر با اظهار خرسندی از برپایی این مراسم گفت: بسیار خوشحالیم که روز ملی فردوسی را با شما در این مجموعه جشن می‌گیریم. این اتفاق بی‌شک آغازی برای دیگر گروه‌های نمایشی خواهد بود. ما این دوره را با یاد استاد عباس جوانمرد آغاز می‌کنیم.
جلال الدین کزازی: فردوسی با سرودن شاهنامه ما را از تباهی رهانیده است.
همچنین میرجلال‌الدین کزازی نویسنده، مترجم، شاهنامه‌پژوه و پژوهشگر برجستهٔ ایرانی به عنوان میهمان ویژه این مراسم طی سخنانی با اشاره به جایگاه شاهنامه در ادبیات ایران اظهار کرد: همه ما فرزندان فردوسی هستیم. استاد سخن پارسی و فرهنگ گران سنگ ایرانی، در ایران پس از اسلام. ما وامدار او هستیم، وامی که به آسانی نمی‌توانیم آن را به انجام برسانیم.
او بیان کرد: فردوسی با سرودن شاهنامه چیستی ایرانی ما را از تباهی رهانیده است. ما اگر هنوز سربرمی افرازیم که ایرانی هستیم، بختی است بلند و بهین که از آن دادگر و فرزانه طوس داریم. نمایش "راه مهر راز سپهر" بر پایه یکی از نامی‌ترین داستان‌های شاهنامه به اجرا خواهد آمد.
کزازی خاطرنشان کرد: داستانی که آن را غم‌نامه یا تراژدی می‌نامند. گونه‌ای از داستان ادبی که برترین ویژگی آن، یکپارپه بودن‌اش است که داستان آن برگرد رخدادی یگانه می‌گسترد.
او عنوان کرد: برخی می‌گویند این گونه‌ها در ادب ایرانی دیده نمی‌شود، سنجه ادبی آن است که بیگانگان هم بسیاری از گونه‌های ادبی که ما در ادبیات پارسی داریم را ندارند. اما نمونه‌های درخشانی از این گونه داستان را می‌توان یافت. دو غم‌نامه شگرف در شاهنامه داستان رستم و سهراب و رستم و اسفندیار است.
کزازی در پایان سخنان خود گفت: شاهنامه در خراسان پدید آمد، اما امروز سرزمین آن لرستان است.
تقدیر بنیاد فردوسی
در ادامه با حضور ابراهیم حقیقی، میرجلال الدین کزازی، علیرضا تابش، دکتر سید علی ضیایی، یاسر موحدفر و دکتر بهرامی از مرتضی محمدرضایی سرمایه‌گذار نمایش "راه مهر راز سپهر" به واسطه همراهی‌اش با هنر و اعطای عکسی یادگاری از سوی گروه اجرایی تجلیل شد.
همچنین سه تندیس خان سوم اسفندیار از سوی بنیاد فردوسی به مرتضی محمدرضایی، میرجلال الدین کزازی و ابراهیم حقیقی اهدا شد. لوح تقدیری نیز از سوی یاسر موحدفر رئیس بنیاد فردوسی به پاس تلاش‌های بی شمار شکرخدا گودرزی در شناخت و اجرای آثار شاهنامه به این هنرمند اهدا شد.
در بخش پایانی این مراسم، شکرخدا گودرزی از نیما گودرزی فرزند خود به دلیل حمایت‌هایی که در اجرای این نمایش داشته است تقدیر کرد. او طی سخنانی عنوان کرد: این نمایش حاصل تلاش 6 ماه یک گروه اجرایی است، بدون حضور آنها این کار امکان‌پذیر نبود. این نمایش با تلاش عاشقانه آنها شکل گرفت.
با امضا پوستر نمایش توسط میهمانان و روشن شدن چراغ به دست میرجلال کزازی نمایش "راه مهر راز سپهر" اجراهای عمومی خود را در سالن اصلی مجموعه تئاترشهر آغاز کرد. پرویز فلاحی‌پور، جلیل فرجاد، کاظم هژیرآزاد، ساغر عزیزی، مجید جعفری، نیما گودرزی، مانلی حسین‌پور، مهدی علینژاد، رضا جعفری، راز محمدرضایی، محسن گودرزی، وحید رضاخانلو، فرزاد سقا، جواد قنبری، محمد روحانی و نوید گودرزی بازیگران این نمایش‌اند.
درباره نمایش راه مهر راز سپهر
۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۵