در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال نمایش سایکوسیس ۴:۴۸
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 16:57:13
امکان خرید پایان یافته
۲۶ بهمن تا ۱۱ اسفند ۱۴۰۲
۱۷:۳۰  |  ۵۰ دقیقه
بها: ۶۵,۰۰۰ تومان
+ ۹% مالیات ارزش‌افزوده
نمایشنامه درباره انسان امروز است. انسان‌هایی که حقیقت را فهمیده اند و درد و رنج این فهمیدن را با تمام گوشت و پوست و استخوان خود درک کرده اند. داستان درباره فریادهای هذیان گونه ی انسانهایی است که نه می توانند جامعه ی پر از تزویز را تحمل کنند و نه می توانند وجود خود به عنوان عضوی از این جامعه را تحمل کنند و بنابراین راهی جز پذیرفتن انگ دیوانه بودن ندارند. آدم‌هایی که اتفاقا عشق را به خوبی می فهمند و لمس میکنند اما جامعه امروز را شایسته ابراز آن نمی‌دانند.

درباره نمایش:
سایکوسیس ۴:۴۸ یک نمایشنامه نو است و داستانی نیست که درمورد چیزی باشد، بلکه فقط هست. و پس از خواندن آن عنوان سرگشتگی فرد در جهانی خصمانه درک می شود. جهانی که فرد هویت خودش را در ان جهان به عنوان جزئی از آن نمی تواند پیدا کند. چرا که جامعه پست مدرن به غایت کثرت گرا و پر تنوع است. تصاویر از طریق فیلم ها، ویدئو ها و برنامه های تلوزیونی و پایگاه های اینترنتی بیشماری گرد جهان به گردش در می آیند. ما در معرض اندیشه ها و ارزش های بسیاری قرار می گیریم، اما این ارزش های به تاریخ محل زندگی ما یا حتی به تاریخچه زندگی شخصی ما هیچ ربطی ندارند. همه چیز در جریان و سیالنی دائمی به نظر می رسد. در جریان این فرایند هویت های خود ما، درک ما از خویشتن و ذهنیت های ما نیز در حال دگرگون شدن است. در تئاتر نو واقعیت غالبا خیال پردازانه و رویاگونه است، کنش در محل های نامشخص و در مکان های رویا گونه و ذهنی و تحریف شده و سورئالیستی اتفاق می افتد، کاراکتر ها دلبخواهی و بدون انگیزه رفتار می کنند و به خود یا دیگران وجهی کنایی می بخشند؛ همچنین دیالوگ ها از منطق خاص خودش پیروی می کند و به مونولوگ های درونی، جریان سیال ذهن، تکرار های ریتمیک، تناقضات صریح، گسیختگی های ناگهانی و گفتار های مفرطی تبدیل می شود که با سکوت های شبه زبان پریش همراه است. انسان امروز تلاش می کند که بگوید سوژه آزاد است و اگر جبری هست از بیرون است و از بیرون کنترل می کند پس گمان می کند سیستم چیزی است در بیرون ما و نه در ذهن ما و اینگونه مقدار نفوذ قدرت را دست کم می گیرد اما شبکه قدرت تا درون مرز های ذهن و روان نفوذ کرده است. در نظم جوامع جدید سیستم اینطور عمل می کند که ما مرتب زیر نظر هستیم چه در زمان و چه در مکان و سیستم ها (مشخصا در این نمایشنامه نظام درمانی) با معاینات مکرر و دوره ای از ما وجود یا عدم وجود ما را در هنجار های اجتماعی می سنجند و از طرفی در ما به عنوان یک سوژه وجدانی ایجاد می کنند که نهایتا فرد شروع می کند به اعتراف برای خودش. اما آدم های سایکوسیس به این مسئله آگاهی پیدا کرده اند و نمی تواند وضعیت را تحمل کنند بنابراین تنها راه رهایی خود را مرگ می دانند.


- از همراه داشتن فرزندان زیر ۱۵ سال خودداری نمایید.

  • درب تالار ۵ دقیقه قبل از آغاز برنامه بسته می‌شود و پس از بسته شدن درب به هیچ عنوان ورود تماشاگران امکان‌پذیر نیست.
  • مخاطبان گرامی خانه‌ی هنر، بایستی برای پارک اتومبیل از فضای خیابان هزارویکشب استفاده نمایند و جهت حفظ آسایش همسایه‌ها، تحت هیچ شرایطی در فضای کوچه‌ی شماره ۳ پارک ننمایند، که در این صورت از ورود ایشان به تالار جلوگیری خواهد شد.
دسته‌بندی
دانشجویی

مکان

کرمان، خانه‌ی هنر، تالار علی معلم، خیابان هزارویکشب، کوچه شماره ۳

نقشه بزرگتر و مسیریابی
«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید
نمایش سایکوسیس در پنج شنبه تاریخ ۱۴۰۲/۱۲/۱۰ به دلیل بد شدن حال یکی از بازیگران اجرا نشد و وقتی به سالن رسیدیم بهمون گفتند که تئاتر امروز برگزار نمی‌شود و اگر مایل باشید به جای امروز، فردا برای تئاتر در خدمت باشیم، از طرفی سایت تیوال نیز هیچ پیامکی مبنی بر لغو شدن از طرف خود نمایش برایمان ارسال نکرد که ظاهرا سایت هم در جریان لغو نمایش نبوده است؛ و عملا مدیریت هیچ مسئولیتی در برابر بلیط های فروخته شده از سایت تیوال را به عهده نگرفتند. به ایشان فرمودیم که فردا نمیتوانیم شرکت کنیم و با گفتن عذرخواهی مسئله را خاتمه دادند. برامون جالب بود که در برابر وقت و سرمایه چندین تماشاگر اینگونه ما را به سایت حواله دادند امیدوارم در آینده برای سرمایه های فرهنگی این شهر ارزش بیشتری قائل شوند.
آمده بودم کرمان تا در کنفرانس پوستی شرکت کنم که به هفته دیگر موکول شد. گفتم پیش از بازگشت به تهران نمایشهایی را ببینم.
نمایش زیبایی بود.
چند نکته تکنیکی:
کاش در هنگام جابجایی صندلیها و یا گذاشتن آینه ها روی زمین نور صحنه خاموش میشد تا از هوای نمایش بیرون نیاییم.
کاش عوامل صحنه لباس بدون مارکی میپوشیدند تا تبلیغی برای جیونچی و غیرو نباشد.
بهتر بود زوایای مختلف روان خرد شده بیمار بوسیله هنرپیشه ها با طراحی لباسهای گوناگون نمایش داده میشد. مثلا جنبه نفرت یا عشق ووو بوسیله هنرپیشه ای اجرا میشد که لباسش رنگ و بوی آن جنبه روان فرد را داشت.
و اما از ... دیدن ادامه ›› نظر محتوایی:
چون در ایران یکی از دلایل افسردگی در دختران نفرت از اندام و جنسیت بخاطر نگاه گناه آلود تبلیغی است شاید آن جملاتی که سارا میگفت من از کفلم یا اندام جنسی ام بدم میاید بهتر بود در نمایش میامد.
نمایش تا حد زیادی وفادار به متن بود و نشان از تکه پارگی روح فرد داشت که با جملات نامربوط بهم نشان داده میشد. البته آنجاییکه اعداد با شمارش ۷ تا ۷ تا کم میشوند بهتر بود نمایش داده میشد تا نشان از تمرکز و هوش نرمال فرد میبود.
سارا دو نوع نگاه را به خود برنمیتابد. یکبار میگوید نگاهم نکن! از اینکه استیگماتایز شده ناراحت است. یکبار میگوید مرا ببین و از من بپرس! این همان عدم ارتباطات واقعی و عاطفی در جامعه را نشان میدهد که میتواند باعث از هم پاشیدگی روح شود.
برای عوامل این نمایش بهترینها را آرزو میکنم.
تبریک می‌گم به کارگردان و‌ عوامل این نمایش که شجاعت این رو داشتند که سراغ چنین متن سختی برن. کارگردان نشون داد که به همه‌ی اصول کارگردانی و جنبه‌های مختلف متن مسلطه. اما پیاده شدن این اصول دقیق در تمام جزئیات از نورپردازی گرفته تا میزان سن‌ها و... در کنار اینکه توانایی عوامل رو به رخ می‌کشه، یه عیب بزرگ داره و اون هم اینه که این همه اصولی بودن مناسب این متن نیست. سارا کین این متن رو در روان‌پریش‌ترین حالت ممکن نوشته. در واقع در حالتی که ذهنش در هیچ قالبی قرار نمی‌گرفت. یک متن پست‌مدرن به تمام معنا. و اصولی کار کردن در قبال این متن به نظر من کار درستی نیست. هر چند که کارگردان سعی کرده بود از ایده‌های مختلفی در روند کار استفاده کنه، اما برای ایده‌پردازی دست و دل‌باز نبوده و پا رو‌ فراتر از محدوده قواعد و قوانین نگذاشته. این متن معمولا در قسمت تجربه جشنواره‌های تئاتری اجرا میشه و خب این اثر به عنوان یک تئاتر اکسپریمنتال شناخته نخواهد شد. ضمن اینکه موسیقی هم می‌تونست در طول کار نقش تاثیرگذارتری داشته باشه.
اما در کل، دیدن این تئاتر رو‌ به همه پیشنهاد می‌کنم. کار ارزشمندیه و همین ارزشمند بودن کار باعث میشه که ساعت‌ها بشه در موردش صحبت کرد. خسته نباشید به تمام عوامل و بازیگرها.