در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال نمایش فرجام سفر طولانی طوبی
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 12:56:51
امکان خرید پایان یافته
۰۹ شهریور تا ۱۸ مهر ۱۳۹۳
۱۹:۰۰  |  ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه
بها: ۱۵,۰۰۰ تومان

دریافت دیپلم افتخار و تندیس کارگردانی از سی و دومین جشنواره بین المللی تیاتر فجر
دریافت دیپلم افتخار و تندیس طراحی صحنه از سی و دومین جشنواره بین المللی تیاتر فجر
دریافت لوح تقدیر نمایشنامه نویسی از سی و دومین جشنواره بین المللی تیاتر فجر
دریافت لوح تقدیر بازیگری مرد از سی و دومین جشنواره بین المللی تیاتر فجر
کاندیدای بازیگری زن از سی و دومین جشنواره بین المللی تیاتر فجر

توجه: به دلیل بازسازی حریم تئاترشهر، ورودی همه سالنها، تا اطلاع بعدی از پیاده‌روی خیابان ولی‌عصر (عج) است. برای دیدن مسیر لطفا اینجا را کلیک کنید.

اخبار

›› تمدید « فرجام سفر طولانی طوبی» تا 18 مهر

›› نمایشی پر از صحنه های بدیع و نو

›› یادداشت نادری به بهانه اجرای «فرجام...»

آواها

مکان

تقاطع خیابان انقلاب و ولی‌عصر (عج)، مجموعه فرهنگی و هنری تئاترشهر
تلفن:  ۶۶۴۶۰۵۹۲-۴

نقشه بزرگتر و مسیریابی
«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید
به احترام همه کسانی که در اجرای این اثر نقشی داشتند تمام قد بلند می‌شم. حقیقتاً کارگردانی، بازی، نور، طراحی صحنه و... بسیار عالی روی متن زیبای علیرضا نادری نشسته بود. اثری نمادگرایانه که نمادهاش بدرستی به سرچشمه‌هاش در واقعیت متصل بود. در واقع یک نماد برای اینکه حقیقتاً کارکرد نمادین داشته باشه، می‌باید به یک چیزی در واقعیت متصل باشه و اگر نه تبدیل به یک نوع فرمالیسم انتزاعی بی‌هویت می‌شه،‌ یک جور مجموعه تصاویر بی بنیان (بجای یک اثر واحد) که نمونه‌هاش هم فراوونه.
دیگه اینکه در این نمایش بیش از همه طراحی نور برام جذاب بود که بخوبی فضاهای مختلف رو القا می‌کرد و ثابت بودن دکور به این صورت جبران می‌شد (جالبه که گویا امشب مسؤول نور تئاتر شهر هم ترک پست کرده بوده...)؛ بازیها هم حقیقتاً بی‌نقص بود. در یک کلام اینکه تمام اجزای این کار یک کل واحد رو تشکیل می‌ده، اتفاقی که کمتر پیش میاد و کارهای زیادی رو می‌بینیم که بعضی (یا همهٔ) اجزاش، هر کدوم ساز خودشون رو می‌زنند.
امیدوارم دوستان تیوالی تماشای آخرین اجراهای باقیمونده این کار رو از دست ندن، البته مشروط به اینکه سعی کنند برای ادراک این اثر نه به تجربیات شهری خودشون، بلکه به ناخودآگاه جمعیشون رجوع کنند؛ کلید فهم جزئیات این اثر رو نباید در خاطرات شخصی خودمون جستجو کنیم بلکه باید در حافظه تاریخیمون بجوییم...

نکتهٔ سلیقه‌ای: نتونستم با نوازنده‌ای که رئیس پاسگاه ژاندارمری و پادوی خان و مطرب ده و... هست ارتباط برقرار کنم (تأکید می‌کنم که من نتونستم)، ... دیدن ادامه ›› بهانه‌های بهتری می‌شه برای اجرای موسیقی زنده در تئاتر یافت، و یا اصلاً مگه در این مورد نیازی هم به بهانه هست؟

نکته آخر: اگر بخواهیم این نمایشنامه رو بخاطر اینکه دورهٔ خان و خانبازی گذشته کهنه بدونیم (دوره‌ای که هنوز نیم قرن هم از اون نگذشته، البته اگه واقعاً این دوره سپری شده باشه!...)، پس راجع به سوفکل و هومر چی باید بگیم یا شکسپیر؟! دیگه قضاوت با خودتون...
سپاس از محبت شما جناب سلیمان زاده...
خوشحالم جمله ای را می خوانم که نقطه امیدِ برای من و گروهم... با احترام به همه دوستان تیوال و نظراتشون، این جمله شما جناب سلیمان زاده: "البته مشروط به اینکه سعی کنند برای ادراک این اثر نه به تجربیات شهری خودشون، بلکه به ناخودآگاه جمعیشون رجوع کنند؛ کلید فهم جزئیات این اثر رو نباید در خاطرات شخصی خودمون جستجو کنیم بلکه باید در حافظه تاریخیمون بجوییم..." در حافظه تاریخی ما هم می ماند... جملاتی که در سایت تیوال منعکس شد!
۱۴ مهر ۱۳۹۳
سپاس از لطفتون،
به شما و گروه محترم فرجام سفر طولانی طوبی خسته نباشید می‌گم و بی‌صبرانه منتظر کارهای آینده شما خواهم بود که امیدوارم به همین قوت (و یا بیشتر) باشه.
۱۴ مهر ۱۳۹۳
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
دوشنبه هفتم مهر ماه
جلسه نقد و بررسی نمایش «فرجام سفر طولانی طوبی» برگزار می شود


جلسه نقد و بررسی نمایش « فرجام سفر طولانی طوبی» دوشنبه هفتم مهر ماه به همت کانون ملی منتقدان تئاتر ایران در تالار چهارسوی مجموعه تئاتر شهر برگزار می شود.

به گزارش روابط عمومی مجموعه تئاترشهر، در ادامه¬ برنامه¬ دوشنبه¬ های نقد تئاتر، کانون ملی منتقدان تئاتر ایران دوشنبه هفتم مهر نشست نقد و بررسی نمایش «فرجام سفر طولانی طوبی» به نویسندگی علیرضا نادری و کارگردانی محسن حسن¬ زاده را برگزار می¬ کند.

کانون ملی منتقدان تئاتر ایران در نظر دارد ... دیدن ادامه ›› تا در راستای گسترش کمی و کیفی نقد حضوری تئاتر کشور و با یک برنامه¬ ریزی منظم و دقیق، در قالب برنامه¬ «دوشنبه¬ های نقد تئاتر» هر هفته با حضور منتقدان عضو این کانون و عوامل اجرایی نمایش¬ ها به نقد و بررسی یکی از نمایش¬ های روی صحنه بپردازد.

نشست نقد و بررسی نمایش «فرجام سفر طولانی طوبی» پس از اجرای این نمایش در تالار چهارسوی مجموعه¬ تئاترشهر و با حضور مهرداد رایانی مخصوص، مهدی یاورمنش و عرفان پهلوانی انجام خواهد شد.
manimoon و سامان حقیقت این را خواندند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
روزنامه شرق. 1/7/93

چون متن اصلی ارسالی برای چاپ مورد تجاوز قرار گرفته متن اصلی اینجا در پی می آید:
فرجام سفر طولانی طوبا
تئاتر و جعل تئاتر!
فرجام با «چوب به دستها...» پیوند دارد. پس یاد ساعدی می‌افتم که در بیمارستان پاریس بستری است و هی بهانۀ طوبایش؛ فریده را می‌گیرد؛ دو سه روز مانده تا جهیدن به گورستان پرلاشز. لج کرده که پزشکش خواسته تا دردهایش را به فرانسه توضیح دهد. چون این دردها را نمی‌توان از جغرافیایشان جدا کرد. غلامحسین خودش پزشک است و این چیزها را می‌فهمد. به پزشک پاریسی بدوبیراه می‌گوید که چرا او به زبان مادری بیمارانش، و چرا به پارسی، سخن نمی‌گوید. بعد یاد جواد مجابی می‌افتم که شناختنامۀ ساعدی‌اش کم‌یاب شده. بعد نامۀ نادری به محسن را می‌خوانم. ساعدی جلوی چشمم سیاهی می‌رود وقتی بالای پشت‌بام در گونی زغال پنهان می‌شود؛ دو سه روز پیش از جهیدن از سرزمین مادری. و صحنه رسیده به آنجا که مسیح دو تکه زغال می‌خواهد برای بزمش با صمد در پشت‌بام. آتراکسیون شد؛ یعنی پس ... دیدن ادامه ›› از سال 32 صلاح بر آن شد تا بساط تئاتر به منوال گذشته برچیده شود. لاله‌زار پر از کاباره شود تا صدای تئاتر به گوش کسی نرسد و تئاتر جعل شد. جاعل تئاتر، جای کارگردان و دست‌اندرکار تئاتر نشست! دکور کشور، مثل دکور تماشاخانه‌ها به سرعت در حال تغییر بود و با اینحال تماشاگران بایست احساس در خانۀ خود بودن را از دست نمی‌دادند. جای عبدالحسین نوشین و صادق شباویز و نصرت کریمی بنا شده بود آفت و مهوش و کلاه‌مخملی‌ها سفرۀ تئاتر و سینما را به آبگوشت بیارایند. اتفاقن در همین بین سرکیسیان برآمد، رادی متولد شد و نمایشنامه‌های ساعدی و بیضایی به صحنه رفت.
تئاتر ققنوس است. یعنی در همان حال که در طبقۀ بالا می‌سوزد و مزقانچی‌ها و مطربها در کلیتی دروغین و شلخته تماشاگران را به مصرف پاپ‌کورن و تئاتر، توأمان، دعوت و اغوا می‌کنند در طبقۀ زیرین و در چهارسو چیز دیگری متولد می‌شود. بیست نفر که هر روز با می‌نی‌بوس از قم به چهارسو سرازیر می‌شوند بی‌آنکه مُدل باشند یا از دورهمی‌های مانکنی و معصومانۀ جلف جعلِ شکسپیر آمده باشند. آتراکسیون با "بزن بریم آمریکا" به لاله‌زار آمد؛ با حضور مه‌پیکران نیمه‌برهنه ترکیه‌ای برای مصرف فرودستان جنسی وطنی. وقتی یک تئاتر بتواند از لای شوره‌زارهای قم چنین بروید و برگ و بار دهد پس قوام و دوامش بیش از اینها خواهد بود. ادبیات و فرهنگ ریشۀ خودش را می‌زند چنانکه "سعادت لرزان مردان تیره‌روز" نیز با "روزگار سپری شده مردم سالخورده". چنانکه نادری علیه دروغ و جعل دروغ‌ می‌نویسد و ترنمی بر خشکسالی صحنه‌ها می‌وزد این گروه لاغراندام و بی بیلبورد، با ایمان و پرشور بر ستون‌های اصلی تئاترشهر یورش برده‌اند. در زمانه‌ای که هنرمندانش مدام در پی ساختارشکنی و ضدتئاتر و از سقف آویزان کردن بازیگر و چهارقفل کردن تماشاگر و کوزه تُرشی نواختن مرد ریش‌درازی با نام پرفرمنس هستند اجرای اثری با رعایت هنجارها و بافت ساختارمند، خودش آوانگارد محسوب می‌شود. برخلاف نمایشهایی که اغلب با مارک جشنواره، مسموم و غیرقابل تماشا می‌شوند باید اذعان داشت جشنواره تئاتر فجر، سال گذشته، با برگزیده شمردن این اثر، برای خودش آبرو کسب کرده و گویا در جهتی گام برداشته که خواسته اشتباهات پیشین را جبران کند.


لینک خبر : http://sharghdaily.ir/?News_Id=44391