تاریخ انتشار: ۱۳۹۵/۳/۳۰
مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری
اگر فرصتهای برابر برای همهی هنرمندان تئاتر فراهم شود، دیگر شاهد خانهنشینی دانشآموختگان و فعالان هنر نمایش نخواهیم بود. علی عبادتطلب؛ بازیگر، نویسنده و کارگردان؛ به خبرنگار صحنه گفت: متاسفانه امروزه شاهد هستیم که بسیاری از دانشآموختگان تئاتر به دلیل نداشتن امنیت شغلی، شغل دیگری را برگزیدهاند و از این هنر خارج شدهاند. عدهی دیگری از بازیگران خوب تئاتر هم برای گذران زندگی مجبورند گاهی در برخی آثار نازل و بیکیفیت تلویزیونی و سینمایی نقشآفرینی کنند که بعدها خودشان هم رغبتی به بازگو کردن حضورشان در آن آثار را ندارند. مسلما اگر فرصتهای برابر برای همهی هنرمندان تئاتر فراهم شود، و بتوان تئاترهای خوبی را به صحنه برد و حمایتهای لازم هم صورت بگیرد، دیگر شاهد این اتفاق یا خانهنشینی دانشآموختگان و فعالان هنر نمایش نخواهیم بود.
این بازیگر تئاتر افزود: مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری با امکانات بسیار خوبی که در اختیار دارد میتواند این فضای بسته در تئاتر را بشکند و فرصت حضور همهی هنرمندان تئاتر را فراهم آورد. آقای کوروش زارعی؛ مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری؛ که خود از خانواده تئاتر است با مشکلات و معضلات این هنر از نزدیک آشناست و برای همین کوشش مضاعفی در برطرف کردن موانع دارد و این تلاش جای قدردانی دارد.
عبادتطلب که در نمایش «یک شاخه گل سرخ» به کارگردانی فرید یوسفپور به ایفای نقش میپردازد در این باره توضیح داد: نمایش «یک شاخه گل سرخ» اثری خلاقانه با تم مذهبی است که با نگاهی اجتماعی، قدرت انتخاب انسان امروز را به محک آزمون میگذارد. من در این اثر بازیگر نقش "شمر" هستم که نمادی از هوای نفس یا شیطان درون انسانهاست. "شمر" با روبرو کردن آدمهای قصه با خودشان معرفت پنهان آنها را بیدار میکند و کارزاری برای انتخاب نیکی یا بدی در وجدان شخصیتها شکل میگیرد.
وی خاطرنشان کرد: من قائل به جدا کردن نمایشهای مذهبی و غیرمذهبی نیستم. سرشت انسان، خداجوست و ذاتا در درون خود به دنبال شناخت خداوند است. شالوده و ریشهی همه انسانها بر پایهی مذهب استوار است بنابراین هر اثری که دربارهی اخلاق و سیرهی انسان باشد میتواند نمایشی مذهبی باشد. در قرآن مجید آیات بسیاری مبنی بر آزمودن انسان بیان شده است. این که خداوند، بشر را در سختی قرار میدهد و ایمانش را میسنجد و بعد این معرفت پنهان انسان است که راه درست از نادرست و سره و از ناسره را به او نشان میدهد. در نمایش «یک شاخه گل سرخ» نیز همین آزمون و انتخاب به نمایش درآمده است. بنابراین نمایش را اثری با تم مذهبی و در گونه ی اجتماعی – خانوادگی میدانم.
علی عبادتطلب گفت: ایفای این نقش برایم بسیار مهم بود و در لحن و شیوهی بازیام سعی کردم تا تماشاگر را با نمایش همراه کنم. اگر توانسته باشم در ذهن مخاطب نمایش این پرسش را بوجود آورده باشم که اگر من جای شمر بودم چه انتخابی میکردم؟ به رسالت هنریام عمل کردهام؛ چراکه تئاتر هنر اندیشه است و باید بتواند در ذهن و باور مخاطبش تلنگری وارد کند.
خاطرنشان میشود «یک شاخه گل سرخ» نوشتهی سیروس همتی و با کارگردانی فرید یوسفپور تا ۲۰ تیرماه ساعت ۱۹:۳۰ در تماشاخانه ماه حوزه هنری به صحنه میرود.
در این اثر، علی عبادتطلب، سپیده پهلوانزاده، میرنادر مظلومی، بهارکریمزاده، ستایش محمدآبادی و علی یعقوبزاده به ایفای نقش میپردازند.
تماشاخانه ماه حوزه هنری در ساختمان مرکزی حوزه هنری به نشانی خیابان کریمخان زند، خیابان حافظ، نبش خیابان سمیه واقع است. علاقهمندان برای رزرو بلیت میتوانند با شماره تلفنهای ۸۴۱۷۲۰۶۸ و ۰۹۳۷۵۰۷۹۷۰۰ تماس بگیرند یا به سایت
تیوال مراجعه کنند.