کامران رسول زاده در گفت و گو با مهر:
داستان عشقی که متعالی میشود
کامران رسولزاده شاعر، نویسنده و خواننده درباره پروژه موسیقی - نمایش «زنمرد» به خبرنگار مهر گفت: قرار است موسیقی - نمایش «زنمرد» قرار است ۲۳ و ۲۴ مردادماه در تالار وحدت اجرا شود که این پروژه به نویسندگی و کارگردانی من و دراماتورژی علی شمس به صحنه میرود.
وی درباره ویژگیهای این اجرا توضیح داد: بخشی از این پروژه تئاتر و بخش دیگری از آن موسیقی است که به ضرورت متن به هم پیوند خوردهاند و با حضور ارکستر ملی ایران به رهبری فریدون شهبازیان به صحنه میرود و خواننده قطعات نیز خودم هستم. نمایشنامه «زنمرد» نیز قبلا به سه زبان فارسی، انگلیسی و ترکی منتشر شده است.
رسولزاده درباره بازیگران و داستان این موسیقی- نمایش یادآور شد: عاطفه رضوی بازیگر بخش تئاتر این نمایش است و نقش مرد داستان نیز صدایی است که از رادیو شنیده میشود. همچنین بازیگر خردسالی نیز در قصه حضور دارد که سارا میرایی نقشش را بازی میکند. این نمایش داستان زنی است که هنوز متولد نشده و در مرحله قبل از به دنیا آمدن در حال تصمیمگیری برای به دنیا آمدن یا نیامدن است و موسیقی به او حس پرندهگی میدهد. رادیویی در این فضا است که با زن وارد گفتگو و تعامل میشود. در واقع این اتفاق رویای مردی است که در رادیو است و زن و مرد در رویایی مشترک با هم ملاقات میکنند و در نهایت با دعوت مرد به یک سفر خیالی به زمین، زن زیباییها و زشتیهای زمین را میبیند اما در نهایت عشق نجات بخش پایانی قصه به عنوان یک رفتار انسانی متعالی میشود و به این ترتیب زن، زندگی در زمین را انتخاب میکند.
خواننده و آهنگساز آلبوم «بیسرانجام» و «دستای نامحرم» ادامه داد: هدف از نگارش این نمایشنامه این بوده است که به مخاطب نشان دهد عشق قادر است زشتیهای زندگی از جمله جنگ و دیگر اتفاقات ناگواری را که در دنیا رخ میدهد، قابل تحملتر کند و در نهایت پیشنهاد میکند که باید رفتار عاشقانه داشت و این عشق بین زن و مرد را تبدیل به یک عشق متعالی، انسانی و بزرگ میکند. قطعاتی که در این موسیقی - نمایش خوانده میشود قطعاتی هستند که خود من رویشان کار کردهام. بخشی از این قطعات قبلا منتشر نشده اما بقیه قبلا شنیده شده و با تنظیم آرمان مهربان برای ارکستر ملی آماده اجرا شدهاند.
وی در پاسخ به این پرسش که کدام بخش موسیقی یا نمایش این پروژه پررنگتر است، عنوان کرد: وزن مفهومی و محتوایی هر دو بخش موسیقی و نمایش به هم گره خورده است و هر دو به یک اندازه در این پروژه نقش دارند. این دو مولفه به حدی در هم پیچیدهاند که مخاطب نمیتواند آنها را از هم تفکیک کند اما حضور ارکستر ملی باعث شود که مخاطبان موسیقی را به شکل فاخرتری در داستان بشنوند.
این نویسنده درباره نوع فضاسازی که در بخش نمایشی صورت گرفته است، اظهار کرد: المانهایی که در صحنه هستند از جمله سازهای که به عنوان رادیو در صحنه استفاده میشود، سوررئال و انتزاعی هستند. در بخش تئاتر این نمایش به یک کار فرم تبدیل شده است و جنس بازی عاطفه رضوی نیز به شکل فرم طراحی شده است چون موجودیت این زن قبل از تولد به تصویر کشیده می شود بنابراین یک بازی فرمیک می توانست گویای این مطلب باشد.
رسولزاده درباره استفاده از تکنولوژی نمایش «آبجکتهای سه بعدی روی مشِ هولوگرافیک» در این پروژه نیز توضیح داد: این تکنولوژی نوعی پروجکشن است که تاکنون کمتر در اجرایی به این شکل مورد استفاده قرار گرفته است. این تکنولوژی میتواند فضای واقعی را با فضای مجازی سه بعدی ترکیب کند و بازیگر را پیوند دهد به فضایی که قبلا به شکل سه بعدی طراحی شده است و از نگاه مخاطب این طور به نظر میرسد که یه بازی سه بعدی در صحنه جریان دارد.
وی در پایان صحبتهایش اضافه کرد: این تکنولوژی به تازگی در دنیا مرسوم شده و شکلهای مختلفش مورد استفاده قرار میگیرد. تحقیقات درباره چگونگی استفاده از این ۳D و تهیه تجهیزات و وارد کردنش به ایران نزدیک به یک سال زمان برد اما کار با عوامل اجرایی و بازیگران نزدیک به سه ماه به طول انجامیده است.
پروژه موسیقایی- نمایشی «زنمرد» به نویسندگی و کارگردانی کامران رسول زاده ساعت ۲۱:۳۰ روزهای دوشنبه ۲۳ و سه شنبه ۲۴ مرداد ماه با اجرای ارکستر ملی ایران به رهبری فریدون شهبازیان در تالار وحدت تهران به صحنه میرود.
منبع: خبرگزاری مهر