در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال نمایشگاه پنج گنج
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 06:24:42
۱۸ اسفند تا ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۱
۱۰:۰۰ تا ۱۷:۰۰

روزهای تعطیل گالری: شنبه

 

ادبیات و هنرهای دیداری پیوندی دیرین دارند که طی قرون متمادی، تجلی آن را در کتاب‌آراییِ دوران مختلف تاریخی، دیده‌ایم. در دوران اسلامی، پس از خط که وظیفهٔ کتابت را بر عهده داشت، نقاشان در ارتباطی تنگاتنگ با متون منظوم و منثور بودند. فرآیند سنتی کتاب‌آرایی موجب می‌شد که خطاطان، نقاشان و مُذَهّبان آشنایی تنگاتنگی با ادبیات داشته باشند، هرچند بعید نیست ادبیات، در جان صحافان، جدول‌کشان و سایر عوامل تولید کتاب نیز راه یافته باشد. پس از اختراع چاپ و پیشرفت آن، عملاً تولید کتاب به شیوهٔ سنتی کمرنگ و در نهایت متوقف شد. از این رو ارتباط هنرمندان کتاب‌آرا نیز عملاً با متون ادبی و تاریخی قطع شد. این چنین است که در روزگار اکنون، غنای ادبیات ایران، نقشی بسیار اندک در هنرهای زیبای کشور دارد. کافی است به تولید نمایش‌نامه، فیلم‌نامه، موسیقی و یا هنرهای دیداری کشورمان طی نیم قرن اخیر نگاهی بیاندازیم؛ به سختی می‌توان نشانی از ادبیات– به عنوان کهن‌ترین هنر مستمر ایران طی هزارهٔ گذشته – یافت.
مجموعه آئین‌های نکوداشت #حکیم_نظامی، این ضعف را به بهترین شکل ممکن در برابرمان قرار می‌دهد. عاشقانه‌هایی چون #خسرو_و_شیرین، #هفت_پیکر و #لیلی_و_مجنون که در افواه عوام نیز به گوش می‌رسد، تجلی ناچیزی در هنرهای دیداری ایران دارند.
گنجینهٔ غنی موزهٔ هنرهای معاصر تهران، این امکان را می‌دهد که با خوانش‌های گوناگون، نمایش‌های متفاوت از آن طراحی شود. نمایش «پنج‌گنج» که همسو با سایر رویدادهای نکوداشت حکیم نظامی برگزار می‌شود، سعی دارد با تکیه بر هنر مدرن و معاصر ایران، خوانشی از پنج کتاب ارزشمند حکیم نامدار ایرانی به دست دهد. مخاطب آگاه پس از دیدن نمایش، خواهد دانست که آثار انتخابی، قصد تصویرسازی از داستان‌های حکیم نظامی را ندارد و ارتباط با اشعار، در اغلب بخش‌های نمایش، تجریدی است، چنانکه آثار دیگری نیز می‌توانست در این نمایش جای داشته باشد. جهد بر آن بوده است که مخاطب، پس از دیدن نمایش، آشنایی مختصری با نظامی و آثارش از رهگذر هنرهای دیداری به دست آورد. امید آن که آتشی در جان هنرمندان جوان بیافروزد تا آیندگان، از خزائن بصری بیشتری در ادبیات باشکوه ایران برخوردار باشند.

مکان

تهران، خیابان کارگر شمالی، ضلع غربی پارک لاله
تلفن:  ۸۸۹۶۳۲۰۰-۸۸۹۵۱۹۶۵

نقشه بزرگتر و مسیریابی
«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید
امروز موزه هنرهای معاصر تهران در پارک لاله در کارگر شمالی ،امروز تابلوهای عکس ۲۲ بهمن ۵۷ را داشت.جالب نبود گفتند از اردیبهشت تابلوهای جدید گنجینه امثال پیکاسو میگذارند. ده هزار تومان ورودی دارد برای دانشجو پنج تومن. کنارش بازارچه هست که داخل بازارچه تابلو قالبسازی و ظروف مسی و میناکاری و ... دارد.

موزه فرش هم هست آنهم قسمت فرش های کرمانش قشنگ است ده تومن ورودی دارد، کنار موزه فرش هم بازارچه فرش های دستباف دارد که تابلو فرش هایش خیلی قشنگ است دیدنی هست.دیدن این تابلو فرش ها که از سی تومن شروع میشود مخصوصا مناظر طبیعتش را از دست ندهید از سی تومن دارد از سی رج تا هشتاد رج دستباف است. با دیدن این تابلو فرش ها میفهمید فرش ایرانی یعنی این.

به هر ردیفی از گره که در یک راستای طولی یا عرضی در یک فرش وجود دارند رج می‌گویند که با تعداد مشخص شده‌ای بافته می‌شود. اما رجشمار را می‌توان در هر هفت سانت از فرش جستجو کرد به این صورت که در هفت سانتیمتر از عرض یک فرش چه تعداد گره وجود دارد.
سپهر این را خواند
داریوش اریا و خشایار رشتی این را دوست دارند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید