در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال نمایش آرش
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 07:38:28
امکان خرید پایان یافته
۱۰ شهریور تا ۱۹ مهر ۱۳۹۸
۱۷:۳۰  |  ۱ ساعت و ۱۵ دقیقه
بها: ۳۵,۰۰۰ تومان
هومان یکی از سرکردگان سپاه ایران و از واپسین کمانگیران است که از اوضاع نابه سامان سرزمین و آشفتگی سپاه دلزده و نومید است؛ و ایران در برابر توران کمر به سوی شکست خم کرده و رو به نابودی ست... ندای اسپندارمز هومان را به کاری می خواند که برای او بسیار شگفت و دشوار است و ... به همین منوال کشواد، افراسیاب و در نهایت آرش، هر یک به سهم خود در این شگفتی و دشواری غرقه می شوند تا...

- از همراه داشتن فرزندان زیر ۱۲ سال خودداری نمایید.

توجه: به دلیل بازسازی حریم تئاترشهر، ورودی همه سالنها، تا اطلاع بعدی از پیاده‌روی خیابان ولی‌عصر (عج) است. برای دیدن مسیر لطفا اینجا را کلیک کنید.

گزارش تصویری تیوال از نمایش آرش / عکاس: سید ضیا الدین صفویان

... دیدن همه عکس‌ها ››

اخبار

›› نمایش «آرش» یکشنبه ۱۴ مهر ماه به صحنه نمی رود.

›› روایتی متفاوت با نمایشنامه‌ی بهرام بیضایی

ویدیوها

آواها

مکان

تقاطع خیابان انقلاب و ولی‌عصر (عج)، مجموعه فرهنگی و هنری تئاترشهر
تلفن:  ۶۶۴۶۰۵۹۲-۴

نقشه بزرگتر و مسیریابی
«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید
به نوبه ی خود علی رغم کاستی ها در اجرا کار قابل تحسینی بود …
| امتیاز ۳ از ۵ |
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
منتشر شده در روزنامه ی «شرق»
«آرش»، گفتگویی بینامتنی از اسطورهای زنده
نگاهی به «آرش» کاری از گلچهر دامغانی
سپیده شمس/

اسطوره ها، زنده اند و نمی توان آنها را درجایی از زمان، متوقف کرد آنها تنها مربوط به شاهنامه یا اعصار باستان نیستند و سیالند در زمان و مکان. و همین سیالیت اسطوره هاست که آنها را در جهان های بینامتنی تازه نگه داشته و هربار روایتی نو از آنها را در زیستِ امروز ما زنده می کند.
«آرش»، به نویسندگی و کارگردانی گلچهر دامغانی، اجرایی از داستان آرش کمانگیر است که با آواز و ضرب و اوراد و سرود آمیخته و ترکیبی موزون ساخته . دامغانی، آرش را، داستانی حماسی و اسطورهای، قصه ای بارها تکرار شده اما نامکرر را که در الواح فراموشی خاک می خورد، این بار با نگاهی امروزی در زمانه ... دیدن ادامه ›› ما احضارکرده است. کاری که پیش از او کسانی با نگاهی دیگر به این اسطوره کردند و شاید درخشان ترین و البته نزدیک ترین روایت به «آرش» دامغانی، برخوانی آرش بیضایی ست که چهل و اندی سال پیش نوشته شد. اما مهم ترین رخدادی که اجرای «آرش» دامغانی بانی¬اش می-شود، ایجاد گفتگوست ؛ گفتگو میان متن هایی که از آرش خوانده یا شنیده ایم .گفتگویی میان آرش متون کهن ایرانی، آرش کتاب اوستا، آرش سیاوش کسرایی، آرش ارسلان پویا، آرش مهرداد اوستا، آرش احسان یارشاطر ، آرش نادرابراهیمی و آرش توران شهریاری و آرش های دیگر در زمانه های دیگر و از همه نزدیکتر آرش بیضایی . و از آن سو گفتگویی میان اسطوره های زنده ای مثل آرش و زیست و زمانه ی ما. اینکه اسطوره تا چه حد پای دویدن و زنده ماندن و مدام تغییر و دگرگونگی در دل تاریخ را دارد که در روزگار ما همچنان زنده باشد و در شرایط ما، همچنان راهگشا.
به گفته بهرام بیضایی «اسطوره ها در واقع با تحولات اجتماعی تجدید نظر می شوند و می شود گفت که زندگی می کنند مثل بشر. اسطوره ها در لحظه ای معین و در یک جایی از تاریخ این جوری ثبت شده اند و از آن به بعد دیگر دست نخورده. در کمی پیشتر از آن، اسطوره ها این جوری نبوده¬اند و در آن جایی که هست با تعقل دوره ی فردوسی و با تعقل شخصی او ثبت شده و به همین شکل به ما رسیده.»
متن «آرش» دامغانی که وامدار ادبیات کهن ماست، با آشنایی زدایی از زبان امروزی و استفاده از کلمه هایی رو به فراموشی و بیان هایی از حروف که چندان مانوس نیست، تازگی را به زبان اجرا بخشیده اما در اجرای پیشترش در جشنواره فجر، با زمزمه های اوراد گونه و گاه آوازهای بدون کلمات و ریتمی کهن همراه بود که با بافت اثر ممزوج تر بود ولی در اجرای اکنون، بیشتر از ملودی ها و شعرهایی با کلام استفاده کرده که امروزی ترند و شکلی از موسیقیایی بودن را به اجرا بخشیده که بیشتر از اثر زیبایی شناختی، تمی حماسی و اندکی ساختگی به اجرا داده.
در اجرای «آرش» ، تنوع فرم هایی از نمایش ایرانی و بیشتر نقالی، در دل شکلی از اجرای پرچالش و گفتگومحور میان شخصیت های داستان شاهنامه دیده می شود که گویی از امروز ما می گویند. شخصیت های این اجرا اگرچه رو به سوی تماشاگر، بیشترنقالی می کنند اما در حال گفتگوند ، آنها مدام همدیگر را نقد می کنند و حتی در دیالوگهایشان، منتقد شرایط زیست و زمانه شان هستند، گفتگویی که زنان در پیشبرد آن حضوری چشمگیر دارند، آنهم در روایتی پهلوانی، باستانی که سراسر مردانه می نماید. زنان در این اجرا، گاهی نقالند، گاه سرباز، گاه خنیاگر و گاه معشوقی از سرزمین دشمن که در جهانی جنگ باور پیام صلح می دهند و آرش را تشویق می کنند که برای آشتی ، میان دو سرزمین برادر، ایران و توران، تیری بیفکند تا مرزها، بدون جنگ و خون معین شود.

اما آیا اینکه در زیست و زمانه ما، همچنان کسی از هزاران چون دیگری ، می تواند در نقش قهرمان و نجات دهنده برخیزد و بار مردمان سرزمینش را به دوش کشد، همچنان راهگشای زمانه ماهست؟، محل تردید است.
به گفته بیضایی ما همواره نیاز داریم به بازاندیشی درباره اسطوره ها، به بررسی روایت های اسطوره ای پیش از آن . ما نیاز داریم دوباره و دوباره اسطوره ها را بازخوانی کنیم در دوره ای که با ثبت شدن اسطوره ها به شکلی قطعی و دور شدن مردم از بازسازی مکرر آنها به دلایل تاریخی، به سمت صلب شدن می روند.

میترا این را خواند
مارینا و محمد شکاری یزدی این را دوست دارند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
دامنه هایم را درنورد پگاه نزدیک است

با سپاس از حسن انتخاب شما خانم حدادی محترم.
۱۶ مهر ۱۳۹۸
درود و سپاس فراوان
و آرزوی موفقیت های بسیار برای گروه خوبتان
۱۶ مهر ۱۳۹۸
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید